|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2015 Saat 18:21 |
Malum ramazan ayindayiz. Oruç sirasinda açliga bagli olarak meydana gelen koku Tip 4 nefes kokusu olup, her hangi bir dis müdahale ile giderilemez.
Bu anlamda asilsiz vaatler ile size sunulan ürünlere itibar etmeyiniz. Bilmemne otu, bilmemne suyu oruç kokusunu kaybeder seklinde çikan haberlere itibar etmeyiniz. -M |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
Sevqili hocam bu anlattiklarinizdan yola cikarak acken benim aqiz kokum fena. Ama yine bi baskasi ac olduqu halde aqzi kokmuyor .Ama yine ben sadece dilimi iyice fircaladiqimda koku 0 bi sure sonra yine hafif hafif geliyo peki bu nefes kokusu gitmezse benimki dilimi temizlediqimde neden gidiyo acaba biraz karisik sordum kusura bakmayin
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Baska insanlar da aç oldugunda agiz kokusu ortaya çikar. Siz olmadigini zannediyor olabilirsiniz.
Dilinizi temizlediginizde agiz kokusu kayboluyorsa bu bir nefes kokusu degilmis demekki. -M |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
Cevabiniz icin tesekkurler hocam bununla alakali son olarak tip 4 nefes kokusu burundan da koto koku gelmesi gerekirmi.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Tip 4 vakada burunda koku tespit edilmesi, hangi manevra ile ölçüm yapildiggina baglidir.
Agizdan nefes al , burundan ver derseniz burundan yapilan ölçüm koku ifade eder. Statik burun gazlari ölçülüyor ise, bireyin burnunda hava trafigi yoksa burunda koku olmaz. (Tip 2+4 degilse) -M |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Yani arkadaslar asil agiz kokumuzun üstüne birde tüp 4 agiz kokusu biniyor demek bu. Ama oran su sekilde %10-15 oruç kokusu, geri kalan normal agiz kokusu.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu dogru. Mevcudun üzerine Tip 4(nefes) kokusu da ilave olur. Fakat sayisal ifade vermek dogru olmaz. her saat degisir. Hatta her 2 dakikada agiz kokusunun hem yapisi hem siddeti degisir.
-M |
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Ben kendi kokumu hep aliyyorum orucken daha siddetli denedigim seyler gittigim doktorlar ameliyatlar falan sifird degisikllik hayirlisi
|
|
![]() |
|
Arayan
![]() ![]() ![]() |
Hocam kusura bakmayin lutfen acken olan koku tok olunca kaybolmasi gerekmezmi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
evet. Açlik kokusu yemekten sonra kaybolur. Oruç kokusu iftara kadar devam eder.
-M |
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Bide ben sekerlis eyler yiyip icince daha acayip oluyor sanki
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Evian seker ve karbonhidrat diyeti yapmaya basla istersen. Bir kaç kisi yapiyoruz forumda.
|
|
![]() |
|
evian
![]() ![]() ![]() |
Icinde seker ve karbonditrat olmayan yiyecek varmiki
|
|
![]() |
|
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
Kardesim belirginlerden kaçin manasinda dedim. Mesela ekmek, beyaz pirinç, makarna, sekerli tatlilar, çay sekeri vs.
|
|
![]() |
|
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
Ben bu sikintiyi 3 aydir cekiyorum belki daha öncede vardi simdi farkediyor da olabilirim ben daha kokunun kaynagini tespit edemedim onca doktara gitmeme ragmen ama koku hic geçmiyor yemek yedigim sirada bile var koku sizce neden olabilir
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Oruç iken ortaya çikan agiz kokusunu biliyorduk hatirlamis olduk
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |