Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: ÇÖZÜM DEGIL AMA SEBEBINI BULDUM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Mnsm
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Konu: ÇÖZÜM DEGIL AMA SEBEBINI BULDUM
    Gönderim Zamanı: 02-Ocak-2016 Saat 22:21
Herkeze merhaba öncelikle emegi geçen tüm dostlara tesekkürler tabi murat hocamiza
Ben foruma yeni katildim fakat bu kokoyu lise yillarindan beri çekiyorum ve artik kalici çözümler ariyorum
Geçen haftalarda disçiye gittim ve bana koku plak ve dil pasi sorunlarinin tükürük salgisi yüzünden onun yeterince çözücü ve etkili olamayacagindan bahsetti bende ne yapmam gerektigini sordum genetik falan degip geçistirdi
Endoskopi dis muayeneleri kbb doktarlari gitmedigim yer kalmadi çogumuz gibi ama artik bu isin üzerine daha fazla gidip hayatimizi cehennme çeviren bu illetten kurtulmamiz lazim
Hayatin tüm zorluklari yetmezmis gibi utanç verici ve nerden geldigi belli olmayan bu kokudan kurtulmamiz gerekiyor insanlarla yüz yüze konusanilmek arabada yolculuk yapabilmek bile bizim için artik çokk zorlasti .
GELIN SUNDAN KURTULALIM VE PESINI BIRAKMAYALIM

TÜKÜRÜK MESELESI BENCE ÇOK ÖNEMLI
MURAT HOCAMIN VE ARKADASLARIN DEGERLI GÖRÜSLERINI BEKLIYORUM
Bence bu tükürük agzimizi tam olarak temizlemiyor salgi anlaminda sikintilar ve aksakliklar var susadigimizda temekten h emen sonra koku aninda basliyor agzin kendi deterjani görevini yapamiyor
Firça , gargara , dis ipi fayda etmiyor
Bilimsel bir açiklamasi olmali ne olur yardimci olun. Iyi aksamlar
IP
Kevseru
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı Kevseru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2016 Saat 10:15
Katiliyorum çok küçük yastan beri agiz kurulugu sikintim var sjogren testi yaptrdm çikmadi tükürük bezlerinin daha çok çalismasi için ne yapilir bilemiyorum sik su içmekten baska, yalniz söyle de bi kisir döngü var dil pasi daha çok kuruluk hissine sebep oluyor
Bunaldim
IP
umutsuz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 18
Alıntı umutsuz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2016 Saat 11:08
Tükürük konusu benim de aklimi mesgul ediyor uzunca bir süredir.Ama ne yapilabilcegine dair bir fikrim yok.Hangi testleri,nerde yaptirmaliyiz bilmiyorum.Hangi bölüm ilgileniyor ki bununla?
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2016 Saat 17:18
Hocam anca bu kadar olur.noktasi noktasina ayni kanaatteyim.bendeki sorunda kesinlikle ayni sebepten kaynaklaniyor ama çözümü nedir hiçbir fikrim yok.çaresizce bekliyorum..😪😪😪
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2016 Saat 22:47
fazla antibiyotik kullanimdan dolayi bagirsak florasi bozuldu ve bunun için agiz kokusu yapiyor tükürükten vs.

Ben kulak iltihabi oldugum zaman baya kullandim sonra olanlar oldu 2-3 sene önce
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2016 Saat 23:44
Kardeslerim oyle bisi ki bu illet bazen tek basima dusunuom dusuom nerdeyse aglicam o derce sikintiliyim   universiteyi birakmak kafamdan gecio ama hedeflerim var gelecek hedefleri istemeyerek gelecegimden vazgeccem nerdeyse .... paradan degerli bisi haline geldi ..offfffffffffd saclarimin sikintidan dolayi son 1 ayda yavas yavas dokuldugunu farkediyorum ...allah kahretsin be ne gunah isledim de hangi yetimin hakkini yedim de bu geldi basima
IP
Mnsm
Üye
Üye

Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ocak-2016 Saat 19:41
Murat hocam acaba bize ne tavsiyede bulunur acaba
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2016 Saat 07:21
Orjinalini yazan: Mnsm

Murat hocam acaba bize ne tavsiyede bulunur acaba

Estagfulrah.
Ne konuda ne tavsiye ediyorum?
Yukarida bir çok konu var hangisi hakkinda sordunuz. Özgün olarak sorabilirseniz dilim döndügünce yazmaya çalisirim
-M
IP
Mnsm
Üye
Üye

Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2016 Saat 14:43
Hocam benim yogunlastigim konu dil pasi, dis plagi ve kokuyu çözen, yok eden madde tükürük ama yetersiz kaliyor.
acaba tükürügümüz mü çözücü degil, yoksa muhteviyatinda bir eksiklik mi var bunu merek ediyoruz.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2016 Saat 08:13
Tükrük, dis plagi ve dil pasini çözüp uzaklastirmiyor. Tükrügün içerisindeki maddeler dil pasini uzaklastirma özelligine sahip degil. Yani böyle bir görevi yok. Böyle bir beklentiniz olmasin. Tükrük yapisi itibariyle, dil pasi, dis plagi ve kokuyu çözen, yok eden madde içermiyor
-M
IP
Mnsm
Üye
Üye

Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2016 Saat 08:38
Banada gittigim dis doktoru sebebin tükürük florasinin zayifligi demisti ve genetik olabilecegini söyledi.
IP
ismimnefarkeder
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2016 Saat 13:39
Hocam öyleyse kokuyu engelleyecek baska bir salgi üretiliyor mu?kokuya sebebiyet verecek bütün ana maddeleri-sindirim sistemi rahatsizliklari,agiz ve KBB -eledikten sonra bu kaniya vardik.ama sundan eminim ki koku bogazimin arkasinda yuva yapmis orda birikiyor ve yaptigim hersey kisa bir ferahlik verdikten sonra ipleri oranin eline veriyor.biz de tikandik kaldik HOCAM ...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2016 Saat 16:03
Orjinalini yazan: Mnsm

Banada gittigim dis doktoru sebebin tükürük florasinin zayifligi demisti ve genetik olabilecegini söyledi.

Flora zayifligi diye bir kavram tanimli degildir. Mesela isik, ses, agirlik, zayif olarak sifatlandirilabilir. Fakat "su zayiftir" diyemezsiniz. Neye göre zayif? Bilmem anlatabildim mi? Veya bir tükü için ayiftir diyemezsiniz? Neye göre ne anlamda zayif?
Br floraya zayiftir diyemezsiniz. Böyle bir tanim yok. Muhtemelen sözler kulaktan kulaga dolasirken deforme olmustuir. Hekiminz baska bir sey söylemistir, sözler kulaktan kulaga geçerken flora zayiftir sekline dönüsmüstür.

Ayrica agiz kokusu genetik olmaz
-M
IP
Mnsm
Üye
Üye

Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2016 Saat 18:21
Hocam dis doktoru tam olarak;
(Benim dis plagi, dil pasi ve agiz kokusu neden olur dedigimde söyledigi)
Tükürügün çözücü degil.Bazi insanlarin tükürügü disini arasindaki kalintilari, dil pasini ve dis plagini (hepside ciddi agiz kokusu sebebi) tükürügün temizler dedi. Bende ona binaen uzman olarak size ve degerli arkadaslarin görüs ve tavsiyelerini almak için sormustum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2016 Saat 07:40
Yikamak.
Bu cümledeki dogru fiil "yikamak" fiilidir. Salyanin yikama etkisi vardir. Akici, sulu, salyalarin yikayici etkisi fazladir. Yapiskan salyanin yikayici etkisi azdir. Hekiminizin söyledigi bu olsa gerek.
-----------

Zaten hep böyle oluyor. Sözler kulaktan kulaga giderken sahibinin agzindan çikan seklini daima kaybediyor.

Bir gün bir bayana dis etinde bulunan siyah bölgelerin aslinda derinin rengini veren bir dogal boya (pigment) oldugunu anlattim. Nasil ki insan günese çiktiginda derisinin rengi esmerlesir, degisir, boyanir, aynen buna bener sekilde bazi pigmentler dis etinin belirli bölgelerini boyayabilir, dis etinin biraz rengini degistirebilir. Bu bir hastalik degildir dedim.

Bu cümle 2 kisiden geçti. 3üncü kisiden duyduguma göre ben sahisa demisim ki:

"Dis etinizi güneslendirdiginiz için disetinize boya bulasmis" demisim :-))

Belki her sey anlatmamak lazim.
-M
IP
Kevseru
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı Kevseru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2016 Saat 19:31
Ben de sunu gözlemledim yemek yedikten sonra inanilmaz bi kuruluk yasiyorum acaba tokluk sekerim filan mi çikiyor daha önce baktirmistim sorun yoktu ama fikri olan var mi
Bunaldim
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu