![]() |
�re Nefes Testi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
01adanali
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: �re Nefes TestiGönderildi: 31-Agustos-2013 tarihinde 13:39 |
|
Ben 17 yasinda oldugum i�in endoskopi yaptiramiyorum.H.pylori var mi yok mu bilemiyorum yada baska bir sey midemde.Dahiliyeye gidip �re nefes testi yaptirsam bir seyler �grenebilir miyim H.pylori gibi sorunumun olup olmadigini yada baska ne �grenebilirim �re nefes testi sonucunda
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Agustos-2013 tarihinde 14:45 |
|
Mide i�erisinde Helicobacter pylori kolonizasyonunun incelemenin bir ka� yolu vardir.
En g�venli ve en kesin olandan en uyduruk olana dogru s�yle siralanir 1- Endoskopi sirasinda biyopsi 2- Endoskopi sirasinda �reaz enziminin aranmasi 3- Nefes testi 4- Diskida antijen aranmasi 5- Kanda antijen aranmasi Daima 3 �nc� siradaki nefes testi uygulanmalidir. Son 2 tanesinin kabul edilebilir h�km� yotur ama maalesef ragbet g�rmektedir. -M |
|
![]() |
|
01adanali
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Agustos-2013 tarihinde 15:43 |
|
�ok tesekk�r ederim murat hocam pazartesi ilk is �re nefes testi istemek olacak dahiliye uzmanindan
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Agustos-2013 tarihinde 21:21 |
|
iki konu var.
Birincisi bu test sadece azotlu gaz �ikaran hastalarda ihtimali ortadan kaldirmak i�in gereklidir. Size gereklidir diye bir sey s�ylemek istemedim. Ikincisi Adana'da sadece Y�regir Baskent'te (bazen) yapiliyor. Siraya girerseniz 1-2 ay bekleniyor, parali yaptirirsaniz >100 lira civarinda �denmesi gerekiyor. -M |
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Eyl�l-2013 tarihinde 10:41 |
|
ilgilenen ankarali arkadaslar i�in yaziyorum. yenimahalle deki onkoloji hastanesinde dahiliye uzmaninin istegi ile sgk kapsaminda yaptirilabiliyor. �nce dahiliye uzmanina g�r�nmeniz lazim. www.mhrs.gov.tr' den randevu alarak gidin. kolaylikla yaptirabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
01adanali
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Eyl�l-2013 tarihinde 11:00 |
|
Anlayamadim hocam ben ssk hastanesinde bu �re nefes testini yaptiramaz miyim
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Eyl�l-2013 tarihinde 20:57 |
|
Radyoaktif �re i�eren bir kaps�l yutup 10 dakika bekliyorsunuz. Bu s�re i�erisinde eger midede Helicobacter pylori bulunuyorsa �reyi NH3 ve CO2 seklinde par�aliyor. A�iga �ikan CO2 kaniniza ge�ip akcigerinizden nefesinize ge�iyor.
Radyoaktif karbon saya�i Nefesinizde radyoaktif karbon tespit ederse midenizde bu bakteri vardir denir. Nefesteki radyoaktif karbon tespit eden cihaza "beta sayaci" denir. Bu cihaz biraz pahali olabilir. Yanlis bilmiyorsam Adana'daki hastahaneleri i�erisinde sadece Baskent'te cihaz var. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Eyl�l-2013 tarihinde 21:16 |
|
Y�regir baskentte var. Ben 7 - 8 ay �nce gitmistim. 250 - 300 civarinda bir sey. Pahali geldigi i�in yaptirmadim. Gastro b�l�m�ne gidip s�ylersen belki sevk eder. Sadece agiz kokusu i�in sevk eder mi, sanmam. G�r�smekte fayda var, hangi doktorun ne yapacagi belli olmuyor.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |