|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
bikkinnn
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Mart-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2015 Saat 13:48 |
Bogazimda beyaz bir sey vardi, sol bademcigimin üzerinde. Bunu arastirdim. " Bademcik Tasi " ymis. Bazi kisilerin bademciklerinin girintili yapisindan bademcik tasi olusumuna daha müsaitmis. Ve bademcik taslari hücre artiklari, mukus, bakteriler ve özellikle yemek artiklarindan olusuyormus. Ve zamanla bu birikintiler sertlesip bademcik taslarini ortaya çikariyormus. Tabiki de koku yapiyor bu bademcik taslari. Ve agiz kokusundan baska belirtisi de olmuyormus. Geniz akintisi olan kisilerde de daha sik görülüyormus. Arastirirken 1 dakikalik kisa bir video izledim. Ve gördüm ki bu bademcik taslari bogazimizin taa içinde olusabiliyor. Bazen görebilsek de göremeyecegimiz yerde görünenden çok daha büyük bir Kütle seklinde olabiliyor. Su linkteki videoyu kesinlikle izleyin çok iyi anlayacaksiniz olayi: http://www.dailymotion.com/video/xbaky0_bademcik-tasi_lifestyle
Eminim ve insallah nedenini bilmedigimiz pesimizi hiçbir zaman birakmayan kokunun nedenini bulmus olacagiz. Çözümü ise videoda izledigimiz gibi onlari doktora öyle aldirmak, ya da gargara yapip bogazimi iyice temizlemek. Hiçbir sekilde çözüm bulamiyorsak da kesin çözümü varmis bademcik tasinin. O da bademcikleri aldirmak. |
|
![]() |
|
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Son care bademciklerini aldir. Cunku o bademciklerin bosuna var degil.
Bademciklerden olan koku cok kotu oluyormus. |
|
![]() |
|
bikkinnn
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Mart-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam dediklerimi onayliyor musunuz, HAkli olabilir miyim sizce hocam??
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bademcik tasi agiz kokusu iliskisi ispatlanmis ve önceden beri bilinen bir iliskidir. Yani bu taslarin agiz kokusuna katklisi oldugu biliniyor fakat taslarin veya bademciklerin alinmasi sorunu tamamen çözmeyebiliyor.
-M |
|
![]() |
|
zeynep
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
![]() ![]() ![]() |
dogru ben bademcigimi aldirdim ama koku geçmemisti sadece pisman oldugumla kaldim
|
|
![]() |
|
bikkinnn
![]() ![]() ![]() |
Sagolun hocam. Peki bu bademcik taslarinin olusumunu engellemek için ne yapmaliyim. Yani sebebi buysa nasil ortadan kaldirabilirim?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bu konu benim bransimin disina çikiyor.
Zannedersem onun tas yapmasini saglayan sebepler dogrudan bademcik ile yakin iliskili degil. Yapmaya zorlandigi görevin sinirlari asmis olmasidir. Yani burun içi yapilarda bir anormallik varsa, agizdan nefes alma var ise, agiz kirli ise, bademcik tasiyamayacagi kadar yüklenmis oluyor. -M |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |