|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
afaff
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 87 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2015 Saat 19:42 |
arkadaslar uzun zamandir bisey yazmadim çünkü emin olmak istedim ama sonunda bu hastaliktan kurtuldum hem de hiç beklemedigim bir sekilde siz de eminim duyunca çok sasiracaksiniz hastaligimi psikolojik bir ilaç çözdü psikolojik deyince benim tip5 hastasi oldugumu düsünebilirsiniz ama alakasi yok kokunun varligini son derece hissedebiliyordum gittigim doktora asil sikayetimi sölemedim çogumuzun diyemedigi gibi farkli seylerden yakindim ama nasil olduysa verdigi ilaç ise yaradi hem de bu ilaç bir antibiyotik vb. bisey degildi evt kokuyu antibiyotikler de geçiriyordu ama herkeste oldugu gibi geçici olarak neyse lafi uzatmayayim su an toplam 3 ilaç kullaniyorum 2 si antidepresan digeri kokuyu geçirdigini düsündügüm ilaç antidepresanlarin koku üzerinde etkili oldugunu düsünmüyorum ama diger ilacin etkisini artirmada ise yariyor olabilirler ilacin adi solian solüsyon ilacin adini verdim çünkü yazmasam bile isteyecektiniz biliyorum AMA KESINLIKLE DOKTORA DANISMADAN KULLANMANIZI ÖNERMIYORUM BIR PSIKIYATRI DOKTORUNA DANISIP KULLANACAKSANIZ ÖYLE KULLANIN!!!! doktora danismadan kullanmanizi istemedigim içinde ilaci nasil kullandigimi yazmak istemiyorum herkesin bünyesi farkli çünkü günde ne kadar kaç ml almaniz gerektigine doktor karar vermelidir.
bazi sorulari siz sormadan cvplayayim koku evt burnumdan da geliyordu hatta agzimdan daha çok burnumdan geliyordu özellikle yemek yedikten sonra bariz sekilde artiyordu iyileseli birkaç ay oldu ama bekledim ki emin olmak istedim ilaci birakmis degilim hala kullaniyorum antibiyotik gibi bisey olmadigindan uzun süreli kullanabiliyorum ilaci ilk kullandigimdan itibaren etkisini görmeye basladim tam etkisini ise 1-2 ay sonra gördüm bugüne kadar denemedigim sey kalmadi diyebilirim ama hepsi hayal kirikligiyla sonuçlandi hep geçiçi çözüm oldu artik dayanma gücümün kalmadigi bi anda Allah karsima böle bi mucize çikardi ama bunun için çok dua ettim gerçekten ilk defa böle uzun süreli bir iyilesme yasiyorum diyebilirim sosyal hayatim yavas yavas iyiye gidiyor ama hala psikolojik açidan tam olarak bu travmayi atlatamadim her iyilesen insanda oldugu gibi ama gün geçtikçe tamamen (yani psikolojik olarak ta) bu travmadan kurtulacagima inaniyorum murat hocamin da bu ilaç hakkinda yorumlarini merak ediyorum sorulariniz olursa her daim yanitlamaya hazirim çünkü sizi en iyi ben anlarim daha önce de söledigim gibi iyilessem dahi burayi terk etmiyecektim ve bunu sizinle paylasacaktim ki öle de yaptim bazilari gibi iyilesip sonradan da forumdan ölece bi sürü soruyu yanitsiz birakip gitmek istemedim Allah hepinize hepimize sifa versin. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bravo.
Sizin durumunuzda olan çok sayida Tip5 vaka var. Ben deli degilim deyip psikiyatriye gitmiyorlar. Sizin yaziniz umarim onlari cesaretlendirir. Iyilesenler genellikle grupta yazi yazmazlar, geri dönmezler, eski günlerini hatirlamak bile istemezler. Siz geri dönüp yadiginiz için tesekkür ederim. Arkadaslarinizin sorularini yanitlayin temasi kesmeyin lütfen. -M |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
insallah iyilesmisindir. stresten kaynaklida agiz kokusu oluyor. burundan geliyorsa burun kaynakli sinüzitten dolayidir. ilaçlari kesince koku devam edebilir.antidepresanlarda zararlidir bende bir aralar içtim tabi o zamanlar bir sey yoktu.kilo aldim baya verdm sonra. beyini uyusturucu etkisi yapiyor.
|
|
![]() |
|
psikiyatr-ozen
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Psikiyatri uzmani Dr.Murat Eren ÖZEN ben. Bu yazinizi okuyunca tip dünyasi ve bilimi adina çok umutlandim. Bu deneyiminiz beni sasirtmadi degil, harikulade. Bu tip durumlar için bizler bu konuda muzdarip olanlara çare bulmaya gayret gösteriyoruz. Takip ettiklerimiz arasinda çok olumlu sonuçlar alanlar oldu, sabretmek en önemlisi; sizin yaptiginiz gibi. Önce kendinin doktoru olacaksin demek tam sizin için uygun, ama diger kendi basina iyilesmesini beklemek gerek diyenler için degil. Her ne kadar bu konuda muzdarip genis bir topluluk olsa bile bu sorunun (hastalik/bozukluk/veya adina ne derseniz deyin) dogasi geregi, kisiler bunun psikolojik oldugunu düsünmemekte veya inanmamaktadirlar. Ya da inanasi gelmemektedir. Kisilerin bu burundan, agizdan veya agizdan-burundan koku yayma sorununun psikiyatrik/psikojenik oldugunu kabul etmeleri, psikiyatrik yardimlara motive olmalari, verilen tedavi ne ise (gereken tedaviyi) kabul edip sabir göstererek iyileseceklerine inanmalari önemli basamaklardir. Çok önemli bir nokta var ki, bunu göz ardi etmemek gerekir. Söyle ki; kisiler muhakkak ki sorunlarina çare bulmak için arastirmalidirlar, okumalidirlar, gerekirse iletisime geçebilirler. Ancak, bu paylasimlar kisilerin tedavi amaçli girisimlere yönlenmesini saglamiyorsa, sadece olumsuzluklar üzerinde odaklanmasini saglayip tedaviye engel oluyorsa internet üzerinde binlerce sayfa okumak, deneyim veya sikayet okumak bosa geçirilmis hayatlar olacak ve ruh sagligimizin basi bu "koku" ile dertte olacaktir. Tedaviler konusunda cesaretli olalim, kesin hükümlü olmayalim. Burada paylasilan ilaç bir baskasina iyi gelmeyebilir. Bir psikiyatri uzmani ile tedavinizi sürdürmenizi öneririm. Bana bir hipnoz yapilsin ve bu koku bitsin demenin çare üretmeyecegini bilelim. Ilaçsa ilaç, terapiyse terapi, veya her ikisi ise öyle olmali ama buna gideceginiz psikiyatri uzmani karar versin. Psikiyatri ilaçlari bagimlilik yapmiyor; birakmada sorun yasatan ilaçlar bagimlilik yapiyor aslinda, bu bagimlilik degildir. Psikiyatri ilaçlari kilo aldiriyor veya uyku yapiyor denir hep. Kisiye göre ilaç seçimi yapilmaz veya takip edilmezse, veya ilaç verilen kisi bunu ilaç veren doktoruna söylemezse sorun düzeltilemez. Ancak, bu paylasimi yapan kisi de görüyor ve onu paylasiyor ki, gerçekte de böyledir, psikojenik koku sorunu olanlarin psikiyatri uzmani olmadan bir Dis Hekimi tarafindan tedavi olmasi da çok mümkün görünmüyor. Sevgi, saygi ve hürmetlerimi Sunarim. Dr.Murat Eren ÖZEN, Ruh Sag ve Hast Uzmani, ADANA www.stres112.com (soru sorabileceginiz bir adrestir) Düzenleyen aydinmur - 10-Eylül-2015 Saat 12:39 |
|
![]() |
|
afaff
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 87 |
![]() ![]() ![]() |
bende sinüzit yoktu ayrica burundan da koku geliyorsa buna sadece sinüzitin ndn oldugunu söyleyemeyiz tip4 hastaliklarinda da koku burundan gelebiliyor ve ben tip4 olduguma inaniyorum
ilaçlarin zararina gelince doktorum bu ilaçlarin vücuda herhangi bi zarar vermedigini söyledi ayrica bu ilaçlar bende beyni uyusturma gibi bi etki yapmiyor sadece normalden brz daha fazla uyumami sagliyor o kdr |
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Ataff benim anlamadigim geçmeyen agiz kokusu bakteri kaynakli olur sen Psikoloji ilaçlari kullanmissin nasil fayda sagladi anlamadim baskalarida aliyodu heralde senin agiz kokunu sadece sen alsan neyse Psikolojik deriz eyw ama simdi baskalarininda aldgi koku nasil geçer bilemedim ben simdi solüsyonada baktim oda Psikoloji ilaci Tuhaf :)
|
|
![]() |
|
psikiyatr-ozen
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
Tekrar Merhaba,
Koku ve koku algisi üzerine yapilan çalismalar beyinde birtakim kimyasal düzeneklerin normalden farkli çalistigini göstermistir. Bu düzenekler serotonin basta olmak üzere diger nörotransmiterler (noradrenalin, dopamin, histamin gibi) tarafindan düzenlenmektedir. Vücudun kendi kendini düzenleyememe veya ayak uyduramamasi sonucu bu düzeneklerde de bozukluklar ortaya çikmaktadir. Bazi hastaliklarda bu dogrudan iliski tespit edilmis olsa bile diger koku yaydigini söyleyen kisilerin sikayetleri ile hastaliklar arasinda iliskiyi gösterememistir. O zaman "koku yayma" sorunu baska bir sinif altinda incelenmelidir. Serotonin sadece mutluluk hormonu olarak bilinirse de aslinda sinir sisteminin ahenk içinde çalismasina aracilik eden birçok madde ve hormondan sadece birisidir. Serotonin mutluluk dahil olmak üzere kas tonusu, barsak hareketleri, kalp atis hizi, tansiyon düzeni, sindirim sistemi, agriyi hissetme kabiliyeti, koku algisi, öfke kontrolü/saldirganlik, hormon salgilarinin düzenli çalismasi gibi birçok duygu ve davranislarimizi kontrol etmemizde yardimci olan sinir sisteminde iletimi saglayan bir maddedir. Ileride bu konu üzerinde yorum ve katkilarima devam edecegim. Selam, sevgi saygilarimla Dr.Murat Eren ÖZEN, Adana www.stres112.com (soru sorabileceginiz bir sayfadir) |
|
![]() |
|
afaff
![]() ![]() ![]() |
aleho inan bu sorunun cvbini ben de bilmiyorum ben de iyilesmeden önce bakteri kaynakli olduguna yüzde yüz emin gibiydim çünkü antibiyotikler geçici de olsa ise yariyordu ama bu ilacin ise yaramasini ben kendimce söyle açikliyorum bu ilaç benim vücudumda ters giden birseyleri düzene soktu bence bu ters giden seyleri bir bakteri de tetikliyor olabilir baska bir sey de tetikliyor olabilir ama dedigim gibi bu ilaç o ters giden durumu düzeltti bende
ayrica psikiyatr-ozen in kokuyla ilgili yazdigi seyler çok mantikli ve bu durumu açikliyor olabilir |
|
![]() |
|
psikiyatr-ozen
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Kullandiginiz ve sizi iyilestirdigini düsündügünüz ilacin etki mekanizmasi konusunda akliniza bir soru geldi mi? Dr.Murat Eren ÖZEN, Ruh Sag ve Hast Uzm., ADANA www.stres112.com (soru sorabileceginiz sayfadir) |
|
![]() |
|
afaff
![]() ![]() ![]() |
evt nasil etki ettigini merak ediyorum gerçekten açiklarsaniz sevinirim |
|
![]() |
|
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Benim de bir tane psikiyatrik sorunum var ve bu sorun ile agiz kokusu ayni zamanlarda basladi. Psikolojik degil agiz kokum burasi kesin. Bu konu acilmadan oncede bunu dusunmustum. Ikisinin arasinda bir baglanti aramistim.
Bu arada bende dil arkasi diski kokusu var. |
|
![]() |
|
psikiyatr-ozen
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Serotonin aslinda vücudun ahenk içinde çalismasini birtakim islevleri saglar ve aracilik eder. Serotonin bir nöromodülatördür, düzenleyicidir. Bir hormon degildir. Serotonin sinirlerin iletiminde yer alan bir maddedir. Vücudun "bütün islevlerini" düsünmeliyiz. Yukarida saydigim ilk mesajlarimdaki gibi birçok vücut fonksiyonunu da saglar, düzenler ama tabii ki tek basina bunu yapmaz. Sinir (nöron) hücreleri yoluyla vücuda sinyaller gittigine göre serotonin de neredeyse tüm sinir hücrelerinin iletiminde rol alir. Agri algisi, istah (acikmak, tok hissetmek), sevinç-üzüntü, uyku düzeni, kan sekeri dengesi, koku algisi, tansiyon dengesi (dengesizligi/asabi tansiyon), barsak hareketleri (kabizlik, ishal) vs. gibi vücut fonksiyonlari da sinir sinir sistemi ile düzenlenir. Dogal olarak "koku" da bu düzenleme içindedir. (Önemli not: Serotonin olmazsa hayat olmaz). Serotonin ahenkli (düzensiz) çalismazsa vücut fonksiyonlari da düzenli olmaz. En önemli örneklerden birisi de asabi tansiyon yüksekligidir (Sinirsel hipertansiyon diye de anilan). Tansiyonu birkaç tansiyon ilaç kombinasyonuna (birlikteligine) ragmen düzenlenemeyen kisilerde asabi tansiyon oldugu düsünülür ve psikiyatrik yardim istenir. Bir sekilde altta yatan ruhsal süreç/sebep bulunur veya bulunmaz ama psikiyatri tarafindan bir düzenleyici verilir. Bu düzenleyicinin amaci vücutta düzenli gitmeyen tansiyonun düzene girmesi ve yüksek veye oynak seyreden tansiyonun düsürülüp belirli (normal) sevieyede tutulmasinin saglanmasidir. Serotonin de yine sinir sistemi yoluyla tanssiyonu düzenledigi için "serotonin düzenleyici" verilmelidir. Bu, su anlama gelir; vücudun kendi basina yapamadigini veya düzenleyemedigini disridan vermek gerekir. Tansiyon kendi basina düzene girememekte, hatta tansiyon düzenleyiciler dahi etkili olamamaktadir. Serotonin psikiyatride su an en çikan ilaçlarin içinde bulunan ve tedavide çok etkili maddedir. Yani disaridan bir düzenleyici olarak belli süreler (bazen iyilesmeyen psikiyatrik bozukluklarda aralikli veya sürekli) verilmelidir. Ancak, gereken süre ve dozda verilmedigi (gereken süre ve doz= tedavi edici) sürece de etkisini göstermeyecektir. Serotonin düzenleyiciler belli süre kullanilmadiginda ise etkili olmayacaktir, yani iyilesme görüldügünde ve iyilestikten sonra da bir süre kullanilmalidir. Asabi tansiyonu olan kisilerin serotonin düzenleyicilerini almalari ile tansiyonlarinin düzene girdigi görülür. Sinir sistemi ahengini bun düzeneyiciler (ilaçlar) sayesinde kazanir. Fonksiyonlar olmasi gerektigi gibi islemeye baslar. Serotonin tansiyon örneginde oldugu gibi saydigim ve sayamadigim birçok vücut islevi için gereklidir. Serotonin ayrica birçok vücut bölgesinde ayri islevleri yerine getirmede araclik eder. Kullanip da iyilestiniz söyleyen ve buraya yazan danisan kisinin bahsettigi ilaç da serotonin üzerinden etki eden ilaç grubundandir. Dogrudan etki olarak serotonin degil ama bir yerde serotinin'i düzenleyici etkiye sahiptir. Beynin belli bölgelerinde serotonin için düzemleyici islevi saglar. Ancak, belli süre veya belli doz degil, "belli süre ve dozda" kullanilirsa etki göstermeye baslayip tedavi etkinligi ortaya çikar. Koku üzerindeki düzenleyici islevi de bu sekilde olur. Akademik bilgi kismi ise söyledir; Serotonin birçok reseptör (almaç) üzerinden etki eder ve degisik vücut islevleri için bu reseptörleri kullanir, kullandiginiz ilaç 5HT2a reseptörü üzerinden etki eder. Bu reseptörler düzenli olarak disaridan verilen ilaçlarla uyarilir ve düzen altina alinirsa (düzene sokulursa) islevler de normale dönecektir. Koku algisi da sadece burunda degil ayni zamanda beyne giden bazi sinir uçlari yolu ile algilanir. Duyularin algilanma biçimi de serotonin araciligiyla olur. Yeterli veya düzenli algi için serotonin düzenli çalismalidir. Olfaktör (olfaktor/olfactory) sistem (beyindeki koku algilama sistemi) serotonin islevini kullanir. Kokunun dogru algilanmasi, olan kokunun algilanmasi veya olmayan kokunun algilanmamasi serotonin ve sinir sistemi sayesinde olur. Olfaktör sistemin dogru çalismasi için de disaridan psikiyatrik destek vermek gerekebilir (asabi hipertansiyonda oldugu gibi). Eger, olfaktör sistemde algilama sorunu disinda baska bir nedeni yoksa olmayan kokunun algilanmasi psikiyatrik yardim gerektirir. Bu sekilde olfaktör sistemin serotonin düzenlemesi saglanmalidir. Maalesef ki, bunun bilinmemesi nedeniyle "koku yaydigini", "koku algiladigini" veya baskalarinin kendisinin burun ve/ya agzindan çikan kokudan rahatsiz olduklari düsüncesine kapilabilirler. Bu amaçla birçok hekimi gezip çare arayabilirler. Psikojenik (psikiyatrik) kisminin olabilecegini ise neredeyse çogu kisi kabul etmemektedir. Yukaridaki nedenlerden dolayi tedavi olma /çare bulma noktasi psikiyatri (ruh sagligi ve hastaliklari) uzmanlaridir. Dr.Murat Eren ÖZEN, Ruh Sag ve Hast Uzmani, ADANA www.stres112.com |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba, foruma hosgeldiniz Murat Eren Bey. Insallah, KBB ve Gastroenteroloji uzmani arkadaslariniz da bu sorunun büyüklügünün farkina varip aramiza katilirlar.
Ben de agiz kokusu sorunu sikayetim sebebiyle birkaç kisi tarafindan "psikolojik, psikologa görün." önerisi aldim. Hatta bir doktor nörolojiye gitmemi istedi, psikolojik degilmis ama bazen beyin olmayan kokuyu varmis gibi algilayabiliyormus. Aklimi karman çorman ettiler, neyseki agiz kokusunu ölçtürdüm çok yüksek degerde çikti da koku olduguna emin oldum. Buna bile sevindim neredeyse yani... Kokunun psikolojik oldugunu nasil anlayabiliriz veya o ruh hali içinde kabul etmesek de psikolojik boyuttan ne zaman süphelenmeliyiz? |
|
![]() |
|
afaff
![]() ![]() ![]() |
@asdf psikolojik ilaçlarla iyilesmen için illaki olmayan bir kokuyu algilaman gerekmiyo eger bi yanlis anlasilma varsa onu da düzeltmek istiyorum benim kokum psikolojik degildi yani olmayan bi kokuyu algiliyorum gibi bi durum yoktu koku baskalari tarafindan da algilanabiliyordu böle bir durumda olmama ragmen psikolojik ilaçlarla kurtuldum yani bir psikologa görünmeniz için illa tip5 hastasi olmaniz gerekmiyo tip kaç olursaniz olun bi görünmekte fayda var bana fayda eden ilaçlar size de fayda edebilir bunu bilin
|
|
![]() |
|
News
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar daha once psikoloji olarak var olan bu kokudan bahsetmistim hala daha destekliyorum bu gorusu ama eksik olan noktalar var mesela evde yalnizken neden hala koku hissediyoruz simdi yeni bir tartisma konusu baslatacagim bende dahil bu forumdaki herkes gunde bogazini en az 20 30 defa temizliyor oguruyor gargara vs bunun cok yanlis oldugunu farkettim sizden 3 gun hiç bogazinizi müdahale yapmamanizi isteyecegim dusunsenize banyo yaparken Adil dis siralarken surekli ögürüyoruz bogazini tahris oluyor bogazinizda doluluk husus varsa sicak birseyler içebilirsiniz sanki bogaz temizligi sonrasi bende burun ve agiz arasi mesafe kisaliyor aldigim nefes bogazimi kurutuyor ben bu testi yaptim cok ferahladim farenjit ten kurtulmakta artisi birde siz deneyebilirmisiniz sadece 3 gun en ufakta olsa gargara ogurme veya sizi bogaz temizligine itecek diger faaliyetlerden uzak durun sonuçlari yazarsaniz diger uyelerede faydasi olur diye dusunuyorum
|
|
![]() |
|
Meari
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Haziran-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Sanirim bu hastaliktan sadece tip5 olanlar kurtuluyor tip5 hastalari disinda iyilesen var mi gerçekten merak ediyorum :(
|
|
Ya Safi
|
|
![]() |
|
Güsta
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Kasim-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Kokum 19 yaslarinda baslamsti 5yildir vardi doktora pek gozkmedm bi sikinti yoktu agiz ici problemlerim vardi sadece dolgu yapildi dis tasim temizlendi ama geçmemisti 20lk disim hala cikmamisti arkadaslar bi gün çok agriyla doktora gittim çekilmesi gerektigini söyledi iki hafta önce çekildi 2 hafta oldu ve kökum yok kullandigim ilaçlardan degilse eger kokum simdilik geçti diyebilrm eger sizinde varsa düsünmeden çektirin.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |