Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Mutlaka okuyun, ��z�m olduk�a basit imis.

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı misafir5555 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Mutlaka okuyun, ��z�m olduk�a basit imis.
    Gönderildi: 21-Ekim-2023 tarihinde 04:13
Merhaba arkadaslar konuyu hi� uzatmadan asil noktaya deginecegim... Biliyorum yillardir bu konudan m�zdaripsin biliyorum psikolojin alt �st oldu biliyorum sirf bu illetten kurtulmak i�in her seyleri bile verirsin... Her seyi vermene gerek yok sadece su basit 6 seyi yapsan konu kapaniyor. Ancak sunu s�yleyeyim saniyeler i�erisinde bir mucize bekleme bu bir s�re� isi ve en az 6-8 hafta s�recek ancak etkilerini �ok kisa s�rede g�recegine eminim.
1- Derhal dis�iye git hi� ertelemeden hemen gidiyorsun ben �ok erteledim ama gidin. Kokudan bahsetmenize gerek yok rutin agiz sagligi kontrol� yaptirmaniz yeterli... Bir sorun varsa o anda ��zeceksiniz zaten yok ise caniniza minnet...
2-Iyi bir mide koruyucu edinin. (Sabah ve aksam yemekten 30 dakika �nce t�ketmeniz kafii.)
3-Gaviscon veya muadili bir surup alin (Sakin ben bunu denedim veya benim yillardir ��zemedigim sorunu piyasa surubu mu ��zecek demeyin l�tfen alin... Ve �g�nlerinizden sonra i�in... Agziniza toz dahi girse i�in.)
4-Sakiz �ignemeyi sonlandirin.(Sakiz �ignemek bolca hava yutmaniza dolayisiyla gaz sorununu tetiklemeye sebep oluyor. Isterseniz deneyin sakiz �ignerken s�rekli hava vakumluyorsunuz farkedeceksiniz.)
5-Alabiliyorsaniz maxbiotic alamiyorsaniz piyasada bulunan sase formda bir probiyotik alin ve g�nde iki kez t�ketin.
6- (EN �NEMLISI!) Sabah dilinize bir tutam karbonat d�k�yorsunuz ve her seyden �nce dilinizi �ok �ok �ok yumusak�a disa dogru iterek temizliyorsunuz (dil k�k�n�ze kadar) ardindan bir baska fir�a ile yine karbonatla dislerinizi fir�aliyorsunuz ve ardindan bir �ay kasigi suya d�kt�g�n�z karbonatli su ile 30 saniye gargara yapiyorsunuz. Bunlari yaptiktan sonra dislerinizi normal g�nl�k macunuzunla fir�alayabilirsiniz. Bundan sonrasini sadece merak edeyenler okuyabilir...

Arkadaslar bunlar olduk�a basit seyler ve yapin kesin kesin %90 oraninda derdiniz son bulacak... Dil kazimak, sakiz �ignemek, alkoll� agiz bakim suyu kullanmak, su i�memek, agir yagli ve paketli gidalar t�ketmek ise asla yapmamaniz gereken seyler... Yery�z�nde mide-sindirim hassasiyeti olan, kahve i�en, seker yiyen, burnu tikali olan, sin�ziti olan milyonlarca insan var ama �ogunun nefesi asla kokmaz ��nk� sebep �ogu zaman bu degildir. Sebep herhangi bir noktada i� dengenizi bozmus olmaniz ve bu 6 maddede bu dengeyi kesin ve kesin saglayacaksaniz bu 6 maddeyi eksiksiz yapip ilk hafya etkiyi hissetmeyen, 1.5 ayda sorunu ��z�lmeyen varsa dilesin benden ne dilerse.
Başa Dön
Cennker82 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cennker82 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2023 tarihinde 10:54
�ok uzun senelerdir siddetli agiz kokusu �eken biriyim.Kurtulmak i�in denemedigim ila� bitki vs kalmadi.Yogun arastirmalar ve esiminde bu s�re�te yardimiyla 2 ayin sonunda o bitmez tedavisi yok denen agiz kokumdan kurtuldum.Agiz kokumun sebebi Candida mantari oldugu sonucuna ulastim.Dilimdeki tabaka halinde yogun kokulu beyazligin sebebini ,sebeplerini arastirmaya basladim.Hikayem tam olarak s�yle basladi;

Uzun yillardir mide yanmasi,hazimsizlik,gaz problemi �eken biriyim fakat bu d�nemlerde agiz kokum yoktu.Sonrasinda endoskopi sonrasi gastrit ve helicobactek pilori teshisi kondu.Ne olduysa o d�nem basima geldi.Bunun tedavisi i�in kullandigim y�ksek dozlu antibiyotikler ve mide koruyucu ila�larin kullanimi sonrasi agiz kokusu problemi yasamaya basladim.
Antibiyotik kullanimi,mide asidi azligi Candida mantarina davet �ikariyor hele ki bagisiklik sisteminiz g��l� degilse.

Candida mantari aslinda v�cutta bulunan bir t�r bakteri fakat kontrols�z �ogaldiginda v�cudun genel yapisini,�zellikle sindirimi ele ge�iren daha sonrasinda karacigeri dahi bozup,agiz kokusu dahi yapabilen g��l� ve diren�li bir bakteri ve ��z�m� kesin ve kararli bir diyet.
Uzun yillardir k�t� beslenme aliskanligi olan,bagisikligi g�rece olarak daha d�s�k genelde mide asidi ila�larla baskilanan,�ok fazla sekerli ve karbonhidrat agirlikli beslenen kisilerde ka�inilmaz sonu� olarak ortaya �ikiyor.
Nasil mi kurtuldum;
�ok siki bir diyetten ge�erek benim i�in ger�ekten �ok zordu fakat bu agiz kokusundan kurtulmak i�in hayattaki bir �ok seyi feda edebilirdim.Neden mi zorlandim ��nk� pilav gibi y�ksek karbonhidrati �ok seven,asiri tatli yemeye meyilli(sebep yine candida mantari)biriydim.�g�n yemeklerinden en fazla yarim saat 1 saat sonra k�se bucak agzima �ikolata,sekerleme,abur cubur koymadan yazayamaz hale gelmistim.

Diyete baslarken �grendigim seyler;
*Kesinlikle ve kesinlikle yapayda olsa dogalda olsa(meyve vs)seker kullanamayacagim,��nk� Candida mantarini en �ok besleyen sey seker dogal seker dahil.
*Karbonhidrat(pilav,makarna.bugday ekmegi.�avdar ekmegi,tam tahil ekmegi vs yasak)alimini minimum hatta 0 d�zeye �ekecegim,
*Daha �ok dogal beslenmek,b�rek,kek,pasta vs uzak durmak
*Fetmente edilen yiyecekleri �ogaltmak(kefir,ev yapimi yogurt,elma sirekesi,tursu gibi)
*S�t ve s�t �r�nlerinden uzak durmak(peynir,s�t,kremagibi)
*Glutensiz beslenmek(paketlenmis gidalarda uzak durmak)
*Kalitesiz yaglarla yapilan yemeklerden uzak durmak(kanola,ay�i�ek,misir �z� yagi gibi)
*Bazi sark�teri �r�nlerden ka�inmak(sucuk,salam.sosis gibi)
*�esnilerden uzak durmak(ket�ap,barbek� sosu,mayonez gibi)
*Y�ksek nisastali sebzelerden ve �r�nlerden uzak durdum,
*Kafein,alkol alimindan kesinlikle uzak durdum,mide ilaci dahil antibiyotik agri kesici ila�lara basvurmadim.

Peki diyeceksiniz ki ne yedin kardesim sen hersey yasak ama �yle degil.V�cuttan sekeri kesince 2 hafta i�inde emin olun caniniz tatli,�ikolata,abur cubur ve agiza s�rekli birsey atma istegi kesiliyor.G�n� 1 yada 2 ara 2 tam �g�nle acikmadan atlatiyorsunuz.Bu arada 4-5 kg'ye yakinda verdim ama zaten diyetin asil amaci kilo vermek degil o lanet kokudan kurtulmak.
Bu s�re�te neler yedim;
Ekmek olarak sadece karabugday ekmegi yedim.Kahvaltida yumurta,zeytin,domates,biber,yesilliklerden roka,maydonoz kendime bol bol zeytinyagiyla menemen yaptim.
Ara �g�nde genelde tar�inla yogurt bazen buldugum karabugday patlagi atistirdim.
�glen yemeginde bulabiliyorsam az �orba i�inde �ok un kullanilmayan tavuk suyu gibi,ezogelin gibi �orbalar i�tim.
K�fte,izgara tavuk,balik yemeye �zen g�sterdim.Bu diyette olmazsa olmaz besinlerede ihtiya� var tabi.Mesela sarimsak,sogan gibi dogal antibiyotikler.Hindistan cevizi yagini her gece yesil �ay,ada �ayi gibi i�eceklerle t�kettim.I�ine tar�in atmayi ihmal etmedim,
Olmazsa olmazlardan biri ev yapimi kendi yaptigim yogurttu,ara �g�nlerde kullandim yemeklerin yaninda t�ketiim.
Bu �r�nleri g�n�l rahatligiyla kullandim.
Dogal elma sirkesi,ev yapimi yogurt,ev yapimi kefir,sarimsak,sogan,ev yapimi tursu.Bolca nisastasiz sebzelere y�neldim mesela nedir bunlar;
Brokoli,ispanak,patlican,kabak,br�ksel lahanasi,kereviz gibi.
En �nemli seylerden biri i�tigim suyu y�ksek ph'li sularla degistirdim.Ek takviye olarak kendime curcumin ve sivi bentonit kili kullandim.

Ortalama b�nyeye g�re degisiklik g�stermeyle birlikte agiz kokusu bende 1 ay gibi bir s�re�te tamamen bitti.Bu arada yaklasik 20 senedir kullandigim mide ilacindanda kurtulmak bana bonus oldu.HI� bitmez dedigim sadece hasta oldugumda verilen antibiyotik kullaniminda ge�en ve daha sonrasinda daha siddetli sekilde geri d�nen agiz kokumdan tamamiyle kurtuldum.Biraz uzun tuttum basinizi agrittim.Umarim herkes sagligina en kisa s�rede kavusur.Herkes bu sekilde kurtulacak diye birsey yok tabi.Benim bahsettigim agiz kokusu dilde tabaka seklinde olusan ve agiza agir bir pas tadi birakaqn t�rdeydi.Farkli problemleri olanlarin farkli yollar denemesi ve tedavisini aramaya devam etmesini �neririm.Bu tedavi tavsiyesi degildir tabii ki.Ben 2 yildan fazla zamandir tedavi yollari ariyordum ve Allah'a hamdolsun sonunda buldum..Herkese iyi forumlar.
Başa Dön
kaderarkadaslar Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2023 tarihinde 11:14
�ncelikle �ok tesekk�r ederiz bizi bilgilendirdiginiz i�in. Bende genel olarak candida neden oluyor diye d�s�n�yorum. Dilde pas olusumu ilk belirtisi zaten. Yaptiginiz hersey tam denildigi gibi. Dikkatimi �eken sivi bentonit. Candida i�in baya �neriliyor. Nereden temin ettiniz. Ben instagramdakilere pek g�venemiyorum.
Başa Dön
anonim93 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı anonim93 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2023 tarihinde 15:26
dil neden kazinmamali
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cennker82 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2023 tarihinde 15:28
Benimde teredd�tlerim vardi fakat bilindik online alis veris sitelerinde birazda yorumlara bakarak siparis ettim.Suan hafif kabizlik hari� hi�bir sorunum yok �ok s�k�r.Hatta 3-4 g�nd�r yemekten ortalama 2 saat sonra ara �g�n olarak seftali ve �ilek gibi d�s�k sekerli meyvelerle normal diyete ge�meye basladim.Agzimda koku hala sifir.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cennker82 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2023 tarihinde 15:43
Mide koruyucu dediginiz sey mide asidini baskilayan ve yemeklerin zor ve ge� sindirimine sebep olan insani tedavi etmeyen fakat kendine bagimli birakan bir ila�tir.Sindirimi bozan sey ta kendisidir.
Siz asitli i�ecek yiyecekleri terkedin limon gibi domates,mandalina,portakal vs gibi.Alkol,kafein kullanimindan uzak durun.Yemekleri �ok �igneyip hizli hizli yemeyin.�ikolata,paketli gida ve yapay sekere son verin.Yatmadan en az 2-3 saat evvel yemeyi kesin,yemeklerden 1 saat �nce 1 saat sonra mide asidiniz dagilmasin diye t�ketmeyin..Zaten mide rahatsizliginiz kalmaz.Bizim insanlar herseyi yemeyi ama ayni zamandada midemin yanmamasini istiyor.O mideyi hasta eden biziz sonucunada katlanmak zorundayiz.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2023 tarihinde 17:56
Katilmadigim noktalar var. Neden s�rekli ila� kullanalim ki. Ve �ogu hekim bir aydan fazla hatta 15 g�nden fazla mide koruyucu i�menin kansere neden oldugunu s�yl�yor. Ben sahsen zaten ila�larla bir m�ddet kurtuldum. Fakat hayatimin sonuna kadar ila� kullanmayi dogru bulmuyorum. I�imizde ne yolunda gitmiyorsa onu bulup tedavi etmeliyiz bence. (Sadece 1,5 ay kullanilmasini s�yl�yorsan yazdiklarimi dikkate alma )

İlk gönderen: misafir5555 misafir5555 yazdı:

Merhaba arkadaslar konuyu hi� uzatmadan asil noktaya deginecegim... Biliyorum yillardir bu konudan m�zdaripsin biliyorum psikolojin alt �st oldu biliyorum sirf bu illetten kurtulmak i�in her seyleri bile verirsin... Her seyi vermene gerek yok sadece su basit 6 seyi yapsan konu kapaniyor. Ancak sunu s�yleyeyim saniyeler i�erisinde bir mucize bekleme bu bir s�re� isi ve en az 6-8 hafta s�recek ancak etkilerini �ok kisa s�rede g�recegine eminim.
1- Derhal dis�iye git hi� ertelemeden hemen gidiyorsun ben �ok erteledim ama gidin. Kokudan bahsetmenize gerek yok rutin agiz sagligi kontrol� yaptirmaniz yeterli... Bir sorun varsa o anda ��zeceksiniz zaten yok ise caniniza minnet...
2-Iyi bir mide koruyucu edinin. (Sabah ve aksam yemekten 30 dakika �nce t�ketmeniz kafii.)
3-Gaviscon veya muadili bir surup alin (Sakin ben bunu denedim veya benim yillardir ��zemedigim sorunu piyasa surubu mu ��zecek demeyin l�tfen alin... Ve �g�nlerinizden sonra i�in... Agziniza toz dahi girse i�in.)
4-Sakiz �ignemeyi sonlandirin.(Sakiz �ignemek bolca hava yutmaniza dolayisiyla gaz sorununu tetiklemeye sebep oluyor. Isterseniz deneyin sakiz �ignerken s�rekli hava vakumluyorsunuz farkedeceksiniz.)
5-Alabiliyorsaniz maxbiotic alamiyorsaniz piyasada bulunan sase formda bir probiyotik alin ve g�nde iki kez t�ketin.
6- (EN �NEMLISI!) Sabah dilinize bir tutam karbonat d�k�yorsunuz ve her seyden �nce dilinizi �ok �ok �ok yumusak�a disa dogru iterek temizliyorsunuz (dil k�k�n�ze kadar) ardindan bir baska fir�a ile yine karbonatla dislerinizi fir�aliyorsunuz ve ardindan bir �ay kasigi suya d�kt�g�n�z karbonatli su ile 30 saniye gargara yapiyorsunuz. Bunlari yaptiktan sonra dislerinizi normal g�nl�k macunuzunla fir�alayabilirsiniz. Bundan sonrasini sadece merak edeyenler okuyabilir...

Arkadaslar bunlar olduk�a basit seyler ve yapin kesin kesin %90 oraninda derdiniz son bulacak... Dil kazimak, sakiz �ignemek, alkoll� agiz bakim suyu kullanmak, su i�memek, agir yagli ve paketli gidalar t�ketmek ise asla yapmamaniz gereken seyler... Yery�z�nde mide-sindirim hassasiyeti olan, kahve i�en, seker yiyen, burnu tikali olan, sin�ziti olan milyonlarca insan var ama �ogunun nefesi asla kokmaz ��nk� sebep �ogu zaman bu degildir. Sebep herhangi bir noktada i� dengenizi bozmus olmaniz ve bu 6 maddede bu dengeyi kesin ve kesin saglayacaksaniz bu 6 maddeyi eksiksiz yapip ilk hafya etkiyi hissetmeyen, 1.5 ayda sorunu ��z�lmeyen varsa dilesin benden ne dilerse.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2023 tarihinde 18:16
Buldum sanirim bilindik markayi. Kullanirsam i�imin rahat olucagi bir marka.
Daha �nce arastirirken �ok karsima �ikmisti bentonit. �zellikle candida i�in. Hatirlattigin i�in sagol. Onuda deniycem insalla
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ekim-2023 tarihinde 16:01
Bir arkadas mide koruyucu ile kurtulmus, digeri mide koruyucuya uzun vadede karsi �ikiyor. Bu bile forumda okudugumuz her seyi uygulamamamiz gerektiginin net ispati.

Candida; seker vb yiyeceklerle oluyorsa ve agiz kokusu yapiyorsa y�z milyonlarca insanin agzinin kokmasi lazim. Candida ile alakasi yok. Saglikli beslenme sindirimi rahatlatip kokuyu kesiyor olabilir.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ekim-2023 tarihinde 17:52
A�ik�asi ben ila� ismi bile vermek istemiyorum �ogu zaman. Kim nasil kullanir ila� alerji yaparmi diye d�s�nd�g�m i�in tedaviyi anlatip kisiyi o konuda dr a y�nlendirmeye �alisiyorum. Dr kontrols�z sakin ila� kullanmayin arkadaslar. Sok diyetler de yapmayin. Burda arkadasimizin anlattigi beslenme aslinda �ogu hekimin �nerdigi beslenme.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.