Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Sanirim Nedenini Buldum!! Herkes gelsin!!!! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bikkinnn
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı bikkinnn Cevaplabullet Konu: Sanirim Nedenini Buldum!! Herkes gelsin!!!!
    Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2015 Saat 13:48
Bogazimda beyaz bir sey vardi, sol bademcigimin üzerinde. Bunu arastirdim. " Bademcik Tasi " ymis. Bazi kisilerin bademciklerinin girintili yapisindan bademcik tasi olusumuna daha müsaitmis. Ve bademcik taslari hücre artiklari, mukus, bakteriler ve özellikle yemek artiklarindan olusuyormus. Ve zamanla bu birikintiler sertlesip bademcik taslarini ortaya çikariyormus. Tabiki de koku yapiyor bu bademcik taslari. Ve agiz kokusundan baska belirtisi de olmuyormus. Geniz akintisi olan kisilerde de daha sik görülüyormus. Arastirirken 1 dakikalik kisa bir video izledim. Ve gördüm ki bu bademcik taslari bogazimizin taa içinde olusabiliyor. Bazen görebilsek de göremeyecegimiz yerde görünenden çok daha büyük bir Kütle seklinde olabiliyor. Su linkteki videoyu kesinlikle izleyin çok iyi anlayacaksiniz olayi: http://www.dailymotion.com/video/xbaky0_bademcik-tasi_lifestyle
Eminim ve insallah nedenini bilmedigimiz pesimizi hiçbir zaman birakmayan kokunun nedenini bulmus olacagiz.
Çözümü ise videoda izledigimiz gibi onlari doktora öyle aldirmak, ya da gargara yapip bogazimi iyice temizlemek. Hiçbir sekilde çözüm bulamiyorsak da kesin çözümü varmis bademcik tasinin. O da bademcikleri aldirmak.
IP
ncort
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2015 Saat 19:27
Son care bademciklerini aldir. Cunku o bademciklerin bosuna var degil.

Bademciklerden olan koku cok kotu oluyormus.
IP
bikkinnn
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı bikkinnn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2015 Saat 21:44
Murat Hocam dediklerimi onayliyor musunuz, HAkli olabilir miyim sizce hocam??
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2015 Saat 07:24
Bademcik tasi agiz kokusu iliskisi ispatlanmis ve önceden beri bilinen bir iliskidir. Yani bu taslarin agiz kokusuna katklisi oldugu biliniyor fakat taslarin veya bademciklerin alinmasi sorunu tamamen çözmeyebiliyor.
-M
IP
zeynep
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2015 Saat 12:08
dogru ben bademcigimi aldirdim ama koku geçmemisti sadece pisman oldugumla kaldim
IP
bikkinnn
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı bikkinnn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2015 Saat 16:07
Sagolun hocam. Peki bu bademcik taslarinin olusumunu engellemek için ne yapmaliyim. Yani sebebi buysa nasil ortadan kaldirabilirim?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Haziran-2015 Saat 11:02
Bu konu benim bransimin disina çikiyor.

Zannedersem onun tas yapmasini saglayan sebepler dogrudan bademcik ile yakin iliskili degil. Yapmaya zorlandigi görevin sinirlari asmis olmasidir. Yani burun içi yapilarda bir anormallik varsa, agizdan nefes alma var ise, agiz kirli ise, bademcik tasiyamayacagi kadar yüklenmis oluyor.
-M
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu