|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
eyasta
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2013 Saat 09:45 |
Hocam merhaba,
Dilimde çatlaklar var ve daha önceleri gittigimde bana dilimin cografik dil yapisi oldugunu ve bu durumun normal oldugu söylendi. Bu çatlaklarin yani sira dilimin ucuda dis izleri seklinde iz hali almis bir yapida. Benim bir sikayetim var ve inanin bu sikayet artik psikolojimi bozmus durumda. Daha önce olmayan yaklasik 2 aydir dilimde özellikle ucunda beyaz beyaz lekeler oluyor, özellikle sabahlari kalktigimda yogun görünmekte, daha sonra gün basladiktan sonra yemek vb.. gibi seyler yedikten sonra hafifliyor ancak agrim sizim gün içinde devam ediyor.Doktora ( Dis hekimi, Dermatoloji ve KBB ) gittim ve tam tesekküllü bir tahlilde yaptirdim ancak tahlilerde hiçbirsey çikmadi. Kullandigim ilaçlarda ( Benexol B12 vitamini, prednol, geral oral sprey, andorex gargara ve en son imunex' e basladim. ) açikcasi fayda etmedi, geçiyor gibi oluyor ancak sonra tekrar çikiyor, sizin tavsiye edeceginiz bir ilaç varmidir yada bitkisel bir ürün ? Bana yardimci olabilirseniz çok sevinirim. Allaha emanet olunuz. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Cografik dil, papillerin belirginlesmesi bir hastalik degil ki tedavi edilsin?
-M |
|
![]() |
|
eyasta
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2013 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam ben dilimdeki çatlaklardan sikayetçi degilim zaten benim sikayetim yaklasik 2 aydir dilimde özellikle ucunda beyaz beyaz lekeler oluyor, özellikle sabahlari kalktigimda yogun görünmekte, daha sonra gün basladiktan sonra yemek vb.. gibi seyler yedikten sonra bbeyazliklar azaliyor, ancak agrim sizim gün içinde devam ediyor.Doktora ( Dis hekimi, Dermatoloji ve KBB ) gittim ve tam tesekküllü bir tahlilde yaptirdim ancak tahlilerde hiçbirsey çikmadi. Kullandigim ilaçlarda ( Kenakort-A, Benexol B12 vitamini, prednol, geral oral sprey, andorex gargara kullandim ancak etki etmedi bende tavsiye üzerine en son imunex' e basladim. ) açikcasi fayda etmedi, geçiyor gibi oluyor ancak sonra tekrar çikiyor, sizin tavsiye edeceginiz bir ilaç varmidir yada bitkisel bir ürün ? Bana yardimci olabilirseniz çok sevinirim.
Hayirli aksamlar |
|
![]() |
|
admin
Yönetici ![]() Kayıt Tarihi: 31-Aralik-2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10025 |
![]() ![]() ![]() |
Sikayetinizi yazmayi yine unuttunuz.
Sizin sikayetiniz nedir? 1 (bir) cümle içinde kisa ve net yazin. -M |
|
![]() |
|
eyasta
![]() ![]() ![]() |
Sikayetim yaklasik 2 aydir dilimde özellikle ucunda beyaz beyaz lekeler oluyor, özellikle sabahlari kalktigimda yogun görünmekte, daha sonra gün basladiktan sonra yemek vb.. gibi seyler yedikten sonra beyazliklar azaliyor, ancak agrim sizim gün içinde devam ediyor. Üstte yazdigim gibi bir çok ilaç kullandim ama nafile, bunun sebebi nedir ve tavsiye edebileceginiz bir ilaç varmidir ? Saygilar
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
"Dil ucunda agrili sizili beyaz lekeler"
Sikayetiniz bu mudur? Dogru mu anladim? Bir fotograf görelim mümkünse lütfen. En beyaz oldugu tarihte ve en beyaz olan yerden çekin fotografi. |
|
![]() |
|
eyasta
![]() ![]() ![]() |
Evet hocam özellikle sabahlari dilimin ucunda, saginda, solunda ve bazende ortada beyaz lekeler oluyor, yemek yedikten sonra geçiyor sadece gün içinde de ara ara agri ve yanma oluyor. Bu yaklasik 2 aydir böyle. Bu sebeple psikolojim bozuldu diyebilirim, ne tavsiye edersiniz, ne yapmam lazim hocam, ne kullanmaliyim ?
Resimlerini sitenize yüklemeyi basaramadim, asagida 3 tane resim var, üstüne tiklarsaniz açilir hocam. http://k1304.hizliresim.com/18/u/mgdcl.jpg http://p1304.hizliresim.com/18/u/mglyv.jpg http://m1304.hizliresim.com/18/u/mgm77.jpg Saygilarimla Tayfun BULUT |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Kortizol olayi kesmemis. Incelemek lazim. Asagidakileri yaptirip sonuçlari bana eposta ile yolarsaniz fikir üretmeye çalisirim.
1) Kanda: Hemogram, demir , üre, ürik asit, Mg, K, Na, Cl, P, folat, B12, ASO, CRP, T3,T4, seker 2) Diskida: sindirim, parazit 3)Dislerinizin (özellikle alt disler) fotograflari 4) Panoramik rontgen (hepsini ayri-ayri yollamayin. Bitirin 1 tane epsota ile yollayin) Kaç yasindasiniz, önemli bir hastalik, sürekli kullandiginiz ilaç? Alkol? Kola? Sikayetlerinizin basladigi 2 ay öncesinde geçirdiginiz bir trafik kazasi, zehirlenme, ameliyat var mi? -M |
|
![]() |
|
eyasta
![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam yaptirip size göndereyim, e posta derken burdan mi göndereyim hocam yoksa baska e posta adresinizmi var ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ayni evde (/odada) yasadiginiz birisinin geceleri siz uyurken yaniniza gelip uykunuzda dilinizi emip emmediginizi incelemesini de istiyorum.
En az 1 hafta boyunca her gece bir kaç defa sizi yoklamasini istiyorum. Sonuçlari buraya: [email protected] -M |
|
![]() |
|
eyasta
![]() ![]() ![]() |
Hocam bahsettiginiz testleri ben yaptirmistim hatta daha fazlasini diyebilirim, esim hemsire olunca sagolsun kanimi aldi ve bütün testleri yaptirdi, vitaminlerden tutunda karaciger testlerine kadar ancak hiçbirsey çikmadi. Parazit olabilir dediler ancak birsey çikmadi hatta andozol kullandim. Alkol kullanmiyorum kolada arada bir çok nadir içiyorum. Dilimi emme gibi bir durumda söz konusu degil, 9 senelik evliyim esim rastlamamis bu duruma yine ara ara geceleri bakacak.
37 yasindayim hocam, hipertansiyon hastasiyim ve günde sabahlari bir tane diovan 80 mg hap aliyorum, buda etkilimidir ? Hayatim boyunca sadece bir kez bundan 5 sene önce apandisit ameliyati oldum bunun disinda ciddi bir rahatsizligimda olmadi. Çalistigim için uygun bir zamanda bu testleri bir daha yaptiracagim ve dis filmi çektirecegim ve diger istediklerinizle birlikte size mail olarak gönderecegim. Insan derler ya kendisinin doktorudur, ben acaba diyerek kendime teshis koydum, burnumda polipler var ve burnumdan nefes alamiyorum devamli bir delik tikali bu durumda sürekli agzimdan aliyorum, bu nefes alisveris geceleri dahada zor oluyor ( hatta horluyormusum ) bu dilimin ucundaki yaralarin olusmasini sebep oluyor olabilir mi hocam, çünkü sadece sabahlari kalktigimda yogun görüyorum sonra gün içinde azaliyor.Birde alt dislerim dilime sürtüyor, üstünede buda eklenince sanki sebep bunlar gibime geliyor hocam. Bu yaralar yada beyaz lekeler tehlikelimidir hocam ? Ilgi ve alakaniz için tesekkür ederim. Saygilarimla |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Tek tek bir seyler söylemek yerine, hepsini görelim sonra konusalim olur mu?
Simdi bir test daha ilave ediyorum (yapmanizi istiyorum): Kullandiginiz ilacin içinde amlodipin varsa (hekiminizin bilgisi dahilinde) en az 3-4 gün bu ilaci kesmenizi (veya baska ilaç ile degistirilmesini) daha sonra dil ucunuzu yeniden kontrol etmenizi istiyorum lütfen. -M |
|
![]() |
|
eyasta
![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam hepsini birlikte hazirlayayim size gönderecegim. Bu arada bazi dis macunlari içinde sls daha fazla olan yada florürlü olanlar dile zarar veriyor deniliyor.Dilimdeki bu sorun sürecinde kullanmami tavsiye ettiginiz bir dis macunu varmidir ?
Saygilarimla |
|
![]() |
|
admin
Yönetici ![]() Kayıt Tarihi: 31-Aralik-2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10025 |
![]() ![]() ![]() |
Sodium Lauril Sulphate (SLS) bu güne kadar durdu, son 2 ayda mi tahris etmeye basladi diye düsünüyorum. Ayrica neden dil ucunu tahris deiyor da dilin gerisini ve dis etini thris etmiyor ? diye düsünürüm. Yani macunun bunu yaptigina ihtimali düsük buluyorum.
Her gün kullandiginiz ilaci en potansiyel suçlu olarak görüyorum. Doktrunuzdan izin alip o ilaci 3-4 gün kadar hemen terk etmenizi tavsiye ederim -M |
|
![]() |
|
hamza171
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam anladigim kadariyla ben tip1im.
-Dil firçalama yapinca uzun süre dilimde agirlik olmuyor(pas devam etse de) sorduklarim koku yok diyor ve ben de kokunun geçtigini hissediyorum. -Pharmol Zn etkili oluyor. -Geçenlerde agzimda sakizla uyuya kalmisim sabah kalktigimda koku yoktu eger nefesten gelseydi o koku sabah da belli olmaz miydi sakiz agzimda durdugu için oraya o kokunun olusmasina izin vermemis nefesten gelseydi sabah sakizi çikardigimda duyardim kokuyu ama 2-3 saaat koku olmadi. Simdi ana sorun elimizde dilpasi.Kaynaklandigi sey bu. Bu hangi tibbi durumlarda ortaya çikar kalici olarak kaldirmak veyahut azaltmak için ne yapilabilir ne eksikliginde ortaya çikar veya hangi ortam saglanirsa pas olusumu yavaslar? |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
benim anlamadigim tip1 de dil deki koku olayi tip1 in tedavisi hijyenik olmak bakim yapmak ama bakimi birazcik aksattigin anda hemen eski hale dönüyor dilde diste
|
|
![]() |
|
Lavi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2022 Konum: Hatay Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar dilinizde kenarlarindan ortaya dogru ilerleyen kirmizi noktalar varmi bu tek basina koku sebebi degil ama farkli hastaliklarin semptomlari olabilirmis
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |