Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Bademcik nas�l f�r�alan�r ?

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ormes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Bademcik nas�l f�r�alan�r ?
    Gönderildi: 08-Subat-2013 tarihinde 04:50
Merhabalar ge�en 3 g�nd�r a��z�ma k���k beyaz par�alar geliyordu ufac�k baya pis kokuyordu belki daha �nce de geliyordu fakat dikkat etmemi�tim ard�ndan bug�n doktora gittim bana art�k oldu�unu, bademciklerini f�r�alaman gerek dedi. ��kt�m dedim ne diyorsun yahu sen. B�yle bir�ey varm�d�r sizce ? ben ne yapmal�y�m
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2013 tarihinde 06:51
Bademcik f�r�alamay� ilk defa duyuyorum. �lgilendim. hekiminizin isim ve telefonunu bana �zel mesaj olarak verirseniz kendisi ile g�r��ece�im. Sorup ��renece�im.

Bu arada siz mesaj kutunuzu bo�alt�n�z

-M
Başa Dön
ormes Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ormes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2013 tarihinde 11:42
Mesaj� g�nderdim fakat telefon numaras�n� bulamad�m hocam ara�t�rmaya devam ediyorum. Doktor bana bademciklerini f�r�ala dedi�inde bende bademciklerimi nas�l f�r�alayaca��m hocam diye sordum oda ucundan ucundan f�r�ala temizlenir falan dedi anlayamad�m vallahi
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2013 tarihinde 11:49
Ormes, biz dil f�r�alarken midemiz a�z�m�za geliyor, sen bademci�i nas�l f�r�alayacaks�n? �stelik de di� f�r�as�n� bademci�e s�rt�nce, sen dayansan bile bademcik dayanmaz. Di� f�r�as� z�mpara gibi olur. Bademcik temizli�ine gelince; kulak ��p� ile o beyaz �eylerin temizlendi�ini okumu�tum. Nas�l yap�l�yor hi� bilmiyorum.

O beyaz par�alara "magma" ad� veriliyor. Ger�ekten i�ren� kokuyorlar. Bende k���kken �ok s�k ��kard�, uzun y�llard�r neredeyse hi� yok. Onlardan kurtulman�n tek yolu - kesin yolu de�il- bademcikleri ald�rmak. Ancak bademcikleri ald�rsan bile tekrar olu�ma ihtimalleri var. S�rf a��z kokusu i�in bademcik ald�ran �ok ki�i var ama bir �o�u koku ge�medi diyor.

A��z kokum ge�mezse, bademcik ameliyat�n� planlar�m�n i�ine alm��t�m. Biraz ara�t�rma yap�nca �ok g�zel bir y�ntemle kar��la�t�m: "thermal welding" diye bir y�ntem ��km��; neredeyse hi� kanama, ac� olmadan ameliyat bitiyor. Eski ameliyata g�re �ok �ok rahatm��. Tabii bu ameliyat� olmak i�in �zel hastanelere baya�a bir para vermeniz gerekebilir.
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2013 tarihinde 11:53
Evde temizlik yapmak i�in "tonsil cleaner" diye bir �r�n varm�� ama T�rkiye'de sat�l�yor mu bilmiyorrum.

Bademcik ta�lar� ile ilgili; a��z kokusuyla ilgili bir forumdan �unu kopyala yap��t�r yapay�m.

"" Merhaba,
Ge�mi� olsun.
Hem siz hem de ba�ka okuyucular�m�z i�in halk aras�nda bademcik ta�� denen durumun ne oldu�unu k�saca tekrar anlatay�m. Baz� bademciklerin �zerinde kraterler (oyuklar) olu�abilir. Bademcik h�creleri kendini yenilerken bu kraterlerden d��ar� at�lamayabilirler, ayr�ca yemek at�klar� da kraterlerin i�erisine dolar. Bu birikinti i�erisinde mikrop �rer ve koku yapar. Peynirimsi bir renktedir. Bir s�re sonra kendili�inden d��erler ve krater tekrar dolmaya ba�lar. D��t�kleri zaman a��z kokusu azalabilir ancak ka� tane krater oldu�unu bilmek gerekir. Bazen her iki bademcikte bir�ok krater olabilir.

Bunlar� temizlemeye �al��mak hem beyhudedir hem de etraf� tahri� edilerek mikrobun yay�lmas�na sebep olunabilir; tavsiye etmiyorum. �ayet bademcik ta��n� g�r�yorsan�z bunun koku yapt��� %100'd�r. Ba�ka koku sebepleri var m� ayr� konudur. �ayet koku ama�l� (sosyal sebeplerle) tedavi olmak isterseniz ameliyat olman�z gerekir. Bademciklerin tam al�nmas�n� �neririm.
Sayg�lar�mla.
Op. Dr. �rfan G�Z�B�Y�K
KBB �STANBUL Direkt�r� ""
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ormes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2013 tarihinde 16:54
doktorun yan�na �ar�amba g�n� gidece�im ve bu sorular� soraca��m gerekirse numaras�n� da isteyece�im. Benimde ciddi bir �ekilde kafam kar��t�. �ar�amba tekrar farkl� bir KBB doktoruna gidece�im onunlada bu konuyu konu�aca�im ilginiz i�in te�ekk�r ederim.
Başa Dön
hakan44 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hakan44 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Subat-2013 tarihinde 09:01
bence bademcik ta�� temizlense bile tekrar yemek yedi�in zamam i�ine yemek art�klar� dolabilir ,madem b�yle bir s�k�nt� var ald�rmak en mant�kl� ameliyattan sonra 1 hafta a�r� var �ok iltihaplan�yor diye ben k���kken ald�rm��t�m
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ormes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Subat-2013 tarihinde 04:21
Hastaneye gittim fakat o doktora yeti�emedim Vahit diye bir doktora gittim dedim ge�en siz yoktunuz deniz beye geldim bana bademciklerimi f�r�alamam� s�yledi ara�t�rd�m t�pta b�yle bir tabir yok hocam dedim o da o dil k�k�n� f�r�ala vs dedi ge�i�tirdi. daha sonra anlatt�m i�te a�z�ma k�t� kokan peynirimsi �eyler gelliyor diye o yok o s�reklli a��z kokusu yapmaz yok bu kadar hassas olmamak laz�m yok dilini f�r�ala ge�er vs diyerek tekrar g�nderdi. A��kcas� a��z kokusu deyince insanlarla ilgilenmiyorlar ��k�nca �ok sinirlendim neredeyse a�layacakt�m diyebilirim... Bizim derdimizi �ekmedilerki bilsinler

@hakan44 bana kalsa ald�rmak i�in d�nden raz�y�m fakat doktorlar b�yle bir yakla��m i�erisinde de�iller. ke�ke yard�mc� olsalar ama ne yaz�kki
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.