![]() |
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Uzun bir aradan sonra tekrar merhabaGönderildi: 26-Ocak-2023 tarihinde 03:29 |
|
|
�ncelikle hepinize tekrardan merhaba.
Arkadaslar beni forumda hatirlayanlar mutlaka olacaktir. Hani su tip 5 oldugunu kesinlikle kabul etmeyip antidepresanlarla iyilesen. �ok uzun uzadiya yazmak istemiyorum. O y�zden �zet gecicem. Zaten �nceki mesajlarimi aratirsaniz hikayemin detaylarina ulasabilirsiniz. Biliyorsunuz ki bendeki koku(hem agizdan hem burundan gelen ve �zellikle yemekten sonra burundan gelen kokuyla hayati �ekilmez hale getiren o meshur koku) kullandigim antidepresanlar sonucu ge�misti. Hatta 5 yildir koku yok vb. bir baslik a�ip durum g�ncellemesi yapmistim. Peki bendeki problem neydi? Antidepresan kullanirken evet koku yoktu ancak ila�larimi birakmaya kalktigimda o meshur koku geri geliyordu. Bu y�zden yaklasik 8 yil boyunca ilaclarimi kullandim ve birakamadim. Simdi diyebilirsiniz ki eee ne g�zel kokudan kurtulmussun neden birakmaya �alisiyorsun ki gerekirse �m�r boyu kullan iste. Evet haklisiniz bu ila�lari istesem �m�r boyu kullanabilirim ve koku diye bir derdim olmaz ancak isin asil �z� �yle degil iste. Bu kullandigim antidepresanlarin benim �zerimde 2 b�y�k yan etkisi vardi hayat kalitemi d�s�ren. 1. si bende bu ila�lar �ok uyku yapiyordu ve g�n i�inde hep uyuma istegi geliyordu. �ay kahve de i�sen o uyku istegim azalsa da bir t�rl� ge�miyordu. 2. olarak ise bu ila�lar kullanim sirasinda asiri libido d�s�kl�g� yapiyor ve adeta bir rahip/rahibe hayati yasamaya basliyorsunuz :) Yani cinsellik konusunda insani asiri k�t� etkiliyor diyebilirim. Bu yan etkileri sonucu ve s�rekli antidepresan kullanmaya mahkum olmak ve bunu insanlardan gizlemeye �alismak ger�ekten benim i�in k�t� bir hal almaya baslamisti. Hani ne biliyim depresyona girmis olsam ve antidepresani diyelim 1 yil, 2 yil kullanip iyilestikten sonra biraksam sorun yok ancak hem insanin kendinde depresyon gibi psikolojik bir rahatsizlik oldugunu d�s�nmemesine ragmen sirf kokudan kurtulabilmek i�in antidepresan kullanmaya mahkum olmak ve bunu �m�r boyu kullanacagimi d�s�n�nce yukarida anlattigim yan etkilerine s�rekli maruz kalacagimi d�s�nmek bana ger�ekten izdirap gibi geliyordu. O y�zden arastirmaya basladim. Bu antidepresanlar napiyordu da nasil calisiyordu da bana iyi geliyordu. Uzun arastirmalarim sonucu kullandigim 2 farkli antidepresanin birinin mekanizmasinin beynimdeki serotonin hormonunu artirirken veya daha etkili kullanilmasini saglamaya �alisirken digerinin ise bendeki fazla olan ya da salgilanan dopamini azalttigi ya da fazla �retilmesini baskilamasi sonucu iyi geldigini kesfettim. Tabi ben bu kesifi yapana kadar antidepresani birakmak i�in neler neler kullanmadim ki(detaya girmek istemiyorum) ama her defasinda ilaci biraktigimda kullandigim diger seyler antidepresanlar(kullandigim ila�lar) gibi etkili olamiyor koku ge�ici olarak ge�se de antidepresanlari birakmamdan m�tevellit geri geliyordu. Artik pes etmek �zereyken ve bu antidepresanlarla �m�r boyu yasamam gerektigini kabullenmeye �alisirken uzun uzun arastirmalarim sonucu ve biraz da tesad�f eseri(bu bende kalsin) bir besin takviyesi kesfettim. Bu kesfettigim besin takviyesinin mekanizmasi antidepresanlara benzer �alisiyor ancak antidepresanlardaki yan etkileri g�stermiyordu. Denemekten ne zarar gelip internetten bu besin takviyesini siparis ettim ve ayni zamanda kullandigim antidepresanlari biraktim arkadaslar. ��nk� bu besin takviyesi antidepresanlarla benzer bi�imde �alistigindan antidepresanlarla birlikte kullanilmasi tehlikeli ve �l�mc�l sonu�lara yol a�abilir (bkz: serotonin sendromu). Sonu� olarak ila�larimi biraktim ve ila�larim yerine g�nde 2 kez olmak �zere sabah ve yatmadan �nce bu besin takviyesini aliyorum 1 haftadir. Arkadaslar benim i�in mucize ger�ek oldu ve bu takviye benim antidepresanlari birakmami sagladi. Normalde kullandigim ila�lari birakmamin ertesi g�n� veya 2. G�n� geri d�nmeye baslayan koku ila�larimi birakmama ragmen YOK :) Biliyorum �ok uzattim hepiniz meraktan �lecek sekilde o besin takviyesinin adini vermemi bekliyorsunuz. Daha fazla uzatmiyorum ve s�yl�yorum. Besin takviyesinin adi 5-htp arkadaslar. Bunlari yazmadan �nce acaba burada daha �nce kesfedilmis mi bu �r�n diye forumda 5-htp yi aratttim. Ve 1-2 yerde ge�tigini g�rd�m ve yillar �nce yazdiklari mesajlarda bu �r�n� kullanan bazi arkadaslar fayda g�rd�g�n� s�ylemis(hatta bir arkadas bunu agiz kokusu hastaligindan bile daha k�t� bir hastalik oldugunu d�s�nd�g�m ve hastalarina Allah'tan acil sifalar diledigim tmau hastaligi basliginda yazmis ve iyilestigini s�ylemis su an hastaliktan tamamen kurtulmus durumda mi bilmiyorum kendisi forumda hala aktifse yazabilir) ger�ekten eger siz de aratirsaniz g�rebilirsiniz. Bu arada benim hangi markanin bu takviyesini kullandigimi soracaginizi da simdiden g�rebiliyorum ve siz sormadan s�yleyeyim. Arkadaslar ben direkt fiyatinin hem daha uygun hem de i�eriginin daha fazla olmasi sebebiyle voonka markasinin 5-htp sini kullaniyorum. Mesela Solgar markasinin da var ancak bana �ok pahali ve i�erigi daha az geldiginden ben diger markayi se�tim ve direkt onu denedim ve bende ise yaradi. Belki Solgar markasininki daha da etkilidir ancak kullanmadigim i�in bilemiyorum. Bu markaninki bende ise yaradigi i�in ve beni 8 yildir kullandigim antidepresan ila�larimdan kurtardigi i�in su an degistirmeyi d�s�nm�yorum ilerde belki degistiririm bilemiyorum. Ancak su an voonkadan devam... Bu arada bu takviyeyi kullanirken bana antidepresanlarin yaptigi libido d�s�kl�g�n� ve asiri uykuyu yapmadigi i�in bu takviyeyi gerekirse �m�r boyu da kullanirim. Belki de ona gerek kalmaz ve beni tedavi eder ve tamamen birakirim bilemiyorum su an bunun i�in �ok erken. Ancak simdilik benim i�in mucizenin diger adi kendisi :) Umarim benle benzer sorunu olup denemek isteyen arkadaslar size de sifa olur. Not: Her ne kadar foruma uzun s�re girmemis olsam da hepiniz benim dualarimdaydiniz hi�birinizi unutmadim. Allah hepimize ve b�t�n hastalara sifa versin. En �nemlisi de olur da bu ��z�m�m sizde de ise yararsa sizden sadece tek bisey istiyorum dualarinizda beni unutmamaniz ve bir Allah razi olsun demeniz bile yeterli benim i�in baska da sizden birsey istemiyorum. Saglicakla kalin. Umarim hepiniz bir g�n iyilesirsiniz ve en �nemlisi bunun bir sinav oldugunu ve bir g�n ��z�m bulacaginizi asla unutmayin. Bunu bu s�re�te zaman zaman inanilmaz karamsarliga ve umutsuzluga d�sm�s kimi zaman intihari dahi d�s�nm�s ancak en sonunda sifa bulmus sizi �ok iyi anlayan bir kardesiniz olarak �ok samimiyetle s�yl�yorum. |
||
![]() |
||
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2023 tarihinde 03:38 |
|
|
Bu arada o kadar uzun yazmayi d�s�nm�yordum ama sonradan bakinca yine uzun yazmisim:) ve asil diyecegim seyi unutmusum. Murat hocam iyiki varsiniz. Hi�bir sey yapmasaniz(ki �ok sey yaptiniz bizim icin) bile bu siteyi kurup bu dertten muzdarip insanlari bir araya getirdiniz ve yardimlasmasina vesile oldunuz ya bu bile yeter size tekrardan �ok tesekk�r ediyorum hepimiz adina ve Allah sizden tekrardan razi olsun🙏🏻
|
||
![]() |
||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2023 tarihinde 12:57 |
|
|
�ok sevindim senin adina umarim kalici sekilde sifaya da ulasirsiniz ilaca gerek kalmadan. Bir�ok kisi i�in yeni bir umut dogdu yazdiklarinizdan dolayi. L�tfen sizde foruma ara ara girmeyi ihmal etmeyin durum guncellemelerinizi bizimle paylasin🤗🙏
|
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2023 tarihinde 12:58 |
|
|
I�erigine baktigimda magnezyum da var. Acaba onun iyi gelmis olma ihtimali olabilirmi? Bagirsaklara iyi geliyor diye biliyorum. �ok tesekk�r ederim kendi adima. Deneyecegim insallah
|
||
![]() |
||
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2023 tarihinde 14:57 |
|
Tesekk�r ederim tabi ki ara ara girer yine durum g�ncellemesi yaparim. |
||
![]() |
||
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2023 tarihinde 15:04 |
|
Etkisi olabilir tabiki ama daha �nce direkt sadece magnezyum tableti kullandigim da olmustu ve b�yle bir etkiyle karsilasmamistim asil bana etki eden muhtemelen 5-htp maddesi ��nk� seratonin hormonuyla direkt iliskili ve bendeki problemin serotonin ve dopamin seviyesiyle dogrudan iliskili bir problem oldugunu d�s�n�yorum. |
||
![]() |
||
Melina
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2023 tarihinde 15:10 |
|
|
Kader arkadaslar takviyeyi kullandiginda l�tfen sende bizlerle deneyimini paylas olur mu
|
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ocak-2023 tarihinde 01:48 |
|
|
Tabikide. Olumumlu veya olumsuz sonucu mutlaka yazarim. Bu aralar farkli takviyeler kullaniyorum. Onlar bitince baslicam insallah
|
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Ocak-2023 tarihinde 08:42 |
|
|
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7857600/
boyle bir yazi buldum bu takiveynin icinde magnezyumda oldugu icin bagirsaklari hizlandirmada 2 kat etkili galiba mutluluguda arttiyor bagirsak florasi tamamen iflas etmis sfs testinde bu kanitlanmis ben icin ise yarar mi faydasi dokunur elbet deniyecegim pek umidim yok her seyden |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Ocak-2023 tarihinde 08:45 |
|
Bagirsak floran tamamen iflas etmis derken neyi kastediyorsun? Ne sorunlarin var bagirsaklarinla ilgili? |
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Ocak-2023 tarihinde 11:16 |
|
Bu arada dilinde beyaz yada sari tabaka k�t� tat oluyor muydu? Oluyorsa bu takviye onu ge�irdi mi ? Yanitlarsan �ok sevinirim. Benimki dildeki tabaka kaynakli ��nk�. Onu i�ten bitirirsem kurtulucam gibi. Ama ne denediysem olmuyor |
||
![]() |
||
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Ocak-2023 tarihinde 23:32 |
|
Ya s�yle eskiden dilimin daha beyaz oldugunu hatirliyorum evet ama antidepresanlarla koku ge�tiginde de o beyazlik hala duruyordu. Ama ila�lardan �nce agzimda hep bir k�t� tat hissediyordum ve asla agzimi ferah hissetmiyordum. Ayrica bazen dilimde o beyaz tabaka olmamasina ragmen salyamin k�t� koktugunu farkediyordum. Yani dilim kirmiziyken de pek ala koku olusabiliyordu. Simdi aynaya baktim dilime �n yarisina kadar kirmizi arkada beyazlik hala var ama koku yok. Ve dilim uzun zamandir b�yle bu son takviyeyi kullanmazken de b�yleydi yani dildeki pasa bir katkisi olur mu bilemiyorum o y�zden. Ama s�yle diyim eger dil kirmiziyken de koku olusuyorsa bendeki gibi bence dildeki pasa o kadar yogunlasma yani dilin beyazken de pek ala koku olmayabilir. Illa dilinin �zerinin beyaz olmasi koku oldugu anlamina gelmez benim g�r�s�m. |
||
![]() |
||
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Ocak-2023 tarihinde 00:34 |
|
|
Hatta sana dilimin fotografini da atiyim maksat aklinda soru isareti kalmasin.
https://imgyukle.com/i/J7vUkG |
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Ocak-2023 tarihinde 00:38 |
|
|
Tesekk�r ederim paylastigin i�in 🫶 iste o k�t� tat bendede �ok yogun insallah kisa zaman sonra deneyecegim takviyeyi 🤲🏻
|
||
![]() |
||
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Subat-2023 tarihinde 11:37 |
|
|
sfs testi bagirsak florasi testidir foruma atamadigim i�in telegram grubana girdim oraya attim suanda
|
||
![]() |
||
chipset
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Subat-2023 tarihinde 15:53 |
|
Bug�n Solgarin 5-HTP �r�n�n� satin alip kullanmaya basladim, kullanim dozu g�nde 1 adet gibi, durum g�ncellemesi yine yaparim, verdiginiz bilgiler i�in tesekk�r ederim. |
||
![]() |
||
Carlos
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 22-Subat-2023 Konum: Antalya Durum: Çevrimdışı Puan: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Subat-2023 tarihinde 11:57 |
|
|
Kardesim kullandigin ve sana faydasi olan antidepresanlari �zelden yazabilir misin? Psikiyatriye gitmeyi d�s�n�yorum en azindan onu da denemis olalim.
|
||
|
Birg�n hepimiz ayni karanlikta bulusacagiz.
|
||
![]() |
||
kaderarkadaslar
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Subat-2023 tarihinde 14:03 |
|
Bir degisiklik oldu mu? Chipset |
||
![]() |
||
Brt16
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 08-Mart-2023 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mart-2023 tarihinde 00:48 |
|
|
Kanka bende arastirma yaptim yorumlar a falan baktim iyi uyku y�n�nde b�y�k bir etkisi var acaba nefes kokusu na faydali olurmu? Sence
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |