![]() |
Kabizlik - agiz kokusu iliskisi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Kabizlik - agiz kokusu iliskisiGönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 11:22 |
|
Kabizligi bulunanlarda agiz kokusunun 2.2 kat fazla oldugu g�sterildi. Kaynak:
https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1752-7163/ad2213 Yillardir kabizlarda tip 4 agiz kokusu g�r�yordum 2 makalemde bu konuya yer vermistim. Simdi bu iliski �ok daha net bir sekilde ortaya konulmus oldu. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 201 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Subat-2024 tarihinde 12:44 |
|
Hocam bisey sorcam googleden aratinca agiz kokusu yapan bakteriler diye almanca baska sonuc cikiyor t�rkce baska sonuc cikiyor
Soru ayni birebir ayni biri t�rkce arattigimda cikiyor biri almanca .. Cikan sonuc su almanca . Cevrisini googledende yaptim cevrisi su Agiz kokusunun en yaygin nedeni dil �zerinde bakteri birikmesidir. Agiz kokusuna neden olan bakteriler (yaklasik 880 ila 1000 farkli t�r; bazilari hala bilinmiyor) ideal yerlerini agiz boslugunun nislerinde ve kaba dilin girintilerinde bulurlar. T�rkcede ise bambaska bir sonuc cikiyor oda bi B�brek yetmezligi olan, �re ve sirozlu hastalarda da amonyak birikiminin agiz kokusunun �nemli nedenleri arasinda oldugunu vurgulayan �zg�r, "Agiz kokusu yapan hastaliklar i�erisinde midede yerlesen 'helikobakter pilori' adi verilen bakteri �nemli bir yer tutmaktadir.07.09.2015 Bunun hangisi dogru benim gittigim doktora G�re Bakteriler yapior diyor kendisiyle konustugumda Onunda s�yledi tam bu ztn burun ve bogazdan cubukla mumine verdim ve olmamasi gereken bakteriler cikti ikisine hartn�ckig dedi yani inatci dedi ama onlarda yok olmasi gerekir diyor .. Sie bu konuda ne diyorsunuz cok merak ediyorum tskl |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Subat-2024 tarihinde 20:18 |
|
Almancadan �evirdiginiz paragraf dogru.
Agiz bogaz k�lt�r� incelenerek ne teshise gidilir ne tedaviye. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Subat-2024 tarihinde 23:46 |
|
Nasil yani hocam bende cikan bakteriler normal bakterimi hergestellt olan anlamadim ne defekt istediginizi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Subat-2024 tarihinde 21:24 |
|
Agizdaki bakterilerin ne oldugu baska bir seydir, agiz kokusu baska bir seydir.
Her bakteri agiz kokusu yapiyorsa, agiz kokusu yapan bakteri bir s�re sonra koku �retmekten vaz ge�ebiliyorsa, veya agiz kokusu �retmeyen bir bakteri sonradan koku �retmeyi �grenebiliyor ve koku �retebiliyorsa o halde siz s�yleyiniz bana: agizdaki bakterilerin k�lt�r�n� yapip listesini elde etmenin ne anlami olabilir ki? Agiz kokusu b�yle bir hastalik degildir. Agiz kokusu bir veya birka� veya bazi bakterilere ipotek edilemez. Bakteri baskadir-koku baskadir. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Subat-2024 tarihinde 10:54 |
|
Evet ama hocam laboratoriumdan gelen sonucta bakterielle entz�nden yaziyor .. yani bakteri enfeksionu normal bakteri degil yani
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |