Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Borderline...(Sinirda Kisilik Bozuklugu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Akyildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı Akyildiz Cevaplabullet Konu: Borderline...(Sinirda Kisilik Bozuklugu)
    Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 03:38
Bu sitedeki yazilarin çogunu okumusumdur muhtemelen. Yapilan çogu seyi denemisimdir. Son birkaç zamandir en yakinlarimdan biri bana psikolojik rahatsizligim olduguna dair koyu harflerle bir haykiris yapti... Borderline (Sinirlarda Kisilik bozuklugu)... Arastirdim Çokça... Belirtilerin çogu bana uygun göründü... Acaba agiz kokusunun olusturdugu psikolojik rahatsizlik, ruhumdaki bir çok dengeyi bozduda ben bu durumami geldim! Yoksa gerçekten psikolojik bir rahatsizligim vermiydi acaba! Agiz kokusu olmasa da borderline hastaligi varmiydi bende! Merak ettigim sudur ki, psikolojik durumumuz ile ilgili durumlari da paylasalim ki ortak noktada ne kadar bulusuyoruz! Diyelim ki bir mucize gerçeklesti ve agiz kokusundan kurtulduk. Hayata Kaldigimiz yerden devam edebilecekmiyiz! Yoksa Yardima ihtiyacimiz varmi! Eminim ki bu rahatsizligin magdur ettigi insan sayisi, özürlü insan sayisi ile ayni orantida. Devletin bu konuya el atmasi için bireyler yapmasi nasil saglanabilir. Mesela sayfa yöneticisine ve burdaki dostlara bir önerim var. Sayfa yöneticisi bir sanal bir imza kampanyasi baslatsin ve saglik baskanligina bir Çagri yapsin. Saglik bakanligi hiçbir sarta bagli kalmadan bu konudan muzdarip olanlara özel bir saglik hizmeti alt yapisi olustursun. Gerekli birimleri kursun ve tedavi yolu olustursun. Tedavi için gerekli laboratuvar çalismalari yapsin. Olaki sorun çözümü elde edilirse tedavi sonrasi psikolojik destek programi olusturulsun... Su an ki ruh hâlimle böyle bir tavsiyede bulunuyorum. Dahada gelistirilebilinir tabi. Yazdiklarimi bir taslak olarak düsünebiliriz. Birseyler yapilmasi gerekir.., çünkü ben hiç iyi durumda Degilim... Inancim Geregi intihar edemiyorum. Ve intihar meyilliyim. Suriye'ye gönüllü asker olarak gitmeyi kafamdan geçiriyorum su an. (Ölmeyi bu kadar isterken mermi rota degistirir muhtemelen) o da ayri bir konu tabi. Eminim burdaki bir çok kisinin birçok trajik/trajikomik hikayesi vardir. Ben bir örnek vericem. Bogaz köprüsü giselerden çiktim polis çevirdi. Ehliyet ruhsat klisesi yapti, alkol var mi dedi. Yok dedim. Hoh yapin dedi burun buruna geldik. Ruh halim ve Özgüven seviyemden dolayi bisey diyemedim. Hoh yapmak zorunda kaldim. Adamin yüz ifadesini varin siz hayal edin. Bir Sürü trajik hikaye iste... Herkesi, bu duruma bir çözüm bulunmasi için birlesime davet ediyorum arkadaslar. Yok mudur akli bize yetecek bir doktor... Bu kadar imkansizmidir bu derdin devasi... Çagin hastaligi bu degildir bu olmamalidir. Bunun bir çözümü muhakkak vardir. Güzel ülkemizde bu basit Hastaligi'n magdur ettigi milyon tane özgüvenini kaybetmis, yuva kuramamis, kurdugu yuvayi ayakta tutamamis bir Sürü insan evladi var. Yaziktir günahtir. Hayatin yedegi yok ki... Admin yönetici üyeler biseyler yapamiyorsak sorumlulara yaptiralim... Lütfen yeter artik... Biz de insaniz... Insan olmak bizimde hakkimiz... Insan olmamiza yardim edilsin... Bu basit durumun olusturdugu magduriyet basite alinmayacak kadar Mühim bir meseledir arkadaslar... Yazmak istedigim çok sey var ama dayanamiyorum su an ve kisa kesiyorum... Uygun olunca aklimdaki birçok seyi paylasmak istiyorum. Isin psikolojik boyutu buz Dagi'nin Görünmeyen kismi aslinda...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 07:29
Klozet kapagi bile prospektüsü ile satiliyor. Defalarca bakanliga dilekçe verdim, dis macunu kutusunun içine kullanici kilavuzu koyduramamisken saglik bakanliginin dikkatini agiz kokusu yönünde çekmek biraz zor olabilir. Hele önümüzdeki yillarda bunun daha da zor olabilecegini görür gibiyim.

Farz edelimki bunu basardik. Saglik bakanligi üniversiteler arasi agiz kokusu inceleme yüksk kurulu adi ile bir olusum gerçeklestirdi. Bu durumda bilmedigimiz bir sey mi ögrenecegiz? veya bilmedigimiz bir sey mi yapilacak? Böyle bir organizasyon kurulursa beklentiler yükselecektir. Bu daha kötüdür. Siz olayin öneminin farkinda bile olamayn birilerini yetkilendirmis olursunuz. Bunun önceden kestirilemeyen sonuçlari olabilir. Mesela agiz kokusu hastalarinin etiketlenmesi gibi.

Elinden bir sey gelen hekim zaten yapiyor böyle bir organizasyona gerek olmaksizin.

Öte yandan sivil örgütler (dernek ve vakif) kurulmasi zorlastirildi, giderek zorlasiyor. Hepinizi bir araya toplayabilecegim en makul olusum bu forum olarak görünüyor. Muhtelif organizasyonlar düzenleyin aranizda tanisin dertlesin. Size ürün satmaya çalisan sarlatanlardan uzak durun.
-M

IP
zeynep
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 10:33
burdaki hiç bir insanin psikolojisinin saglam kaldigina inanmiyorum çünkü ben çok hastalandigimda bile hasta degilmis gibi yaparim yada hastaliklarlarimla dalga geçerek atlatmayi tercih ederim. hatta içimden sorun sende degil diger insanlarda falan dedigim olur ama hiç bi sekilde karsinizdaki insan nefesinizden rahatsiz olmasi sizin kötü hissetmenizi engellemiyor.bence hastaligin geçmesinden sonra herkesin hemen olmasada yavas yavas kendine gelecegini ve eski haline döneceginden eminim.burda bende dahil ne hissetiigini tam anlamiyla anlatamayacaktir ki yasadigimiz herseyi hepimiz ayni sorunu paylastigimiz için zaten biliyoruz. keske üyeler arasinda bir psikologta olsaydi ve en azindan o biseyler önerebilseydi.hiç birimiz bu sorun geçmeden mutlu olmayi beklemesin gerçekçi olmakta fayda var evet böyle bir sorunumuz var ve evet çok kötü hissediyoruz. ama sunu düsünün yillardir süren bu hastalik yüzünden umudunuzu kaybetmek bize hiç yayari olmayacaktir. ben zamaninimin çogunu bu yüzden evde geçirmeyi tercih ediyorum.açikçasi psikologa gitmeye bile utaniyorum.insanlar sizi anlamazlar çünkü nefesler tertemiz oldugu için ne kadar sansli olduklarini bile farketmiyorlar. söyle düsünün yakinlarinizdan birinin ayni problemi olsayydi ve sizde hiç bir zaman böyle bir sorun yasamamis olsaydiniz.karinizdaki insana nasil davranirdiniz ve ne önerirdiniz hatta kendinizi bi psikolog gibi görün onun hakkinda ne düsündügümnüzü ve nasil davranmasini istediginizi falan yazin. hiç birseyin çözüömü intihar degildir arkadaslar.intihar kötü nefes kokunuzu geçirmez.
IP
asil35
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 20
Alıntı asil35 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 12:34
Bence hocam hepimiz toplanip Adana' ya gelelim ordan da sizi alip Meclis'e, Saglik bakanligina gidelim :)
yorum(suz)
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2015 Saat 20:33
Ben bu sikinti yüzünden her saniye sadece %50 düsünceyle günlük islere odaklanabiliyorum. Bunun disinda her an düsünüyorum. Nasil nasil nasil..

Ama kusura bakmayin da siz kendinizi Avrupada filan yasiyor sandiniz sanirim. hadi böyle bir bölüm açildi diyelim. orda çalisacak doktor size daha önce saçma sapan muamele eden doktordan çok mu farkli olacak saniyorsunuz. mentalitesini çok iyi kavradigim bu doktorlarin karsisina bu sekilde asla çikmam ben. Üstelik Murat Hocamin dedigi gibi fisleniriz resmen. Çok asagilaciyi bir ortam olacagindan da eminim.

Ülke saglik sorunlarinin en alt basamagindayiz, kanser hastasi bile istedigi ilgiyi yardimi göremiyor. gerçekçi düsünmek gerek.

Isini ve hastasini ciddiye alan doktor zaten kimsenin yönlendirmesine bölüm açmasina ihtiyaç duymuyor gayet elinden geleni yapiyor. Beni ameliyat eden doktor dinlemesini bilen biriydi. Sorularima cevap verirdi. Bilmedigi birsey olursa bu konuda bilgim yok diyebilecek kadar da aydindi. Onlarca doktora gittim. Sadece biri öyleydi. Çok ümitlenmeyin bu tür seylerden.

Burada yapilabilecek sey bu ise gerçekten emek veren Murat Hocam basta olmak üzere (2 cihanda Allah razi olsun kendisinden) doktorlara konuyla ilgili imkanlarin ve tedariklerin sunulmasi/izin verilmesi ile olur. Avrupa'da yapilan tedavilere burada izin verilmesi ile..

Onca kbb doktorundan sonra çaresizce mide doktoruna gitmistim. Sorular sordum, hastalik hastasi olursun dedi bana. Bakti genç saglikli biri. ne sorunum olacak. muayene kagidima psikolojik bir rahatsizlik yazmisti. Özel hastanenin yasça epey büyük görmüs geçirmis doktoru.

Medet umdugunuz daglar o kadar da büyük degil yani.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2015 Saat 15:24
"Elveda agiz kokusu" kampanyasi yapalim diye dis hekimligi fakültesine teklif götürdüm. Dis hekimligi ögrencilerinde farkindalik yaratalim, halka dönük radyo tv programlari düzenleyelim afisler hazirlayalim dedim. 1 aydan beri yanit gelmedi. Söhret pesindeyim zannettiler.

Sene basinda milli egitim müdürlügüne dilekçe evrdim. Çagirin gelip ögrencilerinize agiz kokusu ve agiz bakimi konusunu ücretsiz ögreteyim dedim. Yanit gelmedi. Para kazanma ve reklam pesindeyim zannettiler heralde.

Saglik bakanligina 2 yilda 4 üncü dilekçemi verdim. 2 saglik bakani degisti bu arada. Dis macunlarina prospektüs koyalim dedim. Dis macunu üreten firmalara mektup ve telefonlarimin sayisini not etmedim. Ukalalik yapan bir sivri zannettiler heralde.

Vakif ve dernek kurmak zorlasti. Burun damlasi üretilemiyor, lazer uygulanamiyor. Çünkü yasalarimiz müsait degil veya benim yasalarin isteklerini yerine getirmeye gücüm yetmiyor.

Bakanligin bir kaç yüz vatandas dilekçesini dikkate alacagini hiç zannetmiyorum. Üstelik dilekçeye isim soy isim tc kimliginizi de yazmaniz gerekecegi hesaba katilirsa bu gruptaki 855 kisiden dilekçeye imza verecek insan sayisi 40-50 kisiyi geçmeyebilir.

Bunlari da görmek lazim.
-M

IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2015 Saat 15:48
Akyildiz kardesimiz soylenmesi gerekenleri,duygularimizi,acilarimizi,kisaca yasadiklarimizi dile getirmis.Tesekkur ederim kendi adim.
Ama Murat Hocam da problemimiz konusundaki duyarsizligi dile getirmis.Keske agiz kokusuna ozel bir brans olsa!
Ben burdaki herkesin yazdiklarina da katiliyorum.Her kimki bu sorunumuza egilir,iste bende onu desteklerim.
Ama elimizde yapabilecegimiz birsey varmi? Bilemiyorum,ama suan yok gibi gorunuyor. Ben yeteri kadar iyilesmis bir kardesiniz olarak sizinle birlikte olmak icin elimden geleni yapicam.Yeni bir sey ogrenirsem hemen sizinle paylasicam.Murat Hocaminda dedigi gibi bi ara yuzyuze bulusup tanismak lazim.Cunku buna hepimizin ihtiyaci var. Tamamen iyilessem dahi,sizin icin bunu yapmaya hazirim.Bilmenizi istedim.Sifalar diliyorum
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2015 Saat 17:34
Sayin Murat hocamiza ve diger arkadaslarima kesinlikle katiliyorum.
Bence bu tür seylerle vakit harcamayalim arkadaslar.
Bunlarin bizim için faydali seyler oldugunu düsünmüyorum.
Bu hastalik daha çok bireysel bir durumdur. Baskalarinin yardimini beklemek beyhudedir.
Bu durumdan kurtulmak istiyorsak kendi kendimize çabalamamiz gerekiyor.
Diger türlü gerçekten bizlere daha çok zarari olur düsüncesindeyim.
Ben açikçasi bir dernek kurmak veya saglik bakanligindan yardim istemek gibi düsünceleri savunmuyorum.
Bu tür seyler bozuk olan psikolojimizin daha çok bozulmasini hatta daha ciddi sonuçlarinin olacagi kanaatindeyim.
( bunu iyilestim diye söylemiyorum. Benim zaten kisisel düsüncem hep böyleydi)

Bu yüzden suan hepimizin yapmasi gereken sey biz neler yapiyorsak veya ne yaparak olumlu sonuç aliyorsak burda bunlari dile getirmektir.
Ne kadar daha çok kisi bir seyler paylasirsak birbirimize o kadar yardimci olacagiz.
Ne kadar çok kisi burda durumumuzla ilgili bilgi verirsek ilerleyen zamanla o kadar elimizde lazim olacak istatistiki bilgiler olacak.
ve bizde olan veya bundan sonra bu durumu yasayacak olanlara bir yol sunmus olacagiz.
Ama keske çogumuz elimizden geleni yapip ta bunlari sadece kendimize saklayarak yasamasak.

Suan sizlere bir uyarida bulunmak isterim. Sayet bir gün iyilesirseniz ÇOK AMA ÇOK RAHATLAYACAKSINIZ.
Ve ne yazik ki geçmisiniz hiçbir sekilde aklinizin ucuna bile gelmeyecek.
Biliyorum siz suan biz kesinlikle öyle olmayacagiz diyebiliyorsunuz AMA
emin olun sizde durumunuzu paylasmak istemeyeceksinizdir!!
Bu sözüm aklinizda bulunsun.

ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2015 Saat 21:35
murat hocam Allah sizden razi olsun gerçekten.hakkiniz ödenmez.mahoni abi istanbula gelirsem görüsmek isterim seninle.olur da gelecek olursam özelden yazarim zaten.ama keske bu forumda sizin gibi yüz yüze görüsmeye sicak bakanlarin sayisi artsa....
IP
quadcopter
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı quadcopter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Agustos-2015 Saat 17:08
Herkese merhabalar arkadaslar bende agiz kokusu sikayetinden muzdaribim benim söyle bir durumum var

-Sanki iltihap kokusu geliyor bu kokuyu içtigim bardaktan alabiliyorum ..bademcik ameliyati oldum degismedi
lakin dilimin üzeri malum pamukçulardan mevcut

Dilimi bardaga degdirince bardakta o kokuyu alabiliyorum
Dilimle denemek için kolumu yaladigimda o bölgede ayni iltihap vari kokuyu aliyorum

sorum su;

acaba bendenki sorun sadece dil üzerindeki kokumu yoksa dil tek basina koku yapmaz onu tetikleyen bir sey var midir

Herkese Çok tesekkür ederim
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2015 Saat 21:40
Sahsen Borderline ve benzeri tanimlarin farmakoloji lobilerinin uydurmasi oldugunu düsünüyorum. Her mutsuzlugu kategorize edip, sunu düsünürsen su sendromdur, bunu yaparsan bu sendromdur diye diye hastalik ve o hastaliga güya uygun ilaclari piyasaya sürüyorlar. Su bir gercek,evet, cogumuzun ruh hali muhtemelen uzun bir süreden beri bozuk. Ama gercekci düsündügünde.boderline'a kadar gitmeye gerek yok. Halimiz yasamak isteyen,ama muhtemelen elinde olmayarak.istedigi gibi yasayamayan,hayata baliklama atlayamayan, ice dönük,hassas,utanmaktan yipranmis ve yorulmus, bu sorundan dolayi bazi basarisizliklara imzasini atmis, hatta caresizlikten belki bir dönem ölmeyi dahi olanak olarak görmüs insanlariz. Buradayiz, üzgünüz,bazen mutlu da olabiliyoruz,hatta forumda yazilanlarin benim yasadiklarimla ne kadar benzedigini farkettigimde ve trajikomik yanlarini ifade eden arkadaslarin yazilarina katila.katila güldügüm oluyor..Bir nevi kader birligi,tanismasak da..Yani sorun ve sorunun sonuclari hep realitede. Derin psikolojik nedenlere dalmaya verek yok. Halimiz yaman ama pes.etmiyoruz. Bikkiniz, ama umudumuzu yitirmiyoruz. Bilmem,belki haftaya cok.kötü bir bunalima girerim yine, her seyi sorgularim, pes etmeye yaklasirim..Ama.durumumuz bu,biraz dengesiz olmamiz normal.degil mi?Kapali kutu gibi yasiyorsun rahatsizlik vermemek icin,oysa belki disariya cikip arkadaslarla muhabbet etmek istedigin oluyor,yeni insanlarla tanismak.istedigin..Ama sonucun ne olacagini bildigin icin oldugun yerde kaliyoraun..Yani demem o ki,sorunumuz cok somut ve zor,muamma haline getirip bir de psikolojik sorunlar yaratmayalim,zaten psikolojik sorunlarin mevcut ve anlasilir olanlari yeterince agir.

Selamlar
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Agustos-2015 Saat 22:00
Ayrica sunu da belirteyim ki bunca sorun yasiyoruz,hayatimiz akip gidiyor ve cevremizdeki insanlar asla bu sorunun ruhdaki yaralarini anlamiyor. Allah askina,üc dört farkli alandaki doktor birlesse, hepsi hizli bir sekilde agiz kokusuyla alakali olan kontrolleri ve analizleri yapsa,yani bilimsel acidan ne gerekliyse, ve bir sonuca vardirsa,bizler doktor doktor gezmekten,ciddiye alinmamaktan veya yanlis tedavilere ve bulgulara maruz kalmadan sorunun ne oldugunu anlayabilsek olmaz mi?! Böyle bir yer olsa,yani halitosis konusunu genis acidan ele alan bir uzman agi,hemen gitmeye hazir olurum. Düsünsenize, Türkiyede bu sorunla ugrasan ne kadar insan var,hepsi gelir ve parasini da öder...Üc yoldan gerekli gereksiz yere para harcayacagima,sonuc elde edemeyecegimw,bir yere gider,gerekli tüm kontrolleri yaptiririm daha iyi.

Neden bir Dis hekimi,BB hekimi,ic hastaliklari hekimi ve gastroenterolog birlesip sorunu cözmüyor?Bir de analizleri yapacak olan bir laboratuvar olsa anlasilmayan bir sey kalmaz ve biz de halimizden anlayacak olan hekimler tarafindan tedavi edilecegimizden emin oluruz.

NEDEN? Böyle bir yerin acilmasi icin aramizdan birilerinin son noktaya varmasi mi gerekiyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Agustos-2015 Saat 08:08
Orjinalini yazan: kimki

Allah askina,üc dört farkli alandaki doktor birlesse, hepsi hizli bir sekilde agiz kokusuyla alakali olan kontrolleri ve analizleri yapsa,yani bilimsel acidan ne gerekliyse, ve bir sonuca vardirsa,bizler doktor doktor gezmekten,ciddiye alinmamaktan veya yanlis tedavilere ve bulgulara maruz kalmadan sorunun ne oldugunu anlayabilsek olmaz mi?! Böyle bir yer olsa,yani halitosis konusunu genis acidan ele alan bir uzman agi,hemen gitmeye hazir olurum. Düsünsenize, Türkiyede bu sorunla ugrasan ne kadar insan var,hepsi gelir ve parasini da öder...Üc yoldan gerekli gereksiz yere para harcayacagima,sonuc elde edemeyecegimw,bir yere gider,gerekli tüm kontrolleri yaptiririm daha iyi.

Neden bir Dis hekimi,BB hekimi,ic hastaliklari hekimi ve gastroenterolog birlesip sorunu cözmüyor?Bir de analizleri yapacak olan bir laboratuvar olsa anlasilmayan bir sey kalmaz ve biz de halimizden anlayacak olan hekimler tarafindan tedavi edilecegimizden emin oluruz.

NEDEN? Böyle bir yerin acilmasi icin aramizdan birilerinin son noktaya varmasi mi gerekiyor?

Yillar önce ben böyle bir hizmet vermek istedim. Agiz kokusu klinigi adi altinda bir klinik açayim kbb, radyolog, psikiyatrist, biyokimya istihdam edeyim istedim. Bir mekan satin aldim. Apartman yöneticisi ile bu katin klinik olmasi konusunda apartmandan izin bile çikarttim.

Bu anlamda ruhsatlandirma ve isimlendirme yapmak üzere saglik müdürlügüne müracaat ettim. yasak oldugunu ögrendim. Dis poliklinigi ve dis tedavi merkezi disinda saglik kurulusu açamiyoruz.

Türk dis hekimleri birligine haklarimi savunmasi için mürcaat ettim. Agiz kokusu tedavi merkezi, kurumu, klinigi, açamazsiniz dediler.

Yaptigim müracaat dilekçeleri ve kurumlardan aldigim olumsuz yanitlari dosyamda sakliyorum.

Yani yasal olarak böyle bir merkez açilamiyor.

Ama bu gün dis hekimleri botoks ve prp uygulayabiliyorlar. Üfürükçüler muska yazip kanser tedavisi yapmak üzere ofis açabiliyor. Öte yandan dis hekimi agiz kokusu teshis merkezi açamiyor.

Büyük bir hastahanenin içine monte olayim diye görüsme yaptim. Bir hastahanenin biyokimya, radyolojisini ve ilgili hekimlerini ortaklasarak bana bir muayene odasi verilmesini istedim. hastahane yönetimi kabul etti. Agiz kokusu teshis birimi adi altinda bir bölüm olusturmaya razi oldu.

Adana dis hekimleri odasi bu yasal degildir dedi. Hakkinizda sikayet olursa yasal islem baslatiriz dedi. Bir hekim her iki kurumda birden çalisamaz dedi. Ya muayenehaneni kapatacaksin veya hastahaneye gidemezsin dedi.

Yorum yapmadim, yorumu okuyana birakiyorum
-M
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Agustos-2015 Saat 21:00
Aqzima ne gelirse saymak istedim ama olmuyo iste yayinlanmaz
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Agustos-2015 Saat 00:50
Acikcasi denecek bir sey kalmiyor. Inanilmaz ve cok üzücü...

Emeginiz icin tesekkür ederim hocam,hepimiz adina.
IP
nahkilec
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı nahkilec Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Agustos-2015 Saat 12:27
Merhaba arkadaslar,

Kendimi bildim bileli agiz kokusundan muzdaribim. Nedenini biliyorum. Dilimin pürtüklü bir yapiya sahip olmasi. Bu da besin artiklarinin oraya gizlenmesine ve dolayisiyla bir süre sonra agzimin kokmasina neden oluyor. Dilimi firçaladigimda ve kazidigimda kokunun kisa süreligine de olsa kaybolmasi nedeniyle kendime bu teshisi koydum. Kalici çözümünü ne yazik ki bulamadim. Zaten artik çözüm aramaktan da vazgeçtim.

Tartismak istedigim mevzu bu degil aslinda. Tip camiasinin, doktorlarin, agiz kokusu bu kadar yaygin bir sikayetken neden bu konuda arastirma yapmadiklari ve bu konuda uzmanlasmadiklari. Tip artik çok özellesti. Bakiyorsunuz milyonda bir görülen bir hastaliklar için bile yüksek bütçeli arastirmalar yapiliyor, yan dal kürsüler olusturuluyor. Ama yeryüzünde milyonlarca insani etkileyen agiz kokusu gibi bir sorun hakkinda kimsenin bir sey yaptigi yok. Nedir yani; ilaç sirketlerine, hastanelere kar getirmeyecek bir hastalik mi? Bu mu olay?

Doktora gidiyorsun, agiz kokusu sikayetim var diyorsun, sanki adam hayatinda ilk kez böyle bir sikayetle karsilasmis gibi davraniyor. Ne bir profesyonel yaklasim algoritmasi, ne bir literatür bilgisi... Hiçbir sey yok.
Benim Türkiye'de tek duydugum isim Murat Hoca. Ama sadece bir kisinin mütevazi çabalariyla bu ise kalici çözüm getirilemez ki. Bütçe lazim, ar-ge lazim, ekip çalismasi lazim...

Bir gün kesin bir tedavi bulunacagina inaniyorum. Ama o tedavi bulunana kadar biz, insanlarla yakinlasmaktan köse bucak kaçan asosyal insanlar olarak çoktan hayatimizi tamamlamis olacagiz.

Iste ona yanarim...
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2015 Saat 18:32
Yok etmek ucuz ve birkerelik saklamak ise devamli ve cok para getirili dunyada sakiza gargara macuna verilen para billion dollars
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu