|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2013 Saat 11:09 |
AGIZA SOKULAN PARMAK veya BIR CISMI KOKLAMAK
Bu sorunun yaniti bu sayfada vardir: http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html Kisaca bahsedeyim: Gazlar sivi içerisinde kismen çözünebilir özelliktedir. Yani çay sekerinin çay içerisinde çözündügü gibi agiz kokusu gazlari da salya içerisinde çözünür. Azotlu gazlarin bir kismi mesela putresin, kadaverin, salya içerisinde çözünür. Siz parmaginizi salyaya sokup kurumasini beklerseniz, salya uzaklasinca çözünmüs gaz buharlasmak üzere serbest kalir, kokladiginizda çirkin kokusunu duyabilirsiniz. Fakat salya islak iken koku alinmaz. (Bu sebeple agiz kurulugu agiz kokusu yapar zaten) Bilek yaladiginizda kurumasini bekleyip kokladiginizda her kes az veya çok mutlaka çirkin koku duyacaktir. Bazen fazla bazen az bir çirkin koku hep vardir. Bilek yalamak kabul görmüs hatali bir yöntemdir. Parmagi dil arkasina sokup kurutup koklamak, dis ipini disler arasindan geçirip koklamak, kürdani bademcige saplayip koklamak. Bunlar yapilmamasi gereken deneylerdir. Sonuçlari bellidir ve anlamli degildir. Unutmayiniz bütün vücut çukurlari kokar. Hangi vücut çukuruna parmak sokulursa sokulsun koklandiginda az veya çok kokar. Bu bir hastalik degildir. Bir insan düsününüz ki, parmaagini burnuna sokup sonra parmagini kokluyor olsun. Bir insan düsününüz ki parmagini anüsününe, veya göbek çukuruna sokup kokluyor olsun, bir insan düsününüz ki parmagini koltuk altina sokup çikariyor sonra kokluyor olsun, bunlari yapmak anlamli bi deney degildir, bunu sik tekrarlamak obsesyon tipi bir hastaligi isaret edebilir. -M Düzenleyen aydinmur - 10-Ekim-2015 Saat 07:53 |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
"Fakat salya islak iken koku alinmaz."
Valla hocam islak iken dahi çok kötü kokuyu rahatlikla fark edebiliyorum yani kurumasini beklememe gerek kalmiyor. Diger yandan parmagini dilinin arkasina sokmak kokunun ciddiyetini fark etmeye yarasa da, bir iyilesme durumu söz konusu olur ise, takinti haline gelmesi kaçinilmazdir. Mesela nidazol kullandigim zaman ki "0" koku durumunda bile günde 3-4 kere dil arkasini parmakla kontrol ediyordum. Demek ki gerçekten bir takinti haline gelmis. Ama nidazolun etkisi devam ediyor mu yoksa durdu mu anlamanin en kolay yolu da bu :(( |
|
![]() |
|
cihat1762
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Temmuz-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
Bilek yalama yöntemini deniyorum hiç koku alamiyorum. Fakat agzimin koktugunu hissedebiliyorum. fikri olan varmi
|
|
![]() |
|
Burazin
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Agustos-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam salya islakken koku olmaz demissiniz
Islakken de koku olmasi bir probleme isaret eder mi? |
|
![]() |
|
wrathisours
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam tükürügümüzün kokmasi, agiz kokusuna isaret midir? Size daha önce böyle sorular sorulmus sizde cevaplamissiniz, ama benim merak ettigim mesele tükürük kokusunun ne derecede oldugu. Ben kendim bilegimi yalayip koklayinca eksi bir koku aliyorum acaba herkes ayni kokuyu mu aliyor yoksa bunun bir derecesi mi var, diger arkadaslar da cevaplarsa sevinirim simdiden çok sagolun.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Her tükrük az veya çok kokar. Bu bir hastalik degildir herhangi bir hastaligin isareti de degildir. Agiz kokusunun ispati degildir. Tükrügünüzü koklamayin
|
|
![]() |
|
wrathisours
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam dediginizi anladim fakat bu kokunun bir derecesi var midir su kadar kokmali falan filan ben eksi bir koku seziyorum acaba sizin hastalarinizda bu sikayetle mi geliyor ben psikolojik olabilir diye düsünüyorum kendim için simdiden tesekkürler.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Yok hayir matematik bir siniri yok. Çünkü hangi gazin koktugu belli degil.
siddeti ve kompozisyonu sürekli olarak degisir. Salyayi koklamanin neden degersiz oldugunu anladiniz mi? |
|
![]() |
|
wrathisours
![]() ![]() ![]() |
Anladim hocam degerli yorumunuz için tesekkür ederim. Peki agiz kokusunu kendimiz nasil anlayabiliriz hocam?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
agiz koktugu nasil anlasilir |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |