|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Masal
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15-Mayis-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15-Mayis-2015 Saat 19:00 |
Arkadaslar merhaba,
ben bu siteye yeni kayit oldum ve kayit yapmadan önce yazilanlari okudum ve gercekten cok üzüldüm. Onun icin kayit olmaya karar verdimki bildiklerimi sizlerle paylasabileyim. bu sorunun ne demek oldugunu bende gayet iyi biliyorum ve yasadim. Denemedigim sey kalmadi ki ben Almanyada yasiyorum ve ürün bakimindan o Kadar cok sey varki piyasada sadece agiz kokusu tedavisi icin, ama hic biri ise yaramadi. sadece gecici bi süre icin ise yarayan seyler. ama artik gercek cözümü buldum. Yapmaniz gereken sey su: Sabah kalktiginizda ac karna dislerinizi fircalamadan once bir yemek kasigi hindistancevizi yagi,susam yagi ya da zeytinyagiyla agzinizi 20 dakika boyunca gargara yapin. bunlar yoksa isterseniz ay cicek yagida kullanabilirsiniz. agzinizin tükrük ile doldugunu hissedeceksiniz ama dayanmaya gayret edin 20 dak. kesinlikle yapmaniz gerek. sakin bogaziniza götürmeyin yani sadece agizda gargara yapin. sonra tükürün ve agzinizi sicak suyla yikayin. dilinizin üstündeki tabakanin gittigini fark edeceksiniz ve kesinlikle farki hissedeceksiniz. sonra normal dislerinizi fircalayin, dilinizi temizleyin ve dis ipi kullanin. isterseniz bunu Sabah aksamda yapabilirsiniz. ama kesinlikle 20 dakika yapmaniz gerek. Ben koku yapacak seyler yediysem mesela et, balik yada süt ondan sonrada bunu yapiyorum. yani adet haline getirdim. ben bunun yani sira misvakda kullaniyorum. misvakda agiz kokusunu önleyen bir mucize. Umarim yardimci olabilmisimdir ve lütfen bunu deneyin cünkü fazla bir masrafi yok sadece disiplin gerekli |
|
![]() |
|
ela eflay
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2015 Konum: Aydin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
![]() ![]() ![]() |
peki dogustan kaynakliysa koku ne yapacagiz bu kadar basitmi cozumu
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
tesekkurler fakat hindistancevizi yagini birakinca koku gelcek mi asil onemli olan bu
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Sanirim 20 saniye demek istedin?
|
|
![]() |
|
Masal
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15-Mayis-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Hayir 20 dakika yapmaniz gerek.
Bu cok eski hindistandan gelen bir gelenekmis. Alman kaynaklardan okudum ve denedim. türk kaynaklarda bulamadim malesef. sadece bunu buldum https://duygupadr.wordpress.com/2014/03/21/hic-vakit-kaybetmeden-yag-ile-gargara-yapmaya-baslamaniz-icin-5-harika-neden/ dogustan gelen kokuya tam care olurmu bilmiyorum ama denemekde yarar var. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
yok abi 20 dk demek istemis 2 kere yazmis :)))
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Eyvallah Masal kardes ilgin ve bilgin icin cok tesekkur ederim.
|
|
![]() |
|
msms
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 40 |
![]() ![]() ![]() |
Selam
Bu linkteki yazilar size mi ait Tesekkürler |
|
![]() |
|
Magdur42
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ocak-2015 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 42 |
![]() ![]() ![]() |
Bugun bende bile farkettim çilek kokuyu baya geçiriyor. 3,4 gündür yiyorum yedikten snra bi süre azalma oluyor hatta %90 azaliyor bilmiyorum bunu kürü falan var mi veya tibbi bi açiklamasi. Murat hocam bi bilginiz var mi ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Bakterilerin dikkatini baska yöne çeken her besin maddesi agiz kokusunu bir süre geçirir.
Proteinleri parçalayip koku üreten bakterilere daha kolay sindirebilecekleri ve daha bol enerji temin edebilecekleri bir baska besin maddesi verirseniz, yapmakta oldugu isi yarida birakip, proteinden koku üretmekten vaz geçip, sizin verdiginiz besin maddesine yönelirler. Açlikta agiz kokusu var iken agziniza seker alinca kokunun kaybolmasi da bu sebepledir. -M |
|
![]() |
|
Magdur42
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ocak-2015 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 42 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkürler hocam. Bide sizi yakalamisken birsey daha sorayim izin verirseniz. Bu suyu alkali yapma meselesine karsi çikan çok kisi var. Karbonatla su alkali olmaz diyorlar. Diyelim ki alkali yaptik suyu veya ortami alkali yaptik. Kurtulabilir miyiz sizce Murat Hocam
|
|
![]() |
|
msms
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 40 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam basligi açan arkadasin bahettigi yöntem için ne düsünüyorsunuz?
Sanirim oil pulling deniliyor bu yönteme |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
1) Alkali diyet basligi altinda yenilmesi teklif edilen greyfurt, brokoli, portakal, limon vesaire faydalidir. 2) Bu besin maddelerinin hiç birisi alkali degildir. Alkali diyet basliginin yanlis kullanildigini düsünüyorum 3) Karbonat girdigi her ortami alkali (bazik) yapar. Mide yanmasi ve mide asidini gidermek için faydalidir. Fazlasi aklorhidri yapar. 4) Alkali (bazik) maddelerin hastaliklara iyi geldigi hurafe oldugunu hiç bir seye iyi gelmedigini forumun (simdi hatirlamadigim bir yerlerinde) yakin tarihlerde anlatmistim söylemistim. Arama yaparsaniz yakalarsiniz 5) Karbonatli su ile agiz kokusunun iyilesmesi konusunda yazilanlari merakla okuyorum. Sizlerden ögreniyorum. Dozu artirilmazsa, zararsiz denemeler olarak görüyorum, masum buluyorum. Sonucu sizler bana söyleyiniz. Iyi geliyor mu? -M |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Aklorhidri,nin anlami nedir hocam?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Midemin alkali olmasi hastaligina aklorhidri denir http://en.wikipedia.org/wiki/Achlorhydria -M |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam günde yarim çay kasigi, yarim litre suda içsek bu hastalik olur mu? Çünkü insanlar senelerdir proton pompasi inhibitörleri ve asit giderici suruplari kullaniyorlar. Üstüne üstlük girtlak kanseri olma oranlari çok yükseliyor. Karbonat asiri miktarda kullanilirsa olur sanirim bu dediginiz. Bilgilendirir misiniz çünkü kullanim miktarim günde 1 çay kasigi kadar
|
|
![]() |
|
Magdur42
![]() ![]() ![]() |
Hocam bende denemek istiyorum bunu. Aklorhidriye yakalanmamak için belirli bir dozaj söyleyebilir misiniz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Alkali ile midenin asidini alirsaniz asil o zaman Tip 3, 4 agiz kokusunu tetiklemis olabilirsiniz. Bu sebeple hiç bir seyin asirisina gitmeyin. Zaten benim söylememe gerek yok. Evrensel bir kural olarak daima belirli bir kararda durmak lazimdir.
Karbonatli su zararsiz bir oyun olarak devam ediyorsa organizma bu hatayi giderir sikinti olmaz. Ancak asiriya kaçmamak lazimdir. Karbonat oyununda tehlike sinirinin yüzde kaçlik solüsyondan kaç litre/gün oldugunu bilmiyorum. Madem karbonat diyorsunuz Neden risk almadan sadece gargara yaparak daha masum sekle getirmiyorsunuz? -M |
|
![]() |
|
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
Gargara yapmak, sanirim oksijenli su etkisi yapacaktir. Benim agiz kokum antibiyotik içmisim gibi geçmis durumda. Bir farkla; mesela antibiyotik içince aciktigim zaman dahi agiz kokusu olusmazdi. Karbonat ise tamamen normal bir sekilde agiz kokusunu geçirdi. Siz pek gerçekçi bulmasaniz da benim vücudum aneorob bakterilerin yasam ekolojilerini bozdu karbonat ve suyla.
|
|
![]() |
|
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
Hocam bu arada reflü ve gastrit için kullanilan anti asit ilaçlar ilgili yorumunuz nedir? Hastalar senelerce kullaniyorlar bu ilaçlari ve yukarida dediginiz midenin alkali olmasi durumu onlarda vuku bulmuyor mu? Günde yarim çay kasigi karbonat çok da bir zarar vermez sanirim.
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Tesekkur ederim Hocam.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Gastrit, ülser, reflu gibi hastaliklarda midenin asidi fazla oldugu için bazik ilaçlar verilir. Aluminyum, magnezyum ve bizmut tuzlari asitlik fazlasi var diye verilir. Bu ilaçlarin asit fazlasi bulunmayan mideye her gün alinmasi elbette isabetli olmayabilir. Kaç kasik hangi araliklarla ne etki gösterir bilemem. Kirilma noktasini veya karbonat dozunu bilemem. -M |
|
![]() |
|
Magdur42
![]() ![]() ![]() |
Hocam birsey sormak istiyorum. Bagirsaktaki bakteri veya mantarin hemoroid ile bi alakasi olabilir mi ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Böyle bir iliski oldugu göserilmemistir. Bu günkü bilgilerimize göre iliski yoktur -M |
|
![]() |
|
msms
![]() ![]() ![]() |
Hocam Asil konu basligi olan oil pulling yöntemi hakkinda hiç yorum yapmamissiniz
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Evet . Herbal (bitkisel ve dogal) katkilar konusunda daha önce karsi olmadigimi fakat hiç bel baglamamak gerektigini daha önce forumda bir yerlerde yazmistim bu sebeple simdi yeniden kalabalik etmemek için ayni seyleri yazmadim. -M |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili hocam http://www.yocyoc.com/dr-shiffa-agiz-kokusu-bitkisel-seti.html bu urunu buldum kullaniyorum aciklamayi okudugumuzda cok büyük bir iddaa bu konudaki dusuncenzi biliyoruz peki saglik bakanligi bu aciklamaya nasil musade eder bizler için biri bir sey yapsin artik
|
|
![]() |
|
gökhan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Aralik-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
![]() ![]() ![]() |
ARAYAN peki bu bitkisel setin faydasini gördünmü?
|
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
Gordum bende 200 tl ye yakin bi aqirlik vardi cebimde o gitti mesela 2 aydir hic gelmedi artik kolayca konusabiliyorum sendede 200 tl lik aqirlik varsa kullan tavsiye ederim
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |