Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: IYILESTIM ARKADASLAR-MUTLU SON Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   7 Sonraki >>
Yazar Mesaj
pharmacy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 25
Alıntı pharmacy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2017 Saat 17:15
Hocam karaciger kisminda size katiliyorum yani karaciger de nasil bir kirlilik olabilir ki onu temizliyoruz kesinlikle haklisiniz bu konuda, ancak bu temizlikle asil bagirsaklar temizleniyor ben yaptim ve gerçekten bagirsaklarimin temizlendigini gördüm ve buna nasil ikna edebilirim sizi ama koku üzerinde kesinlikle azaltma yapti.Ben hemen sonucumu yazmadim bu temizlikten sonraki ilk 2 gün bende de arkadaslarin ki gibi hiç koku yoktu , ama sonrasinda yine agzimda yogunluk olusmaya basladi ama eskisi gibi degildi yani bu kesinlikle bagirsagimin temizlenmesiyle alakaliydi hatta ben bu temizlikten sonra bendeki kokunun kesinlikle bagirsakla alakali oldugu sonucuna vardim.

Yani ben dahil olmak üzere buradaki çogu arkadasimizin sorunu eminim ki bagirsak ve bunun üzerine yogunlasip tedaviyi de bu yönde aramaliyiz.

Ben sahsim adima tamamlayici tip'a inaniyorum, hacamat,sülük,beden temizligi vs. yani burada uzun süreli açliktan bahsedilmiyor bunun kisiye zarar verebilecegini düsünmüyorum yani bagirsak temizligi için aç kalmak gerekiyorsa söylenen süre zarfinda ben sahsim adima kalirim tabi bunu desteklemeyenlere de saygi duyarim.

Hocam benim size belki sizi daha memnun edecek baska bir sorum olacak, ben dedigim gibi sorunun bagirsakla alakali oldugunu düsünüyorum ve kolon temizligi arastirmalarim sonucunda ozon gaziyla kolon temizligi yapildigi gördüm hatta ozon gaziyla agiz temizligi de yapiliyor yani aç kalmak herkesin destekleyecegi bir konu olmayabilir bu ozon gaziyla temizlik hakkinda bilginiz var mi tedaviyi bu sekilde denesek bir de?
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2017 Saat 17:45
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: Magdurum

Arkadaslar saygisizlik yapmadik biz ama sunu da belirtmek istiyorum yorumlari ben de okudum ben bu yöntemle iyilestim o yüzden hurafe denmesi beni de üzüyor açikçasi konusmak gerekirse. Ama buna su an takilmiyorum sagligim her seyden önemli. Tabiki böyle bi forum olmasi hepimizi bir araya getirdi bu çok güzel ben de burda tanidigim arkadasim sayesinde iyilestim 18 sene hiç bir doktorun yapamadigini onunla birlikte cabalayarak biz yaptik basardik bundan büyük mutluluk yok :)
Acliklara gelince.arkadaslar 36 saatlik 5 tane açligi hafta sonlari tutarsaniz 1 ayda biter.yani 1 ay sonra sizinde kurtulma sansiniz var bu kadar imkansiz bakmayin biz de yaptik bizim de sosyal hayatimiz vardi arkadaslar :) 2 haftaya yakin vaktiniz varsa 2 gün arayla yapip bitirebilirsiniz. Yani bu Oruçlar tamamen size kalmis bos zamanlarinizda tutun 36 saatlikleri. Toplamda 5 tane olacak sekilde :) çaresiz degilsiniz arkadaslar. Evet geniz akintisi dil pasi vs. Hepsi var hala ama koku bunlardan degilmis tukurugumde kokuyordu benim o da geçti onu da belirtmek isterim arkadaslar. 3. Haftaya girdim hala koku yok sabah uyaninca bile yok arkadaslar.
Murat Hocama sormak istiyorum acliklar ve sonrasinda yaptigimiz karaciger temizlemesi adi altinda ki uygulamayla ictigimiz belirli miktardaki zeytinyagi limon suyu karisimi nasil olur da bizi iyilestirir ? Biz iyilestik sindirim sistemimizden kaynaklandigini gördük. Siz yazdiklarimizi onayliyor görüyorsunuz hocam ben 3 haftadir koku yok diyorum ve 18 sene ben yasamamisim hiç su 3 haftadir insan oldugumu anladim.sizin bu konuda fikirleriniz nedir ?

Sn Magdurum:

Siz iyilesmediniz. Hatta belki hasta bile degildiniz. Olmasini istediginiz senaryoyu oynuyorsunuz.

Sizi saygisiz seviyesiz yaziniz sebebi ile forumdan sildigimi zannediyordum? Yanilmiyorsam geri geldiniz. geldiginizi görmemis olayim. Kalmaniza bu kez göz yumayim.

Zannetikleriniz ve temennileriniz üzerine bir hurafe hipotezi dayatmaniz, müsteri bulmak ister gibi "haydi sen de bize katil" seklinde baskalarini oruca davet etmeniz, reklam yapmaniz, topluluk içerisinde pirim yapmak ve prestij elde etmek için olabilir. Ilgiyi üzerinize çekmek, gerçek hayatta olmasini arzu edilen bir lideri oynamak vesaire gibi sebeplerle olabilir.

--------------------------
Degerli arkadaslar

36 saat aç kalmayalim. Bir yerlerimizi kanatmak 1.5 gün oruç tutmak falan gibi hurafelerle sagligimizi tehlikeye atmayalim. Aklimizi kullanalim.

Aç kalarak karacigerdeki nasil bir kirliligi tamizliyoruz? Bu bilgi tanimli degil. Su kirliligi bir de biz bilsek, iyice tanimlasak, ne kiriymis bu? Nasil bir biyokimyasal maddeye kir adi verimis? Aç kalinca bu maddenin kaç mikro grami hangi metabolik yol üzerinden hangi reaksiyon ile uzaklasiyor? Hokus pokuslarla mi ugrasiyoruz bilim mi yapiyoruz?

Uzun açlikta böbrek iflasi görülür. Kan tablosunda iyon delikleri açilir. Tekrar toparlayabilen ve toparlayamayan böbrek hasarlari görülür. Karaciger açigi kapatmak için kendi dokusunda hasar olusturabilir. Kisi uykulu ve budala zihinsel faaliyetler gösterir, akil sagligi bozulur, zihinsel muhakeme yetenegini kaybeder, kalp ritmi bozulur, kas erimeleri ortaya çikar laktat dehidrogenaz yükselir, adet takvimi bozulur, erkeklik faaliyetleri azalir, sperm üretmesi durur, seker düser, pH dengesi bozulur, solunum derinligi artar, solunum hizlanir, dolasim yetmezligi olusur, uzak organlar beslenemez, kan karinda toplanir, daha devam edeyim mi?

Hekim olarak söylüyorum: 36 saat açlik palavrasina gülüp geçiniz. Dost olarak söylüyorum: bu hurafeyi dinlemeyiniz. Agbiniz olarak söylüyorum : aç kalmayiniz. her seyden yeyiniz, az yeyiniz. Güzel ve dengeli besleniniz.

Daha sonra vakit ve firsat olursa bu konuyu degerlendirip ayrica yazacagim. Simdilik topluluga sagligini korumalari anlaminda ivedi bir mesaj vermek istedim

-M

görüsünüze katiliyorum bilimden yanayim Bilim herzaman önce Nedenini arastirir sonra Ne yapabiliriz diye çözümünü eger ortada bir agiz kokusu varsa bu bir bulgudur Nedenini bilmemiz gerekir sonrada nedenini ögrendigimizde Çözüme kavusabilir bi yani varsa çözümü uygulariz yoksada Çözümünü aramak için ugrasiriz , bu hayatin her dalinda sporda sanatta müzikte eglencede bilimde tipta insan dogumunda ölümünde hatta metafizik konularinda bile herzaman neden ve sonuç vardir diye düsünüyorum Nedensiz birsey olmaz nedeni olusturdugu gibi bi sonucu veya bi çikisi bitisi yok olusu olmayan birseyde olmaz yapbozda parçalari birlestiremeyen insanlariz sadece bu forumdakiler çogu nedenini bilmiyor nedenlerini bilseler inaniyorumki cani gönülden çogu iyilesebilir

saygilar tüm forum üyelerine ve forum kurucusuna
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Magdurum
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 24
Alıntı Magdurum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2017 Saat 18:01
Ben 2007 yilindan beri bu forumu kullandim bugüne kadar forumda ne bir arkadasima ne de size bir saygisizligim olmamistir. Eger ' hocam lütfen hurafe demeyin ' demek oluyorsa evet saygisizim. 7 yasindan 25 yasima bu hastalik ile yasamak ne demek ben çok iyi biliyorum hocam, biz hiç bir zaman sizler gibi diledigimiz gibi gulemedik, konusamadik, sevdiklerimize sarilamadik. .Inanin su an yasadiklarimi suraya yazmaya çalissam sayfalar sürer..
Evet 7 yasinda arkadasimin ' agzin çok kokuyor dislerini fircalamiyor musun ? ' demesiyle basladi benim maceram. .o günden bugüne denemedigim sey kalmadi. Agiz Dis KBB iç hastaliklari tüm bölümlere gittim. .onlarca tedavi tetkik yapildi yüzlerce ilaç yazildi endoskopiler yapildi bu 18 senelik hayatimda her gece iyilestigim günü hayal ettim, hatta çogu kez umudumu yitirdim.forumu çok aktif kullanan bir kullaniciyim 15 16 yasindan beri sürekli arastiran ve olur olmadik hastaliklarla karsiniza çiktim ' hocam acaba bundan mi , bu hastaliktan olabilir mi ? vs. ' sizinle her zaman çok güzel bir iletisimimiz oldu size özelden ulasip ' hocam bir çözüm yok mu artik dayanamiyorum her sey çok agir geliyor ' dedigim zamanlar da oldu. Yani ben hastaydim hocam.
Egoist bir insan degilim hocam beni sadece burda yazdiklarim kadar tanir fikir yürütür ve ' .... bir insansiniz ' diyip boslugu dilediginiz gibi doldurabilirsiniz. Sosyal medya hesabi bile olmayan bir insanim bu forumda elde edecegim prestij ne olabilir ki ? Cevap hakki dogdugu için söylüyorum kesinlikle kabul etmiyorum.
Tedavi hakkinda sürekli kokuyu guncelliyorum zaten. Evet basta bana da çok tuhaf gelmisti ama iyiki yapmisim. Yapmasaydim su 3 hafta da 18 senedir hayalini kurdugum hiç bir seyi yasayamazdim.36 saatlik açlik basta çok ürkütücü durabilir ama ben hiç bir saglik sorunu yasamadim ayrica dogustan bir böbregim de sorun var ona ragmen hiç bir sey yasamadim hocam.
Evet arkadaslarimla da konustum, toplantiya da girdim, sevdigim yakin arkadaslarima da hohladim koku yok arkadaslar.
Konuya katilimi artirmak istememin sebebi belki o arkadaslarim da iyilesir düsüncesi, forumda kalmamin tek amaci da bu düsünce idi zaten. Birileri daha iyilesebilir ve iyilesen arkadaslarimin bir duasi bana dünyalari verirdi. Forumda bir çok baslik ve konuyu 2007 den bu yana ben açtim ilk karbonat konusunu ben açtim ilk elma sirkesini ben açtim sikayetlerimizi ana basliklar altinda belirleyelim dedim tane tane sikayetlerimi yazdim benden sonra çogu arkadasimiz da yazmisti hepimizde sorunlar % 95 ortakti ' sizde deneyin' dememdeki tek amaç ortak sorunlarimiz ile onlarin da bu yöntem ile iyilesebilecegiydi.
2007 den bu yana ne foruma ne size bir saygisizligim olmadi hocam. Ben kötü bir insan degilim. Keske beni normal hayatta da tanisaniz. Yazdiklariniz çok agrima gitti 25 yasinda genç bir hanimefendi olarak cok kirildigimi belirtmek de isterim. Tedaviyi siz arkadaslarim yaparsiniz ya da yapmazsiniz hiç önemli degil benim için ama bu kadar riskliymis yapmayin o zaman.Insallah bir gün hepiniz iyilesir kurtulursunuz bu hastaliktan tek temennim bu. Saglicakla kalin.
(Lütfen yayinlayin hocam)
IP
ZamanaDair
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 19
Alıntı ZamanaDair Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2017 Saat 21:56
Arkadaslar bende yaklasik 8 yil bu hastalikla mücadele ettim. Bu hastalik bana çok sey ögretti. Kisaca bahsedecegim ve bu forumdaki son mesajim olacak insaAllah. Artik bende yoruldum açikcasi.

Herkesin kazanimlarindan bazilari ve benim mücadelem;

----
Küçük seylerle mutlu olmayi,sabretmeyi,yalniz kalabilmeyi,kibirsiz ve egosuz bir insan olabilmeyi gibi daha sayamayacagim kadar çok sey. Bu hastaligi çeken insan derin düsünme yetenegine sahip daha sakin insanlar olabiliyorlar. Tabii ki sinirlerimiz yipraniyor ancak çözüm bulunamayacagini anladigimizda çaresiz bir insan olduk. Dis görünüsümüz gayet iyi hatta bazilarimizinki çok iyi oldugu halde kimsenin yanina yakistiramadik kendimizi. Çünkü yeri geldi kendimizden bile soguduk.
Hep düsündüm bu koku bende olmasaydida baskasindan bu kokuyu alsaydim sürekli ne olurdu diye. Ancak koku kendimden bile tiksindirmisti beni. Katlanamazdim ki hiçkimse hiçkimseye katlanmak zorunda degil.
Is hayatina atilamadik,istedigimiz okula dogru düzgün hazirlanamadik. Ben ne zaman ders çalisacak olsam aklima acaba yarin kokuyla nasil basedecegim falan gelirdi.

Günün 24 saati varsa 8 saati uykuyla geçer, geri kalan 16 saat bu kokuyu düsünerek geçirirdim. Acaba ne olacak,ne kadar kokacak,insanlardan nasil kaçarim,havadar alanlari nerede bulurum vs. Bu psikoloji ile insan hiçbir alanda ve konuda yogunlasamiyor.
Zihnim çok duraganlasti. Birseylere sürekli dalip gidiyorum,birseyi düsünürken bazen ne düsündügümü unutuyorum. Dalginlik hat safhada.

Sabah uyaniyorsun koku ile dakika 1 gol 1. Gece uykuya dalarken yine ayni düsüncelerle uyuyoruz.

Otobüslerdeki 20 dakikalik yolculuklar bize zehir oluyor. Oturacak yer varken bilerek oturmuyordum. Birisi yanima otururda kokuyu duyar diye. Çünkü burnumdanda geliyordu koku.

Sinifta insanlarin yanina oturmak eziyetti. Dersi dinlemek için en öne oturmak varken hep en arkalarda oturdum. Derse odaklanmak isterken hep aklimda koku var ve bununla basetmeye çalisiyordum. Haliyle ne ders ne baska birsey dinleyebildim. Yillar çöp oldu gitti.

Allaha sükür fiziksel özelliklerim,dis görünüsümden memnundum. Ancak kimseye yakistiramadim kendimi.Zaten bu hastaligida hiç kendime yakistiramamistim. Kimse bana katlanmak zorundada degildi.

Bazen oturup aglamak geliyordu içimden,her denememde çok umutlaniyordum. Sirkeden,karbonattan,limondan herseyi ilk denememde çok çok hevesle denedim. Ancak her seferinde hüsrandi ve düsüsüm yükseklerden oluyordu.

Ancak hiçbir zaman bu kadar zorlanmama ragmen intihar gibi birseyi yakistirmadim kendime. Heleki kanser olmak daha iyidir gibi düsünceler asla. Bu hastalik onlarin yanindan geçmez diye düsündüm herzaman. Çünkü insanin agzida koksa tek basina saglikli birsekilde aci çekmeden yasayabilir.

Psikolojim son derece bozuldu. Yillar içinde sempatik sinir bozuklugum ortaya çikti. Kalp çarpintisi,kizarma,ani terlemeler,titremeler.
Bunun nedeni çok dogal olarak özgüven eksikligiydi.

O kadar ezik hissettikki kendimizi, hiçbirseye layik göremedik.

Insanin içinden Allaha isyan etmek geçiyor olabilir ancak etmeyin.Isyan etmeyin,Allah her hastaliga çare vermistir diyip sabredin.

Arkadaslar ben çok kötü yillar geçirdim.En güzel dönemlerim köse kapmacayla,kaçmayla geçti. Ancak sonunda kurtuldum Allaha sükür. Artik bu forumdaki son mesajim.

Sunu bilin ki suanda kendinizde bulunan psikolojik hastaliklariniz iyilesirseniz eger % 90 i aninda 1 gün sonra son bulacak. Ancak bazi hasara ugramis seylerin tamiri zor olacaktir. Bende öyle oldu. Hala tam düzelmis degil ruh halim. Hala o günler aklimdan çikmiyor. Bence bu iyilesmekten daha zor olan kisim. ANcak ben üzülmüyorum çünkü çok olgun bir insan oldum artik,pistim.

InsaAllah herkes iyilesir. Ben iyilik yaptim,denize attim. Dileyen alir dilemeyen almaz. Kalbim rahat,içim ferah. Ister bu yöntemle iyilesin ister baska yöntemlerle iyilesin farketmez. Sonuçta hayatta yeniden dogmus gibi olacaksiniz. Bu hissi iyilesmeden asla bilemezsiniz. Insan yasamadigi birseyi tahmin bile edemez.
Foruma sadece ulasmak isteyenler için girecegim. Özel mesaja ulasmak isteyenler yazarsa onlara arada sirada bakarim,onun disinda artik benden bu kadar.

EYVALLAH.
Karanliklardan 'AYDINLIGA' giden yolda tek basina
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2017 Saat 23:32
Magdurum,
senden ve iyilesen diger arkadaslardan bir tek ricam var:
Lütfen (!!!) bu forumdan uzaklasmayim ve bizi yalniz birakmayin.
Bizim her pozitif sonuc veren bilgiye ihtiyacimiz var.
Sahsen yazdiklarini okuyunca cok duygulandim. Her satirda samimiyetin ve iyi niyetin acikca ortada.
Lüzfen gitme ve gitmeyin..Uzun bir süre ara ara dönüs yapin ve güncellemr yapin lütfen.

Ben de bu teknigi yapmaya kararliyim..lakin haftanin 6 günü calisiyorum. Nisanda tatilim var. Ilk isim bunu denemek olacak.
Bitlikte güncelleyelim durumu. Belki bende etkisi olmaz, belki de tümüyle bitirir..
Deneyecegim. Yeter ki gitmeyin!
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2017 Saat 23:33
Magrudum ,
senin adina çok sevindim harika bir his olmali bu.

36 saat açlik yanlis anlasiliyor biraz, aç kalinmiyor aslinda ama kitaptaki bilgilere göre sadece meyve/meyve suyu ve su ile zaman geçiriliyor.
yani hiçbir hayvansal gida , karbonhidrat alinmiyor.

bende tek tarafli burnumdan genzime dogru rahatsiz edici bir mukoza var. koku yapiyor çok fena. ama saglikli beslendigim zamanlarda (fresh, etten, ekmekten uzak) çok daha hafif oluyor nefesim.

Sindirim sisteminin koku yaptigina %100 katiliyorum. Bu konuda ne yaptiysam + sonuç aldim.

3 günlük açlik konusunda çalisan biri olarak çok agir oldugunu düsünüyorum. Bu sadece 3 gün aç kalmak degil. ön hazirligi var. En az 2 hafta sadece salata /meyve ve sebze yemegi ile beslenilecek. baska hiçbir sey yok.
Dün basladim ama bugün o kadar halsiz hissettim ki kendimi. tekrar deneyecegim. ama kusma kismi filan sikintili çok.

IP
pharmacy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 25
Alıntı pharmacy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Subat-2017 Saat 16:16
Effect 3 günlük yapmak zorunda degilsin,36 saatlik oruçlardan 2 gün arayla 5 kez yapman daha kolay olur..
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Subat-2017 Saat 22:33
Burada anlatilan yöntemin saçma olduguna inansam da uzun süreli aç kalmak aslinda düsünüldügü kadar zararli degil. Tam tersine 2016 Nobel tip ödülü bu konuda çalisma yapan doktora verildi.

"otofaji" adi verilen bu olayda vücut üç gün aç kaldigi zaman enerji ihtiyacini karsilamak için eski, yipranmis hücreleri yemeye basliyor(sindiriyor). Bu sayede vücut yenileniyor, kanser alzheimer gibi hastaliklara çözüm bulunacagi düsünülüyor.

Bunlar benim okuduklarimdan çikardigim sonuçlar. Ayrintili bilgi isteyen "otofaji " veya "2016 Nobel tip ödülü" yazarak genis bilgiye ulasabilir.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Subat-2017 Saat 22:45
Orjinalini yazan: asdf

Burada anlatilan yöntemin saçma olduguna inansam da uzun süreli aç kalmak aslinda düsünüldügü kadar zararli degil. Tam tersine 2016 Nobel tip ödülü bu konuda çalisma yapan doktora verildi.

"otofaji" adi verilen bu olayda vücut üç gün aç kaldigi zaman enerji ihtiyacini karsilamak için eski, yipranmis hücreleri yemeye basliyor(sindiriyor). Bu sayede vücut yenileniyor, kanser alzheimer gibi hastaliklara çözüm bulunacagi düsünülüyor.

Bunlar benim okuduklarimdan çikardigim sonuçlar. Ayrintili bilgi isteyen "otofaji " veya "2016 Nobel tip ödülü" yazarak genis bilgiye ulasabilir.

Himm. Gogil tiklyarak doktorculuk oynamaya israrla devam ediyoruz ?

Peki haydi söyleyin bakalim Ohsumi yaptigi çalismada otofaji hakkinda neler söylüyor? Çalismanin basligi nedir? Materyal metot ve conclusion bölümünde ne söylemis.

Defter ktap açik. Size 2 gün müsaade ediyorum.
-M
IP
gökhan
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 12
Alıntı gökhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Subat-2017 Saat 00:02
Magdurum oncelikle seni tebrik ediyorum soylediklerin bence cok mantikli en kisa zamanda uygulayip burdan yazacam.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Subat-2017 Saat 14:23
Arkadaslar Nobel ödülü alan bilim adami 36 sat aç kalin demedi.

Veya 36 saat aç kalmayi tavsiye ve telkin edecek her hangi bir düsünceye kapi açmadi.

Nobel ödülü verilen bilim adami kendi adini kullanarak böyle garip bir oruç tutuldugunu bilse üzülürdü heralde.

Internet kirliligine kapilip sagliginizi tehdit edecek uygulamalara girmeyin. Gogil tiklayarak doktor olunmaz. Gogil kirli bir ortamdir, Gogil ile hiç bir bilim ögesi tam olarak arastirilamaz.

Burada yayinlanan asilsiz bir uygulamayi yaparken tek bir tanenizin sagligina zarar gelse kendimi de sorumlu tutarim. Yanlis bilginin yayilmasina yardim ettigim için kendimi affetmem. Sagliginizla oynamayin 36 saat oruç tutmayin. Bu forumu bana kapattirmayin.

-M

IP
denizedogru
Üye
Üye

Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Subat-2017 Saat 16:26
Allah askina bu faydali olsa bile eminim koku geri dönecektir. Surada birbirimize yardimci olamiyoruz daha. Agiz kokuma neden olan ne bilmeden tedavi mi edecegim? Ve kesin sonuç alacagim. Insan merak eder en azindan sorun ne diye ya. Mesela bademciklerini aldiranlar var koku geçmedi diyor acaba nasildi da geçmedi çok mu yogundu yoksa geçistirilebilen bir koku muydu? Biz de buna göre hareket edelim güzel açiklamalar yapsaniz daha iyi olacak.
IP
denizedogru
Üye
Üye

Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Subat-2017 Saat 16:30
Bos bos tartisiyoruz buradan da sogudum artik.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Subat-2017 Saat 20:33
Orjinalini yazan: aydinmur

Arkadaslar Nobel ödülü alan bilim adami 36 sat aç kalin demedi.

Veya 36 saat aç kalmayi tavsiye ve telkin edecek her hangi bir düsünceye kapi açmadi.

Nobel ödülü verilen bilim adami kendi adini kullanarak böyle garip bir oruç tutuldugunu bilse üzülürdü heralde.

Internet kirliligine kapilip sagliginizi tehdit edecek uygulamalara girmeyin. Gogil tiklayarak doktor olunmaz. Gogil kirli bir ortamdir, Gogil ile hiç bir bilim ögesi tam olarak arastirilamaz.

Burada yayinlanan asilsiz bir uygulamayi yaparken tek bir tanenizin sagligina zarar gelse kendimi de sorumlu tutarim. Yanlis bilginin yayilmasina yardim ettigim için kendimi affetmem. Sagliginizla oynamayin 36 saat oruç tutmayin. Bu forumu bana kapattirmayin.

-M

Hocam su hayatta bu sorunu konusabildigimiz tek yer burasi, sizin yorumlarinizi dört gözle bekliyoruz. Kapatirsaniz ne yapariz kiminle konusuruz, haklisiniz kabul ediyorum çok saçma egilimler gösteriyoruz bazen, çaresizlikten..

Bu açlik orucunu uygulasak da bu forumdan duydugumuz için olmayacak , en azindan benim için. Kitabini 2 yil önce almistim. Bazi tedavileri uyguladim hatta. Bir kaç tanidigim 36 saatlik uygulamayi zayiflamak için yapti. Bunu uygulayip bir zarar gören duymadim. Çok dayanilamazsa biraz serbestisi var zaten bildigim kadariyla, arada su filan içilebiliyor. Tarifsiz derecede ümitlensem de ben kendi adima iyilesecegimi düsünmüyorum çünkü sorun geniz akintisi. Sadece alerjik durumlar hafifleyecegi için belki bir nebze sorunum hafifler:( o bir nebze bile bana çok ama çok sey ifade ediyor
IP
delux
Üye
Üye

Gönderilenler: 44
Alıntı delux Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2017 Saat 17:29
%90 nimizin agizinin diski gibi kokmasinin sebebi bagirsaklar arkadaslar bunun farkinda bile degil cogumuz malesef :( hepimizin doktora gidip ayri ayri bilgiler elde etmesi gerekiyor,sali gunu randevu aldim tek tek dolasicam doktorlari cozene kadar bu olayi, bugune kadar hep mide veyahut kbb uzerine odaklandim ama deyil hic biri deyil 3 senedir burada uygulamadigimiz yontem kalmadi bircogumuzda yorulduk artik farkindayim ama pes etmek yok!!! bagirsaklara odaklanmamiz gerekiyor,en basitinden birkac gun hayatinizdan sekeri,hamur islerini,gazli icecekleri cikartin gunde 2 litre su icmeye calisin haftada 3 gun gun yuruyus yapin, , kokunun azaldigini goruceksiniz gecmesede,arkadasimiz aclik yontemiyle kurtulmus onun adina cok sevindim saygi duyuyorum,ama bu isin ilimi yontemi tedavisi mutlak olmali,ulkemizdeki doktorlarin bircogunun bilgisiz oldugunu bilsemde pes etmicem,olayi cozersem bu forumdaki bir cok arkdasimizin yuzunu guldurucem insallah pes etmeyin arkadaslar.
bazilarimizin kokusu 1 metreden hissedilir,bazilarimizinki 20 30 cm mesafeden,kokunun 1 2 metreye ulasdigini soyleyen arkadaslar sigara cay,kahve,nescafe kunefe baklava yogun serbetli tatlilar beyaz ekmek,hamur isi seyleri surekli yiyerek var olan kokularini getirebilecekleri en son noktaya ulastiriyor ve malesef bunun farkinda bile deyil bir cogumuz,kafanizi cok yormayin arkadaslar ozellikle !!!!!!!! agizinin diski gibi!!!! koktugunu size soyleyen varsa lutfen bir araya gelelim ve bilgilerimizi paylasalim burada kimsenin masal dinlemeye gucu kalmadi...
IP
mehmet27
Üye
Üye

Gönderilenler: 81
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2017 Saat 22:45
Azotlu bilesiklerden methylpyrazine, pyridine, pyrol isimli kokulu maddeler içilen kahvede bulunur, veya methionin isimli amino asitten Clostridium’lar tarafindan olusturulur.

Diskida en sik rastlanan gaz , kisa zincirli yag asitleridir. Ikinci sirada sindirilemeyen karbonhidratlardan arta kalan dalli yag asitleridir. Yag asitleri metillenebilir. Bu durumda daha keskin bir koku meydana çikar.

Organik gazlarin içerisinde en sik rastlanan acetone ve 2-butanone 'dur, karbonhidrat metabolizmasindan arta kalir. Diger organik gazlardan baslicalari. Methylphenol, Pentanoic acid, Indole, Methylfuran, Dimethyldisulfide, Carbon disulfide, Butanoic acid, Benzaldehyde, Ethanoic acid, Methyl hepten, Pentanone, Butanone, Butanedione, Acetaldehyde, Acetone, Heptanone, Propanal, Hexanal, Methylbutanal, Butanal, Ethanol, Methylbutanal, Propanoic acid Murat hocam size ait makaleden bir kesit diski kokusuna sebebiyet veren bu gazlardan nasil kurtula biliriz kolondan emilerek karacigere geçmesini engelleme sansimiz varmi? karaciger,bagirsak temizligi yapip iyilesen arkadaslarimizi bu gazlardan kurtulduklari için iyilesme ihtimalleri varmi?
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2017 Saat 09:10
tam olarak ne uygulasiniz karaciger icin
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2017 Saat 09:19
aminnnnnnnnnnnnnnnnnn
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2017 Saat 09:29
bende ogrenmek istiyorum yontemi ltf mesaj atin
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2017 Saat 09:31
bende denemeliyim zira durumum çok vahim

IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2017 Saat 10:53
karaciger temizligi nasil yapilr anlatirmisiniz
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2017 Saat 12:51
Arkadaslar safra kesin iz de çamur ya da tas olabilir ama bunlar bagirsaklari tikayana kadar size rahatsizkik vermeyebilir agri falan olmayabilir. Ve agiz kokusu sebebi olabilir bence karaciger detoksunda kokunun sifirlabmasinin nedeni burda yatiyor. Çünkü ben diyet yapiyorum koku çok azaliyor ama sifirlanmiyor kRaciger detoksunda zirve olacagina inanuyorum illa açlik prucuyla yapmak zorunda degilsiniz aidin salih in bir çok yöntemi var. Hafif beslenerekte yapabilirsiniz biraz süre uzar o kadar. Ben su anda diyete yine ara verdim toksinleri atamiyorum çünkü vücuduma yayiliyor düsünün o derece zehir var içim de. E tabi kabizlikta old için zehir ne ile atilacak vücuttan mantiken deriye yayilacak. Ama korkmayin bir sorun yok bol su içerek geçiyor. Ama ben de panik atak old için birakiyorum diyeti sali günü doktor reandevum var bir doktorla yapmaya karar verdim. Ozon noralterapi vs bu yöntemlerle toksinleri atip yoluma öyle devam etmeyi düsünüyorum. Bu yontemler asla tek basina tedavi etmez sakin yanilmayin sadece tedaviye yardimci elemanlardir ayni bitkisel kurler gibi düsünün. Bir de bu aralar sabahlari aç karnina su içiyorum 750 ml. Kabizlik bitti bu sekilde bir de diyet yapmadigim halde koku da azalma var çok ilginç geldi. Çikolata yiyorum mesela dehset koku yapmasi lazim ama yapmiyor bunu da toksinleri atmama bagladim. Cunku koyu denk ishal oldum bu da vücuttan zehir attigim anlamina gelir sanirim. Arkadaslar sorun buralarda bir yer de emin olun etrafinda dolasip duruyorum ama son darbeyi doktor kontrolunde yaparim uamrjm.. asla vazgecmeyin.. hastalik varsa çare de vardir..
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2017 Saat 09:33
Agiz kokusu ile alakali degil ama yaptigimiz diyetin nasil büyüdügünü ve sadece koku için degilde bir çok hastaliga iyi geldigini toksinlerden arinmanin ve selasyonun olmasi gerektigini anlatan bir yazi.. Gördüm paylasiyorum arastirmadim benim bildigim seyler old için. Ama siz de okuyun alginiz degissin istiyorum.. faydali bir yazi olarak gördügüm için paylasiyorum. Bir sayfa da gördüm kopyala yapistir yapiyorum. Hepsi bu.

MS HASTALIGINI BESLENME ILE TEDAVI EDEN DOKTOR
DR. EMIN MINDAN
Türkiye, Dr. Emin Mindan’i beynin görme, konusma, yürüme gibi fonksiyonlar üzerindeki kontrol kabiliyetini bozan MS hastaligini tedavi eden doktor olarak tanidi. Uzmanligi çocuk hekimligi olan Mindan ‘Çocuklar nasil daha az hastalanir’ üzerine yillardir sürdürdügü çalismalari sirasinda MS’li hastalarla tanisti.

MS’in diger yaygin ve ölümcül birçok hastalik gibi büyük oranda yanlis beslenmeyle ortaya çiktigini tespit eden Mindan, bu hastalar üzerine uygulanan dogru bir beslenme tedavisinin hastaligi gerilettigini gördü. Ancak Mindan’in beslenmeyle ilgili tespitleri sadece MS hastalariyla sinirli degil. Saglikli yasamak isteyen herkesin Mindan’in söylediklerini dikkate almasinda fayda var. 60 yasindaki Mindan kendi yasaminda da tavsiye ettigi beslenme seklini uyguluyor ve son derece saglikli bir hayat sürüyor. Iste MS’le savasta büyük zaferler kazanan Dr. Emin Mindan’in hem hastalar hem de saglikli yasamak isteyenlere önerileri.

Agir metallerden arinmanin yolu sogandan geçiyor

HASTALIKLARA sebep olan agir metalleri asilarla, saç boyalariyla, sikilastirici krem ve rujlarla, egzoz dumaninin havaya, meyve ve sebzelere karismasiyla bir sekilde vücudumuzda biriktiriyoruz. Vücutta agir metal olup olmadigini bir ilaç vererek idrarda tespit ediyoruz. Saçta ve vücut kilinda da tespit edilebiliyor. Agir metal birikimi vücutta halsizlik, sik sik enfeksiyonlara yakalanma, unutkanlik, yorgunluk, beyinde biriktigi için panik atak ve depresyona yol açabilir. Cem Kinaci adli bir hekim arkadasimiz ile vücudu agir metalden arindirmaya çalisiyoruz. Çok ilginç sonuçlarla karsilastik. Yillarca afttan kurtulamayan çocuklarda kursun zehirlenmesi oldugunu gördük. Vücudun bu agir metallerden arindirilmasina selasyon diyoruz. Sarimsak, sogan, yesil gidalar ve yosunlar agir metallerin vücuttan atilmasini sagliyor. Özellikle tek hücreli yosun spirulina, Araplarin bitkilerin atasi dedigi alfalfa, kelp dedigimiz deniz yosunlari vücuttan agir metalleri atan dogal bitkiler...

Baharat olarak zerdeçali içecekte kefiri tercih edin

Beyaz ekmek tipki seker gibi çok zararli. Kepek ekmeginin de beyaz unla yapilan ekmekten pek farki yok. Ekmek olarak tam bugday ekmegi az miktarda tüketilebilir.

Kefir dünyanin en büyük bulusu. Kansere, sinir sistemine, alerjik hastaliklara karsi koruyor. Kefiri taze sütle ya da günlük pastörize sütle mayalamak lazim. Sagligina önem verenlere günde 1-2 bardak kefir içmelerini öneriyorum.

Et olarak sadece kuzuyu tercih edin. Çünkü kuzuyla çok oynanmiyor. Tavuklar da artik faydasiz hale geldi. Tavuk yerine hindi tüketebilirsiniz.

Her gün yumurta, peynir, kefir ve kefirle mayalanmis ev yogurdu, az miktarda tereyagi ve zeytinyagi, patates hariç tüm sebzeleri tüketmekte fayda var. Yesil sebzeler ve filizler, sogan ve sarimsak da vücudu arindirmada çok önemli. Meyvelerden az sekerli olanlari ve özellikle bögürtlen ve yabanmersinini tercih edin.

Yemek pisirirken güveç, cam ve toprak kaplar kullanin. Buharda pisirmeyi veya izgarayi tercih edin. Ille de kizartma yapilacaksa sarimsakli yogurtla tüketerek yan etkilerini ortadan kaldirmak lazim.

Kebabi az ekmekle, salgam ve yesillikle tüketirseniz zarari daha az olur.

Baharatlar birçok gida takviyesinden daha iyi. Mesela köri ve zerdeçal mutlaka kullanilmali. Üzüm çekirdegi ekstresinin de göz damarlarini ve kilcal damarlari koruma özelligiyle gida takviyesinde özel bir yeri var.

Küçük baliklar daha az agir metal topluyor. Bu nedenle küçük baliklari ve omega 3 bakimindan zengin olan sardalye, somon, uskumru ve alabaligi yiyebilirsiniz.

Belirtileri ciddiye almamak MS teshisini güçlestiriyor

BIR sinir sistemi hastaligi olan Multipl Skleroz (MS) sinirleri koruyan ve sinirsel iletimi saglayan miyelin kilifinin zarar görmesiyle ortaya çikiyor. Bu hastalikta vücut kendi dokularini yabanci gibi algilayarak zarar vermeye basliyor. MS’li hastalarin çogu 20 ile 40 yas arasinda. Son yillarda çocuklarda görülme sikligi artmis durumda. MS, kadinlarda 2- 3 kat fazla görülüyor ve Türkiye’de yaklasik 40 bin MS hastasi bulunuyor.

Hastaligin belirtileri arasinda ise uyusma, karincalanma, agri, yanma ve kasinti, görme bulanikligi, göz agrisi, çift görme, bas dönmesi, yürüme ve denge bozukluklari, titreme, eklem tutulmasi, yorgunluk, felçler, idrar ve diski kaçirma, sürekli huy degisiklikleri, depresyon, manik davranislar görülüyor. MS bulgulari baslangiçta sinsi olabiliyor ve keçelenme ve uyusma gibi bulgular vesvese olarak kabul edilebiliyor, bu nedenle kesin tani konulmasi uzun zaman alabiliyor.

Vücuda toksinlerin girmesinin nedeni sekerli ve unlu gidalar

Gerek agir metaller, ozon tabakasinin delinmesi ve rafine un, sekerin tüketiminin artmasi gerekse omega 6 bakimindan zengin ayçiçegi, misirözü, margarin gibi ürünlerin kullanilmasi insanlarin sagliksiz bir ortamda yasamasina neden oluyor. MS’de yas ortalamasi gittikçe düsüyor ve hastalik çok daha sik görülüyor. Çünkü MS’i olusturan sebepler gün geçtikçe artiyor. MS’in olusumunda birinci sebep bagirsak florasinin bozulmasi. Sindirim sistemimizde probiyotikler asker gibi toksinleri, sindirilmemis proteinleri, zararli maddeleri hatta kanser hücrelerini içeri sokmuyor. Ancak sekerli, unlu gidalar, agir metaller, antibiyotikler bagirsak geçirgenligini artiriyor. Böyle olunca bagirsaktan içeriye sindirilmemis gidalar ve toksinler giriyor. Vücut ürettigi antikorlarla kendi beynini vuruyor. Yaptigimiz tedavide bunlari ortadan kaldirmaya çalistik. ABD’de bizimkine benzer bir tedavi olarak Schwank Diyeti var. Bir sene kadar et ve sindirimi zor gidalari yasaklayip sebze türü gidalari veriyorlar. Akupunktur yapiyorlar ki; akupunktur dogru yapildigi zaman bünyeyi kuvvetlendiriyor. Bir de dogal takviyeler veriyorlar. Ingiltere’de ise hiperbarik oksijen tedavisi ve diyet bir arada kullaniliyor.

Günes kremi D vitaminini engelliyor

YARDIM ettigimiz hastalarda öncelikle rafine un, seker ve tatli gidalari kaldirdik. Bünyeyi güçlendiren özel gidalari listeye ekledik. Birçogunda D vitamini eksikligi var. Aslinda güneslenmeyi bilmiyoruz. Tatile gittigimizde kisa zamanda uzun süre güneste kaliyoruz ama koruyucu kullaniyoruz. Bunlar bizim D vitamini almamizi engelliyor. Aslinda yazin saat 11.00-14.00 disinda düzenli günese çkmak birçok hastaliga karsi güçlen-memizi saglar. Biz de D vitamini veri-yoruz. Omega 6’yi ayçiçegi, margarin ve diger gidalardan çok fazla aliyoruz. Omega 3’ü sadece balik ve birazcik da semizotundan aldigimiz için vücut dengemiz bozuluyor.

Bebegi kasiga alistirmak için meyve yedirmeyin

DÖRT milyon yildan beri bu dünyada varligimizi sürdürüyoruz ve insanlar bu sürenin yüzde 99.98’inde sebze, av eti ve bögürtlen gibi az sekerli meyvelerle beslendi. Ortalama 3 bin 500-4 bin kalori aliyorlardi ama çok hareketlilerdi. Bugün de bilim adamlari Güney Amerika’da benzer sekilde yasayan kabileleri incelediginde seker ve tuzla tanismadiklarini görüyorlar. Bu insanlarda tansiyon sorunu hiç yok, bir sürü hastalik hiç görülmemis hatta yüzlerinde sivilce bile yok. Ama artik çocuk hekimleri bebek daha 4-6 aylikken kasiga alissin diye meyve öneriyor. Meyveyle kasiga alisan çocuklar tatliya düskün oluyor. Okula giderken sütün içine misir gevregi karistiriyorlar sonrasinda da iyice fastfood’a alisiyorlar. Çocuga meyveden önce sebze sonra kefirle mayalanmis yogurt, ardindan da köy yumurtasi ya da organik yumurta, geleneksel çorbalar, kuruyemis, kuru meyve ve az sekerli meyveler verilmeli.
IP
zeynep
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Mart-2017 Saat 18:33
Hiç baslamayan ve baslamayi düsünen varsa bu yöntemi daha az aç kalarak denesin ve daha az aç kalipta basaran olursa bende denemeyi düsünüyorum her ne kadar içimden gelmesede kan gelirse birakir acile giderim ama en azindan daha normal sartlarda gecerse bosuna o kadar aç kalmayalim
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Mart-2017 Saat 18:38
Murat hocaya gidip koku var teshisi konmus birisi bu diyeti denedikten sonra tekrar muayene gidip koku yok teshisi duya
Rsa kesin denerim var mi duyan
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2017 Saat 20:03
Nisan'in ortasinda ben de basliyorum.
Simdiye kadar net olarak kimler denedi, kimlerde sonuc hala iyi? Cok merak ediyorum.

Benim de kesfettigim kesin bilgi,bagirsaklarin bos oldugunda rahat olmam. Ne geniz akintisi o kadar yogun oluyor, ne burnum o kadar asiri derecede kuruyor, ne de nefes almakta zorlaniyorum. Vitamin ve mineral takviyesiyle birlikte dayanilir hale gelebiliyor.

Sabahlari sicak su (yakmayacak derecede) cok cok önemli. Soguk ve kaynar su icmemeye özen gösterin. Hep ilik olsun ve yemekten önce mutlaka 400-500lük magnezyum hapi alin bence. Yemekle ya da hemen sonra da vit b cesitlerinin hepsini barindiran vit hapini alin. Sadece yag ile vözünürlügü oldugu icin, ac karnina vit b hapi ise yaramaz. Aynisi vit d3 icin gecerli. Omega3 yagini da eksik etmeyin..ama yagi az tüketin. Sekeri ise mümkünse tam kesin.
Cikolata, kahve filan tükettigimde, odam resmen kokudan girilmiyor. Buradan anliyorum etkisini.
Sabahlari cok iyi cigneyerek kabuklu bir elma yiyin. Bagirsaga iyi geliyor. Yemekten sonra meyve yemeyin.
Ayrica süt ürünlerini cok abartmayin..eti de.
Onun yerine az zeytin yagli ve sirke limonlu bir salata yiyin. Tok tutmasi icin yanina suda haslanmis yagsiz pilav ya da patates ekleyin. Ekmekten mümkünse vazgecin.

Bunlar kolay degil elbette, ama sorunu bagirsakta olanlar icin gercekten önemli. Gün boyu rezene cayi icin ilik ilik.
Burnunuzu tuz ve karbonatla temizleyin...uyku saatlerinizi gecirmeyin.
Her gün vit c takviyesi alin ve mutlaka temiz havada derin derin nefes alin. Mümkünse karin bölgesini aktive eden nefes teknigiyle. Hem kaygilarinizi azaltir, hem de daha dogrudur.
Ve en önemlisi: cok cok su icin ve hareket edin.
Sekerli sakizlari, sekerli agiz gargaralarini vs kullanmiyorum ayrica, daha da yogunlastiriyor kokuyu.

Bunlar yüzeysel bilgiler..az cok idare etmek icin.
Nisanda denedigimde sonucu cok merak ediyorum.

Bu arada doktorum her kan kontrolünde ayni parametrelerin tuhaf oldugunu tespit ediyor. Alerji oldugunu gösteren kriterler Alpha 1,2,gamma,beta Globulinler ve Otoimmpn aktiviteyi belirte ANA verisi.

Bu vücudumda alerjik reaksiyonlarin ve de otoimmün hareketlerin göstergesi. Ne yapacagimi tam bilmiyorum, ya da hangi doktora danisacagimi. Eminim ki geniz akintim da buna dayaniyor..ve belki sizlerde de bu verilerde bir tuhaflik vardir.
Eger imkaniniz varsa kan verdiginizde baktirin derim. Belki ortak noktamizi saptariz.

Iyi aksamlar herkese.
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mart-2017 Saat 15:13
pazar18 00 itibariyle basladim orucuma fakat baslamadaki barsak bosaltmak icin herhangi bir sey kulllanmadim sali sabah10 00 gibi taze sikilmis meyva suy portakal bir bardak ictim oglen marul salatasi bu sekilde 72 saati tammamlamayi dusunuyorum acaba ekstra bisey yapmalimiyim
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2017 Saat 12:54
@zeynep ben dentiistanbulda test yapttirmistim. Kokunun oldugu orada kesinlesti. Su an kokum çok az haftaya tekrar istambula gidecegim. Bende merak ediyorum koku cihazlarda da azalmis olarak görünecek mi diye. Haber veririm
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2017 Saat 13:01
@bezginbetul olayi cozmussun bir kaç ince nüans eksikligi var. Gluten süt ve süt ürünleri kesinlikle olmamali ve yag bize zararli degil bilakis çok faydali dogal soguk sikim zeytinyagi her sabah bir yemek kasigi içebilirsin mesela bagirsagi temizliyor safra temizliginde de zeytinyagi limon sarimsak üçlüsü kullanilir genelde. Bu yüzden yagli beslenmek lazim. Bilindiginin aksine ldl kolesterolü artiran sey yag degildir seker ve un ve ünlü mamullerdir sigara alkol ayni zamanda.. Bunlar damar tikanikligi yapar. Ama yag yapmaz.(medicana da annemin doktorundan bizzat teyit ettim hatta kendisi omega 3 ve magnezyumun damarlari açtigini ve mutlaka kullanmamiz gerektigi söyledi) Elbette margarin ve misir yagi hariç.. hir de bu açlik orucunu denemeden önce bir süre diyet yapmani öneririm günde iki ogün besleneberek glutensiz süt ve süt uru leri olmadan (enflamasyonu çok artiriyormus bilginize ) un ve mamulleri olmadan.. vücut zaten açliga alisiyor zaten günde 2.5 litre su içinde acikmiyorsunuzda. Akabinde karaciger ce safra temizligi agir gelmeyecektir bünyeye. Basarilar :)
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2017 Saat 19:19
Orjinalini yazan: sifa

@zeynep ben dentiistanbulda test yapttirmistim. Kokunun oldugu orada kesinlesti. Su an kokum çok az haftaya tekrar istambula gidecegim. Bende merak ediyorum koku cihazlarda da azalmis olarak görünecek mi diye. Haber veririm

Agiz kokusu makine ile ölçülmez. Çünkü agiz kokusu 2 dakika araliklarla dalgalanir, degisir, her ölçümde baska bir sayi okursunuz

Bireyin kendisi veya çevresinin ifadesi daha önceliklidir.

Makine ile tek ölçümler 3 amaçla yapilir
1- Dogrulamak
2- Karsilastirmak
3- Izlemek

Agiz kokusu teshisi makine ile tek ölçüm ile konulamaz.
-M

IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2017 Saat 19:37
Hocam. Bu cihazin varligini bize söyleyen sizdiniz. Ayrica cihaz da kokuyu dogrulamak için olcuyoruz zaten koku var mi yok mu ? Ya da varsa hastalik derecesinde mi yoksa her insanda olan düzeyde mi? Ilginç geldi bu yaklasiminiz.. neyse etrafimiz da ki lere de sorariz. Sorun yok.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2017 Saat 22:15
Muhtelif yerlerde ve forum sayfalarinda yazdim yeniden yazayim:

Agiz kokusu aritmetik degerleri her 2 dakikada degisir. Bir ölçtügünüzü tekrar ölçemeyebilirsiniz. Devamli degisen sayilarin hangisini sinir kabul edecegiz? Kimisine göre 0.25 ppm den fazla ise agiz kokusu vardir. Kimisine göre 0.2 , kimisine göre 0.15 kimisine göre 0.7, kimisine göre 2 ppme kadar.

Gün içinde 2 dakikada bir sürekli degisen bir kokunun sürekli degisen bir aritmetik sinirindan bahsediliyor. Birisinin agzindan anlik sayi ölçüp siz hastasiniz diyemeyiz. Veya ölçüp sizde koku yok diyemeyiz. Anlik ölçümle teshis koyamayiz. Kapasite ölçülmesi lazimdir

Hele ki genel uygulamada ölçülen gaz sadece H2S tir. Halbuki agizda yüzlerce gaz vardir biz diger gazlari ölçmeden sadece H2S gazina bakarak teshis koyamayiz. Öyle hastalar var ki sakir sakir amonyak atiyor ama H2S gazi sifir ! Simdi hangi makine ölçümü ile kime teshis koyuyoruz ?!?!

Cihaz ile sadece varsa sikayeti dogrulariz, karsilastiririz, izleriz.

-M
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2017 Saat 11:45
Burda bahsedilenler bana çok agir geldi ben açligima bu kadar süre dayananmama o nedenle daha hafif bir diyetle geciren varsa onu merakla bekleyecegim. Detayli anlatim onemli mutlaka haberdar edin.
IP
asli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı asli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2017 Saat 19:38
mideden ve dislerden bir sorununuz yoksa ve flagy bu sorunu cozduyse yapmaniz gereken 1 hafta hergun daha sonra da birgun var birgun yok sinus rinse ile nazal yikama yapmak. bircok marka var sanirim. bunun nedeni aslinda kronik sinuzitmis( her zaman cok agir boyutlarda olmasina ve sizi rahatsiz etmesine gerek yok) ve burun tam olarak oksijen alamadigi icin orda bakteriler uruyor. genelde doktorlar ya birsey yok diyor ya da emar cektirildiginde ameliyat da oneriyor bunun icin, ama bu duzenli nazal yikama yeterli olucak aslinda. eger sorununuz gecmezse doktorunuza sinus filmi icin israr edin.cunku nedense cekmemekte israrci bircogu ve gecmez bu nedensiz diyip kestirip atiyorlar.
IP
zeynep
Üye
Üye

Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2017 Saat 17:35
Doktor bana sende sinuzot yok dedi. Flagly mide kaynakli sorunu olanlar icin sanirim kitlerde kbb sorunu icin. Acikcasi ben sorunumun nerden kaynaklandigini bilmiyorum ve bunu bulmam icin ne yapmam gerektiginide bilmiyorum
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2017 Saat 07:01
Bana bu forumdan ulasan arkadas vardi Ibrahim onun nosunu bilen varmi? ??Lutfen
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2017 Saat 01:39
Selamünaleyküm arkadaslar yarin basliyorum ALLAH izin verirse.Zaten baslayip birakmistim 4 de kalmisim.Size her gün yazicam.
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2017 Saat 06:01
@Sifa
Senin yazdiklarina katiliyorum. Galiba biz ayni istikamette cözüm ariyoruz..ama henüz ben ulasmadim. Yazdiklarin,yer yer tibbi ve bilimsel acidan bildiklerimle, yer yer de kendi kendime deneyimleyip, tibbi acidan aciklamasini bulamadigim sonuclarla örtüsüyor. Yag konusunu bilmiyordum, ona biraz yogunlasicam. Ben yagi azaltip, kullabdigim yaglarin kaliteli ve yararli olmasina yogunlasmistim. Yagin da bagirsakta belirli bir kokuyu arttirabilecegini okumustum.

@Magdurum ve diger deneyen arkadaslar..
Ben simdi deneyecegim zamana yaklastim. Nihayet dört gözle bekledigim 2 haftalik tatilim geldi dayandi kapima. Hep bir kitaptan bahsediliyor. O kitabi ben Almanya'da muhtemelen bulamam, netten bulsam dahi vaktinde ulasmaz..Kaldi ki henüz sonucunun nasil olacagini bilmedigim bir "tedavi" sekli diyelim, bunun icin birisinin kitabini satin almak istemiyorum. Ha, eger ki denedigimde sonucu beni ikna ederse, yani koku gecerse, 3 tane birden alirim bana yardimci olmus birinin kitabini, orasi ayri. Ama bildiginiz üzere düzinelerce dini agirlikli sifa kitaplari var piyasada, bense bilimsel yönü agir basan bir yazarin kitabiyla bir seyleri denemek isterim, cünkü bu islerin sakasi yok. 36 saatlik aclik elbette öldürmez, ama belirli takviyeler olmadan da kalici hasar birakabilir. Mesela su iciliyor mu, bu cok önemli. Yani bugün ve yarin yazilanlarin tümünü incelikli sekilde okuyacagim.
Murat Hoca böbrek hasarindan bahsetmis. Bu olasi bir durum.
Fakat öte yandan yapmaya kararliyim.
Murat hocanin yazdiklari mantikli ve bir bilim adami acisindan anlasilir olsa da..

@Syn. Murat Hocam
Yazdiklarinizi sahsen onayliyorum, ben de tip alaninda calisan bir insan olsam, ayni sekilde ikaz eder, bilimsel acidan cok da acik olmayan bir seyi tavsiye etmezdim muhtemelen.
Siz üzerinize düseni yaptiniz. Etik açidan dogru bir yaklasim..
Ama su da var hocam:
Ben hemen hemen 15 yasimdan bu yana bu sorunla bogusuyorum.
Su yasima kadar maruz kaldigim zor anlari, utanci, ezikligi, caresizligi, bikkinligi size nasil anlatabilirim, bilmiyorum. Amacim duygusallik yaratmak degil, ama anlamaya calisin bizi.
Kac defa hayattan koptum, kac defa gitmeyi beceremedim..
Cogu hastaliklarin tedavisi olmasa dahi bir ismi konulur. Insan vücudunun hangi kisminin yanlis calistigini ya da hic calismadigini bilir. Oysa bizimkisi cok nadiren agizdan kaynaklanan "orjinal" Halitosis. Benimkisi degil en azindan. Benim agiz kokum bir belirti. Baska bir patolojik durumun göstergesi, fakat kökünde yatan o düzgün gitmeyen sey ne, onu cözemiyorum yillardir. Bir cok seyi deneyimleyerek bagirsak, ya da daha genel olarak sindirim sistemimle alakali oldugunu hissediyorum.
Fakat adlandiramamak, inanin ki en zoruma giden ve beni caresiz kilan bu.
Yani atiyorum, bir hekim kontrol etse ve sizde morbus crohn var dese, ya da tmau tespit edilse, da da benzeri bir hastalik, inanin ki tedavisi yok deseler dahi rahatlamis olurum. En azindan bir muamma haline dönüsen bu bas belasi belirtinin nereden kaynaklandigini bilir, sirf o konuya yogunlasirim. Daha mantikli ilerler, arastirir ve kendimi bilgi ile avuturum.
Ama böyle yasamak cok güc.
Bizimle ilgilendiginiz icin size minnetarim, cünkü bu konuya egilen ve her yönüyle bilen sizden baska hickimseye rastlamadim.
Ya dis hekimidir, sirf agiza yönelir, ya burun bogaz hekimidir, sorunu sirf orada görür vs. Bu sekilde yaklasanlar var.
Ama her bir bölümü birbirine baglantili algilayip, etki-tepki baglaminda algilayan tipcilar cok az.

Bu forumda eminimki bir cok farkli nedenlere dayanan agiz kokusu türleri mevcut. Bazisi agiz ici kaynaklidir mutlaka..Ama bizim gibi sindirim sisteminin bir bozullugundan muzdarip olanlar da var. Sonuc hepimizde ayni: koku.
Etkisi de hepimizi yipratmis durumda. Kimimiz biraz da pozitif bakiyoruz, kimimiz artik umursamiyoruz, kimimiz her gün üzülüyoruz, kimimiz de su an ciddi bunalim yasiyoruz. Herkes her evewden gecmistir mutlaka.

Hocam, uzun lafin kisasi, ben cok caresizim.
Bir CÖZÜM istiyorum.
Kurtulmak istiyorum.
Herkes gibi bu dünyaya gelmisim, ama bu sorun her yönden engel koyuyor önüme.
Kötümser yaklasmiyorum, gayet gercekci olan durum bu.
Ne iyimser, ne de kötümser. Oldugu gibi.

Tüm bunlar aklimdan gecerken sunu da ekleyeyim:
Annem divertikülitis tanimiyla iki kez hastaneye yatti. Bu, bagirsakta olusan cikintilarin iconde yemek artiklarinin birikmesiyle birlikte meydana gelen bir iltihaptir. Sorun i cikintilardir ve belirli bir yastan sonra cok insanda göeülür. Belirtisi kramp halinde agrilardir. Herneyse..hastanede bunu tedavi etmek icin annemi 4 gün ac biraktilar.
Serum ile antibiyotik ve mineralli su (tuzlu su) aldi sadece. Midesi ara ara bulaninca bulantiya karsi damla verildi.
Annem 3üncü gün gercekten cok acikmis ve cökmüstü. Bu duruma cok üzülünce, Doktora biraz sinirle neden Annemi ac biraktiklarini sordum.
Kendisi annemin bagirsaginin iltihapli oldugunu, yedigi her yemegin iltihabi tetikleyecegi, bagirsagin divertikülitis vakasinda bir kac günlük aclikla tedavi edildigini, serum ile vücudun ihtiyaci olan mineralleri verdiklerini söyledi. Ayni zamanda ilk gün bagitsagi bosaltan bir ilac da vermislerdi.
Aradan yillar gecti..gecen sene karaciger rahatsizligindan ötürü ultrason yapildi 4d doppler isimli cok modern bir aletle. Bu kontrol sonucunda bir böbreginin kücülme gösterdigi sonucu cikti. Annem divertikülitis vakasina dek belki 20 defa farkli nedenlerden dolayi ultrason kontrolünden gecmis birisi.

Murat hocanin "böbreklere zarar verir" cümlesi direkt bu konuyu cagristirdi. Belki de o 4 günlük acligin sonucunda bu durum gelisti.
Yani olasi bir durum..

Sonuc ne mi?
Yani tip alaninda acligin gerektigi durumlar var.
Bu durumlar bagirsak iltihabi ile alakali. Amaci bagirsagi temizlemek.
Tek sarti:
Vücudun ihtiyaci olan mineralleri almasi.

Biz bu orucu yapiyorsak, inancimiz ile ilgili degil, ac kalarak bagirsagin temizlenmesini saglamak, karacigerin hafiflemesi icin yapiyoruz. Yani bildigimiz oruc gibi ac kalmamiz sart mi?
Bunu yaparken takviye almayi düsünüyorum bu yüzden.
Magnezyum, vit c ve tuzlu su.
Yag ve limon esnasinda da vit b12.
Aksi taktirde gercekten de böbreklere zarar verebilecegi kanisina vardim.

Bu konudaki fikirleriniz nelerdir?
Deneyen arkadaslar yazarsa sevinirim.
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2017 Saat 10:39
bugun 36 saatlik aclikta 4 deyim sikintim agiz ve vucut kokusuydu degismeyi cevremden takip ettigim kadariyla fazla yok umarim karaciger detoksu fayda verir olmassa 72 saatliklere baslicam bi zorluk cekkmiyo insan alisiyo sadece magnesi bagirsaktemizleme isi biraz zor oda iki dk bakalimhayirlisi
IP
hamza171
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 45
Alıntı hamza171 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2017 Saat 05:43
Orjinalini yazan: sefill20

bugun 36 saatlik aclikta 4 deyim sikintim agiz ve vucut kokusuydu degismeyi cevremden takip ettigim kadariyla fazla yok umarim karaciger detoksu fayda verir olmassa 72 saatliklere baslicam bi zorluk cekkmiyo insan alisiyo sadece magnesi bagirsaktemizleme isi biraz zor oda iki dk bakalimhayirlisi
beklemedeyim.
IP
<< Önceki Sayfa   7 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu