![]() |
Murat hocaya sorular |
Yanıtla
|
Sayfa <12 |
| Yazar | ||
Pcsm100
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Subat-2020 tarihinde 17:30 |
|
|
2. sorudaki dis macunu degil dis fir�asi olacakti yanlis yazmisim.
Peki siz sistein soku ile maksimum koku �retimine baktiginizda sonu�lari diger insanlara g�re y�ksek �ikan kisilerin neden �yle oluyor? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Subat-2020 tarihinde 20:45 |
|
|
Soru i�in tesekk�r ederim
Bazi insanlarin agizlarinin ekolojisi (biyolojik yapisi) koku �retmeye megillidir, isteklidir, hazirdir, koku �retme bakimindan kapasitesi y�ksektir. Sistein soku ile bunu ortaya �ikarmak teshis koymayi saglar Statik agiz kokusu bulunmuyor olsa bile bireyin kapasitesi y�ksek ise bu sahis Tip 1 agiz kokusu vakasidir |
||
![]() |
||
Pcsm100
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Subat-2020 tarihinde 22:08 |
|
|
Peki bu biyolojik yapida bizim m�dahale edebilecegimiz neler var?
bu arada dis fir�asinin el sabunu ile yikanip durulanmasnda bir sorun varmi? |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Subat-2020 tarihinde 22:36 |
|
|
Selamlar
Murat Hocam kan degerlerinden bilrubin degerinin normalin �zerinde �ikmasi g�zlemlenen kisilerde nefes kokusu beklenir mi? bir baglanti varmidir net bir bilgi varmidir ayrietten g�r�sleriniz nedir , saygilar. |
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Subat-2020 tarihinde 21:52 |
|
* Bakteri ve besin tutunacak yz�eylerin ortadan kaldirilip cilali y�zeyler haline getirilmesi ekolojiyi islah etmektir. * Her uzak k�senin oksijen alabilecek sekilde agiz ortamina temas ediyor olmasini saglamak agiz ekolojisini islah etmektir. * K�pr� g�vdelerinin alti, salyanin ulasmadigi girinti ve oyuntularin ortadan kaldirilmasi ekolojiyi islah etmektir. * Dislerin D�zenli fir�alanmasi * Dilin d�zenli fi�alanmasi ekolojiyi islah etmektir. * Agizin kapali tutulup slayanin biriktirilmesi ekolojiyi islah etmektir. * Alkolden ve alkoll� �r�nelrden uzak durmak akolojiyi islah eder daha bir s�r� �nlem alinabilir... Bunlar yapilamdik�a alkali diyet yapsak ne yazar, biyoenerji yapsak ne yazar, kandida diyeti veya probiyotik alsak ne yazar, diger okuspokuslari yapsam ne yazar. Dis fir�asini el sabunu ile temizlemeye gerek olmaz. Ama istiyorsaniz yapin. Zarari olmaz. Dis fir�alari kuru muhafaza edilmelidir. -M |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Subat-2020 tarihinde 21:56 |
|
Konjuge olan veya olmayan bilurubin farklidir. genel bilgi vereyim: Bilurubin eritrositlerin yikim �r�n�d�r. Y�kselemsi anemi sarilik veya safra yolu darligini isaret eder. Kendisi �zellikle tip 4 agiz kokusu sebebi olduguna iliskin elimizde delil yoktur. |
||
![]() |
||
izmir35
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 16-Agustos-2019 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Subat-2020 tarihinde 12:02 |
|
|
Hocam tip 1 vakalari i�in dil sirtina lazer tedavisi �alismaniz vardi, acaba suan ne durumda bu uygulamayi yapmaya basladiniz mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Subat-2020 tarihinde 12:49 |
|
Masallah ne g�zel hafizaniz var :-) Evet dogru. Kendime bir laser cihazi yaptim. Kullanmaya basladim. Fakat d�nyada yeteri sayida dil sirtina laser kullanilmasi ile ilgili bilim �alismasi bulunmadigi i�in insan �st�ne uygulamaya �ekiniyorum. Bilim �alismasi yapilmis, denenmis ve uluslararasi uygulamaya izin verilmis b�lgelerde kullaniyorum simdilik. -M |
||
![]() |
||
izmir35
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 16-Agustos-2019 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Subat-2020 tarihinde 15:33 |
|
|
Tam olarak hangi b�lgelere kullaniyorsunuz ? biraz daha a�ar misiniz
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Subat-2020 tarihinde 00:38 |
|
|
Hocam, sekeri kesince agiz kokum gidiyor ama bi kac g�n sonra sekeri yine yiyince o koku yine basliyo.yani bakteriler tam �lm�yo.koku olmasada.ama sizce bi kac ay sekerdiyeti yapsam bu bakteriler tamamen �ld�r�r m� yani koku tamamen gidermi.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Subat-2020 tarihinde 07:38 |
|
|
Sekerli gidalari kendinize yasaklayinca (varsa)agiz kokunuz kaybolmaz.
Sekeri terk edince hi� bir bakteri �lmez. Hi� bir diyet agiz kokusunu etkilemez -M |
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Subat-2020 tarihinde 23:33 |
|
|
Ozaman bakteriler nasil �l�r ? Napmamiz lazim ? Dis fircalakmaktan dili temizlemekten, probiotik, antibiotik kulanmaktan.hepsi bir c�z�m degil.hepsini denedim.ve koku dildeki bakterilerden geliyo.ozaman c�z�m ne olabilir ? L�tfen yardim edin bize
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2020 tarihinde 08:04 |
|
Ben sizin veya belirli bir kisinin agiz kokusunun nasil giderilecegi konusunda kisiye �zg�n bilgileri bilemiyorum, bilemem zaten. Fakat Genel bilgiler sorarsaniz dilim d�nd�g�nce yanitlarim. Antibiyotikler, mikrop �ld�r�c�ler, antiseptikler hamam b�ceklerini etrlikle kovalamak gibidir. Bir hamam b�cegi g�rd�g�m�zde terlikle hamam b�cegi �ld�rebiliriz. Ama onlardan kurtulmus olmayiz. Kirli bulasiklar ortadan kaldirilirsa, terlik ile vurmaya gerek kalmadan hamam b�ceginden kurtulmus oluruz. -M |
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2020 tarihinde 11:15 |
|
|
Hocam sizun dediklerinizden anladigim ozaman bu bakteriler hic �lmezmii?? Hic kurtulamicazmi
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2020 tarihinde 12:02 |
|
|
Agzimizin i�erisindeki bakteriler daima bulunur ve bulunacaklar. Asla ve kesinlikle kaybolmazlar. Bizler �ld�kten sonra bile orda olacaklar.
|
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2020 tarihinde 12:33 |
|
|
Yani nu agiz kokusundan kurtulamicazmi ?? Hocam kusura bakmayin eger biyerde yazdiysan ama ben bulamadimm. Bu k�t� bakteriler yok etmek icin neler tavsiye edersiniz.20 senedir agiz kokum var. Ve kesinlikle dildeki bakteriden geliyo hatta k�c�k cocumdada var yani benden ona bi sekilde gecti.onda dil fircasi yariyo.ama birg�n kulanmasam yine koku geliyo onda.bende dil fircasi tek bi 5 dakka yariyo okadar
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2020 tarihinde 14:31 |
|
|
Ben agzimizdaki mikroptan kurtulamayacagiz dedim. Agiz kokusu ve mikroplari baska seyler olarak d�s�n�n.
Anne karnindaki bebek mikropsuzdur. Dogum sirasinda agzina mikroplari dogum kanalindan alir ve �mr�n�n sonuna kadar mikroplari agzinda tasir. 1 santimetrek�p salyada 1.000.000 (bir milyon) bakteri h�cresi vardir. Bu sayi saglikli insan i�indir. B�yle olmasi gerekir. Neden kurtulalim ki? Saglikli bireyde lazim bu mikroplar. Ayrica k�t� bakteri iyi bakteri ayirimi da yoktur. B�t�n bakteriler k�t�d�r. Bunun iyisi olmaz. Umarim bu kavramlari yerine oturmaya baslayinca beklentileriniz normale inecektir. -M |
||
![]() |
||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2020 tarihinde 14:41 |
|
|
Cok tesek�r ederim hocam ama ben yinede cevabimi alamadim :( bu agiz kokudan nasil kurtulcaz? Hangi y�ntemle
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2020 tarihinde 15:31 |
|
Bilmiyorum |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Ocak-2024 tarihinde 16:07 |
|
|
Merhaba hocam iyi g�nler iyi �alismalar dilerim. Kalbin trik�spit kapaginda orta seviye yetersizlik ve pulmoner arterde 45mmHg seviyesinde bir basin� agiz veya nefes kokusu olusturabilir mi? b�yle bir hasta ne yapmali? yanitlarsaniz �ok sevinirim
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Ocak-2024 tarihinde 20:01 |
|
|
Kapak ka�agi ile agiz kokusu mekanizmalari arasinda herhangi bir iliski g�sterilmemis
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ocak-2024 tarihinde 20:01 |
|
Hocam pab a hi� deginmediniz. Pab ile agiz/nefes konusunda bir �alisma sanirim bulunmuyor, bu konuda fikriniz nedir acaba? Saygilar iyi aksamlar olsun. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2024 tarihinde 15:20 |
|
|
Ben "pab"in ne oldugunu bilmiyorum.
Bir seylerin kisaltmasi olabilir. B�yle bir firma, hastalik, ila�, anatomik lokasyon, veya kimyasal madde hatirlamiyorum. Grubumuzda bu kisaltanin a�ilimini bilen birisi varsa yazarsa �grenirim ve sorunuzu yanitlamaya �alisirim |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2024 tarihinde 16:21 |
|
Pulmoner hipertansiyon demekmis hocam |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2024 tarihinde 21:27 |
|
|
pulmoner hipertansiyonun bas harfleri "p-a-b" ile �rt�sm�yor
Para amino benzoik asit olsa paba demesi gerekirdi Gama amino butirik asit olsaydi "gaba" demesi gerekirdi. Wikipedia'ya baktim. Pablo Picasso diyor Ben yardimci olamayacagim, bilemiyorum. |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2024 tarihinde 01:08 |
|
Pulmoner arter basinci demek sanirim. Agiz kokusu ile nasil bir iliski kurdunuz? |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2024 tarihinde 08:06 |
|
Ben degil @bazenhissediyor rumuzlu arkadas sormus soruyu. Yukarida mesaji var |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2024 tarihinde 13:31 |
|
|
Pardon @tospik yanlislik olmus. Zaten @bazenhissediyor da bir bag kurmamis.
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2024 tarihinde 14:17 |
|
Nasil mi bir bag kurdum? Sonra da nasil mi bir bag kuramamisim? En ciddi akciger ve sag kalp hastaliklardan birisidir pulmoner hipertansiyon. Pulmoner hipertansiyon akcigere g�nderilen kirli kanin atardamari olan pulmoner arterde meydana gelen basin�, yani akcigere kirli kan daha zor, yavas ve az geliyor. Murat hocamin tip4 diye siniflandirdigi grupta bu hastalikla ilgili nefes kokusuna dair bir arastirma bulgu var mi yok mu merak ettigim buydu ve g�z�m�n �st�nde neden kas var diye bir soru sordugumu sanmiyorum gayet mantikli ve basit bir sordum ama neden alay eder gibi cevaplar yazilmis anlayamadim a�ikcasi |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ocak-2024 tarihinde 14:28 |
|
Sayin hocam "pab ne demek" "pab neden olusur" "pab nedir tip" vb sekilde aratilinca �ikiyor. Ilk sorumda zaten pulmoner arterde 45 mm basin� diyerekte pabin a�ilimini yazdim. Siz hekim oldugunuz i�in illa kelimeye asinasinizdir diyerek kisaltma ile sormustum. Pulmoner hipertansiyona bagli olarak kronik sekilde pulmoner arterde g�r�len basin� akcigeri ilgilendirdigi i�in netes kokusu yapar mi bununla ilgili �alismalar ve tespitler va mi sadece bunu merak etmistim |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Ocak-2024 tarihinde 12:11 |
|
|
Okudugunu anlamadan bana soru sorma. Bu �irkin �slupla cevap da alamazsin.
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 19:46 |
|
|
Size kim nerede ne soru sormus? size veya baskasina �irkin bir �slup kullanan da g�remedim. Siz bu konuda soru sorulmaya deger bilgi ve ehliyete sahip misiniz? size kim b�ylesine ciddi bir soruyu sorsun ki? Asil l�tfen siz okudugunuzu anlamadan yazi yazmak i�in yazmayin. Yorum ge�misleri ortada �ok komik bir durumdayim basit bir soruma cevap alamadigim gibi m�nasizca yanitlarla tahrik ediliyorum
|
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 19:57 |
|
Yoksa siz Murat hocanin hesabi misiniz? ben Murat hocadan baska kimseye soru sormadim? nasil yani �ok ilgin� siz doktor musunuz veya bu konuda bilgili bir arastirmaci mi? Cidden kafam �ok karisti ayrica �irkin �slubu tarif eder misiniz? Hangi yorumumdaki c�mle, t�mce veya kelimelerim �irkin bir �sluba isaret etti? Aydinlatirsa yetkili birileri memnun olurum. |
||
|
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 21:10 |
|
Murat hocam, Bu soruyu atladiniz sanirim, cevabiniz var mi buna? |
||
![]() |
||
Yanıtla
|
Sayfa <12 |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |