Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Asil koku kaynagimiz HIJYENSIZLIKTIR Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Konu: Asil koku kaynagimiz HIJYENSIZLIKTIR
    Gönderim Zamanı: 20-Mart-2015 Saat 12:41
dostlar yine ben , yine ayni seyler =▪)

Hepinizden çok özür dileyerek yine ayni seyi söyleyecegim. Ve yine uzun bir yazi olacak.

Arkadaslar lütfen, rica ediyorum hatta yalvariyorum ! Hijyeninize daha da çok özen gösteriniz.
Normal insanlardan farkimiz bu olmali. Yine söyliyim; ben elimizden geldigince hijyenimizi yaptigimizi biliyorum
ancak bu konuya daha çok önem verelim lütfen.

HIJYEN ZARARLI DEGILDIR!

bunun aksi bir düsünce aklinizin ucundan bile geçmesin. Yalniz su bir gerçektir ki her malzemeyle de hijyen yapilmaz!
Gerçek olan sudur ki; Agiz kokusuna her ürün iyi yönde etki göstermiyor!!
Bunu bizzat onlarca ürün deneyen biri olarak söylüyorum.
Valahi her ürün etkili degil. Biz, agiz kokusu olmayan insanlar gibi degiliz arkadaslar.
Normal bir insan için macun bile gerekmeyebilir. Sadece dis firçasi yeterli olabiliyorken veya gargara yerine agzini suyla yikayabiliyorken
bizim ne yazik ki simdilik evet sadece simdilik öyle bir lüksümüz yok.
O yüzden biz hijyen ürünleri konusunda seçici olan kisiler olmaliyiz.
Kendinize daha iyi olan ürünleri bulmaya çalisin lütfen.
Kendiniz için " DOGRU " seyler bulmaya çalisin.

Bakin tekrar söylüyorum ve yemin ediyorum, ben geçmis yazilarimda hijyen konusunda söyledigim herseyin arkasindayim.
Yani o söyledigim çogu rahatsizligim hijyen sayesinde geçti. Eger Sizde de bunlardan varsa sizde niye geçmesin ki ????

ufak notlar:

- öncelikle benim için söylediginiz seyler için hepinize tesekkür ediyorum, hepiniz sagolun.

- ve siz de bir gün iyilestiginizde neden bu kadar hijyen üzerinde durdugumu anlayacaksiniz arkadaslar.
Bu konuda hiç süpheniz olmasin.

- hijyen yaparken ( dis firçalamalar için söylüyorum) sakin ve sabirli bir sekilde firçalayiniz lütfen.
Dislerinize fazla yüklenmeyin. Zarar verebilirsiniz yoksa.

- geçmis yazilarimda tahmin diye söyledigim seyler kesinlikle tercübe ve deneyimlerimden dolayi söyledigim seyler oldugunu biliniz..
sallamiyorum yani. Hepsini bizzat yasadim. Gayet ciddiyim bu konuda.

- ayni sekilde geçmis yazilarimda söyledigim tarih ve sayisal verilere fazla takilmayin lütfen.
Bunlar ( tarihler için söylüyorum) yaklasik hatirlayabildigim zamanlardir.
Yoksa oturup gün, ay, yil hesabi yaparak düsünmedim.:-) bu da ufak bir not olsun.

Yalniz tam 15 yillik bir agiz kokusu hikayem oldugunu biliniz...
Yeri geldi diski kokun var diyen oldu,
Yeri geldi agzin lagim gibi kokuyor diyen oldu,
Yeri geldi de agzin kanalizasyon borusu gibi kokuyor diyen oldu...

Evet yukaridaki bütün hakaretlere maruz kalan biriyken suan benim için bunlar sadece ufak bir aniya dönüstü =-)

Tekrar söyliyim, burda vurgulamak istedigim agziniz da koksa nefesiniz de koksa bir gün benim iyilestigim gibi iyileseceginizi biliniz.

Etrafa çok koku yayiyorum,
Benim kokum 2-3 metre hissediliyor,
Bendeki koku bir odayi dolduracak kadar bir koku..

Diyen arkadaslarim !!

Sunu çok iyi biliniz ki;
Bir zamanlar ben de bu sorunlardan sikayetçiydim.
Bir zamanlar ben de çaresizlikten ne yapacagimi bilmiyordum
Bir zamanlar ben de depresyondaydim
ve Bir zamanlar ben de INTIHAR ETMEYI çok düsündüm.
Hem de ciddi ciddi düsündüm. Vala.

Ancak simdi düsünüyorum da hayat gerçekten de yasamaya degiyormus be! yarinlarin sizlere neler gösterebilecegini bilemezsiniz arkadaslar.
Içinizde hep benim gibi bir gün bu beladan kurtulabileceginiz olsun lütfen.

Ve Unutmayin:
BASIT DÜSÜNÜN ! KOMPLEKS SORUNLARINIZ OLMAYABILIR ARKADASLAR.
DIS HEKIMINE/ DOKTORA DA GIDIN LÜTFEN... GERÇEK SIFANIZI BURALARDA ARAYIN.

Son olarak diger yazdiklarim gibi bu yaziyi da rahat bir kafayla yazdim, ona göre

Saglicakla kalin...
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Gemi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
Alıntı Gemi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2015 Saat 20:16
en azindan umut verici bir yazi, ilgin için tesekkür ederiz :)
IP
aysel
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 25
Alıntı aysel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2015 Saat 23:46
Hijyene önem veriyorum etkisi de var dogru diyorsunuz dislerini dilimi firvaliyorum ama yutkundukca kokunun geldigini hissediyorum Yani fircaladiktan bir süre sonra hissediyorum kokuyu. Bu neyi gösterir? Kokunun mideden kaynaklandigini mi. Birde dilimi sürekli firçalamak tan midir bilmiyorum faranjit oluyorum sürekli etkisi olmus olabilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 07:08
Hijyen konusundaki titizligi ve önem vermesi sebebi ile "bir hayalim var" isimli sahisin söylediklerini desteklyiyorum. Hepinizi hijyene biraz daha fazla önem vermeniz konusunda cesaretlendiriyorum
-M
IP
zeynep
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 08:18
bence herkes hijyene artik dikkat ediyodur ama bi ise yaramadigini en azindan kisa sürede yaramadigini görmek çok usandiriyo beni sizin sorununuz nasil tespit edildi bilmiyorum ama agiz kokusu geçenlerin seçilmis insanlar oldugunu falan düsüncem :)
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 12:47
Aysel aynen yutkunurken hissediyorum ben de kokuyu bence o faranjitten ya da baska bir KBB sorunundan.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 16:54
aysel hanim simdiye kadar bogaz veya burunla ilgili neler yaptiginizi bilmiyorum ama ben bu sorununuzun da ileriki zamanlarda geçecegini düsünüyorum..

gargara yaparken agiz içinde beklettikten sonra gargara suyunun bogaz kismina yani bademciklerin oldugu yere kadar da gitmesini saglayin.. sonra dökün.

arkadaslar daha önce de dedigim gibi bundan sonraki hayatimizin parolasi " her zaman hijyen, her yerde hijyen. DOGRU hijyen " olsun.

Biliyor musunuz arkadaslar, bizim asil, gerçek ilacimizin ZAMAN oldugunu hiçbir ZAMAN unutmayin

Sabredin ve bekleyin sadece. (1 hafta, 2 ay, 1 sene , 3 sene AMA sonunda iyi bir netice alacaginizi biliniz.)

Bu arada aklima geldi bunu da yazayim bari.
Biraz, yani çok tuzlu bir suyu burnunuza çekip sümkürün. Eger hapsirirsaniz bu çok iyi bir sey. Hatta üst üstte hapsiriyorsaniz bu daha da iyi bir sey.
Bu da ek bir bilgi olsun.

Ayrica bence mideyi çok fazla düsünmeyin! Ne varsa her sey omzumuzun üzerindeki organdadir. Girtlagimizda tut beynimize kadar. Evet BEYIN dahil    
IP
aysel
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı aysel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 19:50
Bir hayalim var arkadasim tesekkr ederim önerilerin için de bu tuzlu suyu çekmek nasil iyi bir sey ne demek istedin? Bir de ben tam olarak gargara yapamiyorum agzimda tutuyorum midem bulaniyor her seferinde çok kötü oluyorum daha çok dis firçalayarak dilfirçalayarak dis ipi kullanarak hijyen sagliyorum
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 21:47
bir hayalim var kardes çok güzel söylüyorsun amma bence bu asiri hijyen olayiyla normalde vücudumuz tarafindan otomatik yapilmasi gereken bir islemi telafi ediyoruz.ki bence o da herkeste ise yaramayabilir.sana iyi geliyorsa çok sanslisin...
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2015 Saat 22:57
Katiliyorum.
Sorunun %90 kaynagi Kbb ve agiz içi sorunlari.

Keske geniz akintisi, mukoza kalinlasmasi ve konka sismesi de hijyenle düzelecek seyler olsaydi.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2015 Saat 21:22
aysel, bu tuzlu su olayi bu forumda da gerek Murat hocamiz gerek diger arkadaslarimiz tarafindan birçok kez önerilmis bir uygulama.
Bana sorarsan da yine birçok burun spreyi kullanmis biri olarak ben bu tuz lu su yönteminin daha etkili oldugu kanisindayim.
Bunun da gün içerisinde BURUN HIJYENimiz için güzel bir yöntem oldugunu düsünüyorum.

Bu tuzlu-suyu burnunuza çekerken elinizden geldigince burnun derinliklerine çekmenizi tavsiye ederim.
Hatta biraz igrenç olacak ama bunu burundan çekip agizdan çikmasini saglayabilirseniz daha olumlu etkisi olur kanaatindeyim.
Yani, igrenç gelebilir ancak çok saglikli bir sey =-) ayrica bu forumda igrenç diye bir sey yok kardeslerim. Içinizi oldugu gibi dökebilirsiniz :)
Belki burun içiniz bu uygulama sebebiyle biraz yanabilir veya aciyabilir ancak iyi bir yöntem oldugunu düsünüyorum.

Bunu da dedigim gibi agiz hijyenimizin yaninda burun hijyenimiz olarak gün içerisinde 2-3 defa yapilmasi güzel olur.
ZARARLI BIR ETKISI OLDUGUNU KESINLIKLE DÜSÜNMÜYORUM.

Bunu yaparken hapsiriyorsaniz gerçekten olumlu yönde etkisini gördügünüzden süpheniz olmasin.
Ben böyle düsünüyorum.
Bu konuda genel olarak Murat hocamizin fikirleri daha önemlidir.
Yukarida dediklerim sadece benim düsüncelerimden ibarettir.
Ayrica dedigim gibi birçok burun spreyinden daha faydali oldugu gibi "sirkeyi" kullanan arkadaslarima sirke yerine ayrica siddetle tavsiye ederim bunu.
Bu da ufak bir not olsun :-)

IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2015 Saat 21:41
ismimnefarkeder, bu konuda sana katilmiyorum. Hijyen bireysel degil evrensel bir tedavidir kardesim. 

Hijyenin genlerle, hormonlarla bir ilgisi yok. Benim için sadece ufak bir örnek olarak söyle diyebilirdin belki; 
( bak, kendimde olan ufak bir durum sadece. Farkli düsünmeyin yani. Kendimden sadece olan nedenlerden bir örnek veriyorum ) 

Mesela sayet bende bademcik taslari olustugu zamanlar bu kadar yogun bir hijyen uygulasaydim. Ve yillar geçmesine ragmen hijyenden verim almasaydim. 
Bunu hijyenden fayda almadigim gibi bir anlam çikarmamak gerekiyordu diye düsünmekteyim/düsünürdüm. 
Çünkü ortada hijyenin etkisini absorbe edecek daha kötü bir sorun olan bademcik taslarim var oldugunu düsünürdüm bu durumda. 
Yani demek istedigim koku bakimindan somut rahatsizlik veren bir etmen varsa bu etmen veya etmenleri ortadan kaldirmadan hijyenden fayda görecegimi ben düsünmezdim açikçasi. 
Önce daha kötü olan etmenlerin ortadan kaldirilmasinda yarar var. Ancak ben her seye ragmen yine hijyenin her türlü etkili bir tedavi sekli oldugunu düsünüyorum. 
Ayrica dikkat ederseniz ben hijyenle agiz içi koku ve kötü tadlardan kurtulacaginizi söylüyorum ve bu söyledigimin de kesinlikle arkasindayim. Bunu bizzat kendimde gördüm. 

Hade diyelim ki hem bademcik sorununuzda var hem de agzinizda tuhaf tad ve koku aliyorsunuzdur. 
Bu durumda da sayet yogun ve düzenli bir hijyen uygularsaniz ben agiz içinden kaynaklanan durumlardan kurtulacaginizi düsünüyorum.
Ki öyle de olacak. Yani bademcik taslarindan agza dogru kötü bir etkisi olmadigini varsayarak böyle söylüyorum.
Ve agiz içindeki tad ve kokulardan kurtulduktan sonra ben ne yazik ki yine de tamamiyle agiz kokusundan kurtulacaginizi düsünmüyorum.
büyük oranda hafifleme olacaktir ama bademcik taslari olusmaya basladigi sürece kokudan kurtulabileceginiz konusunda iyimser degilim.
Bu verdigim örnek mesela diger sorunlarla da örneklendirme yapilabilir gibi.

IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 22:19
ismimnefarkeder, aslinda hakli olabilirsin. Galiba hijyen konusunda çok iyimserim.
Bana fayda verdigi konusunda süphem yok dogrusu. Belki dedigin gibi sansli da olabilirim bu konuda, bilemiyorum yani.
IP
aysel
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı aysel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 23:00
Bir hayalim var arkadasim ben gargara derken suyu agiza dagitmayi kastetmedim eger o etkili oluyorsa tamam onu zaten yapabiliyorum. Diger türlü yani ses çikartarak yapamiyorum. Zaten gerek yok demissin tesekkür ederim çok aydinlandiM 😊😊
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu