Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bunlari biliyor muydunuz?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Agiz kokusu mu diseti hastaligi yapar yoksa dis et

Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Agiz kokusu mu diseti hastaligi yapar yoksa dis et
    Gönderildi: 27-Ekim-2019 tarihinde 22:40
Agiz kokusu dis eti hastaliklarina sebep olur. Dis eti h�crelerinin �lmesine, birbirinden koparak ayrilmasina, dis eti epitelinde DNA hasarina sebep olur. Dis etinin beslenmesi bozulur.

Agiz kokusu hayvanlarda kalp ve karacigerin hasarina sebep olur

Agiz kokusunun en sadik belirtisi dis eti kanamasidir. Dis eti kanamasi varsa dis eti yumusak fir�a terk edilmelidir ve daha fazla kanamasina sebep olsa bile orta sert fir�a ile fir�alanmaya baslanmalidir. Bu yapilirsa dis eti kanamasi ertesi g�n durur. Yumusak fir�alama devam ederse dis eti kanamasi durmaz.

Tiklayiniz
https://youtu.be/SEi4_p2fLU8
Başa Dön
mrve Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mrve Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ekim-2019 tarihinde 22:54
Sadece agiz kokusu degil �ignedigimiz sakizlar ve sekerler de �ld�r�yor dislerimizi. Bu t�r seyler disinda disarida daha rahat olmamizi saglayacak �nerileriniz var midir murat bey?
Zencefil �ok tavsiye edildi ama onun da dili uyusturmasi zorladi beni.
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ekim-2019 tarihinde 23:41
Hocam, agiz kokusu dis eti kanamasi yapiyorsa koku ge�meden kanamayi nasil durduracagiz?

Ben de sirf dis eti kanamam var diye siteye girmistim bu basligi g�r�nce bir tuhaf oldum. Dis etlerim �yle b�yle degil bug�n �ok fena kaniyor. T�k�r�kle karisip �ok g�r�nme degil �� d�rt disin arasindan kan �ikiyor. Evde bir k�sede bayagi eski bir dis macunu bulmustum onu kullandim o yapar mi? Bir de iki g�nd�r alkols�z listerine kullaniyorum ondan da s�phelendim. Bunlar yapmis olablir mi? ���nc� ve k���k bir ihtimal de cuma g�n� dis telim ayarlandi ama tel bes aydir vsr, bes aydir b�yle bir sey olmadi.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Ekim-2019 tarihinde 07:08
tersine anlamisolabilirsiniz. Dis eti kanamasi agiz kokusu yapar.

Dis macunu kanamayi durdurmaz. Tv reklamlarina fazla pirim vermeyiniz. Ne falanca markali macun kanamayi engeller, ne eskimis macun kanama yapar. Dis eti kanamasini durduran fir�adir. Dis eti kanamasini baslatan fir�asizlik, yumusak fir�a veya �abuk yumusayan fir�a veya kisa fir�alamaktir. Macunile hi� bir iliskisi bulunmaz.

Listerin kullanmanizi tavsiye etmiyorum. Gargara ile dis eti kanamasi engellenemez.

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Ekim-2019 tarihinde 07:10
İlk gönderen: mrve mrve yazdı:

Sadece agiz kokusu degil �ignedigimiz sakizlar ve sekerler de �ld�r�yor dislerimizi. Bu t�r seyler disinda disarida daha rahat olmamizi saglayacak �nerileriniz var midir murat bey?
Zencefil �ok tavsiye edildi ama onun da dili uyusturmasi zorladi beni.

Sekersiz ve k���k sakizlarin salyayi artirmasi ve y�zeyi s�p�rmesi sebebi ile �ignenmesi mahzurlu olmaz.

Herbal (bitkisel) �r�nler hakkinda �ok bilgim yok. Sizleri yaniltmak istemem. Rahat ettiginiz bir bitki varsa kullanabilirsiniz.
-M
Başa Dön
sorti Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sorti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Kasim-2019 tarihinde 19:43
iste benim tam olarak durumum bu s�rekli dis tasi ve dis eti �ekilmesi sikayetim var ve kanama d�zenli fir�alama ile malasef durmuyor sadece azalip artiyor fakat tam olarak durmuyor ben bir g�n kanamayi durdurursam koku ge�er saniyordum yani kanama dursa bile devam mi edecek
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sorti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Kasim-2019 tarihinde 19:49
yada agiz kokum oldugu i�in bu kanama asla tam olarak durmayacak mi
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Kasim-2019 tarihinde 20:02
Fir�alarken dis eti kanamasi yumusak-eksik-seyrek fir�alama veya hi� fir�alamamak sebebi ile ortaya �ikar.
Kullanmaniz gereken fir�a ve nasil fir�alayacaginiz hep tavsiye ettigim veb sayfasinda yaziyor:
http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sorti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Kasim-2019 tarihinde 18:36
murat hocam k�retaj isleminin kancalarla dis k�klerinin kazinmasi ve lazerle yapilmasi arasinda fark varmidir
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Kasim-2019 tarihinde 20:22
İlk gönderen: sorti sorti yazdı:

murat hocam k�retaj isleminin kancalarla dis k�klerinin kazinmasi ve lazerle yapilmasi arasinda fark varmidir

Laser yakar. K�retaj kazimak i�in yapilan s�p�rme islemidir
Laser ile k�retaj yapilmaz ki ?

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sorti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Kasim-2019 tarihinde 07:22
yani ben normal bir kazima islemi yaptirdim fakat internette bir dis�inin sitesinde su a�iklama ile ''Diseti hastaliklarinin tedavisinde konvansiyonel k�k y�zeyi d�zlestirme ve k�retaj islemlerine ilave olarak erbiyum laseri ile cep i�i dezenfeksiyon ve gran�lasyon dokularinin ablasyon ile giderilmesi.'' lazer islemi videosu verilmis bende bir katkisi var mi benim islemim biraz eksik mi kald diye d�s�nd�m sonu�ta g�n�m�z teknolojisinden yararlanmak lazim
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Kasim-2019 tarihinde 21:04
İlk gönderen: sorti sorti yazdı:

yani ben normal bir kazima islemi yaptirdim fakat internette bir dis�inin sitesinde su a�iklama ile ''Diseti hastaliklarinin tedavisinde konvansiyonel k�k y�zeyi d�zlestirme ve k�retaj islemlerine ilave olarak erbiyum laseri ile cep i�i dezenfeksiyon ve gran�lasyon dokularinin ablasyon ile giderilmesi.'' lazer islemi videosu verilmis bende bir katkisi var mi benim islemim biraz eksik mi kald diye d�s�nd�m sonu�ta g�n�m�z teknolojisinden yararlanmak lazim

Iyi ki eksik kalmis :-)
Dis etinin cep i�i dezenfeksiyonu gerekli ve faydali bulmuyorum. Antiseptik garagara etkisi.
-M
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Kasim-2019 tarihinde 20:11
Peki dis eti kanamasinin durdugunu g�zlemledigimizde agiz kokusununda yok oldugunu g�zlemleyebilme sansimiz varmidir?
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Kasim-2019 tarihinde 20:46
Kanama yokken de agiz kokusu olabilir. Fakat dis eti kanamasi varsa agiz kokusu genellikle vardir.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Aralik-2019 tarihinde 13:07
�rnegin sadece arka y�z� veya �n y�z� ��r�m�s tamamen ��r�memis bir dis mutlaka istisnasiz koku yaparmi yoksa degiskenlik g�sterip koku yapma ihtimali y�ksek midir?

ve tamamen ��r�memis olan disi dolgu yaparak hem d�smesinden kurtarmak ayni zamanda o disin koku yapma sebebini tamamen ortadan kaldirmis olur mu?

tesekk�rler hocam yanitlarsaniz sevinirim saygilar.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Aralik-2019 tarihinde 14:23
Hangi derinlikte olursa olsun ��r�k olan bir dis koku yapmak zorunda degildir. Dolgu yapilirsa (koku yapiyor olsa bile) agiz kokusu sebebi olmaktan �ikar.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Aralik-2019 tarihinde 21:23
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Hangi derinlikte olursa olsun ��r�k olan bir dis koku yapmak zorunda degildir. Dolgu yapilirsa (koku yapiyor olsa bile) agiz kokusu sebebi olmaktan �ikar.

Tesekk�rler hocam , bu gibi ufak detaylar bilgiler eminim �ogu insanin kendindeki sorun adina aklinda bir isik �akacaktir sag olun.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Aralik-2021 tarihinde 23:30
Hocam hediye ettiginiz banat ile g�sterdiginiz sekilde dislerimi asgari 3 azami 5 dk olacak sekilde fir�aladim neredeyse t�m dis etlerimden oluk oluk kan akti, bundan �nceki fir�alama usul�mde yada fircamda demekki bir eksiklik vardi. Dildeki bakteri kaynagini beslemede kanayan dis etlerinin etkisi var midir?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Ocak-2022 tarihinde 21:48
Murat hocam yaklasik 6 g�n oldu yaklasik 4 5 disimi tutan disetim diger dislerime uyguladigim gibi orta siddette fir�ayla temizlememe ragmen kaniyorlar. Ben de israrla ayni sekilde devam ediyorum fakat merak ettigim bu kanamalarin durmama sebebi nedir? er yada ge� duracaklar mi? Kanamalar son buldugunda dis etlerindeki varsa iltihap bakteri y�k� sorun teskil etmekten �ikti ve normallesti diyebilir miyiz? Ve son olarak dis etinden kaynakli kanamalarin yaptigi agiz kokusu dil sirtindaki bakteri yogunlugu seklinde mi ortaya �ikiyor yoksa direkt sorunlu b�lgeden �ikan olusan bir koku mu s�z konusu? yanitlayabilirseniz �ok memnun kalirim hocam saygilar sevgiler.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Ocak-2022 tarihinde 23:19
Biraz alakasiz olacak ama Migros'ta Banat �retimi olan "Galaxy" adinda bir dis fir�asi daha var. Ikisi bir arada toplam 3 - 4 lira. Banat bulamayan arkadaslar Migros'lara bakabilir. Kutusunun arkasinda "Sadece Migros'ta" yaziyor o y�zden baska yerde olmayabilir.

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ocak-2022 tarihinde 14:48
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

Murat hocam yaklasik 6 g�n oldu yaklasik 4 5 disimi tutan disetim diger dislerime uyguladigim gibi orta siddette fir�ayla temizlememe ragmen kaniyorlar. .......

Demekki dis tasi var. Eger dis tasi bulunmasaydi ilk g�nden sonra orta sert fir�alama ile klanamaz olmasi beklenirdi
Dis hekimine gidip dis tasi plak temizligi yaptirisaniz normale d�ner.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ocak-2022 tarihinde 06:55
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Murat hocam yaklasik 6 g�n oldu yaklasik 4 5 disimi tutan disetim diger dislerime uyguladigim gibi orta siddette fir�ayla temizlememe ragmen kaniyorlar. .......

Demekki dis tasi var. Eger dis tasi bulunmasaydi ilk g�nden sonra orta sert fir�alama ile klanamaz olmasi beklenirdi
Dis hekimine gidip dis tasi plak temizligi yaptirisaniz normale d�ner.

Sagolun hocam, peki sitede ve kitaplarda ge�en bilgilere g�re kanama varsa agiz kokusu �ok y�ksek ihtimalle vardir ilkesi bu durum i�inde ge�erli mi yoksa oradaki bahsedilen kanama bu dis taslarinin sebebiyet verdigi kanamadan ayri bir kanama mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ocak-2022 tarihinde 19:19

Sagolun hocam, peki sitede ve kitaplarda ge�en bilgilere g�re kanama varsa agiz kokusu �ok y�ksek ihtimalle vardir ilkesi bu durum i�inde ge�erli mi yoksa oradaki bahsedilen kanama bu dis taslarinin sebebiyet verdigi kanamadan ayri bir kanama mi?

B�t�n dis eti kanamalari agiz kokusu i�in uygun ortam yaratir
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ocak-2022 tarihinde 20:39
Murat hocam bu konuya ka� yildir egiliyorsunuz var olun. Bir istatistik tuttunuz mu acaba koku sorunu oranlariyla ilgili? %35 i Tip1 dir, %6 si Tip2 dir vs seklinde?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Ocak-2022 tarihinde 19:36
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

Murat hocam bu konuya ka� yildir egiliyorsunuz var olun. Bir istatistik tuttunuz mu acaba koku sorunu oranlariyla ilgili? %35 i Tip1 dir, %6 si Tip2 dir vs seklinde?

2006 veya 7 den beri her g�n�m agiz kokusu okumak, dinlemek, denemek, muayene etmek, yazmak ile ge�ti. Pazar dahil.

1192 katilimli bir istatistik yaptim ama hen�z cevaplari ��z�mlemedim. Sayi vermekten sakinirim fakat ezici �ogunlugu tip 1 veya tip 1+5 vakadir.

Bu 15 yilda en �ok 2-3 tane tip 3 vaka g�rd�m. Bu sebeple her firsatta s�yl�yorum kimse kendisinde reflu gastrit aramasin. mideden koku gelmiyor kolay kolay.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 22:26
Hocam tip1 en kolay ��z�len t�r diye biliyorum. O halde, forumda bile bunca insan neden kokudan kurtulamiyor? �stelik agiz bakimi en �st d�zeyde oldugu halde.
Başa Dön
Isimsizdunya Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 22:47
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

Hocam tip1 en kolay ��z�len t�r diye biliyorum. O halde, forumda bile bunca insan neden kokudan kurtulamiyor? �stelik agiz bakimi en �st d�zeyde oldugu halde.

Sahsi g�r�s�m tip2 ler alerji kaynakli agiz kokusu olanlar bir s�re sonra hersey nasil basladiysa �yle duruyor. Elime neredeyse kagit kalem alip alerjisi olan herkese soru y�neltiyordun bazilar koku olmadigini bazilari bir zamanlar oldugunu ve kedilinden ge�tiginden bahsediyor. (Sigara kullanmayan,deviasyon,et istisna) sadece alerjisi olanlar ge�iyor yaklasik bi 7 8 sene s�r�yor. Bircok kbbcide s�yledigimi onayladi ve sonra 40li yaslarda tekrar basliyacagindan bahsetti. Bende geniz akintisi bundan 3 sene �nce cok agirdi agzima akinti doluyordu ve curuge sebeb oldu dis taslarina bir s�re sonra tip2 ge�erken tip2 tip1 yaratiyor ve farkinda olmuyoruz ve omur boyu bir agiz kokusu olusuyor. Sonra 40 larda tip2 tekrar ediyor paradoks gibi oluyor . Tip1 daha �ok ilerliyor. Murat hocamin yakin bir akrabasinin bir s�re sonra sikayetlerinin azalmasi belki buna isarettir. Tip2 ge�iyor sonunda test yaptiralm fln bir halitosil makinesinde tip1 �ikiyorlar ama tip2 idiler fakat tip2 ge�ti. Sahsi d�s�ncem bu y�nde tabi ne kadar dogru is8n ehli olanlar bir karar getirir. Forumdw 2012 den kalma tip2 var onlara ulasabilsek belki bir seyler �retme gibi durum olabilir.
Başa Dön
Efem Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 23:01
C�nk� her c�r�k r�tgende g�r�nm�yo.oy�zden dis doktorlar Bisey yok diyolar.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 23:19
Aray�z ��r�kleri i�in de ayri bir r�ntgen sekli vardi. Mavi isik gibi bir sey.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 23:48
Evet ama yinede g�r�nmeye bilir.bende g�r�nmemisti ve forumda bi kac kisi da �yleydi
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 23:50
Tip2de de ayni Sorun.r�ntende herkezde Bisey yok diyolar
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 23:51
Ama kesin tesis tip 2 ve yinede insanlar kurtulamiyo
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Efem Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 23:52
Sen tip1 misin ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ocak-2022 tarihinde 10:24
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

�st�ne tip 5 bindiyse vaka tip 1 +5 haline gelmis olabilir. Siz tip 1 agiz kokusunu tamamen iyilestirseniz bile birey asla rahat etmez. Iyilestigine inanmaz. Bu durumu �ok sik g�r�yorum.

okulda �ocuga Bulgaristan'in y�z �l��m�n� veya Verd�n anlasmasini degil dil fir�alamasini �gretmek lazim. Dis hekimligi fak�lteelrinde �grencilere derste agiz kokusu basligi konulmasi lazim. Dis macunu kutularina prospekt�s yazilmasi ve dil fir�alamanin prospekt�ste �gretilmesi lazim. Yumusak fir�alarin piyasadan toplatilmasi lazim. Ithalatinin engellenmesi lazim. Dil kaziyicilarin piyasadan toplatilmasi lazim. Alkoll� gargaralarin �zerine agiz kokusu ve kanser yapabilir ifadesi yazilmasi lazim. CB12 isimli gargara agiz kokusu i�in ithal ediliyor avuc dolusu d�viz �d�yoruz ama i�inde alkol var ve agiz kokusu yapiyor. Bunun engellenmesi lazim. Orta sert yazan dis fir�alarinin aslinda yumusak kildan (0.1mm) imal edilmesinin engellenmesi lazim. Alkols�zd�r yazan gargaralarda etil olmayan alkoller bulundugu kutunun �zerinde belirtilmesi lazim. T�rk firmalarina ve t�rk �reticilerinin dosya parasi CE belgesi diye ceza verilmekten vaz ge�ilmesi lazim, tesvik edilmesi lazim. Agiz kokusu tedavi klinigine izin verilmesi lazim. Sarlatanlarin izlemeye alinmasi lazim deve idrari, hacamat, alkali diyet, kandida diyeti, a�lik orucu, s�l�k, biyoenerji, fitoterapi �nerenlerin tibbi yeterliliginin denetlenmesi lazim.
Konu derin...

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ocak-2022 tarihinde 10:17
Murat Hocam dis tasi temizligi yaptirdim. Islem 2-3 dakika s�rd�. B�y�k oranla temizlendi fakat eve gelip aynada kontrol ettigimde alt �ene �n disler arka y�z dis cebi bitisiginde siyah lekeler ile birka� dis �evresinde g�rebildigim kadariyla ufak tartarimsi olusum duruyor. Yani neden bunlar duruyor anlamis degilim. Islem yapilirken 2 �esit alet kullanildi diye d�s�n�yorum. Dis ve dis eti �izgisi �zerinden ge�ildi. Daha sonra dislere yapiskan bir madde s�r�ld� ve tekrar �zerlerinden ge�ildi. B�y�k oranda temizlendi bu bahsettigim siyah lekecikler ve k���k miktardaki tartar dis fir�alamasiyla zamanla yok olabilir mi? ayrica bunun i�in randevu almak bana biraz tuhaf geliyor gereksiz gibi geliyor ama sonu�ta bir islem yapilacaksa ya d�zg�n yapilsin ya hi� yapilmasin d�s�ncesindeyim. Hani ne gerek var ki biraz yapip biraz yapmamak yada b�y�k oranla yapip azicik birakmak.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ocak-2022 tarihinde 10:20
Bir de Devlet Hastanelerinde muayene odasina konulmus kresuarlara t�k�r�lmesi istenilmiyor. Tuvalet ihtiyaci yapilan WC lerde agiz �alkalama temizligi gibi islemleri yapin deniliyor. �ok ilgin� degil mi?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ocak-2022 tarihinde 07:15
24 g�nd�r dogru us�lle dis fir�aliyorum 7 g�n �nce dis tasi temizligi yaptirmistim. Tas temizligi �ncesi kanayan bazi dis etlerimde durdu. Hatta kisa s�reli 1 2 g�nl�g�ne tamamen durdugu da oldu fakat bir kisim dis etleri halen kanamaya devam ediyor ayrica kanayan etlerde �ekilme yasaniyor, fir�alamaya devam yapacak baska ��z�m yok ama �ok uzun s�rd� kanamalar buna anlam veremiyorum 😟😟
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ocak-2022 tarihinde 10:55

24 g�nd�r dogru us�lle dis fir�aliyorum 7 g�n �nce dis tasi temizligi yaptirmistim. Tas temizligi �ncesi kanayan bazi dis etlerimde durdu. Hatta kisa s�reli 1 2 g�nl�g�ne tamamen durdugu da oldu fakat bir kisim dis etleri halen kanamaya devam ediyor ayrica kanayan etlerde �ekilme yasaniyor, fir�alamaya devam yapacak baska ��z�m yok ama �ok uzun s�rd� kanamalar buna anlam veremiyorum 😟😟

periodontoloji b�l�m�ne git.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Ocak-2022 tarihinde 12:39
İlk gönderen: ahmetmehmet1 ahmetmehmet1 yazdı:

periodontoloji b�l�m�ne git.

Kanamalar i�in mi dis eti �ekilmesi i�in mi, ya belki 1 ay sonra kanama kesilir bekliyorum periodontoloji bana ne yapacak kii
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Ocak-2022 tarihinde 20:18
Periodontolojiye gitsem yumusak firca kullan diyecek
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.