|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
01adanali
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2013 Saat 17:31 |
|
Quillov3r kardesimin dedigi gibi pharmol zn kullandigimda etkisi olmuyor ayrica nidazol kullandigimda da kokum geçmiyor.Bunlar etki etmedigine göre ne düsünmeliyiz ? |
||
![]() |
||
hakan44
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
|
bende ayni durum var nidazol kullandim pharmol de kullandim bunlar etkili degil aslinda baska ne ilaç denenebilir ki ?
|
||
![]() |
||
Reisbey
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2017 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar Allah için yardimci olun ne yapim benim iki yildir agiz kokum var her yolu denedim benimki devamli kokuyor sürekli yani hiç durmadan ve anlamadim bu neden kaynaklaniyor ne yapmaliyim alah için yardimci olun
|
||
29494929'
|
||
![]() |
||
hasta31
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bayadir bu sikintiyi çektigimi bilen bilir. Son zamanlarda koku o kadar agirlasti ki normalde hissetmedigim (baskalarinin söyledigi) kokuyu artik bende hissediyorum.
Bende sanirim agiz kuruluguda var. Agzimda tat kalmadi her zaman kötü tat ve bu kötü tatta o kokuyu hissettigimde ortaya çikiyor. Agizda tat bozuklugu olmadiginda her sey yolunda oldugu zaman (bu zamanda tat yok ama agiz kokusu var mi bilmiyorum malesef) , esnedigimde o lanet kokuyu bi anda hissettigim an agizda tat mat, keyif falan birakmiyor. Bademciklerde falan da sikinti yok. Murat hocam esneyince koku nerden gelir (kaynagi nedir). Beni aydinlarir misiniz acaba ? Bu durumda ben ne yapmaliyim? 5 senedir agiz kokusu sikayetim var. Lanet ettim artik. Çok yalnizim. Canima tak etti. Lütfen hocam size ihtiyacim var. Bu konularda bilgisi olan arkadaslarda yazarlarsa çok iyi olur. Simdiden tesekkürler. Iyi günler.. |
||
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Esneyince agiz kokusu neden olur diye sordunuz.
Diger zamanlarda yok ama sadece esneyince kötü bir koku duyuluyorsa burun içi bir sebep aramak belki daha makul olabilir. -M |
||
![]() |
||
hasta31
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
|
Efendim normalde 7/24 oldugu söyleniyor. Bu tabi çok utanç verici bi durum. Bende bunu artik bazen hisseder gibi oluyorum. Ama hissetmenin en kolay yolu esnemek...
Çok çektim bu illetten. Saglik sikintim yok. Yani en azindan ciddi bisey yok (çok sükür). Örnegin dün gün boyu agiz tadim bozuktu, zaten çok oluyor. Agzim açikken -özellike esnerken- nefes alis verisim sirasinda bi yerden bi koku geliyor ve agiz tadimi daha da bozuyor. Hocam tam olarak demek istedigim size böyle sikintili olan biri geldi mi ? Bunun çözümü nedir ? Önceki cevabinizi dikkate alacagim tesekkürler.. |
||
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
bozbulanik
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Agustos-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhabalar, kafa derime sac dokulmesi icin bazi losyonlar suruyorum. Surer surmez agzimin ici losyon gibi kokmaya basliyor ve gecmiyor. Agzimin ici komple oyle kokuyor yani parmagimi agzima sokup kokluyorum o koku. Bir de geniz akintisi mi tam bilmiyorum ama surekli yutkunuyorum sanki bogazimda cok yogun bi tukuruk oluyor yutkunuyorum yutkuyorum gitmiyor. Sizce kafa derime surdugum sey neden boyle etkilere yol acar?
|
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
|
Losyonu hissetmen sanki nörolojinin alanina giriyor gibi çok ilginç gerçekten ama geniz akintisi hepimizin sorunu..bu agiz kokusumu yapiyor yoksa bu mu agiz kokusu yapiyor henüz tip da bilmiyor üzerine de düsünülmüyor zaten..
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat bey Hocam yedigimiz besinin agzimizda kokusunun kalmasi tip 1 dil ve dis ile mi baglantilidir tip3 mide ve bagirsaklarlami baglantilidir ve bu bir sorun kabul edilirmi örnegin seftali yiyorsunuz ve agziniz öyle kokuyor saygilar herkese sifa dilerim kendim de dahil.
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam alkol agiz içerisinde zararli bakteri üretirmi? ve Dil üzerinde üremis zararli bakteriler sebebiyle olusan agiz kokusunda bu bakterilerle köklu bir mücadele yapilamaz mi? uzun zaman alsin bu sorun degil saygilar
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet alkol agiz içerisinde çok sayida bakteri üremesine yardimci olur. Zannedildigi gibi bütün bakterileri öldürücü degildir. (Zararli/faydali bakteri kavramina inanmiyorum bu sebeple kurdugum cümlede zararli/faydali kelimelerini kullanmadim.) |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Çok kisa zaman içinde uzuuun cevapladim ben buna benzer bir soruyu. Kokunun asili kalmasi, En çok 1 ay geçmistir. Karmasik ve uzun bir cevabi oldugu için yeniden yazmaktansa sizden rica etsem biraz geriye dogru aratir misiniz. -M |
||
![]() |
||
hasta31
![]() ![]() ![]() |
|
Evet baslik biraz garip oldu hocam umarim düzenleyebilirsiniz. Çok uzun zaman önce esnerken agiz kokusu hissettigimi yazmistim fakat esnemek biraz sey kalmis, tuhaf.
Hocam agzinizi olabildigince açtiginizi düsünün. Yaklasik 1 sn sonra igrenç kokuyu almaya basliyorum. Ve kapatmadigim sürece alabiliyorum. Bilmiyorum çok igrenç bi koku ve size sormak istedim. Bunu yorumlayabilir misiniz? Illallah artik.. Ve ayrica su dil pasi olayina basta saçma bakardim ama bu 1 2 aydir bütün dilim bembeyaz olmus durumda (arka taraflar biraz sari gibi). Pasla alakali yorumlarinizda var fakat bir kerede toparlanmis bir sekilde yorum yapar misiniz? Bu arada 17 yasindayim ve yaklasik 11-12 yasindan beri bu sorunu çekiyorum. Kesinlikle psikolojik oldugunu düsünmüyorum, gerçi psikolojik olsa bile kimse kabul etmez degil mi? Ama eminim psikolojik degil :') Simdiden tesekkürler hocam, sizi seviyorum. |
||
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Agziniz açildiginda mevcut agiz kokunuzu hissetmeniz çok normal ve beklenen bir olay degilmidir? Madem agiz kokusu sikayetiniz var agzinizi açinca koku duymak beklenir zaten?
Dil pasi hakkinda genis bir derleme yazmak epey vaktimi alabilir. Özgün bir sorunuz varsa dilim döndügünce yazarim -M |
||
![]() |
||
Nasippppp
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Nisan-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bagirsak sagligimiz düzelmeden agiz kokumuz düzelmez. Çünkü dil pasi bagirsak kaynakli oluyor. Benimki de ayni durum. Zararli bütün paket gidalari market ürünlerini hayatimizdan çikarmaliyiz. Nefse çok agir geliyor birakip birakip tekrar basliyorum ama insallah iyi olacagiz hepimiz. Ilk kural beslenme. Beyaz ekmegi birakmaliyiz, sekerli her seyi her seyi birakmaliyiz.. Bir de bir baslikta var açlik tedavisi. Sonrasinda karaciger temizligi yapiliyor. Rahatlama saglayanlar olmus. Aidin salihi arastirip yöntemini uygulamak lazim. Bir bakin derim.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dil pasi ve agiz kokusunun bagirsaklardan kaynakli olduguna iliskin elimizde yeterli delil bulunmuyor
Zararli olabilecek kizrmis yagli agir sekerli hormonlu gidalari genel vücut sagligimiz bakimindan terk etmemiz faydali olur |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
eski nickide ZamanaDair ban yemisti bu hacamatçi genemi gelmis bu yobaz banlayin sunu hocam gene ayni palavralar yok hacamat yok aidin salih yok bilmem ne kovuyorsunuz kovuyorsunuz geri geliyor galiba saglik tüccari sahtekar ! |
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Uyariniz için tesekkür ederim. Bir hata yapmasi lazim kimseyi durduk yere çikaramam. Bekleyelim -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
rica ederim haklisiniz ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
nyks
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Subat-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
![]() ![]() ![]() |
|
Mesaj kutunuz dolmus. Size ulasamiyoruz. |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
sildim biraz uyarin için sagol aslinda burdan Murat hocamada gönderme yapalim 100 mesaj hakki az hocam burdaki arkadasliklar dostluklar tanistigimiz insanlarla sohbetlerimizi silmekte istemiyoruz sonuçta ani hatira kaliyor o sebepten bu mesaj limitini yükseltebilseniz bence çok güzel olur , saygilar :) |
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bu host üzerinde misafiriz, ev sahibizin yerini en az isgal etmek için mesaj sayisini fazla artirmak istemedim. Okuduklarinizi silerseniz sanirim 100 mesaj yeterli olabilir. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Dünya
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Subat-2019 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bir insanin agzindan nefesinden kaç çesit koku çikar? Ben çok merak ediyorum benden kaç farkli koku çikiyor. Birinin agiz kokusunu hissettigim an sanki ayni koku bende de olusuyor.
|
||
Dünya dönüyor.
|
||
![]() |
||
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
|
arkadaslar merhaba
konu ile alakasiz olabilir fakat ümitsiz vaka olarak devam ederken hayatima ve onlarca kere disçiye gitmeme ragmen bir kiside dis etlerin iltahapli dememisti iltahap tedavisi oldum ilaç gargara temizlik vs yüzde 90 oraninda geçti nefes çok sicak geliyordu konusurken bende de ve kokulu idi ama dis eti tedavisinden sonra çok azaldi sizlerede tavsiyem dis eti uzmanina gidip sorunu anlatin tedaviyi aksatmayin inanin ki geçecek hiç bir insan yoktur ki bence tabi disleri ve dis etleri tertemiz saglikli olup agzi koksun illaki biryerlerde problem vardir yinede geçmezseki elemis olursunuz en azindan korkmayin ve utanmayin buda bir hastaliktir ve insakllah geçer dünyanin sonuda degil fakat çok dikkatli olmak gerek tedavi sürecini aksatmamak gerekiyor ama aklima takilan bir soruda yok degil dis eti tedavisinden sonra dislerim çok çabuk plak oluyor koku eskisi kadar degil elbette fakat plak gün içinde tekrar geliyor bunun içinde önerilerinizi bekliyorum hayirli ramazanlar olsun hepinize |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam 2 sorum var size yanitlarsiniz sevinirim tesekkürler .
1 - Dis eti ile ilgili problemlerin agiz kokusuyla ilgisi varmidir? varsa hangi tarz dis eti problemlerinde ilgi vardir örnegin : dis eti sismesi kizarmasi kanamasi veya dis köklerinin belirgin görünmesi gibi ve devaminda bu sorunun tek çözümü disleri düzgün düzenli firçalamakmidir? 2 - Gluten hassasiyeti olanlara tabir edilen Çölyak hastaligina sahip bireyler glutenli gida tükettiklerinde bu gidalari mideleri sindiremedigi için agiz veya nefes kokusu yasarlarmi? bu rahatsizliga sahip insanlar glutenli beslenirse agiz kokusu gibi bir belirtiyle karsilasmalari söz konusumudur? Tesekkür ederim saygilar hocam. |
||
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
sordugum sorulara aslinda buradan özet ve net cevaplar bulabiliriz arkadaslar yeni fark ettim :
http://www.aydinmur.com/agiz-kokusu-kitabi1.pdf Hocam sormak istedigim birsey daha gluten hassasiyeti olan birinin glutenli gidanin miktari önemlimidir kokunun yaratmasi için yani az yediyse o kokuda o süre zarfindami vücutta bulunur |
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Aydinmur sitesi http://drmurataydin.com sitesine tasinmistir. Aydinmur sitesini artik kullanmiyorum yilbasinda kapanacak, elinizi oraya alistirmayin diye yazdim Burasi da aktiftir: http://www.kitabin.org/ |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
1. Dis eti problemleri agiz kokusu için yeterli sebeptir. Eger bir insanda dis eti problemi varsa agiz kokusu için baska sebep aramaya gerek kalmayabilir. Peki bir insan agiz kokusunun dis eti probleminden mi meydana geldigini nasil anlar? En sadik belirti dis eti kanamasidir. Eger dis eti kanamasi var ise agiz kokusunu dis eti probleminden meydana geldigini söylemek büyük hata olmaz. Eger kanamiyorsa dis eti çekilmesi agiz kokusu yapmayabilir. 2. Çölyak hastaliginda agiz kokusu var midir varsa nasil ortaya çikmaktadir bu konuda fazla çalisma bulunmuyor. Fakat nefes bol hidrojen gazi çiktigi biliniyor. Bu gaz kokusuzdur fakat muhtemelen kokulu diger baska bazi gazlarin sponsoru olabilir. Yani agizdan alinan gluten dozu ile orantili olarak artan miktarda Tip 4 koku beklentisi olusturur. kedin konusmak pek mümkün olmayabilir. |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
aydinlattiginiz için çok tesekkür ederim hocam ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
273 KISIYE SORUYORUZ:
================== Agiz kokunuzu engellemek için ne yaparsiniz? 34 kisi dis firçalarim 22 kisi bir seyler atistiririm 21 kisi gargara yaparim 16 kisi sakiz çignerim 13 kisi herbal ürün kullanirim 13 kisi ilaç yutarim (mide ilaci ve antibiyotik) 11 kisi dil firçalarim 143 kisi (bir sey yapmam, disciye giderim, su içerim vs) Sadece 11 kisi dogru olani yapip dil firçaliyor, dogru dügmeye basiyor. Haydi simdi yorum yapin bakalim. neler söyleyebiliriz? (anket sonuçlarini yazmaya devam edecegim) |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
|
Herbal ürünleri hariç her seyi yapiyorum ama kokunun siddeti bile degismiyor hocam buna yorumunuz nedir daha ne yapmak gerekiyor sizce
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ben yukarda yazili olan maddeleri yapin diye yayinlamadim. Insanlar bunlari yapiyorlar diye yayinladim. Sizin ne yapmaniz gerektigini ben bilemem. |
||
![]() |
||
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() |
|
Tip 1 de burundan koku çikarmi maskeyi taktigimda burundan nefes verdigimde bazen az bazen çok gözümde yanma yapiyor. Tip 2 tip 4 de oluyormus bu durum murat hoca öyle söylemisti
Halitosil ile gargara yaptigimda koku yok denecek kadar azaliyor belkide hiç kalmiyor tip 1 olma ihtimalim çok yüksek ancak neden maske takinca göz yanmasi oluyor sadece bendemi böyle ne düsünülmeli bu konuda fikri olan varmi Kafayi yicem en sonunda normalde burundan koku hiisetmiyorum niye böyle oluyor fikri olan varsa lütfen yazsin |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |