Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Bir surupla ge�ici iyilesme!

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Blizzak Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Bir surupla ge�ici iyilesme!
    Gönderildi: 09-Aralik-2019 tarihinde 23:44
�ncelikle herkese ge�mis olsun. Yillardir bu koku olayi bazen azaldigi d�nemler olsa da bende de var.

Dilimde beyaz tabaka oluyor ve dis fir�asiyla fir�aliyorum, tuzlu suyla, karbonatli suyla gargara falan da yapiyorum arada. Koku azalsa da ge�miyor tam olarak.

Bir ka� aydir sigarayi biraktim, dis etlerimde apse olmaya basladi. Sigara birakilinca bazi kisilerde normalmis bu. Sigara dis etlerine zarar verdigi i�in birakilinca oralara v�cut yeni damarlar olusturmaya baslarmis ve dis etlerimiz daha saglikli olurmus.

Neyse, bu dis eti iltihabi tuzlu suyla falan bir ka� g�ne ge�meyip iyice agri yapinca dis hekiminden korktugum i�in �ncelikle aile hekimine gittim (Site sahibi sn hocam duymasin :) ) Bir antibiyotik bir de agiz gargarasi verdi. Gargaranin adini vermiycem gidip hemen alirsiniz diye.

Gargarayi yaptiktan yarim saat sonra aynanin karsisina ge�tim dis eti iltihabimda bi degisiklik var mi diye ama o da ne? Yillardir �st� ne kadar fir�alasam da beyazimsi ve p�sk�ll� olan dilim bir bebeginki kadar kipkirmizi ve p�r�zs�zd� neredeyse. �zerindeki tabaka sifirlanmisti ve agiz kokum da ge�misti.

Bir hafta sonra gargara bitince koku da yeniden basladi dildeki beyazlik da. Hatta dis eti iltihabi oldugu i�in fir�alamak aci verdiginden 2 g�n dislerimi fir�alamadigim halde koku da olmadi.

Bu gargara sonu�ta ila� oldugundan �m�r boyu i�emeyiz, zarari var. Ama bundaki etken madde her ne ise kokuyu da dildeki tabakayi da yok ediyor ve tek i�iste etkisi 10 saat kadar s�r�yor. Sn MUR hocam konu hakkinda a�iklama yaparsa sevinirim. Syg.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.