Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Çok büyük oranda iyilestim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Konu: Çok büyük oranda iyilestim
    Gönderim Zamanı: 06-Mart-2015 Saat 16:09
Herkese merhaba herkese geçmis olsun. Kisaca hikayemi anlatip sebep sonuç iliskisini anlatmak istiyorum...
Kendimi bildim bileli bu sorunla karsi karsiyayim. KBB gastroenteroloji dis hekimi iç hastaliklari dahiliye tükürük tahlili kan tahlili vb bi Sürü Yönteme basvurdum. Endoskopi yaptirip Helikobakter pylori helipak kullandim. Geçici çözüm... 2 ay önce dahiliye doktoruna gittim. Lacombi ve rennuduo surup yazdi. Yine geçici çözüm oldu. Anladigim kadariyla içsel bisey oldugu kesindi. Çünkü antibiyotik veya herhangi bir ilaç Alinca geçiyor. Demek ki ilacin tedavi ettigi bakteri yada Hücre yada mantar yada parazit gibi bisey mevcut.

Bazi gidalara karsi degiskenlik Gösteren bu durumun tek Çözümü olarak suyu kesfettim. Günde en az 1 litre su içerek bu sorunla beraber bu sorunun paralel olusumlarinada çözüm bulmus oldum. Vücdumdaki asiri yaglanma da çözüme kavusmus oldu. Sorunun mide veya bagirsaktan kaynaklandigi kesinlik kazanmis oldu. Haftada 1 gün 10 adet kurusu Kayisi yiyorum. Hergün kahvaltida 1 adet Kayisi veya gün kurusu ile 1 adet kuru incir yiyorum. Dikkat ederseniz su Kayisi ve incir Bagirsak hizlandirici ve bagirsak dengeleyici özellikte yiyecekler. Su an için çok rahatlamis nefes almaya Baslamis durumdayim. Tek önerim sudur. Herkesin anatomik yapisi farkli oldugu için Bagirsak hareketleri ve reaksiyonlari farkli olabilir. Yogun ishal ile asiri su kaybina ugramamaya dikkat etmenizi öneririm. Zaten su takviyesi yapilmasi gerekiyor. Ishalden dolayi magdur olmayin. Zaten belli süre sonra Bagirsak normale Dönüyor. Kimyasal ilaçlardan çok daha ucuz ve çok daha etkili bu yöntemi denemenizi öneriyorum. Aklima geldikçe tüm bilgileri aktarmaya çalistim.

Ayrica söyle bir durum daha oldu. Saglikli yasam yürüyüslerine katildim 1 ay boyunca. Haftada 3 gün 40 dakika civarinda yürüyüs yaptigimdada sorun ortadan kalkmaya baslamisti. Çünkü yürüyüs ile Bagirsak mide normale dönmeye Basliyor. Mide reaksiyonlari Degisiyor diskilama degisiyor. Benim sorunumun mide veya büyük oranda bagirsak çalismasi/tembelligi sorunundan kaynaklandigini kesfettim sanirim.

Dil pasini da yazmam gerekiyor. Dilimde sari tabaka da Çogumuzun ki gibi standart. O da çok büyük oranda kayboldu. Dilin arka kisminda biraz var. Ama koku yok. Içten gelen koku kayboldu.

Soru sormak isteyen olursa forumu takip ediyorum. Elimden geldigince herkese yardimci olmak istiyorum. Herkese saglikli günler. Derdi veren Allah dermani yarattiklari ile Zaten su takviyesi yapilmasi gerekiyor. Ishalden dolayi magdur olmayin. Zaten belli süre sonra Bagirsak normale Dönüyor. Kimyasal ilaçlardan çok daha ucuz ve çok daha etkili bu yöntemi denemenizi öneriyorum. Aklima geldikçe tüm bilgileri aktarmaya çalistim.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2015 Saat 00:15
gecmis olsun oncelikle hocam ben soyle bi mantik kuruyorum

antibiyotik alinca geciyorsa koku ve birakinca ilaci geri tekrar koku geliyorsa , vucut demekki koku yapan virus mu diyim artik bakteri mi diyim onu uretiyor? mantikli gelmiyor mu sizede...

baska bi aciklamasi olamaz bence vucut koku yapan bu seyi uretiyor bu biseyin hastaligidir neyin blmiyorum benden bu kadar
IP
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2015 Saat 14:16
Bende ayni düsüncedeyim. Çözüm yollarinin çogunu denedim. Su an için çok rahatim Sükürler olsun. Bol yürüyüs bol su sanirim olayi net çözüyor.
IP
xauke7
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2015 Saat 15:10
kardesim zahmet olmazsa konuya biraz daha detay eklermisin mesela koku ne kadar süre vardi ne kadar sürede gitti ve ne zamandir koku yok ve benzeri akla gelebilicek seyleri yazarsan sevinirim bizde yararlanmis oluruz
IP
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2015 Saat 02:44
15 yaslarimdayken basladi. Su an 38 yasimdayim. Çok bedel ödetti bu durum bana. En son gittigim Dr lacombi diye bir hap ve rennuduo surup verdi. O da geçici çözüm oldu. Bagirsak ve mide ile ilgili oldugu kanaati olustu bende. Çünkü ne zaman antibiyotik yada ona benzer ilaç kullansam geçiyordu. Hep geçici Çözümler olmasindan dolayi bunun içsel bir bakteri gibi biseye bagli oldugu kanaatine vardim. Su an için bol bol su tüketiyorum. Gün kurusu (Kayisi) kuru incir tüketiyorum. Haftada en az 2 gün 45 dk yürüyüs yapiyorum, yürüyüs yaparken vücudun iç isisi çok yükseliyor ve bagirsaklarin Performansi artiyor. Ayrica kan dolasimi artiyor. Antibiyotik kullanip geçici çözüme ulasanlara bunlari tavsiye ediyorum. Bir seyi daha belirtmem Lazim kahve Çay yapay seker barindiran yiyeceklerden uzak durmak Lazim. Eger bir bakteri varsa ve koku bu bakteriden olusuyorsa yapay seker kahve bayat Çay vb Seyler bakteriyi besliyor olabilir. Birde bira geçici bir fayda sagliyor. Allahtan af dileyerek sirf koku azalsin diye içiyordum. 2 gün falan kokuyu büyük oranda azaltiyordu.
IP
xauke7
Üye
Üye

Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2015 Saat 12:14
bende tam tersi içkinin zararli oldugunu duydum bende mide kaynakli problem yasiyorum ve sorun bi mikrop dediler 1 hafta hap seti kullandim ilk 4 gün koku %90 gitti sonra tekrar ufaktan gelmeye basladi su an koku hala agizda var fakat nefes kokusu düzeldi anladgim kadariyla mideyi düzelttim fakat agizdan kaynakli mikrop tekrar mideye ulasti diye bi düsünceye kapildim doktor 6 hafta sonra test yapicaz demisti su an o sürenin dolmasini beklyorum bakalim nolucak bu arada tesekkür ederim ek bilgiler için
IP
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2015 Saat 15:25
Birde haslanmis patates Tuz ve... Bunu yazmayi unuttum. Hikayesi de söyle, bir gece aciktim haslanmis patates vardi. Tuzla beraber yedim, su içtim yattim. Sabah Kalktim koku gitmis. Ertesi gece yine yedim. Baktim faydali. Internetten patatese baktim mide Bagirsak için sifa yaziyor. Hatta patates suyunun çok faydali olacagi yaziyor. Tuzun da yakma etkisi OLDUGUNU düsünüyorum. Suyun temizleme etkisi... Denemekte fayda var.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2015 Saat 23:28
Ilginç bir bilgi gerçekten. ben de her zaman hareket halinde olan bir insanim. geçmisimde de suan da da böyleyimdir.
gerçek anlamda spor yapmasam da hareketli bir yapiya sahibimdir.
acaba bu durum bana da mi iyi gelmis olabilir mi? Bu yönden hiç bakmamistim.
Hatta o kadar hareketliyim ki ayni tempoda hiç durmadan 15-20 km yürüyebiliyorum mesela.
Bugün yaklasik 25 km yürüdügüm gibi:)
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
mehmet27
Üye
Üye

Gönderilenler: 82
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Mart-2015 Saat 17:18
Akyildiz peki kardesim yemekte sonra karninda siskinlik bastirinca falan agri oliyormuydu
IP
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2015 Saat 15:00
Agiz kokusu oldugu sürece alt karinda sislik vardi. Herkese söyle bir test öneriyorum. ( benim kategorimde olanlara tabi) gaz Yapici seyleri internetten arastirin, bolca tüketin, agiz kokunuz artarsa Bagirsak veya midede bulunan gaz yapiyi bozuyor ve koku Basliyor demek oluyor. (Bence) Benim vardigim Kani bu. Soda su patates tuz tüketip yürüyüs yapinca mide ve bagirsaktaki gaz disari atilirsa koku gittikçe azaliyor. Bunlari deneyip grafigi degistirebiliyorsaniz en azindan mide ve Bagirsak sorunundan dolayi böyle bir sorun olustugu ortaya çikmis olur. Ki Çogumuzun sorunu mide ve Bagirsak diye düsünüyorum. Yani Siralama yapsak en fazla bu çikar. Sonra sinüs burun bademcik dis falan çikar. Birde alafranga tuvalet kullaniyorsaniz Vazgeçin. Alaturka tuvalettede bir 3-4 dk fazladan oturun. Bagirsaktaki gaz tamamen atilsin. Su an bitirmis ve isin psikolojik kismiyla savasa Baslamis durumdayim. Arkadaslar level1 agiz kokusu Mücadelesi level2 psikolojik mücadele. Tekrar koku gelir mi korkusu, nefes Alip verme ritmini ayarlamaya çalisma sikintisi. Hemen hemen herkes, elinden gelse nefes Alip vermeyecek hale geliyor bazen. Bu da nefes alisveris ritmini bozuyor. Ileriye Yönelik sakincalari var bunun. Kandaki oksijen miktari kalp ritmi akciger Performansi falan filan. Agiz kokusundan kurtulduktan sonra psikolojik tedavi ve nefes teknikleri gibi bir yasam Koç'u bulmak Lazim yada interneti kullanarak nefes teknikleri üzerine biseyler yapmak Lazim. Psikolojim altüst benim su an. Nefes alisverisimi düzenlemek için kasiyorum resmen kendimi. Agiz kokusundan kurtulmus olmak ayri bir Rahatlik tabi. Fakat sonrasindaki durumlarda çeyregi kadar can sikici. Aslinda bunuda anlatmak istiyorum ama daha sonra. Herkese saglik diledim.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2015 Saat 21:28
Bilgi paylasimin icin tsk ederim kardesim.
IP
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2015 Saat 15:36
keske elimden daha fazlasi gelse. çok önemli bisey söylemeliyiym arkadaslar. mide ve bagirsak kaynakli oldugunu düsünen arkadaslar; gaz sorununu ortadan kaldirinca sorunu ortadan kaldirmis olacaginiza inaniyorum. birde kesfettigim birsey var. vücuttaki su miktari azalinca bagirsaklarin kayganlasma etkisi azaliyor. o zaman asiri gaz ve kabizlik oluyor. otomatikman agiz kokusu artiyor tabi. diger arkadaslarla sesleniyorum bu durumu sizde gözlemliyormusunuz.

günlük olarak sade soda içiyorum, su içiyorum bol miktarda. bagirsak için faydali oldugu asikar olam kuru incir ve kuru kayisi tüketiyorum. (bunlarin ucuzundan uzak durun) malatyali olan varsa yardimci olsun burdaki arkadaslara, kargoyla kayisi, gün kurusu dagitimi yapsin... (ücreti mukabil) daha ucuza gelir, ki büyüksehirlede kilosu 60-70 tl malatyadan çikisi 15-20 tl arasi. denemenizi tavsiye ederim arkadaslar. birde forumdan biriyle daha önce telefon konusmasi yapmistim. mide ve bagirsaklara iyi gelen kaplica sularindan bahsetmisti. eger yakininda böylr bir imkani olan varsa denesin durumu bildirsin. bana bu konuyla ilgili anlatilani tam olarak aktarmak istiyorum. tv de çanakkale taraflarinda bir termal yada kaynak suyundan bahsedildi. gerçi marmara bölgesi komple bu suyla dolu. suyun bulundugu yerde hem cilt için hem belirli hastaliklar için hemde mide bagirsak için bilmem ne degerleri essiz olan bir sifali su oldugu söyleniyor. çanakkale afyon eskisehir yalova balikesir veya benzeri yerlerde oturan arkadaslar ufak bir arastirma yapip bu kaplica sularindan mide bagirsak için arastirma yapip denerlerse fayda saglanir kanatindeyim, msde ve bagirsaktan kaynakli olup olmadigi kanaatine varmak konusunda daha önce bahsettigim formülü biraz daha belirginlestiriyorum. sogan yedikten sonra koku tavan yapiyor ve sogan kokusu bikaç gün boyunca nefesinizde kaliyorsa büyük ihtimal sorun gaz mide ve bagirsak kaynakli. bunun yaninda kahve, çay, çikolata, seker gibi gidalar, hele ki 3ü bir arada igrenç kahvelerden uzak durun. test yapmak istiyorsaniz bunlari kullanin. bunlar hem gaz yapici hem agiz kokusunu asiri arttirici maddelerden sadece aklima gelenler.

isin özü mideye bagirsaga dikkat. murat hocamdan ricam bu konuda hassasiyeti olan arkadaslara bir diyet listesi yayinlarsa büyük iyilik bizlere. me yemeli ne yememeli konusunda bilgi sahibi olmak gerekir. örnegin sogan sarimsak seven ama yiyemeyen ben, su an dozu abartmadan yiyebiliyorum. önceden olsa 3 gün sogan kokusu çekiyordum. sorurusu olan arkadaslara yardimci olmak benim için görev sevgili arkadaslar. herkese saglik diliyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 12:03
Orjinalini yazan: Akyildiz

gaz sorununu ortadan kaldirinca sorunu ortadan kaldirmis olacaginiza inaniyorum. birde kesfettigim birsey var. vücuttaki su miktari azalinca bagirsaklarin kayganlasma etkisi azaliyor. o zaman asiri gaz ve kabizlik oluyor. otomatikman agiz kokusu artiyor tabi. ..makas... günlük olarak sade soda içiyorum, su içiyorum bol miktarda. bagirsak için faydali oldugu asikar olam kuru incir ve kuru kayisi tüketiyorum.

Yukarida yazanlar açik bir sekilde tip 4 agiz kokusunun mekanizmasina uyan fevkalade isabetli tespitlerdir.

Diskilama sikliginin düzenli ve günde en az 1 olmasi arzu edilir. Tercihan sabah kahvaltidan sonra olmasi istenir.

Sindirim kanalinda biriken gazlarin nefes ile atildigini gösteren bir resim ekledim

-M

Düzenleyen aydinmur - 04-Nisan-2015 Saat 12:04
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 13:21
Peki tip 4 kaynakli kokularda dil arkasinda bakteri birikimi de olur mu?
IP
latte
Üye
Üye
Simge

Alıntı latte Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2015 Saat 15:05
hocam benim durumum 2. cümlede anlattiginiza uyuyor yani düzenli ve kahvaltidan sonra,hayatim boyunca 4-5 kez kabiz olmusumdur en fazla ama özellikle aksam yemeginden sonra gaz oluyor ve rahatsiz ediyor ,bu durumda bagirsak kaynakli bi problem oldugunu düsünmeli miyim?
IP
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2015 Saat 03:27
hocam tip 4 durumunda olanlar için nasil bir reçete önerirsiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2015 Saat 18:31

hocam tip 4 durumunda olanlar için nasil bir reçete önerirsiniz?

Sablon tedavi yok maalesef.
Sebebin bulunup ortadan kaldirilmasi gerekir.
-M
IP
Gemi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
Alıntı Gemi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2015 Saat 22:26
@akyildiz, paylasim için tesekkür ederiz. Yarin ben de baslayacagim.
Senin koku nasildi tarif edebilir misin ? tükürügün kokuyor muydu ? mesela bende nefes kokusu yok, tükürügümde koku var, kaynagi ne bi türlü çözemedim...
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2015 Saat 22:45
Arkadaslar benim mide bildiginiz sisik! Yani sik sik gegirme durumlari oluyor. Karnimin sisliginin aç yada tok olmayla bir ilgisi de yok. Açkende sis, tokkende. Ve dikkat ettim su içmeyi düzenli yaparsam agiz kokumda azalma oluyor. Bu sisligi nasil geçirecegim bilmiyorum. Kuru incir ve kayisi olayina yavastan gireyim bende.
IP
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2015 Saat 11:32
Gemi kokunun agizdan mi dilden mi tükürükten mi geldigini anlamam pek mümkün olmadi. bunu çözebilmek için çok çaba harcadim. su durumlar oluyordu; dilimi temizleyince koku azaliyor, sümkürürken burnumdan koku gelyor, gegirdigim zaman kokulu olmuyordu.agiz boslugumdaki havayi burnumdan solursam koku gelyordu. bira içtigim zaman ertesi gün koku olmuyordu, patates yersem ertesi gün koku olmuyordu. bunlari yapip yatmadan dillerimi firçalarsam nerdeyse hiç koku olmuyordu. ama saatler sonra tekrar basliyordu tabi. gittigim bir sürü doktordan en sonuncusu genel cerrahi uzmaniydi. durumu utana sikila anlattim. yanyana masalarda asistani olan kiz oturuyordu. o yüzden daha zor oldu iletisim. dr bu dururmun tedavisinin zor oldugunu söyledi, ilaç yazdi. ben soru sormaya yeltenirken " bu ilaçlari kullan geçer. bir ay sonra kontrole gel" dedi. o kadar ümitsizdim ki, ümitlenemedim bile. istemedim zaten. o kadar çok inis çikis yasamistim ki, tekrar bir inis çikisa daha tahammülüm yoktu. lacombi diye bir ilaç ve rennue duo diye bir surup yazdi. kullanir kullanmaz ise yaradi. yine ümitlenmedim. son 3 ay içindeki süreçte bu ilaçlari kullandim, soda, su, kuru incir, kayisi, gün kurusu tükettim, kahve çay kola vb seylerden uzak duruyordum, tamamen uzak durdum. bitki çaylari konusunda da tavsiyede bulunuyorum. çok faydali.
IP
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2015 Saat 16:47
arkadaslar önemli birsey sormak istiyorum! günde kaç defa kaç dakika dis firçaliyorsunuz! dilinizi iyice temizliyormusunuz! dis ipi yada dis kürdani kullaniyormusunuz! yukarida yazdigim uygulamalara ek olarak sunlari söylemeliyim. iyilesmeme yardimci olan genel cerrahi doktoru tekrar kontrole gelmemi istedi. geçenlerde gittim. devlet hastanesinde benzerine zor rastlanan doktor türünden. dakikalarca bana vakit ayirdi ve samimi bir sekilde iletisim kurdu ve dedi ki: evladim ilaçlarini düzenli kullan ve agiz hijyenine notmal insanlardan iki kat daha özen göster. bazi insanlarin dis yapilari zayiftir. dis doktoruna git dislerini temizlet ve incelettir. dis kuveeti ve dis yapin konusunda bilgilendirsin. tedavi gerektiren bir durum varsa halletsin dedi. sonuç 100% kaybolan agiz kokusu... hiç süphesiz. tek yaptigim ilaçlari düzenli kullaniyorum, günde 3 defa hakkini vererek dislerimi firçaliyorum, dilimi temizliyorum, yatmadan kesinlikle agiz temizligi yapiyorum, aksam 8 den sonra bisey yemiyorum, 2 veya 3 günde bir dis ipi ve dis kürdani kullaniyorum. büyük oranda iyilesme sürecini olabilecek en üst seviyeye çikarttim. agzim kokuyormu diye de test bile yaptim. sonuç süper ötesi...
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2015 Saat 21:34
ya hocam ilac yazmissin ne ilaci? neden su ilaclarin ismini yazmazsniz anlamiyorum forum zaten yavas isliyor sizde tekrar ilaci yazmak isteseniz 1 hafta geciyor... neden ilk basta yazmazsiniz anlam veremiyorum
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2015 Saat 21:46
Senin adina sevindim Akyildiz.
Hangi ilaclari duzenli kullaniyorsun ve ne zamana kadar?
Benim midemle alakali hic bir problemim olmadi ayrica hic gaz,yani siskinlik problemi de yasamadim.Eksime yok yani hicbir olumsuzluk yok. Bende antibytk ictigimde koku yok oluyordu,kesince tekrarliyordu.Benimki tip kac acaba? Ben icinden cikamadim!.
en olumlu sey,senin iyilesmen kardes.
IP
latte
Üye
Üye
Simge

Alıntı latte Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2015 Saat 22:33
akyildiz verdigi ilaçlarin prospektüsünde ne yaziyor neye iyi geliyormus tam olarak?? doktor herhangi bi test ya da tahlil yapti mi?
IP
latte
Üye
Üye
Simge

Alıntı latte Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2015 Saat 22:39
bu arada günde 3-4 kez yaklasik 3-4 dk disimi firçalarim günde 2 kez de dilimi temizliyorum çantamda macun ve firça hep vardir evde olmadigim zamanlarda da firçalarim. dislerimin arkasinda sabitleyici tel oldugu için dis ipini hergün kullanamiyorum çok zor oluyor.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2015 Saat 22:42
Orjinalini yazan: Gurkan33

ya hocam ilac yazmissin ne ilaci? neden su ilaclarin ismini yazmazsniz anlamiyorum forum zaten yavas isliyor sizde tekrar ilaci yazmak isteseniz 1 hafta geciyor... neden ilk basta yazmazsiniz anlam veremiyorum

IP
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mayis-2015 Saat 11:29
ilaçlarin isimlerini konunun girisinde yazdigim için tekrra yazmak aklima gelmedi. lacombi ve rennuo duo. bu basligin altindaki yazilari okumanizi tavsiye ederim. sorularinizi kapsiyor. murat hocam da çok önemli bir bilgi paylasti fotografli olarak. doktor herhangi bir test yapmadi yada tahlil yapmadi. sorunu anlattim ilaçlari yazdi kontrole gel dedi. kontrole gittim geçenlerde. devlet hastanesi doktoru olmasina ragmen 20 dakikaya yakin ilgilendi ve anlatti. agiz hijyeni. rflü, gastrit, bagirsak, mide asidi vs. ilaci iyilesene kadar kullan dedi. her sabah aç karna lacombi, yemeklerden sinra rennue duo sururp içiyorum. surubun tadida harika bu arada.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mayis-2015 Saat 22:36

arkadaslar önemli birsey sormak istiyorum! günde kaç defa kaç dakika dis firçaliyorsunuz! dilinizi iyice temizliyormusunuz! dis ipi yada dis kürdani kullaniyormusunuz! yukarida yazdigim uygulamalara ek olarak sunlari söylemeliyim. iyilesmeme yardimci olan genel cerrahi doktoru tekrar kontrole gelmemi istedi. geçenlerde gittim. devlet hastanesinde benzerine zor rastlanan doktor türünden. dakikalarca bana vakit ayirdi ve samimi bir sekilde iletisim kurdu ve dedi ki: evladim ilaçlarini düzenli kullan ve agiz hijyenine notmal insanlardan iki kat daha özen göster. bazi insanlarin dis yapilari zayiftir. dis doktoruna git dislerini temizlet ve incelettir. dis kuveeti ve dis yapin konusunda bilgilendirsin. tedavi gerektiren bir durum varsa halletsin dedi. sonuç 100% kaybolan agiz kokusu... hiç süphesiz. tek yaptigim ilaçlari düzenli kullaniyorum, günde 3 defa hakkini vererek dislerimi firçaliyorum, dilimi temizliyorum, yatmadan kesinlikle agiz temizligi yapiyorum, aksam 8 den sonra bisey yemiyorum, 2 veya 3 günde bir dis ipi ve dis kürdani kullaniyorum. büyük oranda iyilesme sürecini olabilecek en üst seviyeye çikarttim. agzim kokuyormu diye de test bile yaptim. sonuç süper ötesi...

hijyen konusunda Akyildiz arkadasimi destekliyorum ve sizleri de tekrardan hijyene daha fazla dikkat etmeniz konusunda siddetle uyariyorum.
bakin 1 ay, 2 ay, 1 senedir... dis ve dilimi firçalamama ragmen verim alamiyorum deyip birakmayiniz.
Bu konuda sunu rahatlikla söyleyebilirim ki ben ameliyatlarimdan daha çok hijyenden verim aldim.
Bu konuda günde kaç defa dis ve dilinizi firçaladiginizi bilmiyorum ama hedefiniz daima 5 ile 10 defa olmasina özen gösteriniz.
Sunu bilin ki bizler için 3 defa gerçekten az. Gün içinde 10 defa dis ve dilinizi firçalamaya gayret edin.
Böyle yapilir mi? Veya yapan var mi? demeyin. Ben gerçekten yapiyordum ve halen de elimden geldigince yapmaya gayret ediyorum.
Suan benim için günde 2 defa dis ve dil firçalama yetiyorken dil pasim sagolsun yine 5-10 arasinda dis ve dil temizligimi düzenli olarak yapmaktayim.
Hiçbir sekilde bundan rahatsizlik duymuyorum,bunun aksine bu konuda çok memnunum. hijyen konusunda da hasta biri degilim :) bu da ek bilgi olsun.

Ve akyildiz arkadasin dediklerine ek olarak sabahlari uyandiginizda elinizi ve yüzünüzü yikiyorken dis ve dilinizi de firçalamayi ihmal etmeyin.
Evet, sabahlari dis ve dil firçalamak çok ama çok önemli ! Kahvaltidan önce ve kahvaltidan sonra. Dis ve dilinizi firçalayiniz lütfen.
Ve kullandiginiz ürünlere dikkat edin. Özellikle macun ve gargaraya.
Böyle bir sorun yasayanlar olarak ta sigara ve alkol kullanmayin lütfen. Bunlar da önemli seylerdir.

ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu