Ağız kokusu ölçen cihaz
Yazdırıldığı Yer: www.agizkokusu.org
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Bir soru sormak istiyorum
Forum Açıklaması: Merak ettiginiz bir konuyu burada sorunuz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=797
Yazdırma Tarihi: 18-Ekim-2026 tarihinde 22:26 Yazılım Sürümü: Web Wiz Forums 12.08 - https://www.webwizforums.com
Konu: Ağız kokusu ölçen cihaz
Gönderen: nurka
Konu: Ağız kokusu ölçen cihaz
Gönderim Tarihi: 30-Ocak-2013 tarihinde 03:33
|
İstanbulda ağız kokusu ölçen cihaz olan hastaneler nerelerde var bilenler yardımcı olabilir mi??
|
Yanıtlar:
Gönderen: ormes
Gönderim Tarihi: 31-Ocak-2013 tarihinde 13:14
|
dentistanbul hastanelerinde var fakat ölçtükten sonraki süreci biraz pahalı
|
Gönderen: Helicobacter
Gönderim Tarihi: 01-Subat-2013 tarihinde 01:37
|
merhaba, olcum sonrasinda surecin biraz pahali oldugunu soylediniz. Konuyu biraz acar misiniz? Siz orda muayene oldunuz mu? Surecin pahali olmasinin sebebi ne?
|
Gönderen: Misafir
Gönderim Tarihi: 01-Subat-2013 tarihinde 06:11
|
Ormes özelden de konuşuyoruz ama buradan da yazalım diğer arkadaşalr da okusun. Nereye ne kadar harcama yaptın hatırladıklarını yazar mısın?
|
Gönderen: nurka
Gönderim Tarihi: 02-Subat-2013 tarihinde 13:00
|
kardeşim öğrenciyim ben özel hastane bana pahalıya patlar büyük ihtimal :) o yüzden devlet hastaneleri ölçüm yapmıyo mu acaba ?
|
Gönderen: ormes
Gönderim Tarihi: 02-Subat-2013 tarihinde 17:12
|
dentistanbula gidiyorsunuz halitosis ölçümü sizi onlar iyi bir karşılama yapıyorlar zaten odaya alıyorlar doktorla görüşüyorsun vs bunları geçiyorum halitosis ölçümü yaptırıyorsun 100 tlydi sanırım bunun neden kaynaklandığını bulmak için mesela ağızdan başlıyorlar tabiiki para kazanacakları için bana diş taşı temizliği artı 1 tane dolgu yenilenmesi demişlerdi faturaya bir baktım 400 tl civarındaydı bilmiyorum isim vermek doğrumu fakat ben diş taşı temizliği ile dolguyu çengelköy dişevinde 100 tl ye yaptırabiliyorum. Ve dentistanbuldaki doktor onları yaptıktan sonra tekrar ölçeceğimizi söyledi ki ondan da para alacaklardır eğer geçmediyse başka özel hastanenin kbb sine yönlendireceğiz demişti. Bende düşündüm 400 lira buna vereceğime çengelköy diş evinde yaptırırım geçmezse devlet hastanesindeki bölüme giderim diye yani arkadaşlar benim diş taşı ile dolguya 400 lira verecek bütçem yok eğer siz rahatsanız tabiki yaptırabilirsiniz sorularınız varsa seve seve yanıtlayabilirim teşekkür ederim
|
Gönderen: Misafir
Gönderim Tarihi: 04-Subat-2013 tarihinde 12:05
Dolguyu devlet hastaneleri de yapıyor. Özele hiç gitmeyin. Diş taşı temizliği için ise mutlaka ama mutlaka özele gidin. Devlette sadece üç beş dişiniz göstermelik temizleniyor. (Okula vermek için çalışabilir belgesi istedim, verilen kağıtta yapılan(?) işlemler yazılmış: Sağ üst çene- sağ alt çene- sol üst çene - sol alt çene diş taşı temizliği!!!... Halbuki özelden gittiğimde doktor: " Dişlerin yüzeyindeki renklenmeler bile duruyor" dedi. Nedeni de anladığım kadarıyla performans sistemi, ne kadar çok hasta o kadar çok puan. Diş taşı temizliği, kanal tedavisi fazla puan getirmediği için yapmakta hevesli değillermiş.)
Adana'da iyi bir poliklinikte 100 tlye yaptırdım. Diş taşları çok aşırıysa iki seferde temizliyorlarmış o zaman 200 tl. İnternette; diş taşı temizliğinde şöyle kanar, böyle acır diye bir sürü şey yazıyor, yalan. Hiç hisetmedim bile.
|
Gönderen: ormes
Gönderim Tarihi: 05-Subat-2013 tarihinde 14:47
|
devlet hastanesinde dolgu yaptırmak için 20 gün beklemek gerekir sanırım çünkü burda bir randevu alsam ilk gitmem 20 gün sonra o zaman ilk kontrol muayene 20 gün sonrada dolgu :D hiç mantıklı gelmedi
|
Gönderen: ormes
Gönderim Tarihi: 05-Subat-2013 tarihinde 14:48
|
ayrıca devlet hastanesinde ölçüm yapıcaklarını sanmıyorum
|
Gönderen: Misafir
Gönderim Tarihi: 06-Subat-2013 tarihinde 11:52
Bir kaç gün beklemek gerekebilir. İlk muayeneden sonra rica ederseniz, doktor yakın tarihe randevu verebilir. Ben de 4 diş dolgusu için bir aydır uğraşıyorum; orası ayrı. Bir de dişler aynı taraftaysa aynı anda da dolgu yapabilirler. Benim birisi karşı taraftaydı, ikisine de iğne yaptı; birine dolguyu yaptı, öbürünü delmeyi denedi ama diş uyuşmadı( çok büyük bir acıydı) geçici dolguyla kapattı.
Ağız kokusu için ille ölçüm olması şart değil. Çürük diş, diş taşı koku yapar. Bunu herkes kabul ediyor. Siz dişlerinizi ağız içini sağlıklı hale getirin, olmuyorsa KBB'a gidersiniz.
Diş taşı temizlettim, dolguların çoğunu yaptırdım. Bu arada akşamları diş ipiyle ağız kokusunu ölçüyordum. Diş taşı temizliğinden sonra diş ipinde koku gelmiyordu. Ama bir dişten hâlâ koku gelmeye devam ediyordu. Özellikle tek tek diş ipini tüm dişlerimden geçiriyor kokluyorum, koku yok; o dişe gelince diş ipinde iltihapsı ağır bir koku geliyordu. Sonra dikkatli bakınca yandan küçük bir çürük olduğunu gördüm, üstelik de dolgulu dişim. Şimdi bir de bunun dolgusu çıktı :) Yani tek bir dişteki küçücük çürük bile koku yapıyor. Normalde kokuyu siz almıyor olabilirsiniz ama çevrenizdekiler muhakkak alıyordur.
|
Gönderen: Misafir
Gönderim Tarihi: 06-Subat-2013 tarihinde 12:02
Devlet hastanelerini hep eleştiryoruz ama, benim gördüğüm, ağız ve diş hastanesi - 100. yıldaki- gayet ilerlemiş. Ben de burada yazdım "yarım saat doktor ilgilenmez vs" diye ama en az on beş dakika ilgileniyor adamlar. Daha çok süren de var. Çocuk bölümünde, çocuklara diş macunu, diş fırçası hediye ediyorlar, çok güzel bir uygulama.
Eksi yönleri; tedavinin biraz uzun sürmesi, daha doğrusu sarkması . Sağdan soldan duyduğum kadarıyla malzemeleri de iyi değil diyorlar. Bir de doktorların tuhaf bir çalışma zamanları var. Bazen öğlene kadar orada oluyorlar. Bazen izinli oluyorlar vs.
Yani kötü bir doktora denk gelmezseniz dolgu - çekim için gidilir, diğer işlemleri bilmiyorum.
Ormes, "dentistanbul" un kısaltmasını "dentist" diye yazınca yanlış anlaşılmıştı. Devlet hastanesinde -özellikle baktım- bütün doktorlar "dt" kısaltmasını kullanıyor. Sadece bir kişi "diş hekimi" ünvanını kullanıyor.
|
|