|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 7 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
hamza171
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
|
Yaptiginiz seyi tam olarak anlatabilir misin? Sizinle özelden konusmalarimda da bu kitabi attiniz lakin içerde 150 sayfalik 30.sayfada yazdigini baska bi sayfada farkli halde ifade eden bilgi kirliligi var 200 sayfalik kitapi alip surdan bakin demek yanöis tedavi olan arkadaslar tam ne yapti |
||
![]() |
||
ZamanaDair
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar ben bi konuya açiklik getireyim. Herkes soruyor iyilesme nasil gerçeklesiyor diye. Birkaç sey üzerinde anlatayim. Bu forumda baska bi konu altinda candida mantari ve mukoza bozulmasindan bahsedilmisti.Ancak oradaki bahsedilen diyette meyveyi dahi diyet listesinden çikarin falan deniyordu. Arkadaslar böyle bir diyet olamaz,kendinize yazik etmeyin. Ve yillarin birikmis yaralari,mantarlari vs bi diyetle ortadan kaldirilamaz. Gelelim isin aslina:
Bizim anlattigimiz karaciger temizlemesinin sonuca götürmesi bana göre birkaç sebepten kaynakli 1-Bagirsaklarin temizlenmesi, temizleme aksami içilen limon-zeytinyagi karisimi bagirsaklari tamamen temizliyor.Yara,parazit,çürümüs besinler vs artik ne varsa. 2- Karaciger ve safra temizligi. Buda kokunun gitmesindeki baska bir neden. Arastirirsaniz safra kesesi ile ilgili ve safra fazlaligiyla ilgili agiz kokusu ve nefes kokusu yaptigini görürsünüz.Karaciger yaglanmasinin belirtilerini arastirin yine göreceksiniz. 3-Midenin temizlenmesi seçenegi ancak bana biraz uzak geliyor. Çünkü midenin temizlenmesi ile bu kadar uzun süreli iyilesme gerçeklesmez. Bende 15 günden fazla oldu koku yok çünkü. Mide seçenegi birazda bagirsaklarla ilgili. Çünkü dil pasi miden ve bagirsaklardan kaynaklaniyor. Arkadaslar deneyimlerim sonucu su kaniya vardim artik. BU forumdaki birçok kisi agzi ile birlikte nefesindede koku oldugunu söylüyor. Bunlardan biride bendim. Yani naneli sakiz dahi çignesen burundan çirkin koku yayildigini hissediyordum. Yutkunmayla birlikte bu koku daha fazla hissediliyordu. Ancak bu temizlemeyle bu kokuda gitti. Demekki birçok kiside aslinda nefesinde veya akcigerlerinde problem yok. Bakin ben 2 aylikkten agir bi bronsit geçirdim. Bende çok düsündüm cigerlerdenmi geliyor diye ama hayir. Burun egriligim var,geniz akintisi var,burunda ette var(konka hipertrofisi). Ancak bizdeki burundan gelen koku aslinda agizdaki kokunun buruna kadar ulasmasi. Birçok kisi dil pasindan yakiniyor.Aslinda koku sebebi dil pasi degil. Sizin dil pasiniz kokuyor. Agzi kokmayan birçok insanda dil pasi var. Ama kokmuyor. Sizdeki kokunun sebebi yukarda bahsettiklerim. Örnegin bagirsaktaki bi problem mide yoluyla dil pasindan kötü kokular çikmasina neden oluyor. Suanda hala bende dil pasi var ancak kokmuyor,pamukla temizleyip kokluyorum yine kokmuyor pamuk. Yeterince açiklayici olmustur umarim. Herkese geçmis olsun. |
||
![]() |
||
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
|
http://www.saglikvakti.com/kotu-nefes-kokusu/ Burada agiz kokusu na sebeb olabilecek rahatsizliklar ve belirtilerini listelemis faydali olabilir.Birde bende mide rahatsizligi var limon zeytin yagi karisimi etkilermi midemi?
|
||
![]() |
||
ZamanaDair
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
![]() ![]() ![]() |
|
Mide rahatsizligi varsa etkileyebilir. Onun için önce mideyi tedavi etmek gerekiyor.
|
||
Karanliklardan 'AYDINLIGA' giden yolda tek basina
|
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
Hamza171 Özelden soranlara defalarca açikliyoruz. Ve diyoruzki kitaptanda okuyun,arastirin. Kafaniza yatmiyorsa yapmayin. Yani sadece kitabi göstermedik kimseye. Elimizden gelen bu.
|
||
|
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
Eklemek istedigim birsey var. Özelden bize mesaj atacak olanlar önce konuyu arastirsin. Verdigim linkleri incelesin kitabi okusunlar. Eger yapmaya karar verirseniz o zaman bize detaylari sorarsiniz. Daha kafanizda bi sablon olusmadan mesaj atiyorsunuz, klavye basinda tek tek yaziyoruz herseyi. Yok olmadi diyorsunuz,bizde emek veriyoruz.Karsiligi olmadigi halde.
Karar vermeden atmayin arkadaslar. Tesekküler. |
||
|
||
![]() |
||
Magdurum
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hamza171 konuda çok fazla ayrinti var. Size detaylica anlatmam çok uzun sürecegi için önce kitaptaki açlik ve karaciger temizlemesi kismini okumanizi tavsiye ettim. Okuduktan sonra konusuruz üstüne daha verimli olur dedim. Fakat siz bilgi kirliligi demissiniz hiç kafanizi bulandirmaniza gerek yok. Siz okudunuz mu ? Ilk sorum bu.ikincisi ise eger okuduysaniz ve baslamak istiyorum diyorsaniz özelden yazarsaniz daha detayli konusuruz.zaten hemen karaciger temizlemesine baslamiyorsunuz. Önce açliklarla hazirliyorsunuz 36 saatlik 5 tane açlik yaparak basliyoruz. Bunlarin arasinda belirli zaman olcak misal 2 günde bir haftada bir..Toplamda 5 tane olacak. Ardindan temizlige geçiyoruz o da bir gün sürüyor kafa karistirici hiç bisey yok her sey kitapta yaziyor. Ben de kitabi okuyarak basladim kitaptaki bilgilerle basladim.
Koku için ise.bugun normal gidalara geçtim. Et süt çay kahve peynir tatli sarimsak sogan vs hepsinden azar azar tattim fakat agzim kokmadi :) ve hatta sarimsak kokusu dahi gelmiyor.sabah ki açlik kokusu da yok.yani kokuya dair hiç bisey yok. -Güncel. |
||
![]() |
||
Magdurum
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
|
Mehmet27 mide rahatsizligi derken reflü gastrit ise önce on hazirlik programi var bu program ile mideniz de hazirlaniyor benimde reflü gastrit vardi onlardan da kurtuldum.ulser olunca açliklar meyve suyuyla yapiliyor. O yüzden mide rahatsizliginiz tam olarak ne ?
|
||
![]() |
||
Cekince
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mart-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
|
Iyilesen arkadas 36 saatlik açlik orucu ve hacamat disinda ne yaptigini yazabilir mi
|
||
Biktim
|
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
Hacamatla alakasi yok arkadaslar. Sadece orda o konunun altinda yazdim dedim.Neyse
Tedavi su sekilde yapilacak. 5 kez 36 saatlik açlik yapilacak. 36 saatlik açlik su sekilde yapiliyor: -Pazar aksami saat 19:00'dan itibaren hiçbir sey yenmez. Uykudan önce sinameki ya da magnezyum kalsine gibi bir bagirsak bosaltici içilir. Pazartesi sahurda bir sey yemeden büyük abdestin gelmesi için 1 bardak su içilir ve oruca baslanir. Kabizlik sorunu olanlar lavman da yapabilir. Kabizlik sorunu yoksa 1 günlük ve 3 günlük oruçta lavman yapmaya veya sinameki içmeye gerek yoktur. Iftarda bir sey yemeden, 1 -3 yudum su ile oruç açilir. Fakat su içmek isteyenler istedigi kadar içebilirler. Sali sabahi saat 07:00'de meyve suyu içilir veya meyve yenir ve bu sekilde 36 saatlik oruç tamamlanir. O gün, gün boyu yalnizca meyve suyu içilir, meyve veya salata yenir, aksama yakin yemek yenebilir. Oruç tatli veya yemekle açilmaz. Oruç tatli ile açilirsa, pankreasa tehlikeli bir biçimde yüklenilmis olabilir. Yemek ile açilirsa bagirsagin burkulmasina yol açabilir. 1 günlük oruca devam etmek isteyenler, haftanin hep ayni gününü seçmeli, mesela her pazartesi ara vermeden devam etmelidirler. Çünkü vücut haftanin ayni günü tutulan oruca kolay alisir, oruç günü geldiginde istah kendiliginden kesilir ve oruç rahat geçer. Farkli günlerde olursa, vücut sasirir, istah kesilmez ve oruç da kolay geçmez. Simdi bunu 5 kez yaptiniz. 5. açligin bitiminde meyve suyu içmeye baslicaksiniz. Saat 17.00 a kadar sadece meyve suyu içilecek.O gün söyle geçecek yani Bütün gün meyve veya sebze suyu içmeye devam edilir. Aksam saat 17:00'de silme bir çorba kasigi magnezyum sülfat bir bardak suda eritilir ve içilir. (Magnezyum sülfat bulunamazsa, yarim çay kasigi ögütülmüs sinameki içilmelidir). 17:00'den 19:00'a kadar hiçbir sey içilmez. Saat tam 19:00'da sag tarafina, karaciger üzerine ilik su torbasi koyularak yatilir. 50 gr. sizma zeytinyagi (rafine olmamis) 50 gr. limon suyu ile karistirilip 15 dakikalik araliklarla içilir. Toplam içmeniz gereken zeytinyagi miktari 250 gr. limon suyu miktari 250 gr.'dir. Bu 250 gr. zeytinyagi ve 250 gr. limon suyu 50'ser grama bölünerek, yukarida da belirttigimiz gibi 15 dakikalik aralarla içilir. ·Orta boylu ve orta kilolu insanlar için miktarin tamami 250 gr. zeytinyagi + 250 gr. limon suyu = 500 gr. olmalidir. ·Boylu ve kilolu insanlar için ise miktar, 300 gr. zeytinyagi + 300 gr. limon suyu = 600 gr. olmalidir. ·Kisa boylu, genç ve zayif olanlar ve 50 kilodan agir olmayanlar için 200 gr. zeytinyagi + 200 gr. limon suyu = 400 gr. yeterlidir. Limon suyu, her defasinda içilirken, taze sikilmalidir. Eger yag içme esnasinda mide bulanirsa, agzi açarak derin nefes alip vererek, yutmamak kaydiyla nane veya ayva çigneyerek bulanti durdurulabilir. Yag içme aralari daha uzun veya daha kisa tutulabilir ancak zaman öyle ayarlanmalidir ki, zeytinyagi + limon suyu karisimi saat 21:00'e kadar muhakkak bitirilmis olmalidir. Saat 19:00'dan 23:00'e kadar ilik torba karacigerin üzerinde olacak sekilde yatmaya devam edilmeli ve büyük abdest ihtiyaci disinda yerinden kalkmamalidir. Kalkilirsa, mide bulantisi sonucu kusulabilir. Elden geldigince kusmamaya gayret etmek gerekir, çünkü zeytinyagi ile limon kusarak çikartilirsa, temizleme islemi gerçeklesmez. Saat 24:00'den sonra kusulmasi karacigerin temizlenmeye hazir olmadiginin veya karacigerde çok miktarda agir zehirlerin toplanmis oldugunun göstergesidir. Bu durum asagida anlatilmistir. Gece saat 23:00-02:00 arasinda 2-3 defa büyük abdeste çikmak gerekir. Saat 02.00'ye kadar büyük abdest gelmezse, lavman yapilmalidir. Lavman seti, yani bagirsaklari bosaltma aleti eczanelerde bulunur. Büyük abdeste kendiliginden de çikilsa, lavmanla da çikilsa, ertesi sabah 07:00'de tekrar lavman yapilir. Bagirsaklarin disari attiklarini daha detayli gözlemleyebilmek için, mutlaka lazimlik (hatta süzgeç) kullanilmalidir. Yine bu saatlerde 2-3 kasik pirinç lapasi yenir. Pirinç lapasi karacigerin kapanmasini saglar. Bu temizleme isleminden sonra ilk gelen büyük abdestle karacigerdeki ve bagirsaktaki kurtlar, zehirler, safra kesesindeki taslar, bagirsak ceplerinde toplanan diskisal taslar ve siyah, petrol renkli pislikler disari atilir. Karacigerde ve bagirsaklarda toplanan zehirlerin çokluguna göre, disari atilan kurtlar ya ölü ya da canli çikar. Bu islemlerle birlikte temizleme bitmis olacak. -Karaciger Temizlemesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler · Aksam saat 19:00'da karaciger temizlemesi için yatarken, sag tarafa yatmak çok önemlidir. · Saat 19:00'dan 21:00'e kadar zeytinyagi + limon suyu karisimi bagirsaga iner. 21:00'den 24:00'e kadar olan vakit dilimi biyolojik etkin saatlerdir. Bu saatlerde safra kesesine ve karacigere yüksek enerji gelir ve sadece bu saatlerde temizleme tam olarak gerçeklesir. · Karaciger üzerine konulacak su torbasi ilik olmalidir. Su sicak olursa, karacigerdeki pislikleri hapsederek atilmasina mani olur. · Önemli noktalardan biri de, eger karisimi içtikten sonra, saat 24:00'e kadar büyük abdest kendiliginden gelmezse, saat 02.00'ye kadar beklenmeli, eger yine sonuç alinmazsa, mutlaka lavman yapilmali. Eger 02:00'de büyük abdest gelmemis ve lavman yapilmamis ise, bunun sonucunda karacigerden bagirsaga inmis olan atiklar sebebiyle zehirlenme olabilir. • Temizlemeden sonra sabah ilk olarak (sabah saat 07:00'de yapilan lavmandan sonra) 2-3 yemek kasigi yagsiz, tuzsuz pirinç lapasi yenir. Bu lapa, temizlenen karacigeri kapatir. Temizlemeden sonra 3 gün boyunca karacigeri muhafaza amaciyla hafif yemekler ve meyve yenmeli, agirlikli olarak meyve suyu içilmelidir. Et, peynir, yumurta, siyah çay, kahve, seker, tuz, konserveler, hazir veya bayat yemekler kullanilmamalidir. Karaciger temizlendikten sonra, agri, sanci, bulanti gibi rahatsizliklar olursa, bu, taslarin düsmeyi sürdürdügüne delalettir. Bu durumda yukarida anlatildigi gibi sarimsakla zeytinyagi + limon suyu karisimi içilir. Meyve suyu, yogurt suyu, havuç suyu veya kirmizi pancar suyu içmeye devam edilmelidir. Ishal olunursa, endiseye kapilmamali, 1 gün sonra da kesilmezse ishal tedavisine baslanmalidir. ("Ishal" bölümüne bakiniz.) * Karaciger temizlemesinden sonra kanda kolesterol normal seviyeye kadar inebilir. Sonra yeniden yükselmeye baslar. Bu yükselisin sebebi sudur: Temizlenmeden sonra karaciger kuvvetlenir. Kuvvetlenen karaciger, hazmolamayan ve deri altinda, kaslar arasinda depolanan ve yillarca saklanan yag kalintilarini (margarin ve transgenik yaglar) kan vasitasiyla, sivilce ve çibanlarla disari atmaya çalisir. Bu sirada kolesterolün yükselmesi tehlikesizdir. Vücut kolesterolü kontrol altinda tutar. Bu durumda yag olarak sadece zeytinyagi kullanmak, sarimsak yutmak ve yemek, yesil sebze yemek, limon suyu, greyfurt suyu, elma suyu ve biberiye çayina devam etmek gerekir. Arkadaslar artik burdan yaparsiniz. Ve sonuçlari lütfen buraya yazin. Herkes görmüs olur. |
||
|
||
![]() |
||
Magdurum
![]() ![]() ![]() |
|
36 saatlik 5 adet oruç ve de karaciger temizlemesi yaptim.hacamat yapmadim.lutfen konuyu bastan sona okuyun
|
||
![]() |
||
Magdurum
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar ZamanaDair arkadasimiz herseyi açik açik yazmis.eklemek istedigim bisey var. Eger bir an evvel açlik oruclarini bitirip karaciger temizlemesine geçmek istiyorsaniz açlik oruclarini her hafta p.tesi degil de 2 günde bir de yapabilirsiniz. Ben öyle yaptim. 2 günde bir yaptim çabucak bitti tavsiye ederim :) yapanlar sonuçlari bizimle paylassin lütfen heyecanla bekliyoruz :)
|
||
![]() |
||
hamza171
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
|
Su an okulla ilgili islerim var yazin bu is için müsait olacagim ben deneyecegim eger sorunum hallolursa sizlerle birlikte burdaki arkadaslara yardimci olmaya çalisalim bana denemeye deger geldi. Baska deneyen var mi sizden baska ?Magdurum ve ZamanaDair ayni kisiler misiniz ? |
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
36 Saatlik açliklari P.tesi ve persembe Tutabilirsiniz. Yani haftada 2 kez.
Yani p.tesi için pazar aksami 7 den sonra Persembe için çarsamba aksami 7 den sonra niyet edilerek baslaniyor. |
||
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
zaman dair kardes Adnan oktar gibi profil resmi bide yan bakmissin Masallah hocam diyorum :)) :D
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
Magdurum
![]() ![]() ![]() |
|
Tabikide ayni kisiler degiliz. Ikimiz de bu tedaviyle kurtulduk birdaha foruma girmemek yerine kalan arkadaslarimiza yardim etmek için bir süre daha burda kalmaya karar verdik. Tedavi çok basit hiç yaza birakmayin derim haftasonu evde oldugunuz günler de tutabilirsiniz böylelikle 1 ay sonra kokudan kurtulursunuz karar sizin.
Koku da hala yok her sey gayet güzel gidiyor :) |
||
![]() |
||
adladl
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2017 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhabalar..yeni uye oldum..boyle bir site oldugu icin cok mutlu oldum..herkese gecmis olsun oncelikle..bende ayni konudan sikayetciyim..dilimin uzerinde pas tabakasi var ve gitmiyor..cok rahatsiz oluorum..asosyal olmaya basladim..ve sizlerinde soyledigi gibi doktorlara cok guvenmiorum..yalniz kadikoyde bir dr varmis ozon gazi ile dildeki pasi yok ediormus..bunu duydum..bi kac seanslikmis islem..bunu bilen var mi acaba...duydunuz mu bu yontemi...bilgisi olan paylassin lutfen..tesekkurler...
|
||
![]() |
||
Magdurum
![]() ![]() ![]() |
|
Oruç sirasinda agzi çok kokan arkadaslar dislerinizi elma sirkesiyle fircalayin varsa eger elma sirkesine deniz tuzu, Himalaya tuzu, kayatuzu da katabilirsiniz bu karisimla isteyen arkadaslar dilini de kaziyip fircalayabilir. Koku hemen kesilecektir :)
|
||
![]() |
||
allahkurtarsin
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2017 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben hiçbir sey anlayamadim :)
|
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
Bence anlasilmayacak hçbirsey yok. |
||
|
||
![]() |
||
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
|
zamanadair abicim lavmani arastirdimda sikintili biseye benziyor onu yapmasak olmaz mi
|
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
Herhangi bir zarari yok lavmanin. Bu dertten kurtulmaya deger diye düsünüyorum. Bende ilk basta çekinmistim ama basit bi islem. |
||
|
||
![]() |
||
Magdurum
![]() ![]() ![]() |
|
Bir hafta oldu arkadaslar koku hala yok.eskiden kahve içince agiz kokum tavan yapardi az önce kahve içtim ve agzim kokmuyor hala :) sunu belirtmek istiyorum ben eskiden sorunun dil pasindan, dil üstündeki yapiskan sividan kisacasi dilden geniz akintisindan kaynaklandigini düsünüyordum. Simdi bunlar hala var fakat koku yok. Mesela dil pasi ve o yapiskan sivi,yutkunurken hissedilen kütle vs. Bunlar hala var ama koku yok.sorunumun bunlardan kaynaklanmadigini gördüm.kokuyu güncellemek için sürekli yazacagim.
Bu arada lavmana karsi ben de cekinceliydim fakat yaptim iyiki de yapmisim diyorum korkulacak hiç bir sey yok arkadaslar. Konu altinda hersey detaylica yaziyor bastan sona okumanizi tavsiye ediyorum.sizleri en iyi biz anlariz arkadaslar ben de sizin gibi caresizdim koku hayatimi mahvetmisti. Gerçekten cekemeyen bilemez ben 18 sene çektim bu kokuyu. Nasil bisey oldugunu inanin çok iyi biliyorum. Insallah sizlerde bu yöntemle sifa bulursunuz. |
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
Bu tedaviyi uygulayan arkadaslar, birdaha girmemek üzere siteyi birakip gitmeyin. Sonuçlari buraya yazin, insanlara yardimci olun. Iyilesip iyilesmemeniz farketmez. Sonuçlari yazin lütfen...
|
||
|
||
![]() |
||
pharmacy
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhabalar.Bende bu temizligi arkadaslar yazdiktan sonra arastirip yapmaya karar verdim sonuçta koku onlarda gittiyse bi ihtimal bende de gider diyerekten yapmaya karar verdim kaybedecek birseyim yoktu nasil olsa.Öncelikle oruçlar niyet edip isi kafada bitirince çok zorlamiyor ara ara çok halsiz hissettigim zamanlar illaki oldu ama dayanilmayacak bir durumu yok hatta vücudun hafifledigini hissediyorsunuz.Oruçlar bittikten sonra tüm günü meyve suyuyla gecirip aksamina karaciger temizligini yazilan sekilde yaptim bende burda önemli olan zeytinyagini yutmak ben çok zorlanmadim herkesin bünyesine göre degisiklik gösterebiliyormus tabi bu..Kokuya etkisine gelince bende koku tamamen gitmedi ama eskiye oranla azalma oldu öncesinde ben kendimde hissediyordum kokuyu ve eski yogunluk kesinlikle yoktu ama tamamen de gitmedi bende, yani sorun kesinlikle sindirim sistemimizdeki bi organla alakali yüksek ihtimalle de bagirsak diye düsünüyorum ben ve bu temizlikle barsaklarda temizlendigi icin bendeki kokuyu azaltti büyük ihtimal.Ben yaparkende sonrasinda herhangi bir zararini görmedim simdiye kadar hatta dedigim gibi vücudumun hafifledigini hissediyorum, arkadaslar her asamada yardimci oldular zaten aklima takilan herseyle sabirla ilgilendiler.
|
||
![]() |
||
Magdurum
![]() ![]() ![]() |
|
Evet arkadaslar lütfen forumda sonuçlarinizi olumlu ya da olumsuz paylasin.Bende koku hala yok sabah ki açlik kokusu da yok. 2. Hafta bitmek üzre kokusuz günlerim harika geçiyor :)
-Güncel. |
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
Pharmacy, kokunun gidip gitmedigini 1 kisi belirleyerek anlayabilirsin. Günün belli saatlerinde örnegin 1 kez sabah 1 kez yemekten sonra 1 kerede aksam dis fircalamadan önce kontrol ettirirsen anlayabilirsin. Yoksa kendin kokuyu almiyorsan anlayamazsin. Belkide gitmistir haberin yoktur.
Arkadaslar evet biz bu konuyu insanlarla konusmaktan çekiniyoruz ama inanin ailenize açtiginizda hafifleme hissedeceksiniz. |
||
|
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
Bu arada tesekkür ederim yazdigin için. Ben bu tedavide basari orani olarak %95 görüyorum. Geri kalan %5 lim kisim çok fazla burun tikanikligi olanlar, asiri sinuzit rahatsizligi falan olabilir.
Ancak burun tikanikligi, sinuzit, geniz akintisi bendede var. Zaman kaybetmeden deneyin derim. Önümüzdeki haftalarda birkaç arkadas daha sonuçlari yazacaklar. |
||
|
||
![]() |
||
Magdurum
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar koku hala yok.bugun de kahve çay tatli vs. Tukettim fakat koku kesinlikle gelmedi. Nefesimde agirlik yok. Eskiden agirlik vardi agzimda. Özellikle toplu tasima araçlarinda kalabalikta kapali alanlarda kokuyu daha çok alirdim hatta bazen nefes bile almak istemezdim :) 2 haftadir toplu tasima araçlarinda agzim açik bi sekilde nefes aliyorum koku yok bu muhtesem bir his :) hatta çevredeki insanlarin agizlarinin koktugunu gördüm ki çogu insan farkinda bile degil ama ne tuhaf bisey biz sadece bizim agzimiz kokuyor saniyoruz fakat herkesin agzi kokuyor bunu iyilestikten sonra farkettim,2 haftadir agzimda sabahki açlik kokusu dahi olmadan yasamimi surduruyorum 18 yil sonra ilk defa gerçekten hayati yasadigimi anladim bu 2 haftada :) deneyin arkadaslar ve deneyen arkadaslar da lütfen sonuçlarini bizimle paylassin. Merakla bekliyoruz hepinizi ZamanaDair arkadasima da katiliyorum basari oraninin çok yüksek olacagina inaniyorum :)
|
||
![]() |
||
pharmacy
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
|
Yani tabikide kokunun gittigini anlamamizin en kesin yolu birine sormak ama ben ne kadar soracagim desemde soramiyorum,bende tamamen gitmedi kendim hissediyorum zaten ben,yine cevremdekilerin mimiklerinden de anlayabiliyorum, diger arkadaslarin sonucunu da beklemek en dogrusu olacak belki iyilesende olacak ama ben gibi tamamen iyilesmeyenlerde olabilir.
|
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
Tamam Pharmacy anladim, insaAllah tamamen kurtulursun. Bu tedaviyi birakmayin.
Magdurum'a katiliyorum. Benimde nerdeyse 1 ay dolacak arkadaslar. Bende sarimsagi çok yogun yedigimde sabah kalkinca agzimda kötü tat kaliyor. Disimi firçalayinca gidiyor. Max. koku bu yani. Ben koku gitmeden önceki gibi beslenmeme ve temizligime dikkat ediyorum. Ancak koku gidince insan disini firçalamayi unutabiliyor bazen :)) Dil temizligi,dis firçalama,dis ipi kullanimina devam ediyorum. Örnegin önceden muz bile yesem agzimin içi muz kokmaz yine o garip koku olurdu. Simdi muz yesem muz elma yesem elma kokuyor, arkadaslar hayatinizi kabusa çevirmeyin. Acele edin... |
||
|
||
![]() |
||
oneday
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Subat-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
zamana dair kardesim iyi soyluyosunda bunu yapmak icin tatilde olmak lazm kimimiz uni ogrencisi kimimiz calisan
|
||
![]() |
||
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
|
Öncelikle bu forumda yorum yapabilmemizin düsüncelerimizi paylasabilmemizin kaynaginin Murat hocamizin emegi ve destegi oldugunu unutmamanizi rica ediyorum arkadaslar. Onun sayesinde, bu arastirmalari sayesinde çok sayida kisi sagligina kavusmustur. Bütün bunlar karsisinda daha saygili ve ölçülü olmamiz gerekir bence. Aidin Salih'in kitabini ben de almistim 36 saatlik oruçlari çok tehlikeli buldugum için ama esas nedeni ise yaramayacagini düsündügüm için denemedim. Deneyenleri tebrik ediyorum iyi cesaret. Ama geniz akintisi ve burun tikanikligi olmasina ragmen iyilestim diyenler beni gerçekten çok sasirtti. Bende de bu sikintilar + gastrit var ve ömrümün sonuna kadar iyilesemeyecegim fikrine artik alistirdim kendimi. O yüzden foruma da girmiyordum artik. Açikçasi karaciger sorunu benim aklima gelen en son sorundu halitosisde. Karaciger neden koku yapsin ki? Yine de sunu merak ediyorum lütfen yazin; 36 saat oruç tutanlar ise gitti mi? Normal hayatlarini nasil sürdürebildiler ? gastrit sorunu olanlar nasil yapmali ? |
||
![]() |
||
ZamanaDair
![]() ![]() ![]() |
|
Ben paylastigimda ögrencilerin tam tatile girdigi zamandi. O yüzden bir an önce yapin demistim. Çalisanlar için söyliyebilecegim birsey yok. Ben bu oruçlari yaparken hafta sonlarina denk getirdim yarisini. Kalanindada zaten okul tatil olmustu. Hem çalisan hem bu oruçlari yapanda var. Çalismaktan kastiniz egerki enerji kaybi vs ise o hiç sorun degil. Koku konusundada mecburen katlanacaksiniz. Eger boslugunuz hiç yoksa aklima bir çare gelmiyor. En son çare olarak kitaptaki 14 günlük hazirlik bölümünü yaparsiniz ancak ondada pek birsey yenmiyor meyve suyu vs ile geçiyor. Açliklari yaparken kokuda azalma olmadi bende. Azalma olanlarda var ama bende olmadi. Effect aslinda ben bu tedaviyi uygularken sorun karacigerdedir belki diye rastgele yaptim. Iyilestikten sonrada tedavi karacigerin temizlenmesi olarak düsünüyordum. Ancak bi süre daha arastirdim kitabi falan, suanda iyilesmenin bagirsaklarin temizlenmesinden kaynaklandigini düsünüyorum. Benden bildigin kan çikti, hem sivi hem pihti seklinde. Bagirsaklardaki yaralardi bunlar. Çünkü kitabi okuduysan bilirsin bu temizlemeyle birlikte bagirsaklarda temizleniyor. Gastrit ile ilgili Magdurum isimli arkadasta vardi galiba ona sorabilirsin. Reflüde vardi onda ama yapti. Geniz akintisi su sekilde koku yapiyor olabilir. Örnek vereyim. Bendede var geniz akintisi. Bazen jöle kivaminda hatta daha kati parçalar çikariyorum. Ama kokmuyor agzim suanda. Geçenlerde 3 gün boyunca disimi firçalamadim. Bakalim kokacakmi diye. 4. gün dilimin üzerindeki pas genzimde hafif koku yapti. Ama bu metreye yayilan birsey degildi. Tabi ufak bi temizlemeyse gitti hemen. Geniz akintisiyla ilgili 2 görüs var deniliyordu. Ben geniz akintisinin genzi temizledigi ve koku yapmadigina inaniyorum. |
||
|
||
![]() |
||
Magdurum
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar saygisizlik yapmadik biz ama sunu da belirtmek istiyorum yorumlari ben de okudum ben bu yöntemle iyilestim o yüzden hurafe denmesi beni de üzüyor açikçasi konusmak gerekirse. Ama buna su an takilmiyorum sagligim her seyden önemli. Tabiki böyle bi forum olmasi hepimizi bir araya getirdi bu çok güzel ben de burda tanidigim arkadasim sayesinde iyilestim 18 sene hiç bir doktorun yapamadigini onunla birlikte cabalayarak biz yaptik basardik bundan büyük mutluluk yok :)
Acliklara gelince.arkadaslar 36 saatlik 5 tane açligi hafta sonlari tutarsaniz 1 ayda biter.yani 1 ay sonra sizinde kurtulma sansiniz var bu kadar imkansiz bakmayin biz de yaptik bizim de sosyal hayatimiz vardi arkadaslar :) 2 haftaya yakin vaktiniz varsa 2 gün arayla yapip bitirebilirsiniz. Yani bu Oruçlar tamamen size kalmis bos zamanlarinizda tutun 36 saatlikleri. Toplamda 5 tane olacak sekilde :) çaresiz degilsiniz arkadaslar. Evet geniz akintisi dil pasi vs. Hepsi var hala ama koku bunlardan degilmis tukurugumde kokuyordu benim o da geçti onu da belirtmek isterim arkadaslar. 3. Haftaya girdim hala koku yok sabah uyaninca bile yok arkadaslar. Murat Hocama sormak istiyorum acliklar ve sonrasinda yaptigimiz karaciger temizlemesi adi altinda ki uygulamayla ictigimiz belirli miktardaki zeytinyagi limon suyu karisimi nasil olur da bizi iyilestirir ? Biz iyilestik sindirim sistemimizden kaynaklandigini gördük. Siz yazdiklarimizi onayliyor görüyorsunuz hocam ben 3 haftadir koku yok diyorum ve 18 sene ben yasamamisim hiç su 3 haftadir insan oldugumu anladim.sizin bu konuda fikirleriniz nedir ? |
||
![]() |
||
pharmacy
![]() ![]() ![]() |
|
Herseyden önce kesinlikle Murat hocamizin hakkinin ödenmeyecegi kanisindayim.Çalismalari, yorumlari, ilgisi, sabri özellikle de bu forum için ne kadar tesekkür etsek az.
Ben üniversite ögrencisiyim, yariyil tatil dönemimde yaptim oruçlari, yani basta okuyunca bende saçma bulup ilgilenmemistim, sonrasinda arkadaslar iyilestikleri konusunda israrci olduktan sonra tedaviyi iyice arastirdim, yani sahsim adina arastirdiktan sonra bu tedavi de sagligi tehlikeye atacak bir durum olmadigina inandim,hatta yurtdisinda bunun tedavi yöntemi olarak uygulanan kliniklerin oldugunu okudum,zaten mantiken düsününce biz oruç tutan insanlariz bu tedavide de oruç tutuyoruz yani ilaç almaktan daha masum vücudumuza kimyasal, toksik hiçbir madde girmiyor,yani herseyi geçtim tip-bilim bize çare olmuyor, doktorlar bizimle ilgilenmiyorlar çünkü kendileri bile bu konu da bilgili degiller,çözümü çaresizce kendimiz ariyoruz ben bu foruma 2012 de kayit olmusum ve o günden beri hergün umutla yine foruma giriyorum belki birsey bulunmustur diye ve bu tedaviyle iyilestigini söyleyen kisiler olmasi benim için denemeye degerdi, tamamen kendi istegimle denedim bir zararini görmedim. |
||
![]() |
||
hamza171
![]() ![]() ![]() |
|
Abi sen iyilesirsen çok sevinirim çogumuzun ortak belirtisi senin bünyede var ben de yogun bir dönemde olmasam evde 1 hafta kalip deneyecegim.Sen deneyip döner misin bize? :) |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
bana sorarsaniz magdur gör ve zamana dair siz iyilesmediniz arkadaslar aileleriniz sizden sikildi çabaniz ugrasiniz karsisinda hayal kirikligina ugramayin diye iyilestiginizin numarasini yapiyor size en HARBI testi söylüyorum gidin sokakta insnalarin agzina agzina konusun bakalim tepkileri ne evet hala tepkileri aileniz gibi ayni ise OZAMAN HARBIDEN IYILESMISSINIZDIR TEBRIK EDER ALLAHTAN kendime ve diger kardeslerime SIFA DILERIM
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Murat Hocaya sorum 36 saatlik açlik oruçlarini siz bu ise kendinizi verdiginiz için soruyorum deniyecekmisiniz etkisi olup olmadigini test etmek için?
|
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sn Magdurum: Siz iyilesmediniz. Hatta belki hasta bile degildiniz. Olmasini istediginiz senaryoyu oynuyorsunuz. Sizi saygisiz seviyesiz yaziniz sebebi ile forumdan sildigimi zannediyordum? Yanilmiyorsam geri geldiniz. geldiginizi görmemis olayim. Kalmaniza bu kez göz yumayim. Zannetikleriniz ve temennileriniz üzerine bir hurafe hipotezi dayatmaniz, müsteri bulmak ister gibi "haydi sen de bize katil" seklinde baskalarini oruca davet etmeniz, reklam yapmaniz, topluluk içerisinde pirim yapmak ve prestij elde etmek için olabilir. Ilgiyi üzerinize çekmek, gerçek hayatta olmasini arzu edilen bir lideri oynamak vesaire gibi sebeplerle olabilir. -------------------------- Degerli arkadaslar 36 saat aç kalmayalim. Bir yerlerimizi kanatmak 1.5 gün oruç tutmak falan gibi hurafelerle sagligimizi tehlikeye atmayalim. Aklimizi kullanalim. Aç kalarak karacigerdeki nasil bir kirliligi tamizliyoruz? Bu bilgi tanimli degil. Su kirliligi bir de biz bilsek, iyice tanimlasak, ne kiriymis bu? Nasil bir biyokimyasal maddeye kir adi verimis? Aç kalinca bu maddenin kaç mikro grami hangi metabolik yol üzerinden hangi reaksiyon ile uzaklasiyor? Hokus pokuslarla mi ugrasiyoruz bilim mi yapiyoruz? Uzun açlikta böbrek iflasi görülür. Kan tablosunda iyon delikleri açilir. Tekrar toparlayabilen ve toparlayamayan böbrek hasarlari görülür. Karaciger açigi kapatmak için kendi dokusunda hasar olusturabilir. Kisi uykulu ve budala zihinsel faaliyetler gösterir, akil sagligi bozulur, zihinsel muhakeme yetenegini kaybeder, kalp ritmi bozulur, kas erimeleri ortaya çikar laktat dehidrogenaz yükselir, adet takvimi bozulur, erkeklik faaliyetleri azalir, sperm üretmesi durur, seker düser, pH dengesi bozulur, solunum derinligi artar, solunum hizlanir, dolasim yetmezligi olusur, uzak organlar beslenemez, kan karinda toplanir, daha devam edeyim mi? Hekim olarak söylüyorum: 36 saat açlik palavrasina gülüp geçiniz. Dost olarak söylüyorum: bu hurafeyi dinlemeyiniz. Agbiniz olarak söylüyorum : aç kalmayiniz. her seyden yeyiniz, az yeyiniz. Güzel ve dengeli besleniniz. Daha sonra vakit ve firsat olursa bu konuyu degerlendirip ayrica yazacagim. Simdilik topluluga sagligini korumalari anlaminda ivedi bir mesaj vermek istedim -M |
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 7 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |