Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Tip1 agiz kokusundan kurtuldum

Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Tip1 agiz kokusundan kurtuldum
    Gönderildi: 16-Mart-2023 tarihinde 01:55
Murat Aydin hocada agiz kokusu testi olmustum tip1 agiz kokusu hastasi oldugumu s�yledi. Murat Aydin hocanin muayenehanesine Istanbul'daki kalkip Adana'ya gittim ve hi�kimseye de s�yleyemedim utancimdan. Gittigimde dis eti kanamam olmasi sebebiyle Tip1 agiz kokusu hastasi oldugumu s�yledi ve diger kaynakli agiz kolumun olmadigini teshis etti her adiminda da bana anlatarak kalbimi mutmain etti sagolsun. Bende bu sayede sadece dis hekimlerine gittim Istanbula ve sonunda iyi bir periodontolog buldum. Sirasiyla k�retaj, �� yerde flap operasyonu, kanal tedavisi ve kanal tedavisi olan disin k�k kisminin alinmasi islemleri yapildi. Dis eti kanamam durdu ve agiz kokum kalmadi suan i�in. Murat Aydin hocatip1 dedigi g�nden sonra dis hekimlerinden hangi konuda yardim istemem gerektigini bilmis oldum ve insallah ��zd�m bu durumu.yoksa KBB, Gastroloji, Dis hekimligi demeden hepsini dolasip sonuca ulasamayacaktim.suan agiz kokum yok gibi ama ileri de tekrarlar mi bilemiyorum insallah tekrarlamaz. Menfi veyahut m�spet her gelismede buradan paylasacagim. Herkese iyi g�nler dilerim.
Başa Dön
sifa_95 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa_95 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mart-2023 tarihinde 13:41
�ok ge�mis olsun, umarim kalici bir sifa olmustur size.

Bu koku olayinin kaynak noktasi herkeste �ok farkli. Benim de dis eti, dis sorunlarim vardi ama kokudan bagimsiz bir sekilde tedavi oldum. Yani kokuyla baglantisi oldugunu ilk zamanlar hari� hi� d�s�nmedim sirf saglik i�in. Ama kokuda ge�medi zaten tedavi olunca.

Dis sorunlarindan kaynakli kokular nasildir bilemiyorum daha hafiftir belki. Dilde pas yoktur mesela.. Bunlar bana �ok degisik ve zor gelmiyor a�ik�asi. ��nk� zaten ben daha bu forumu kesfetmeden hi� arastirma yapmadan sorununun dis ve agiz i�i oldugunu d�s�n�p dis hekimlerine gitmistim. O tedaviler sonrasi da degismemisti durum.

�ok uzun yillar forumu ziyaret etmemistim. Yeniden d�nd�m ve okuyorum iyilestim yazanlari da hala bir arpa boyu yol katedilememis. S�yle kurtuldum 3 senedir hi� kokum yok, kesin ��z�m�m de su oldu benim koku kaynagima g�re diyen yok mesela. Bilmiyorum neden b�yle.
Başa Dön
Xx1xX Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Xx1xX Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mart-2023 tarihinde 14:40
Merhaba �ncelikle benimde dislerimin belir b�lgesinden gelen degisik bir tat var ve sigara yaktigim andan itibaren degisik bir koku olusturuyo doktora gittigim zaman g�zle g�r�l�r bir sey olmadigini s�ylediler siz de buna benzer bisey oluyormuydu sigara kullaniyorsaniz ben 2 ay oldu sigarayi birakali sadece yine oluyormu test etmek i�in bir tane i�iyorum arada fakat durum yine ayni
Başa Dön
Engin Aslan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mart-2023 tarihinde 19:25
Sigara kullanmiyorum agzimda k�t� tat ve genizimde akinti olunca agiz kokusu hissediyorum. Bende dis k�k� iltihabi vardi o dis eti kanamasi yapiyordu ve belki de beni kronik sin�zit eden bu iltihapdi. Eger zamanla sin�zitide atlatirsam agiz kokum tamamiyla ge�er diye umuyorum. Ve sebebi o vakit anlasilmis olur ki dis k�k� iltihabi idi.
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mart-2023 tarihinde 21:17
Ge�mis olsun Engin Aslan. Iyilesmeden �nce kokuyla ilgili nasil sorunlar yasadiniz? Kokuyu nasil fark ettiniz vs vs

Dis k�k� iltihabi oldugunu doktor mu fark etti? Flap operasyonunu ilk kez duydum. Anladigim kadariyla Dis etini kaldirip altini temizliyorlar. Zor bir operasyon mu
Başa Dön
Xx1xX Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Xx1xX Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mart-2023 tarihinde 22:38
Suan bende sigara kullanmiyorum kardesim fakat test etmek amaciyla arada bir i�iyorum durum ayni ve dislerimin belirli bir noktasindan geliyor bu tat fakat doktorlar g�zle g�r�l�r bisey olmadigini s�yl�yorlar film sonu�larinada bakarak
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Mart-2023 tarihinde 10:32
Agiz kokumu �ogu zaman kendim farkediyordum. Agzimda k�t� tat bogazimda takaniklik oldugunda agzimin koktugunu biliyordum. Ayrica bu zamana kadar birka� kisi agzimin koktugunu s�ylemisti ve s�ylemeyip bir anda y�z�n� �evirende hayli insan olmustu. D�n aksam �ikan tek 20'lik disim ile yanindaki azi disimin arasina dis ipi ge�irip temizlemeye �alistim normalde oraya dis ipi girmiyor deyip temizleyemiyordum. D�n yine girmedi ama dis etine travma yasattim. Bug�n sabah kalktigimda o tat ve koku yine vardi ve t�k�rd�g�mde uzun aradan sonra t�k�rd�g�m kanliydi. Dis eti problemleri bence en b�y�k agiz kokusu sebebi. �yle bir durumdayiz ki agiz kokusu �� g�n kesilince umutlaniyoruz bitti saniyoruz. Ama dis etim iyilestimi belki tekrar ge�er agiz kokusu. Flap operasyonu pek agrili degil ama sonrasinda birka� hafta dikkat ettim. Sert ve sicak seyler yemedim. Benim agiz kokuma sebep dis eti kanamasi anlayacaginiz. Ne zaman dis eti kanamam olmadi agzim ferah, kokmuyor ve burnum a�ik. Sahsi d�s�ncem dis tasi ve gerekirse k�retaj yaptirmali dislere ��r�k iltihap temizlenmeli disler Murat Aydin hocanin dedigi gibi orta sert dis fir�asi ile temizlenmeli. Disler dis etinden dislere dogru fir�alanmali ve dis ipi yerine aray�z fir�a kullanilmali. Bende dis eti �ekilmesi oldugu i�in Murat hocanin dedigi gibi degil dis etinden dise dogru fir�aliyorum ve k�retaj flap kanal sonrasi dis eti kanamam %90 azaldi.
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Mart-2023 tarihinde 10:59
Arkadaslar sizlerden ricam forumdaki profil bilgilerinize e posta adreslerinizi yazmaniz. Bir s�re sonra �ekip gidiyorsunuz size kimse ulasamiyor bu siteye de girmediginiz i�in. Belki de bir kisinin koku sorununun giderilmesine sebep olacaksiniz vereceginiz tek bir cevapla ama size ulasamayacak insanlar. Ger�ek e postasini vermek istemeyen de mutlaka yedek bir e posta adresi vardir onu yazsin l�tfen profil bilgilerindeki iletisim kismina.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Mart-2023 tarihinde 20:21
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

Arkadaslar sizlerden ricam forumdaki profil bilgilerinize e posta adreslerinizi yazmaniz. Bir s�re sonra �ekip gidiyorsunuz size kimse ulasamiyor bu siteye de girmediginiz i�in. Belki de bir kisinin koku sorununun giderilmesine sebep olacaksiniz vereceginiz tek bir cevapla ama size ulasamayacak insanlar. Ger�ek e postasini vermek istemeyen de mutlaka yedek bir e posta adresi vardir onu yazsin l�tfen profil bilgilerindeki iletisim kismina.

Herkes epopsta adresini profiline yazsin.
Bunu sizin disinizdakiler g�rmez
Eger bir g�n sifrenizi unutursaniz, hesabiniza ulasabilmeniz i�in eposta adresinizin girilmis olmasi sarttir.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Mart-2023 tarihinde 01:00
Tedavi oldugum ve kanal tedavisi yaptirdigim disim ile diger azi disimin arasindan yine kan gelmeye ve agiz kokum olmusmaya basladi. Periodontolog dis hekimi s�yledi oradan kan geliyor diye bende o b�lgeye aray�z fir�asi soktugumda sadece oradan kan geldigini g�rd�m. Doktorum haftaya tekrar bakacak ve yeni bir tedavi d�s�necek. Murat hocadan muayene olurken bazi sorular sormustu ve cevaplayamamistim. Bu sorular benim dislerim ile ilgiliydi. Ne yazik ki kendim hakkinda dahi bilgi sahibi degilim bu y�zden doktorun isini kolaylastiramiyorum. Belki benim gibi baska arkadaslarda vardir forumda.Evvela insan kendine hekimlik etmeli. Umudunuzu yitirmeden kendiniz hakkinda g�zlem yapin kardeslerim sonuca ulasmaniz kolaylasacak. Yine de umutluyum zira g�rd�g�m ve doktorumun g�rd�g� kadariyla sadece bir sorun var o b�lgeden kan geliyor hep ve o tedavi edilirse agiz kokum son bulacak gibi.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Nisan-2023 tarihinde 16:26
Bu eleman dis taslarini temizletmis ve koku tamamen gitmis. Kokunun bademcik tasindan ya da geniz akintisindan geldiginden eminmis ama dis hekiminin �nerisiyle tartar temizligi yaptirinca kokudan tamamen kurtulmus.

tikla
Başa Dön
Anonim Tosbaga Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Anonim Tosbaga Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Haziran-2023 tarihinde 12:44
Hocam son durum ne kurtulabildiniz mi bu problemden
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Temmuz-2023 tarihinde 20:07
Engin Aslan, size tip-1 teshisi mi kondu?
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Agustos-2023 tarihinde 00:57
Sonunda sifreyi hatirladim ve giris yaptim. Kardesim Murat Aydin hoca Tip-1 agiz kokusu teshisi koymustu. Dis eti kanamasi, dis eti cebi vardi bende ayrica kbb'da muayene oldum nazal polip hastasiymisim. Dis etlerime flap yapildi ama ge�medi koku, bir disim vardi k�k�nde erime olan ona kanal yapildi yine de oradan kan geliyordu o disi �ektirdim ve artik dis eti kanamam yok denecek kadar azaldi kan g�remiyorum ama t�k�r�g�m bazen sari bazen a�ik pembe gibi bir renkte geliyor. Agiz kokum bu sayede bayagi azaldi. 20'lik disim var iki tane �stde biri yari g�m�l� digeri g�m�l�. G�m�l� olan sin�slerin i�inde olabilir mi diye d�s�n�yorum ikisini de �ektirecem belki sin�zite sebep olan ve dolayli olarak agiz kokusuna sebep olan da bunlardir. Tig-1 arti sin�zit sebepli olabilir tip-1 ��z�m� i�in dis eti tedavisi g�rd�m %80 oraninda azaldi koku. Dis eti kanamasi olanlara tavsiyem en b�y�k sebep bu Murat hoca ve diger doktorlarda zaten s�yl�yor bende bunu tecr�be ettim size tavsiyem dis eti kanamasi olan uzman bir periodontologa g�r�ns�n ve tedavi olsun.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Agustos-2023 tarihinde 21:36
Hocam disimi �ok sert fir�aliyorum bazen bunu farkettim. Pilli dis fir�alari fazla bastirilinca durarak uyari veriyormus. Bu sebeple onlari kullanmam uygun olur mu?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Agustos-2023 tarihinde 20:55
Dis kanamasi her zaman var miydi yoksa dis fir�alarken mi oluyordu? Bende k���kken elma isirirken olurdu simdi bazen dis fir�alarken bazen sabahlari kalkinca dis etimi emip t�k�r�nce kanama oluyor.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Agustos-2023 tarihinde 11:24
Evet ne yazik ki diseti kanamam hep vardi zaten bu diseti kanamasi agiz kokusunun en b�y�k sebeplerinden. Bende disimi emince disetimin kanadigini g�r�yordum. Suan ise t�k�r�g�m sari geliyor. Sanirim Disetim daha iyi ama nazal polipim var o sari t�k�r�g�n sebebi bu olmali.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Agustos-2023 tarihinde 12:41
Herkese iyi g�nler dilerim. Hastaliktaki seyri sizinle paylasmak istedim. �ikan tek 20'lik disim olan sol �st �enemdeki disi bes g�n evvel �ektirdim ve 3 g�nd�r agiz kokum kesildi ya da ben farketmeyecek kadar azaldi. Nadiren sigara i�en biri olarak d�n aksam deneme maksatli sigara i�tim birka� dal ve sigara i�ince olusan o asiri k�t�mkokuda olusmadi yalniz burnum hafif tikali gibi nazal polip hastasi oldugum i�in sanirim. Murat Aydin hocadan agiz kokusu �l��m� yaptirmistim ve bana dis eti problemim sebebiyle ve faranjit nedenli agiz kokumun oldugunu s�ylemis ve tomografi istemisti sin�s i�in. Ben sunu anladim ki Dis Hekimlerinin dedigi gibi agiz kokusunda en b�y�k sebep dis ve dis eti sorunlari. Bir m�ddet daha agiz kokumun gittigini d�s�n�r ve sorun �ikmadigini g�r�rsem ikinci kez murat hocadan test olmayi istiyorum kalbimin mutmain olmasi i�in. Hocam bir sorum olacakti size de uzun yillar dis eti kanamam vardi acaba kemik erimesine sebep olmus olabilir mi.
Başa Dön
kaderarkadaslar Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Agustos-2023 tarihinde 21:04
G�m�l� m�yd� 20 lik disiniz? Bir de antibiyotik verdimi doktorunuz
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Agustos-2023 tarihinde 23:47
G�m�l� degildi diger azi disleri gibi �ikmisti.Benim �ene kemigimde erime ve dis etlerimde ceb oldugu i�in s�rekli dis etlerim kaniyordu. K�retaj, Flap tedavileri g�r�nce azaldi ama kesilmedi bende bir t�rl� g�remiyordum kanayan yeri acaba bogazdan ya da daha asagidan mi geliyor diye d�s�n�yordum. Birg�n 20'lik dise pamuk koyunca kanin oradan geldigini anladim.Dis hekimine gidip �ekmesini istedim �nce gerek yok dedi ben israr edince �ekti ve kanama durdu.Herhangi bir ila� yazilmadi.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Agustos-2023 tarihinde 01:00
Him sizinki agiz i�i kaynakliymis demekki. Ge�mis olsun Allah bir daha yasatmasin
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Agustos-2023 tarihinde 10:40
Allah razi olsun tekrarlamasi halinde buradan yine yazacagim nacizane tavsiyem periodontolog ve dis hekimlerine g�r�nmemiz lazim kbb gastrolojiden evvel.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Agustos-2023 tarihinde 17:55
Tip 1 teshisi konulduysa neden sin�zit i�in tomografi istendi? Sin�zit tip2 degil mi?
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Agustos-2023 tarihinde 15:56
Evet. Tip1 var ancak tip2 de dahil mi diye istendi ve nazal polipde �ikti. Ikisi ayni anda oldugu i�in agiz kokum �ok fazla ve k�t�yd�. Ikisinide kontrol altina almaya basladigimda hayli azalmis oldu. Anladigim su ki agir bir sin�zit de ve eksik agiz bakimi sonucu n�kseden dis eti iltihabi da koku tekrar siddetlenecek bunlara dikkat edecek hayat boyu.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Agustos-2023 tarihinde 18:03
Cihaz, kokunun tipini ve kaynagini net olarak bulmuyor mu? �l��m sou�larinda Tip1 + Tip2 diye �ikmadi mi?
Başa Dön
chipset Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı chipset Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Agustos-2023 tarihinde 12:26
Herkese merhaba, foruma farkli zamanlarda denedigim seyleri yazmistim ve hi�birinde kalici fayda saglayamadim ne yazikki. �zet olarak mide ameliyati olmustum, burun ameliyati olmustum, bademciklerimi aldirmistim, Dolgular, ��r�kler hepsi hallolmustu ama koku tarafinda hi� ilerleme saglayamadim. Son yillarda hep bagirsaga odaklanmistim bende pek �ok kisi gibi, ama bagirsakla ilgili de denemedigim k�r, probiyotik vb kalmadi. Evet sonuca gelirsek ge�enlerde ayiptir s�ylemesi bir et yemegi yemistim, k�rdan bulamadigim i�in evde hi� kullanmadigim bir dis ipi vardi, onun sayesinde dis aralarindaki par�alari �ikartayim dedim. Bir tanesi koklama sonucunda agiz kokumla birebir ayni koku oldugunu g�rd�m. Yani o ufacik par�alar o kadar kokuya nasil sebep oluyor inanamadim. Sonra t�m dis aralarimi dis ipiyle g�zelce temizledim ve sonu� m�kemmel. Yaklasik 15 g�nd�r her �g�nden sonra bu islemi yapiyorum. Kokudan eser kalmadi. Pasli dil, sabah uyandigimizdaki agizdaki acilik vb hepsi gitti. Eskiden et, s�t, sekerli besinler yerken koku artardi mesela, onlarda tamamen gitti, istedigim her seyi yiyebiliyorum artik. 1 kisiyi bile bu sekilde bu sorundan kurtarabiliriz diye �zellikle yazmak istedim. Yani biri forumda bu sekilde kurtuldum dese pek inanmazdim ama bende ger�ekten ise yaradi. 20 yildir bu sorunla ugrasan biri olarak sizlerden ricam denemenizdir, �zellikle hi� bir yerde sorun bulamayip mide-bagirsak grubuna odaklanan �yeler i�in faydasi olacagini d�s�n�yorum, ��nk� forumda mide bagirsaga odaklanan pek �ok kisi ile belirtilerimiz ayni. Yine zamanla g�ncelleme yaparim.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Agustos-2023 tarihinde 22:54
�ok ge�mis olsun ancak agiz kokusu i�in ilk dis hekimine basvurulur ve en basit ve akla gelen islemde dis tasi temizligidir. 20 sene bir�ok ameliyat ve zararli ila� ve takviyelerden sonra bu kadar basit bir konuyu atlamaniz zaman har�amaniz k�t� olmus. Daha �nce dis tasi temizligi yaptirmamis miydiniz ve hi� hekim tavsiye etmemis miydi? Paylasiminiz Murat Aydin hoca'yi tekrar hakli �ikartmis �nce agiz i�ine bakmak gerek. Allah sifanizi daim kilsin insAllah
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Agustos-2023 tarihinde 23:59
Sizin i�in �ok sevindim. Bu kadar basit olmasina da sasirdim. Gelmez insallah bir daha. Ben herg�n mutlaka dis ipi kullanirim. Bedne bir degisiklik olmadi.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Eyl�l-2023 tarihinde 07:41
Arkadaslar bu arada ben de ek bir bilgi vereyim, bi internet sitesinden dag kekigi aldim (normal kekik de olur) Kekigin �zelligi dis eti kanamalarini kesmesi ve diseti iltihabina iyi gelmesiymis.

�ay bardagi sicak suya bundan bir �ay kasigi atip 2-3 dk bekletip, s�z�p, bu suyla gargara yaptim, dil pasini falan s�k�p atiyor, sabah aksam yaparsaniz dil pasi olusmuyor. Kokuya etkisi yok ama dil pasina karsi �ok etkili haberiniz olsun.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ekim-2023 tarihinde 19:35
Dis hekimi Profes�r Doktor H�seyin Kurtulmus'un diseti kanamasi dolayisiyla tip1 i�in nar suyu hakkindaki makalesi. Yanlis anlamadiysam klorheksidinden bile etkiliymis:

Nar bilesenleri, dis eti kanamasi riskini azaltmak gibi agiz sagligini iyilestirici etkilere sahiptir. Suda ��z�len nar ekstresi ile g�nde �� kez agzi yikamak, antioksidan aktivite d�zeyinde artisa ve aspartataminotransferaz aktivitelerde azalmaya neden olur (DiSilvestro, R. A. ve ark.; 2009).

Aspartataminotransferazin, h�cre hasarinin efektif bir g�stergesi olduguna inanilir ve periodontitis hastalarinda �neminden s�z edilir (Nomura, Y. ve ark.; 2006.).

T�k�r�kteki protein d�zeyi, plagin bakteriyel bir tabaka olusturmasiyla baglantili olarak periodontitis hastalarinda daha y�ksektir. T�k�r�k �rnekleri, agzin nar gargarasiyla temizlendikten sonra � bu da narin antibakteriyel aktivitesini g�sterir � protein d�zeylerinde �nemi bir azalma oldugunu g�stermektedir (Prasad, D. ve ark.; 2014, Narhi, T. O. ve ark.; 1994).

Nar flavonoidleri, yapay ortamda, mikroplara neden olan dis eti kanamalarina karsi antibakteriyel etki g�stermektedir (Badria, F. A. ve ark.; 2004). Streptekok sanguis (S. Sanguis), nar ekstresine karsi hassastir ve �nleyici etkisi klorheksidine benzerdir (Pereira, J. V. ve ark.; 2001). S. Sanguis, dis plagi olusumunda ilk yerlesicilerden biri oldugu bilinir (Jolkovsky, D. L. ve ark.; 2006). Bu antibakteriyel etkinin olasi nedeni, bakteriyolizi artiran, dis y�zeylerindeki bakteriyel yapisma mekanizmalarini engelleyen tanenlerdir (Pereira, J. V. ve ark.; 2001). Buna karsin, narin meyve kabugu ekstresinin, klorheksidine kiyasla S. Sanguis, S. Sobrinus ve Laktobasil �remesini daha iyi engelledigi g�r�lm�st�r (Prasad, D. ve ark.; 2014, Pereira, J. V. ve ark.; 2005, Pereira, J. V. ve ark.; 2006).

60 saglikli hasta arasinda, hidro-alkolik nar ekstreli bir agiz gargarasinin bakteri �reten plak bilesenlerinin koloni meydana getirmesini klorheksidine g�re (%79 �nleme) %84 oraninda azalttigi g�r�lm�st�r. Nar ekstresi, plak �reten mikroorganizmalarin dis y�zeyine yapisma potansiyelini de baskiladigi g�r�lm�st�r. Nar, dis plaginin olusumunu engelleme ve dis plagi tedavisi i�in alternatifi olabilir (Rowshani, B. ve ark.; 2004).

https://drhuseyinkurtulmus.com/blogdetay.aspx?id=6630#
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Anonim Tosbaga Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ekim-2023 tarihinde 21:46
Tip 2 agiz kokusunda koku burundan gelir mi
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ekim-2023 tarihinde 14:23
Tip 2 KBB ile alakali oldugu i�in gelmesi gerekir sanirim.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Anonim Tosbaga Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Ekim-2023 tarihinde 12:18
Engin bey son durumunuz nasil
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ocak-2024 tarihinde 13:40
Breatify adli �r�n� kullanan var mi? Ben hi� g�venemiyorum ama her yerde karsima �ikiyor. "Agiz kokusuna son veren serum, Agiz kokusunu �nleyen damla" gibi �ok iddiali �ok kesin reklamlari var. A�ik�asi bir tane siparis vermeyi d�s�n�yorum. ��nk� tip1 i�in kullanacagim �r�n kalmadi.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Ocak-2024 tarihinde 19:27
Breatify adli �r�n� aldim. 350 lira civari, 2 g�nd�r kullaniyorum. Internetteki saticilar "�� damla kullanin" diyor ama gelen �r�n�n�n kullanma kilavuzunda " I�indeki damlaligin yarisini �ekip kullanin." yaziyor. �ok �abuk bitebilecek bir �r�n.

Yine internette "I�eriginde nane, karanfil, limon, okaliptus yaglari var. " deniliyor. Gelen kutuda ise i�erik kisminda Ingilizce daha bir �ok sey yaziyor. Ben kendi agiz kokumu her zaman alamadigim i�in agiz kokusuna etkisi i�in bir sey diyemeyecegim ama kokusu ger�ekten �ok yogun bir �r�n. Agizdayken biraz mide bulantisi bile yapiyor. �stelik de hi� �yle hassas biri bile degilim.

Abartmadan s�yl�yorum, denemek i�in d�n saat 23.00'te bir g�mlegin �zerine damlattim sabah odanin i�i tar�in gibi bir kokuyla dolmustu. Ise gittim geldim, simdi(saat 20.00 civari) g�mlegi kokluyorum h�l� o tar�in tarzi koku buram buram kokuyor. G�mlekte de yag lekesi gibi bir leke olusmus.

Sonu� olarak agiz i�i islak oldugu i�in breatify agizda b�yle etkili olur mu bilmiyorum. Kokusu bu kadar yogun bir �r�n�n tamamen bitkisel olduguna da pek inanmiyorum. Agiz kokunuzu alabiliyorsaniz veya �evrenizde sorabileceginiz birisi varsa bence deneyin.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Ocak-2024 tarihinde 20:08
I�indekiler kismini Google translate ile terc�me ettim. Gliserin hari� hepsi bitkisel yag g�r�n�yor: Karanfil Yapragi Yagi, Okaliptus agacinin yapraklarinin buharla damitilmasi yoluyla elde edilen yag, tar�in kabugu yagi, bah�e nanesi yagi, narenciye limon kabugu yagi, "Kaprilik/kaprik trigliseritler" = hindistancevizi yagi ve gliserinden elde edilen C8 ve C10 karbon zincirleri ile triesterlerin bir karisimidir.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Ocak-2024 tarihinde 20:53
Bu konuda tecr�beli olman gerekirdi, bu �r�nler parf�m gibi sadece kokuyu baskiliyor. Koku h�la orada var. Seni de anliyorum, denize d�sen yilana sarilir misali onu da deneyeyim diyorsun ama inanin arkadaslar bu durum batakligi kurutmadan iyilesecek sey degil.

Internette bazen dillerini �ikartan insanlar g�r�yorum, %90'inin dili bizim gibi, kipkormiz ya da pembe falan degil, �zerlerinde beyazimsi tabaka var ama koku yok. �ok ilgin�
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Ocak-2024 tarihinde 20:38
Kokuyu keske ger�ekten baskilasa.Tam 11 yildir koku ge�sin diye ugrastim, nafile. Sakiz, Listerine, Halitosil vs t�m �r�nlerin amaci kokuyu baskilamak degil mi? Bu �r�n�n kokuyu baskiladigina emin olsam g�nde 3 kez bile kullanirim. Dislerimle ilgili bir operasyon kaldi. Onu da yaptiktan sonra artik yapacak hi�bir seyim kalmadi.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Ocak-2024 tarihinde 10:36
İlk gönderen: Kelime Kelime yazdı:

Kokuyu keske ger�ekten baskilasa.Tam 11 yildir koku ge�sin diye ugrastim, nafile. Sakiz, Listerine, Halitosil vs t�m �r�nlerin amaci kokuyu baskilamak degil mi? Bu �r�n�n kokuyu baskiladigina emin olsam g�nde 3 kez bile kullanirim. Dislerimle ilgili bir operasyon kaldi. Onu da yaptiktan sonra artik yapacak hi�bir seyim kalmadi.

tikla
Başa Dön
Gececekinsl Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gececekinsl Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Subat-2024 tarihinde 11:23
Slm arkadaslar benimmt sonuclar geldi 14.45 bura saatiyle doktorda randev�m var biseyler cikmis Sekret�r Karin s�yledi bakteri ve diger seyler Ben anlamiyorum doktorla gr��en gerekiyor dedi haber etcem grsz
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.