|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2011 Saat 23:55 |
hocam,periodontitis ne demek?gingivitisle arasinda ne gibi bir far var.
ve ikisinin olusum sekli aynimidir?
|
|
![]() |
|
admin
Yönetici ![]() Kayıt Tarihi: 31-Aralik-2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10025 |
![]() ![]() ![]() |
Disetinin iltihabina gingivit denir. Periodonsiyum saglamdir. Dis eti kanamasi bu hastaligin en sadik beirtisidir. Gelismis toplumlain %99.8 den fazlasinda gingivit vardir.
Disleri, kisacik minicik lifler ve kemik sarar. Bu örtüye periodonsiyum denir, iltihabina periodontit ismi verilir. Dis sallanmasi bu hastaligin en sadik belirtisidir Gingivit artinca ve eskiyince periodontite dönüsür. Iki hastalik arasinda keskin bir sinir yoktur. |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam çürük olmuyan ve en fazla hafif yada orta seviye sararmis veya beyaz bir disin elle dokunulunca biraz oynatilinca oynadigini hissetmemiz dis etiylemi ilgilidir dislemi ilgili bi problemdir ve dahada ileriki evresi sallanmasi zayiflamasi ve düsmesini nasil engelliyebiliriz? saygilar sagolun hocam
Düzenleyen aydinmur - 29-Ekim-2017 Saat 20:29 |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Disi destekleyen kemiktir.
Bir disin sallanmasi demek, o disi saran kemik dokusunun çözülerek uzaklastigi, azaldigi, gevsedigi anlamina gelir. Elinizle sallarsaniz bu sallanti artar. Eger çarpisma geçirmediyseniz ve sallanan disinizi tek basina ilgilendiren bir problem yasamadiysaniz; büyük siklikla bakteri plagi, az , kisa veya yumusak firça(lama) sebebiyle meydana gelir. Önce hekiminize bir görününüz sonra Böyle firçalayiniz: http://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
tesekkür ederim , konferanslarinizin toplum üzerinde faydali ve olumlu etkiler olusturmasini ve bu hastaligi sanirim Türkiyede ilk ve ciddi biçimde çözmek üzerine adimlar atan siz Murat AYDIN bu hastaligin ilk ciddi anlamda üzerinde çalismalar ve ugraslar gösteriyen tip adami olarakta tarihte herzaman yer alicaginizi düsünüyorum , basarilar diliyorum saygideger hocam. |
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
marln
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2015 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam mersin universitesinde hic konferans yaptinizmi.yapmadiysaniz lutfen yapin.oraya gelirseniz beni muayene edermisiniz.ben orada ogrenciyim ve adanaya geemiyorum :(
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |