|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2014 Saat 13:27 |
Kandida diyeti, kandida ilaci, mantar mücadelesi, agizda mantar kültürü, candida hapi , solüsyonu, muayenesi, belrtisi, bagirsak mantari vesaire...
Bunlara gerek olmadigini ve agiz kokusu ile mantarlar arasinda her hangi bir iliski ispatlanmadigini daha önce söylemistim. Biraz önce bir makale gözüme çarpti. Ben-Aryeh H, Horowitz G, Nir D, Laufer D. Halitosis: an interdisciplinary approach. Am J Otolaryngol 1998; 19: 8–11. Bu makalede diyor ki: Agiz kokusu sikayeti olanlarin agizlarinda daha az sayida kandida bulunmaktadir. Diyor. -M |
|
![]() |
|
latte
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
![]() ![]() ![]() |
hocam daha az kandida derken tam anlayamadim, daha az mantar mi bulunuyor yani??
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
evet evet.
Agiz kokusu sikayeti olanlarin agizlarinda daha az sayida kandida isimli mantara rastlandigi rapor edilmis. |
|
![]() |
|
msms
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 40 |
![]() ![]() ![]() |
Peki agiz degil de barsakta candida ile ilgili olan yayin var mi hocam?
Barsakta Candida owegrowth ve buna bagli leaky gut sendromu hakkinda bir kaç yazi okudum ve bence agiz kokusu geçmeyenlerin sorunu kesin bu demistim kendi kendime. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bagirsakta Candida hep vardir. Onlarin sayica artmasi sizintili bagirsak (leaky gut) sebebi olduguna iliskin bir yayin okumadim. Bu konuda bir bilgim yok.
-M |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Bence agiz kokusu yada nefes kokusu olan ve bu forumda kayitli olan ve cogu zaman aktif olan arkadaslarin bir araya gelip ogrendigimiz,ve tecrubelerimizi paylasmak adina yuzyuze gorusmemizde yarar var,diye dusunuyorum.
Varmi bu fikrime katilan? Oyle,yazdim okudun,yazdin okudum,bende yaziim,bi soru sormustum,bekle cvp gelsin,lerden kurtulmak icin bir fikir bu. Hepimiz bu koku sorununu yasiyoruz ve kimse yuzyuze gorusmekten utanmasin ve utanmamali da bence.Mesela ist da ikamet oturan arkadaslarla gorusmek isterim.Diger illerde oturanlarda,ayni ildeki arkadaslarla gorusebilirler,gorusmelidirler de. Ne dersiniz? |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam sizinde fikrinizi almak isterim.
Ne dersiniz? Ayrica bu fikir gelistirilebilir. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ben bulusmanizda mahzur görmüyorum.
Hatta bu sebeple agiz kokusu dernegi kurmayi gündeme getirip, buna tesebbüs eden ilk ben oldum. 19-22 Kasim'da Istanbul'da bir konferansim var. Bu günlerimden bir tanesinde bos bir vakit yaratip Bakirköy'de bir grup meslektasima agiz kokusu ölçmeyi anlatacagim. Bu tarihlerde organizasyon yaparsaniz, bir bardak çayinizi içip, aranizda bulunmaktan onur duyarim. Sorularinizi da cevaplamaya çalisirim. Aslinda muayene yapacagim odadan hekimlerin bulunacagi toplanti salonuna kamera ile baglanti kurulacak ve bu gösterimli muayeneyi kabul eden bir hasta bulunup getirilecek. Sizlerin kaç kisi oldugunuzu bilsem toplanti salonundaki bos yer sayisini ögrenip hiç degilse içinizden bazilarini belki salona alabilirim, söz vermiyorum. Çünkü bu salona sadece hastahanenin hekimlerini alip hastalari almiyor olabilirler. Emin degilim. Hiç bir sey henüz kesin degil. Hiç bir sey belli degil. Siz hele kendi aranizda bir organizasyon yapin gerisini düsünelim. -M |
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam tesekkur ederim.Ben kendi adima konusayim; benim durumumda olmayan kimseyle yuz yuze bu konuyu konusmak istemem. Yani bence bir piknik havasinda yada agiz kokusu problemi olan arkadaslarla rahatca konusabilecegimiz bir yer olmasi arzumdur.Boyle bir gorusmede sadece sizi aramizda gormek tabiki isterim.Bu cagrima cvp veren olursa,sizi de seve seve davet ederiz.
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Bu arada belirttiginiz tarihlerde muayene yapma vaktiniz olacakmi bir hastanede?
Cunku belirttiginiz semte cook yakinim |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Evet ama muayeneyi bir çok doktor egitim amaçli izleyecek. 1-2 saat sürebilir. Muayene olan sahisa sorular soracagim kamera açik olacak. Bunu kabul eden birisini bulacaklar. -M |
|
![]() |
|
msms
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 40 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam, candida tükürük testi diye bir test var. Bu testin bir anlami var mi? ( sabah uyandiginizda seffaf bir bardaktaki suya tükürüp çökelti veya asagi dogru sarkan lifler var mi diye bakiyorsunuz)
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu testin her hangi bir anlami yoktur.
|
|
![]() |
|
hamza171
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Evet arkadaslar acaba bu durum söz konusu olabilir mi?
Endoskopide hp ve antral gastrit çikti ve tedavinin 8.günündeyim koku 0 sabah kalkinca bile olmuyor bu durum olusmayinca tabi insana bir mutluluk geliyor hayata bakisi degisiyor kisinin.Ne olursa olsun bu büyük bir sorun neyse tibbi cevaplar bir yana size ve Murat beye sorularim sunlar olacak tahminlerinizi ve varsayimlarimizi bekliyorum. 1-Antibiyotikle geçen ve azalan koku tip1 olabilir mi?Mideyle alakali bir durum mu? 2-Bagirsaklar dilde sari-beyaz pas yapar mi tip tarafli bir delil var mi yoksa bu da mi kandidacilar gibi safsata? 3-Bagirsaklar agiz kokusu yapiyorsa neyden kaynaklanir çözüm nedir?Ve taa bagirsaklardaki gaz agiza kadar neden sürekli yükselmektedir 4-Murat hocam siz bagirsaklari koku nedenleri arasinda sayiyor musunuz?Ve propolis ve kefirin bu kokulari geçirme nedeni ne olabilir 5-Bu sorum özel biraz benim kokum pharmol zn ile birlikte uzun süre geçiyordu sizle birlikte tip1 diyebiliriz demistik.Ama ayni koku antibiyotikle de 0landi yani içeride de bir sikinti vardir diyebilir miyiz? 6-Son olarak antibiyotik bagirsaktaki bakterilere etki eder mi ? |
|
![]() |
|
bengeldim
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
neden candida azsa o yüzden agiz kokusu oluyor diyebilirmiyiz ?
|
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Diyemeyiz.
Maalesef kandidalarin fazlaligi kadar azligi ile de iliskilendirmek mümkün degildir. Söyle izah etmeye çalisayim: Agiz kokusu olan hasta bireylerin agizlarindaki kandida syisi ile salikli bireylerin agizlarindaki kandida sayisi arasindaki matematik fark, bilimsel anlamda degersizdir. Bu çalismalardan bir tanesinde (Ben-Aryeh H, 1998) kandida sayisi hipotezlerin tersine negatif fark olusturmus. Ama yine anlamli degil. Nasil ki silah satabilmek için ülkeleri karistirip tehdit, tehlike, panik, güvensizlik ortami olusturuluyorsa, sizlere ilaç, ot, su, ürün satabilmek için sizlerin zihninde bir tehdit, panik ,tehlike olusturuluyor. Kandida tehlikesi yaratiliyor. Size kandida diyeti, kandida ilaci, kandida bilmemnesi satiyorlar. Kandida agiz kokusu yapmaz. Elimizde böyle bir delil yok. Kaç kere söylersem inanirsiniz? Bilek yalamak, alkali diyet, gümüs suyu, kandida diyeti, suya tükürmek, bagirsak mantari ve buna benzer uygulamalar hurafedir. Artik uyanmak lazim arkadaslar. Paraniz cebinizde kalsin. -M |
|
![]() |
|
hamza171
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Peki hocam onun disinda bagirsaklarda flora bozuklugu veyahut bakteri türemesi yapar mi ? Böyle bir arastirma var mi ? |
|
![]() |
|
Amazon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar sorun bakteri kaynakli mantar felan degil ben diyet yaptim fayda etmedi Antifungal içeren surup kullandim mantar öldürmek için fayda etmedi sarimsak yuttum fayda etmedi ama Havasiz ortamda yasayan bakterileri öldüren Antibiyotik kullandim koku kesildi sizdede öyle Antibiyotikle geçiyor ki Antibiyotik bakteri öldürür mantar degil ayriyetten Birsürü ibs hastasi var onlarda kandida manratindan süpheleniyo fakat adamlarda agiz kokusu yok! Ayriyetten diyet yapacaksaniz sekeri gene kesin çünkü Anaerob bakteriler sekeri severler.
|
|
![]() |
|
BezginBetül
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
![]() ![]() ![]() |
Amazon'a 100% katiliyorum. Bence de candidadan daha öncelikli olan sorun bakteri florasinin bozuklugunda. Candida had safhaya ciktiginda elbette saglikli degil, ama Murat hocanin defalarca 'her insanda candida vardir' yazdigina göre, her insanda koku olmasi gerkmez miydi? Fakat ayni zamanda bagirsagin kendi fizyolojik durumda da sorun olabilir. Bunu tomografi ve MR ile anlayabiliriz. Eger yediklerimiz bagirsagin bir pasajindan rahatlikla gecemiyor ve orada tikaniyorsa, bakteriler orada uzun süre kalan yiyeceklerden faydalaniyor ve kötü kokan gazlar üretiyor. Eger buna bir de bagirsak dokusunun zayifligi ekleniyorsa, yani o gazlar kana kolayca karisiyor, solunum sistemine dahil oluyorsa, nefes kokusu olusabiliyor. Size yaziyorum ama henüz kendim tomografi cektirmedim. :)) Yine de aklimizda bulunsun..Yakin zamanda tomografi cektirecek olanlar hekimlerini bagirsagin iyi incelenmesi yönünde ikaz etsin diye yaziyorum. |
|
![]() |
|
hamza171
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar arkadaslar ve saygideger Murat hocam.
Öncelikle arkadaslar tedavisi olsun,olmasin bu isi fazla kafaniza takmayin dil ve dis temizliginize üst seviyede dikkat edip yaninizda seker bulundurursaniz veyahut sabahlari gargara yaparsaniz ömür boyu bir sikinti çekmessiniz.Dilde beyazlik ve tip1 olarak düsünen arkadaslar için söylüyorum bunu Diger arkadaslar burun ve geniz,bademcik ameliyatlariyla gerekli koku düzeyine ulasacaktir zaten. Benim burda bahsetmek istedigim mevzu su öncelikle Murat hocam sakin beni yanlis anlamayin 23 yasinda 5-6 senedir bu sorunu çeken bir gencim bazi seyleri konusma hakki buluyorum.Candidaya bu denli sert çikmanizin sebebi sizin bir bilim insani olusunuz gayet iyi anliyorum ben de hayatimda kanitsiz bilgiye iltimas etmem lakin bu alanda tip biliminin büyük bir yetersizligi var.Ben internete veyahut gastro hocalarina sordugum seylerde ortak nokta olarak mantar cevabi aliyorum.Annem rahiminde kanser hücresi bulundu ona ilaç vermisler bu ilaci yaziyorum candidaya karsi diyor kardesimin dili beyazdi pamukçuk dedik mikostatin dedi prospektüse bakiyorum candida diyor.Teyzemde dermatit var yaziyorum candida diyor bizim ailemizde candida ortak bir sorun. Siz buna neden bu denli karsisiniz anlamiyorum bu bilim dünyasinin kabul ettigi bir gerçek bu bir elestiri degil. Ortada bu sorunun bir çok arkadasta ortak oldugu asikar dil beyazligi saçta ve vücutta kasinti bayanlarda akinti olma mevzusu hepimizde ortak. Bir tip adami olarak sizin,böyle düsünen bir hastaya öneriniz nedir hangi alanlara bakilmali hangi testlere gidilmeli bu sinsi mantardan emin olunmasi ve tedavi edilmesi için. |
|
![]() |
|
hamza171
![]() ![]() ![]() |
Bu konuda Tarkan Karakan'in önemli çalismalari var hocam irtibata geçmenizi öneririm.Candida olmasa bile kesinlikle çogumuzun bagirsak florasinda sikinti var ve tip dünyasi da bunu kabullendi.Yazdiklari ortak belirtiler hepimizde var.
|
|
![]() |
|
Ethic
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar, ben zaman zaman gruba yaziyorum kronik sinüzit im yaklasik 1 ay tedavi gördüm antibiyotik ve dilimin üstü sonrasinda bembeyaz oldu. Doktor agiz floramin bozuldugunu söyledi. Bunlar mantar. Ve internette biraz tarama yaptim karsima candida çikti. Hatta bir sayfada candida kisisel degerlendirme skalasi var bir bakin isterseniz, ben derecelendirdim bizim burda paylastigimiz çogu sorunu orada gördüm. Artik saglikli beslenmeye çalisicam dikkatini çeken olursa inceleyebilir. Ben çözüm bulamadim, bulacagimizi da düsünmüyorum.. Elimde sadece bu kaldi. Sevgiler
|
|
![]() |
|
Reisbey233
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar bence bunun cozumu yok kanserden beter bisey ilk evrede yani ilk koku hissedildigi zamanlarda tam tedavi yapilirsa kalici olarak gecer ama benim gibi ilk zamanlar kendi basina antibiyotik alip bir iki gun kullanip kokunun gectinigini gurunce ben iyilestim deyip antibiyotigi kesince ve o bakteriler direnc kazaniyor o zaman ve direncli bakteriyi oldurebilmeniz cok ama cok zor imkansiz ben suan 72 saatlik oruc tutmayi dusunuyorum mide ac kalinca bakterileri yiyormus denemkte fayda var.kokusuz gunlere
|
|
Allahimyardimet
|
|
![]() |
|
maybach
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Agustos-2021 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba. Sizi yeni kesfettim ve bundan ötürü çok mutluyum. Videolarinizin çogunu izledim fakat benim sorunumu fotografla anlatacagim.
![]() Yillardir cildiye doktorlarina gidiyorum, fungostatin gibi ilaçlad yazip yolluyorlar… Bu asiri sagliksiz görünüm beni çok üzüyor. Dilimi de firçaladim, agiz bakimima da çok dikkat ettim ama ne fayda. Her sabah resetlendi resmen yaptiklarim. Bana yardim eder misiniz? :/ |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu bir hastalik degildir. Dilinizin kenarinda dis izleri bulunabilir. Mantar degil kandida degil, hastalik degil. Agiz kokusu da yapmaz. Dis ve dilinizi firçalamaya devam ediniz Dil, estetik ve fotojenik olmasi gereken bir organ degildir. Unutunuz. Akliniza takmayiniz. Size dilinize bakmayi yasakliyorum. |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |