|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06-Mart-2015 Saat 11:00 |
mrblar
bnm on alt iki disimin arkasnda tartar var aynada kendim gorebiliyorum onlarin yan dislerinde de daha az var tartar ve plak sizce bu koku yapar mi? ve on iki dis etlerim sis hafif kizarik resimdeki gibi (agzim acik yattigimdan sanirim) iltihapli yani kurutulmasi mi lazim antibiyotikle? napmam lazim arkdaslar yardminiza ihtiyacim var bu arada parmaginin dis yuzeyiyle dis etlerime degdiriyorum (yukari asagi fircalar gibi) koku geliyor yani dis etim kokuyor? ![]() |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
bu arada parmaginin dis yuzeyiyle dis etlerime degdiriyorum (yukari asagi fircalar gibi) koku geliyor yani dis etim kokuyor?
|
|
![]() |
|
afaff
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 87 |
![]() ![]() ![]() |
yapar tabi dis doktoruna git dis etlerinin saglikli olup olmadigini sor ayni zamanda gitmisken dis tasi temizligi yaptir
|
|
![]() |
|
erkannn1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
dis taslari koku sebebidir.ve dis etlerin pek saglikli gözükmüyor.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
bi ara dis taslarini temizletmistim yinede vardi...
bence burnumda sorun var etlerim sisiyor , dis etlerimde o yuzden sis ben oyle tahmin ediyorum |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Dis etiniz iltihapli. Muhtemelen firçalayinca kaniyor olabilir. Çünkü kötü veya eksik veya yanlis firçaliyor veya pek firçalamiyor olabilirsiniz. Size yumusak firçayi yasakliyorum. Burada anlatildigi sekilde firçalayiniz:
http://www.aydinmur.com/dis-nasil-fircalanir.html -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
yasaginizi kabul ediyorum tesekkur ederim , acaba sert dis fircasi dil yuzuneyini daha mi iyi temizler yumusaga gore? resmikideki dis etleri bana ait degil ama inanin o kadar yakinki nerdeyse boyle isterseniz koyabilirim resmini tesekkurler |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
yazmayi unutmusum evet dislerimi fircalayinca kaniyor ufak bi yanlis fircalama bile kanatiyor dis etleri iltihapli oldugu icin sisik oldugu icin
benim baska sorum var , acaba koku bu dis etlerim sis diye mi geliyor? yani iltihapli dis eti koku yapar mi? |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
- sert firça kullanmayin, orta sert kullanin, burayi okumamissiniz. Bu sayfayi sonuna kadar dikkatli bir göz ile tek bir satirini kaçirmadan okuyun http://www.aydinmur.com/dis-nasil-fircalanir.html
- yanlis firçalanan degil (yeterli/hiç) firçalanmayan dis eti kanar. - kanamasina ragmen kanatarak firçalarsaniz ertesi gün iyilesir. - Kanadigi için vaz geçerseniz daha çok kanar - evet iltihapli dis eti koku yapar. Verdigim siteyi okuyun. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
mrb verdiginiz siteyi dun okumustum bugunde okudum suan kullandigim dis fircasi yumusak, orta alirim olmazsa... dis eti koku yaparsa bnm sorunum bu o zaman... bu arada bnm babamin dislerinde de sorun var genetik sanirim bu... tas seklinde oluyor dis tartarlari ben bi ara tartarlari temizletmisim agzimin ici jilet gibiydi tartarlar yok oldugu icin (: baya keskindi dilimle degdirince ama bosluk olmustu biraz mesela alttaki 2 dislerin arasin.. dis eti var arasnda ama dis tasi ciktigi icin rahatca hava girebilirdi bosluk oldu birazcik o bosluk nasil dolacak? dis etleri kapatmadi kendi kendine o boslugu acaba iyice alttan yukari mi fircalamak lazimdi dis etlerini o boslugu doldurmasi icin |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
augmentin flagyl bu ilaclar dis etlerine yarari varmis geciriyormus iltihabi sanirim ne dersiniz? bilginiz var mi @aydinmur
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dis eti iltihabinin tek tedavisi vardir dis hekimi tarafindan tas ve plak temizligi yapilmasidir. Bu konuda çözüm çok net oldugu için baska tedavilerin pesinde mesai, umut kaybetmeyin
-M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
tesekkurler bu arada bisey anlatmak istiyorum size 1 hafta baska bi sebepten dolayi stresli gecirdim unideyim suan agzimda ucuk falan cikti , hatta aft ta cikti baya agriyordu enfeksiyon kapmis dedi bana rovamycine antibiyotik , farex gargara ve piraldyne oral solusyon verdi fircasiyla surcem temizlicem o iltihapli yeri suanki yazdiklarim sadece agzimda cikan aft icin kullanicam agiz kokusuyla ilgili degil tabiki sizin fikriniz var mi bu ilaclar hakkinda ve internette rovamycine ilacinin agiz kokusu gecirdigini okumustum... hatta bu forumda da birisi yazmisti sanirim acaba diyorum benimkide iyilesir mi ilac aft i iyilestiriyim derken bakarsiniz buda kaybolur? ![]() |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Gürkan bey,
1- Spiramisin içeren antibiyotikler anaerop agiz bakterileri üzerine yeterince etkili degildir. Hamile kadinlarin düsük tehlikesi yapan toksoplazma benzeri hastaliklari için üretilmistir. 2- Söylediginiz antibiyotik ile agiz kokusu arasinda her hangi bir iliski yoktur. 3- Aft infeksiyon degildir. tedavisi antibiyotik degildir. 4- Söylediginiz gargara ne afta ne agiz kokusuna uygundur. Aft için etkili bir ilaç yoktur, uzun uyuyun, agzinizi temiz tutun, dogru beslenin kendiliginden geçer. Agiz kokusu için Oderol, PharmolZn, Oxyfresh falan deneyin. Elinizdeki antibiyotigi terk edin. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
@aydinmur size saygi duyuyorum ama ben bakkala gitmedim hocam universitedeki doktora gittim :) yani tam olarak aft gibi degil aslnda dedi bana bu ilaclari verdi... kafam karisti suan siz boyle diyince |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
size agiz icimin resmini gondermek isterim tabi musade ederseniz... mesaj atamadim size mesaj kutunuz dolu...
gormediginiz birsey icin boyle bisey dediniz sanirim belki gordugunuzde sizinde fikriniz degisir... tesekkurler |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Gürkan beycigim tutarli ifadeler kullanirsaniz elimden geldigince yardimci olmaya çalisirim. Yukarida "aft var" dediniz simdi "görmediniz" diyorsunuz. Yanlis mi anladim acaba? Bir fotograf (buraya foruma) yollayabilirseniz sevinirim.
Agzinizda aft var ise antibiyotik etkisizdir. Bu durumda elinizdeki antibiyotigin bir hükmü yoktur. Farz edelim ki aft degil iltihap olsun. Bu durumda da elinizdeki antibiyotigin agizdaki patojen mikroorganizmalar için bir hükmü yoktur. Dogru antibiyotigi kullaniyor olsaydiniz bile tedavi edici olan antibiyotik degil distasi ve plak temizligidir. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
dedigim ilaclari kullandim dunden beri oranla azaldi doktora gittim biraz daha var dedi zaten hemen iyilesmez dedi , ama ben kendim hissediyorum dun cok kotuydu kizarik ve agriyodu suan kizariklik yok ve agrida yok gargaranin illaki faydasi olmustur... benim anlam veremedigim bu doktor bey neden bana bu ilaclari verdi faydasi yoksa... |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
merhaba tekrardan yaklasik 6 gundur farhex gargariyi kullaniyorum sabah kahvaltidan sonra ve gece yatmadan gargara yapip yatiyorum sabah kalktigimda oranla kokunun azaldigini gordum bide onemli anektod vermek istiyorum ; onceden dislerimi tirnagimla kazidigimda beyaz bisey cikardi onada dis plagi diyorlar sanirim ama gargaryi yaptigimdan beri dis plagi yok oldu hic yok , acaba agiz da mantar varsa gargarayla azaltmis midir yada yok olmus mudur? helicobakteri mi var acaba... |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar öncelikle bu konuyu açmama fikir veren bedlife arkadasima tesekkürlerimi sunuyorum.fikri ortaya atti. Ve bana mantikli geldi. Biraz arastirma firsati buldum. Biyofilm tabakasi bizim dil pasi ve bu pasla var olan hepimizin yasadigi o yapiskan sivi. .Bu jelimsi sivinin biyofilm tabakasi oldugunu ve bunun dil kokumuzde koloni olusturduguna inaniyorum. Bunlarla ilgili detayli bilgiyi açiklamak yerine link paylasacagim. .ilk defa bu kadar heyecanlandim. Sanirim sorunumuzun kaynagi bu. Inanilmaz umutluyum. Lütfen hepimiz bu konuya yogunlasip arastiralim. Murat hocam sizin de fikirlerinizi çok merak ediyorum. Ben çok heyecanliyim kurtulacakmisiz gibi hissediyorum.linki paylasiyorum tabiki daha detayli arastirmak sizlere kalmis arkadaslar bu sadece bi site. Bununla ilgili pdfler var. Ayrica bunun testi için bi ürün var. Onun da linkini aticam. Yetkilileriyle haberlestim bu ürünü almam mumkunse alacagim.
Hadi hayirlisi :) http://mobil.diatek.com.tr/Makale-Yontem/Mikrobiyolojik-Analiz/Biyofilm-Nedir_3317.htm http://mobil.diatek.com.tr/Urunler/Gida-Hijyeni-ve-Guvenligi-Urunleri/Hytest-Pro_7.htm |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Hocam yazimi yeni bi baslik olarak acmistim ben.yorum olarak görünce sasirdim çünkü dis tasi ve dis plagiyla bi alakasi yok içerigin. Tekrar gözden gecirmenizi rica edecegim. .Ayrica konu hakkinda sizinle konusmak istiyorum.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |