Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bunlari biliyor muydunuz?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Tip 5 (Psikolojik) agiz kokusu

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Tip 5 (Psikolojik) agiz kokusu
    Gönderildi: 16-Mayis-2017 tarihinde 16:10
Halitofobi hastalari, baskasi agiz kokusunu duymasin diye kendi agzini kapatir

Imajiner agiz kokusu hastalari, baskalarinin rahatsiz olduklari i�in agizlarini kapattiklarini refere eder.
-M
Başa Dön
denizedogruu Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogruu Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mayis-2017 tarihinde 20:11
Hocam baskasi duymasin diye kapatiyorum. Ben genzimde, bazen de burnumda yogun olarak aliyorum k�t� kokuyu ama nefesimi kokladigimda o yogun kokuyu alamiyorum. Bu ne simdi hocam ?
Başa Dön
polat Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı polat Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Mayis-2017 tarihinde 14:57
Ben de tip 1 olan koku yillar i�inde siddetli bir sekilde tip 5 e d�nd�. Yillar ge�tik�e ortamlardan ka�maya basladim arkadaslardan uzak durmaya basladim.�niversitede derslere gidemedim gittigimde en arkada oturup ders bitiminde �ikiyordum. Arkadaslarla yakin mesafeden konusamiyorum, y�z�m kizariyor baska y�ne bakarak konusuyorum. Agzimda sakiz(falim damla) olmadan bi ortama giremiyorum.Yas ilerliyor ama bende 10 yil �nceki halimden 1 metre yol katedemedim. Bu �ektigimiz sikintiyi bizden baskasi anlayamaz.Artik o kadar takinti haline geldiki bende bu durum biriyle konusurken agzim kupkuru oluyor olmayan kokuyu varediyorum 1 ken 3 katina �ikariyorum.Hi� kiz arkadasim olmadi koca �niversite bitti hi� bi zaman bu durumdan dolayi bulusma cesareti g�steremedim.Ka� kere Sosyal medyadan tanisip konusup, bulusmaya gidemedigim oldu.Bi t�rl� cesaret edemedim. Artik �niversitenin sonlarina dogru yakiz arkadaslara anlatmaya basladim durumu iste durum bu diye.Arkadaslar beni hep soguk sessiz konusmayan biri olarak tanidilar, basta gariplerine gitti bu durum ama ben derdimi anlattik�a kendimi daha rahat hissettigimi farkettim yakin arkadasa artik olup koku geliyorsa s�yle �ekinme demeye basladim.Bu arada 4 arkadasa sordum koku var mi diye israr ettim 2 si yok dedi diger 2 si de bi ara almistim dedi. Bi ara psikiyatri b�l�m�ne gittim hoca sagolsun konustu ilgilendi baya ve okb teshisi koydu ila�lari yazdi.Muayeneden �ikinca �st�mden bi y�k kalktigini farketmistim yani konusmak paylasmak ger�ekten tip 5 i�in �ok iyi geliyor.ilaci kullanmaya basladim 3. g�n�nde siddetli istahsizlik yapti yemeden i�meden kesildim sonra biraktim ilaci daha sonra ugramadim tekrardan doktora. Neticeye gelirsek siddetli tip 5 vakasiyim. Bizim bi arkadas vardi sinifta �ocugun agzi kokuyor ama umrunda degil millet uyariyordu bi de bunu ama takmiyordu ilgin�tir ki kendi sevilen de biriydi.Ben millet rahatsiz olmasin diye sinifta en arkada oturup otob�slerde tekli koltuk olmadan seyehat edemiyorum. Ama durumun yarisindan fazlasinin psikolojik oldugunun farkina vardim bi ara tekrardan psikiyatri b�l�m�ne gitmeyi d�s�n�yorum yasima g�re zayif oldugum i�in istah a�an bi ila� isteyecegim. Tip 5 zamanla insani �evreden kopariyor yalnizlastiriyor. Karsilikli rahat y�z y�ze konusan insanlari g�rd�k�e imreniyorum hatta bazen bu duruma asiri sinirleniyorum ama elden bi �are gelmiyor.
Başa Dön
Burazin Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Burazin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Ekim-2017 tarihinde 23:01
Ben bu tip5'i hala anlayamadim.
Disari �ikip 10 insan �evirsek 9 tanesinin agzi hafif sekilde kokar
Bu 9 insan agiz kokusu hastasi mi yoksa o kokunun bulunmasi normal mi?
Hocam tip5 ile alakali videolarinizi izledim
Bu kokunun siddeti ve rahatsizlik derecesi hakkinda �ok bilgi bulamadim
Tip5 de hi� mi koku olmuyor yoksa disaridan �evirdigimiz 9 insan da tip5'e mi giriyor?
Tip5'in tam kriteri 0 koku olmasi mi?
Başa Dön
hasta31 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hasta31 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ekim-2017 tarihinde 00:50
Tip 5 te koku yoktur ama hasta oldugunu zanneder. Yani tamamen psikolojik..
Ya iyilesemezsem ?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ekim-2017 tarihinde 09:26
İlk gönderen: hasta31 hasta31 yazdı:

Tip 5 te koku yoktur ama hasta oldugunu zanneder. Yani tamamen psikolojik..

Bravo, aynen �yle.

Tip 5 , ikiye ayriliyor.

N�rojenik olan agiz kokusunde bireyin resept�rlerine ger�ekten bizlerin �l�emedigi bir kimyasal uyari vardir. Yani resept�r seviyesinde koku uyarisi mevcuttur. Agizin disina �ikmadigi i�in �l�emeyiz. Zihin, hakli olarak koku duyar ve sikayet eder.

Psikojenik olanda ise resept�r uyarisi yoktur. Kimyasal bir uyari olmaz. Olay zihinde ger�eklesir, ve sikayet eder.

Bu makaleye g�z atmak isteyebilirsiniz. T�rk�edir

http://www.drmurataydin.com/agiz-kokusunu-anlamak-siniflamak.pdf

Bu makale de T�rk�edir:

http://www.drmurataydin.com/agiz-kokusu-olcme-yontemleri.pdf

Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Burazin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ekim-2017 tarihinde 18:04
Tip ka� oldugumu bilmiyorum ama Tip5 olmak i�in neler vermezdim yemin ederim intihar edicem artik allah bizi bu hayata aci �ekelim diye g�ndermis
Hocam sizin feysbuk sayfanizda hasta raporlarinizi inceledim
Raporda farinjit yaziyor ama teshis Tip1 bu nasil oluyor
Farinjit KBB alanina girmiyor mu? KBB kokulari tip2 olarak degerlendirilmiyor mu?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Burazin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ekim-2017 tarihinde 21:12
Bana niye cevap verilmiyor
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ekim-2017 tarihinde 06:38
İlk gönderen: Burazin Burazin yazdı:

Bana niye cevap verilmiyor

Burazin hanim
Birbirleri ile uyum g�stermeyen kosullu c�mleler kullaniyorsunuz. Sorunuz ya kendi i�inde tutarsiz yazilmis veya bana hesap soran bir �slup ile sorulmus veya zaten cevabini verdigin(/m)iz �nermelerden olusuyor. Size cevap vermek bu sebeple zor oluyor. Bagislayin.
-M

Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Burazin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ekim-2017 tarihinde 11:30
Hocam �slup olarak ters konustugumun farkinda degildim
�z�r dilerim
Bundan b�yle daha tutarli kosulsuz c�mleler kullanacagim
Uyardiginiz i�in tesekk�r ederim
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.