Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bunlari biliyor muydunuz?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Tip 1 i�in ip ucu (?)

Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Tip 1 i�in ip ucu (?)
    Gönderildi: 07-Ekim-2013 tarihinde 16:51
Salyadaki kokulu gazlar yutkunma sirasinda agiz havasina ge�iyor.

O halde Tip 1 agiz kokusu olanlar sunlari deneyip buraya sonu�lari yazsinlar m�mk�nse:

- Sik yutkunmayiniz. M�mk�n oldugu kadar (konusmuyorsaniz) agzinizda salya tutunuz, biriktiriniz.

- her firsatta dudaklar kapali disler aralik bulununuz

- Dilinizi agzinizin i�inde sabit tutmayiniz, sik sik hareket ettiriniz dilinizi gezdiriniz.

-M

Başa Dön
nyse_o Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nyse_o Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ekim-2013 tarihinde 21:17
hocam cahilligime verin anliyamadim tam neye g�re sonu� yazacagimizi. dediklerinizi yaptim ama bir sonu� elde edemedim:)
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ekim-2013 tarihinde 22:33
İlk gönderen: nyse_o nyse_o yazdı:

hocam cahilligime verin anliyamadim tam neye g�re sonu� yazacagimizi. dediklerinizi yaptim ama bir sonu� elde edemedim:)

S�yle anlatayim.
Agiz i�erisinde olusan �irkin kokulu gazlar salyanin i�erisinde ��z�nm�s olarak kalabiliyorlar. Sekerin �ay i�erisinde ��z�nmesi gibi salyanin i�inde hapis kalabiliyorlar. �irkin kokulu gazlarin agiz havasina �ikmasina engel olmak i�in salya i�ine hapis edecek bazi manevralar yapmanizi teklif ediyorum:

- Sik yutkunmayiniz. M�mk�n oldugu kadar agzinizda salya biriktiriniz. Kokulu galar yutkunma sirasinda salyadan agiz havasina serbestlesmektedir.

- konusmadiginiz, yemek yemediginiz, su i�mediginiz yani agzinizi kullanmadiginiz zamanlarda her firsatta dudaklarinizi kapali dislerizi aralik sekilde bulundurunuz

- agzinizi kullanmadiginiz zamanlarda dilinizi agzinizin i�inde sabit tutmayiniz, sik sik hareket ettiriniz dilinizi gezdiriniz.

Bu defa kendimi ifade edebildigimi umarim?

-M

Başa Dön
nyse_o Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nyse_o Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ekim-2013 tarihinde 13:56
�ok a�ikliyici olmus hocam tesekk�rler. aklima geldik�e uygulamaya �alisiyorum gelismeleri paylasirim.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Aralik-2016 tarihinde 17:52
dilde plak olurmu?
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Aralik-2016 tarihinde 16:07
İlk gönderen: nyse_o nyse_o yazdı:

�ok a�ikliyici olmus hocam tesekk�rler. aklima geldik�e uygulamaya �alisiyorum gelismeleri paylasirim.

Murat hoca deneyip paylasin demis

bu arkadasta bunu yazmis : uygulucakmis �aliscakmis gelismeleri paylascakmis

kardes bunu yazmadan �nce yarim saat 10 dk deneyip sonucunu yazsaydin bari kafasi g�zel milletin
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Aralik-2016 tarihinde 20:55
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

dilde plak olurmu?

Evet olur
Yanakta da olur, diste de olur,
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Aralik-2016 tarihinde 17:18
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

dilde plak olurmu?

Evet olur
Yanakta da olur, diste de olur,

disi fir�a ile yok edebiliyoruz da hocam dil ve yanagi nasil yok edicegiz
Başa Dön
hamza171 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hamza171 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Aralik-2016 tarihinde 20:21
Hocam dil ve dis fir�aladiktan saatler sonra fir�ama bakiyorum koku var bu neyin g�stergesi tip1 i�in yeterli mi.
Ayrica beyaz peynirin her g�n yenmesi agiz kokusuna sebebiyet verebilir tarzi bir mesja var facebook sayfasinda ben peyniri yillarca yedim her g�n fazlasiyla.Bunun sebeb oldugu koki hangi t�r kokudur nasil ge�irilebilir.?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Aralik-2016 tarihinde 22:17

Fir�a ile dil �zerindeki plagi temizlemek gerekir. Yanak, damak, dil alti d�zg�n y�zeyli oldugu i�in fir�alamaaya gerek olmaz.
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Aralik-2016 tarihinde 12:01

Fir�a ile dil �zerindeki plagi temizlemek gerekir. Yanak, damak, dil alti d�zg�n y�zeyli oldugu i�in fir�alamaaya gerek olmaz.
-M

peki yanak damak dil alti b�lgelerinde ki plak her insandami olur hocam yoksa kimlerde olur birde bu plaklarin bademcikle baglantisi varmidir hocam saygilar
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Aralik-2016 tarihinde 08:38

peki yanak damak dil alti b�lgelerinde ki plak her insandami olur hocam yoksa kimlerde olur birde bu plaklarin bademcikle baglantisi varmidir hocam saygilar

Agizin i�ini �rten deri (mukoza) aslinda �ok katli yassi epiteldir ve her bir epitel h�cresine yaklasik 100 tane bakteri tutunur.

Simdi g�z�n�zde s�yle canlandirin.
Mukozayi yer karolari gibi yan yana dizilmis h�creler gibi d�s�n�n. yer karolari bizim epitel h�crelerimizi temsil ediyor olsun. Her karonun �zerinde 100 tane bilya (mikrop) tutundugunu d�s�n�n. Bu normaldir.

V�cut ve agizin savunmasi bu kadar bakteri ile basa �ikabilir. Yanak, dil alti, damak gibi d�zg�n y�zeyli mukozalarda fir�alamaya bu sebeple gerek olmaz.

Dil d�zg�n y�zeyli degildir. Yer karosu degil yer halisi gibidir. Halidaki t�ys� yapilar arasina giren mikrop (bilya) gibi kirlilikleri fir�alamazsak asla �ikaramayiz

Yukaridaki olayler her insanda her g�n meydana gelen ve bilinen olaylardir. Bademcik ile iliskilendirilmesi gerekmez. Bagimsiz olaylardir.

Bir odanin yer karolari �zerinde kirlilik var iken evin diger bir baska odasinin yer karolari �zerinde kirlilik bulunmasinin birbiri ile iliskilendirilmesi gerekmedigi gibi d�s�nmek lazim.

Umarim benzetmeler faydali olmustur.
-M

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Aralik-2016 tarihinde 18:35

Agizin i�ini �rten deri (mukoza) aslinda �ok katli yassi epiteldir ve her bir epitel h�cresine yaklasik 100 tane bakteri tutunur.

Simdi g�z�n�zde s�yle canlandirin.
Mukozayi yer karolari gibi yan yana dizilmis h�creler gibi d�s�n�n. yer karolari bizim epitel h�crelerimizi temsil ediyor olsun. Her karonun �zerinde 100 tane bilya (mikrop) tutundugunu d�s�n�n. Bu normaldir.

V�cut ve agizin savunmasi bu kadar bakteri ile basa �ikabilir. Yanak, dil alti, damak gibi d�zg�n y�zeyli mukozalarda fir�alamaya bu sebeple gerek olmaz.

Dil d�zg�n y�zeyli degildir. Yer karosu degil yer halisi gibidir. Halidaki t�ys� yapilar arasina giren mikrop (bilya) gibi kirlilikleri fir�alamazsak asla �ikaramayiz

Yukaridaki olayler her insanda her g�n meydana gelen ve bilinen olaylardir. Bademcik ile iliskilendirilmesi gerekmez. Bagimsiz olaylardir.

Bir odanin yer karolari �zerinde kirlilik var iken evin diger bir baska odasinin yer karolari �zerinde kirlilik bulunmasinin birbiri ile iliskilendirilmesi gerekmedigi gibi d�s�nmek lazim.

Umarim benzetmeler faydali olmustur.
-M

hocam size sunu demek istiyorum parmagimla dilim s�r�p hemen kokladigimda k�t� gelen koku agzimda konustugumda verdigim kokuyla ayni yani siz bilek yalamaya karsisiniz biliyorum ama oradaki kokuyla agzimizdan �ikan koku ayni yani k�t� ve simdi su var ben dil temizligi yapiyorum yemek artiklari ge�iyo fakat beyazimsi �rt� kalkmiyor ve kokuda gitmiyor o dilime elleyip kokladigimda sadece azalmis oluyor tamamen yok olmuyor ve hi�bisey yemememe ragmen saatler i�inde sarilasma hafif ve beyazlik devam ediyor hadi devam etsin beni onlar ilgilendirmez ama kokuda degisiklik olmuyo yani dil temizligi kokuya ��z�m getirmiyor benim nereye y�nlenmeliyim hocam �aresizlikten sikildim bademcik geliyor aklima birtek size kisisel bi soru soracagim eger mahsuru yoksa yanitlamanizi rica ediyorum siz bademcik ameliyati oldunuzmu herhangi bi sebepten k���kl�g�n�zde
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Aralik-2016 tarihinde 18:36
eger sizin dediginiz gibi dile parmak degdirip kokladigimizdaki kokuyla baglantisi yok ise ozaman dil temizligini ni�in yapiyoruz hocam buna neden gerek duyuyoruz dilimizin �zerinde dile yapismamis artik olmadigi s�rece fir�alamak anlamsiz ozaman dogrumu?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Aralik-2016 tarihinde 18:38
İlk gönderen: hamza171 hamza171 yazdı:

Hocam dil ve dis fir�aladiktan saatler sonra fir�ama bakiyorum koku var bu neyin g�stergesi tip1 i�in yeterli mi.
Ayrica beyaz peynirin her g�n yenmesi agiz kokusuna sebebiyet verebilir tarzi bir mesja var facebook sayfasinda ben peyniri yillarca yedim her g�n fazlasiyla.Bunun sebeb oldugu koki hangi t�r kokudur nasil ge�irilebilir.?

ya kanka bazi besinler ger�ekten kokuyu arttiriyor ama ben bu besinleri alipta kokmuyan yada bize oranla �ok az kokan ve saatler sonra kokusu kaybolan insanlari g�rd�k�e zihnim bozuluyor
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Aralik-2016 tarihinde 19:06

eger sizin dediginiz gibi dile parmak degdirip kokladigimizdaki kokuyla baglantisi yok ise ozaman dil temizligini ni�in yapiyoruz hocam buna neden gerek duyuyoruz dilimizin �zerinde dile yapismamis artik olmadigi s�rece fir�alamak anlamsiz ozaman dogrumu?

Yanitlayasim var ama soru dik durmuyor veya ben soruyu anlamadim?

Salyada ��z�nm�s kokulu gazlar sebebi ile herkesin salyasi kuruyunca kokar kurali ile dil fir�alama arasinda kontrast bulunmuyor, uyusmazlik yok, her hangi bir tersine etki yok, ge�imsizlik yok.
Ama siz sorunuzu "o halde?" diye sordugunuza g�re sanki dil fir�alamanin salyada ��z�nm�s kokulu gazlar �zerine tersine bir etkisi oldugu beklentisi var gibi oldu?

-M

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Aralik-2016 tarihinde 19:43
yani ben dil fir�lamanin dille alakali olan kismi tamamen yok ettigini d�s�n�yordum yada etkisini azalttigini bu dil fir�alama sadece artik varsa onlari �ikartmak i�in degilmi ama su var hocam eger dilimizde artik olusuyosa zaten salyamiz �abuk kuruyo anlaminada gelmezmi bi yana eger su i�tigimiz halde dilin �st�nden akmiyorsa

salyada ��z�nm�s kokulu gazlar bu bi agiz kokusu , yani bu sumudur hocam agizda t�k�r�k eksikligiyle dilden k�t� koku geliyor olabilmesi?
Başa Dön
hamza171 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hamza171 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Aralik-2016 tarihinde 21:05
Hocam dil pasi olan yani dilden tip1 kaynakli bir hasta tedavi ettiniz mi hi� bu asama nasil oldu?
Benim dil �st�nden geliyor eminim artik buna dilim nefesime k�t� koku veriyor.Oneriniz nedir pharmol listesine gibi gargalar ve dil temizligi sikayetimi uzun s�re kesiyor ama bu ortami nasil degistirip kalici iyilesebiliriz dili nasil koku tutmayan veya bu denli tutmayan bir yer haline getiririz?
Başa Dön
MuzdaripC Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı MuzdaripC Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mayis-2017 tarihinde 12:11
Murat hocam size bunu sormak istiyorum.
S�rekli olan agiz kokusu oldugu i�in ben agiz kokusu degil de acaba nefes kokusu olabilir mi diye d�s�nmeye basladim ?
Tip 1 agiz kokusu agizdaki iltihaplanmalar nedeniyle s�rekli hale gelebilir mi ya da baska sebeplerden dolayi s�rekli olabilir mi ?

Not:pdfnizi okudum ve forumda arastirma yaptim ama cevabi bulamadim
Ilginiz i�in simdiden tesekk�r ederim
Başa Dön
MuzdaripC Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı MuzdaripC Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mayis-2017 tarihinde 15:54
�ncelikle sunu belirtelim tip1 agiz kokum olup olmadigi bilmiyorum

Denedim ve biraz faydasi oldu gibi ama emin degilim ��nk� dil kokumde hala kokunun var oldugunu hissediyorum
Başa Dön
Haklar bilimi Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Haklar bilimi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Mayis-2017 tarihinde 20:20
İlk gönderen: MuzdaripC MuzdaripC yazdı:

Murat hocam size bunu sormak istiyorum.
S�rekli olan agiz kokusu oldugu i�in ben agiz kokusu degil de acaba nefes kokusu olabilir mi diye d�s�nmeye basladim ?
Tip 1 agiz kokusu agizdaki iltihaplanmalar nedeniyle s�rekli hale gelebilir mi ya da baska sebeplerden dolayi s�rekli olabilir mi ?

Not:pdfnizi okudum ve forumda arastirma yaptim ama cevabi bulamadim
Ilginiz i�in simdiden tesekk�r ederim

Tip1 agiz kokusu s�rekli olur mu hocam Facebook sayfanizda b�t�n odayi kaplayabilecegini �grenmistim
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Mayis-2017 tarihinde 11:30
Odayi kaplamak siddet �l��s�d�r. Kesintili olmasi kokunun emisyonunun �zelliklerinden birisidir. Birbirinden bagimsiz ve farkli iki unsurdur.

Tip 1 agiz kokusu genellikle kesintili olabilir. Tip 5 agiz kokulari 1 saniye bile kesilmez.
-M

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Haklar bilimi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Mayis-2017 tarihinde 18:25
Yani tip 5 hari� b�t�n agiz kokularinda kesinti olabiliyor
Ne garip �eliskidir ki agzimin koktugundan eminim etrafimda s�yleyenler ve ima edenler oldu ama sanki hi� kesinti yokmus gibi hissediyorum...
Nasil bir hastaliksa artik psikolojimi alt �st etmis
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Haklar bilimi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ekim-2017 tarihinde 18:28
Hocam bir soru sormak istiyorum?
Tip 1 kokular kesintili olur demissiniz peki tip1 koku ne kadar kesintili olabilir ?
�nceden sekerli besin ve dondurma yemenin etki s�resini -yanlis hatirlamiyorsam -15 dk demistiniz?

Bu s�reler haricinde kesinti olabilir mi?

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ekim-2017 tarihinde 20:36
Agiz kokusu kesintisi ne kadar uzunsa iyilesmesi o kadar m�mk�n , �abuk ve kesin olur. Mesela 2 g�n kesilebilen agiz kokusu , ayni sebeple meydana gelen ve en cok 3 saat kesilebilen bir agiz kokusundan daha kolay iyilesir. Kesilme derken kendiliginden meydana gelen koku kesilmelerini kast ediyorum

Tip 1 agiz kokulari kendiliginden saatlar veya g�nler ile �l��lebilecek zaman dilimleri boyunca kesilebilir, siddet degistirebilir, koku karakterini degistirmez, buz yeyince kaybolur veya azalir, agiz kapaliyken duyulmaz.

Tabi bu yazdiklarim kanun degildir. Her insanda az veya �ok degisiklikler g�r�l�r. �rnegin agiz kapaliyken koku duyuldugu da oluyor bazen. Veya en uzun kesinti 1 saatin altina d�sebiliyor vesaire
-M
Başa Dön
Burazin Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Burazin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ekim-2017 tarihinde 21:22
Hocam forumda yazmistiniz ama bulamadim
O sebeple tekrar sormak istedim
Koku tiplerine gore kesilme suresi nasildir?
Tip x > Tip y > Tip z olarak soruyorum
Tesekkurler
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Haklar bilimi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ekim-2017 tarihinde 22:10
Tesekk�r ederim hocam.
Ek olarak sunu da sorayim.
Kesinti s�releri arasinda bir siralama yapsak siralama nasil olur ?
Soru cevap verilebilir gibi degil   ama sizden okudugum kadariyla biraz mantik y�r�tmek istiyorum.
Tip4 kolon gazlarinin akciger tarafindan tutulup atilmasi nedeniyle nefes kokusu yapiyor bu durumda g�n�n �ogu saatlerinde kokunun kesilecegini dusunuyorum.

Tip3 koku ise mide kaynakli demistiniz ve mideden kaynakliysa acidan insani kivrandirir demistiniz .

Benim arada kaldigim tip2 ve tip1?

Dedigim gibi cevap verilebilir olmadi hocam yine de tecrubenizden faydalanmak isteriz

Keske size gelip muayene olabilsem/olabilsek

Başa Dön
Burazin Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Burazin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ekim-2017 tarihinde 22:51
1) Dilini,disini fircaladiginda ve agzinda buz tuttugunda kokusu hic azalmayan veya gecmeyen kisiler tip1'i eleyebilirler mi?
2) Koku burundan gelmeyip sadece agizdan geliyor ise tip4'ude eleyebilir miyiz?
Hocam bunlarin cevaplari evetse geriye Tip2-Tip3 ve Tip5 kaliyor
Tip3 icin sirt ustu yattigimizda kokunun gecebileceginden bahsetmissiniz
Tip2'yi anlamanin bir yontemi var mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ekim-2017 tarihinde 09:09
İlk gönderen: Burazin Burazin yazdı:

1) Dilini,disini fircaladiginda ve agzinda buz tuttugunda kokusu hic azalmayan veya gecmeyen kisiler tip1'i eleyebilirler mi?

Tip 1 agiz kokusunu B�y�k �l��de elemek i�in PharmolZn gargara tamamen etkisiz olmalidir. 1 dakika bile agiz kokusunu kesmiyorsa Tip 1 degildir.

Diger sorularinizi cevaplayamadim
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ekim-2017 tarihinde 15:53
hocam disleri sik fir�alamak her yedigimiz besinden sonra sekerli ve unlu gidalar �ok az t�ketmek agizdaki bakterilerin azalmasini saglar mi? ve bunu uzun m�ddet yaptiktan sonra eski florasini agiz alabilirmi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ekim-2017 tarihinde 16:47

hocam disleri sik fir�alamak her yedigimiz besinden sonra sekerli ve unlu gidalar �ok az t�ketmek agizdaki bakterilerin azalmasini saglar mi? ve bunu uzun m�ddet yaptiktan sonra eski florasini agiz alabilirmi?

Bravo evet. Tabi.
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Kasim-2017 tarihinde 15:46
Bir bilgi olarak yazayim dedim.
Ben agzim kapali dilimi hareket ettirdigim zaman t�k�r�k �retimi artmis oluyor ve yuttugumda da tatli bir tadi var.
Tipki spor yapan birinin terlemesi gibi, agiz i�im terliyor sanki.
Yani t�k�r�k �retimi epey artiyor.
Başa Dön
Oziii Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Oziii Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2018 tarihinde 14:12
Hocam merhaba 2 g�nd�r girip t�m yazilanlari okudum ben de de yillardir gecmeyen agiz kokusu var onceden daha fazlaydi disciye gittim azaldi ama tamamen gecmedi daha dogrusu sadece uyaninca bir de kahvaltidan sonra hissediyorum sonrasinda dislerimi fircalayinca geciyor hele gargara falan da kullanirsam tamamen tertemiz hissediyorum dis ipi kullaniyorum sadece iki azi disim arasinda koku var onlar midir sebep sizce nedir benim hastaligim. Ayrica arkadaslarin dedigi gibi benim de dilimin uzerinde beyazlik var gargara kullaninca tertemiz oluyo.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Aralik-2018 tarihinde 12:51
İlk gönderen: Oziii Oziii yazdı:

sadece uyaninca bir de kahvaltidan sonra hissediyorum sonrasinda dislerimi fircalayinca geciyor hele gargara falan da kullanirsam tamamen tertemiz hissediyorum

�ok normaldir.
Herkleste her sabah uyaninca koku olur. Bu fizyolojiktir. Kahvaltiyi takibenbir s�re sonra kaybolur. �m�r boyu bu durumunuz devam edecek. Bu bir hastalik durumu degildir.
-M
Başa Dön
Oziii Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Oziii Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Aralik-2018 tarihinde 23:38
Murat hocam ben biraz karisik yazmisim tekrar okuyunca farkettim kahvaltidan sonra koku farkediyorum yani agzimin tadi degisik oluyo fircalayana kadar sonrasinda gargara da yaparsam iste rahatim bi sikinti yok dis ipi yapinca iki disim arasinda koku oluyo demistim sebep bu olabilir mi bir de tekrar dis doktoruna gitsem ona cozum bulunur mu acaba. Siz bana sagliklisin yazmissiniz vallahi oyle bi psikolojideyim ki hakaret gibi geldi:) Nasil saglikli olurum diye kizdim acikcasi. 12 yasindaydim basladigi zaman dedim o zaman ablam soyledi agzin kokuyo diye sonra yillarca belki gunde 10 defa fircaliyodum dislerimi dislerim carpikti tel tedavisi oldum temizlik falan yapildi curuk iki disime kanal tedavisi yapildi simdi iki dis arasi ve kahvalti sonrasi olusan disinda bi sikinti yok ama o bile alt ust olmama yetiyo neden diyorum kardeslerime bakiyorum onlar hic fircalamiyo bile dislerini:( Kahredici kisim burasi zaten.
Başa Dön
Arayan Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Aralik-2018 tarihinde 17:21
Anlayamadigim bir durum var oksifires gargara cinkolu kokuyu kesiyor.Ama paharmol de cinkolu fakat o etki etmiyor fazla bu ne demek simdi. Ben tip 1 isem 2 �r�nde ise yaramali bundan ne anlamaliyiz. Tip 1 deqil miyim yani?
Başa Dön
Melekkk123 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melekkk123 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Temmuz-2019 tarihinde 16:20
Hocam dil temizlenince giden koku tip 1 mi oluyor.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Temmuz-2019 tarihinde 12:36
İlk gönderen: Melekkk123 Melekkk123 yazdı:

Hocam dil temizlenince giden koku tip 1 mi oluyor.

Evet
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Temmuz-2019 tarihinde 22:17
Ozaman benimkisi tip 1 hocam.
��nk� dilimi bol bol fir�alayinca pembelesmeye basliyor ve koku sifirlaniyor resmen. Yaklasik 6 aydin bunu kesfettim.
Ve ayrica uzun s�re ayni macunla devam ettigimde, sanki etkisi d�smeye basliyor �ok ilgimi �ekti bu. Ve farkli bir marka kullandigimda,
tekrar kokuyu yok etme etkisi basa d�n�yor.
Yani sifirliyor!
Onun i�in arada bir macun degistiriyorum.
Simdi benim problemim v�cudumun hangi elemanindan kaynaklaniyor gelin siz karar verin!
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Temmuz-2019 tarihinde 21:16
İlk gönderen: mahoni mahoni yazdı:

Ozaman benimkisi tip 1 hocam.
��nk� dilimi bol bol fir�alayinca pembelesmeye basliyor ve koku sifirlaniyor resmen. Yaklasik 6 aydin bunu kesfettim.
Ve ayrica uzun s�re ayni macunla devam ettigimde, sanki etkisi d�smeye basliyor �ok ilgimi �ekti bu. Ve farkli bir marka kullandigimda,
tekrar kokuyu yok etme etkisi basa d�n�yor.
Yani sifirliyor!
Onun i�in arada bir macun degistiriyorum.
Simdi benim problemim v�cudumun hangi elemanindan kaynaklaniyor gelin siz karar verin!

Bilmiyorum. Son durumunzu tam olarak bilmek lazim. Epey uzun sorular sormak lazim. Fakat Tip 1 oldugunuz g�r�n�yor.
-M
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  12>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.