|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
melekk
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01-Subat-2012 Saat 12:08 |
ben sonunda kurtuldum bu sorundan çok fazla bi sey de yapmadim benim tek sorunum agzimdaki çürük disim mis.onu çektirince koku tamamen gitti.öncesinde çinkolu ürünleri kullanmistim pharmol zn,çinkolu macun bir ise yaramadi sanirim agzimdaki etkeni ortadan kaldirmadigim için.simdi de o ürünlere ihtiyacim yok koku otomatikman kayboldu.bademcik tasi falan var diye düsünmüstüm bir kaç kere agzima bademcik tasi gelmisti ama öyle bir seyde yok mus.yillardir bu sorunla yasadim ben ama hastalik oldugunu düsünmedigim için sebebini ve çözümünü de düsünmedim.bu yayinlari okuyunca rahatsizligimin farkina vardim.umarim sizin rahatsizliklariniz da benim ki kadar basittir ve çözüme çabuk ulasirsiniz.
|
|
![]() |
|
Umutlu
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Ekim-2017 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar.28 yasindayim ve çocuklugumdan beri daha dogrusu kendimi bildim bileli bu illeti çektim.o kadar kötü ruh halindeydimki kendimle basbasayken internetten bununla ilgili bsr arastirma yapmaya bile utaniyordum.taki bu forumu 2 aydir takip edip içindeki arkadaslarin tecrübe ve yorumlarini okuyum ilk defa sorunumun nelerden olabilecegi üzerine korkmadan düsünmeye baslayana kadar.bakin arkadaslar öncelikle su konudaelestirilerimiz olabilir ; yeterince doktor muayanesine girmedim.bir kav defa dis doktoruna gittim fakat sizinde bildiginiz gibi bir sorun yok dediler ve sorunumda kesinlikle psikolojik degil.bir defada cesaretimi toplayip kbb ye gittim oda hicbir sorunun yok diyerek her zsmanki gibi doktor un ilgisizligi yüzünden umutsuzca eve döndüm.çok zor döndmler atlattim herkesin yasadigi seyler bu konulara girmeden uzatmadan konuya geçecegim.
Öncelikle bir ay sonra ilk defa gastroentropoloji bölümünde helikobacteri kontolü ve baska bir kbb ye daha gidip bademcik geniz eti sinüzit ve genel muayane olacagim. Iki aydir bu forumda okuduklarimdan anladigim kadariyla önce agiz içindeki daha dogrusu dis problemlerimi çözdüm o yönden kafam kulagim rahat olsun diye.kalan iki 20 lik dislerimi çektirdim çünkg aralari çok kötü kokuyordu.ve sonrasinda düzenli çinkolu dis macunu kullsndim.ve cubuga takili dis ipi (kullanimi rahat diye) Kullandim.ve metalle yapili eski dis dolgumu söktürüo porselen dis dolgumu yaptirdim.eski dis dolgum kokuyordu hissefiyorfum.ve arkadaslar dilimin üstünün koktugunu iyice tespit ettim gstünde sari pas rengi vardi ve içeriden disariya dogru firçayla dedalarca çekerek her çekisten önce firçami yikarak dilin en gerisinden baslayip dilimi temizledim sadece ince beyazbir tabaka kaldi gitmeyen . Ve bu sirada kendi tespitlerime ve bu forumda ögrendigim helikobacteri olayinin üzerine gittim.çünkü gersecrktrn hayvansal gidalar tükettigim vakit agirlasmada oluyordu.on gündür kahvaltiyi kestim ve bir rejim dönemine girdim.çayi sekeri ekmegi süt ürünlerini islenmis gidalar sucuk vs. Bunlari biraktim tamamiylr hemde.bagirsagimin rahat çalisabilmesi ve varsaydigim helikobacteri yi beslememek adina süt ürünlerini çayi sekeri ve hamur isi ve ekmegi hayatimdan çikardim Gazli içecekleri kokayi sodayi vs hepsini biraktim. Aksam 5-6 dan sonra hiçbirsey yemiyorum.sabah uysndigimda dislerimi firçaliyorum ve yarim saat bir saat sonra bir elma yada brokoli yi kaynatip suyunu içtim. Bir saat gibi sonra zencefilli tarçinli çay yads limonlu sallama yesil çay içtim.öglen brokoli yada yesil yaprakli sebze agirlikli yemekler yedim ögleden sonra ise içeceksiz ekmeksiz ve iyice çigneyerek margarinsiz çok az sivu yagli yemekler yedim. Yani günde bir ögün yedim ve aksama kadar 2 litre su tükettgm. Burdaki mantik su arkadaslar yemegi azaltip bol sivi tüketip kola seker unlu mamülleri tatlilari çikolatalari kafeini çayi asitli içecekleri birakip bir süre diyet yapip test yapmak benim sorunumun bu oldugunu tedpst ettim. Kisaca öncelikle agiz içindeki sorunlari halledecegiz Sonra vucudumuzu en iyi biz taniyoruz hangi durumlarda koku oluyor ve neden olabilir bunu bulacagiz. Yazim biraz karisik olmus olabilir. Her türlü sorunuzu yanitlamak isterim Sorunum bir daha geride gelebilir ama en azindan vücudum mikroplardan arinana kadar agirda olsa bu sekilde yasamaya devam edecegim çünkü mikrobu bacteri yi besleyen seyler bu gidalar ve birakadigimiz o beslenme sekli. Bir ay sonra kbb de geniz eti sinüzit dil üzerinde muaysne yaptiracagim. O zamana kadar bu rejime devam edecegim Ve sonucu buradan paylasacagim. Birbirimize destek olup bu platformda bu illetten kurtulmak dilegiyle.. |
|
Dgn23
|
|
![]() |
|
EZOM
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Kasim-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar,
Ben de uzun yillar alerjik rinit ve dolayisiyla bu probleme bagli agiz ve nefes kokusu problemi yasadim.Forum da yazilan çogu sikinti ayni sekilde bende de mevcuttu.Allerjik rinit sikayetlerim son zamanlarda iyice sikinti verene kadar allerji ilaçlarini kullanmaya devam ettim.Evet hapsirik ve burun kasintim azaliyordu ama bu forumun açilmasinin asil sebebi olan tüm sikayetler devam ediyordu.Nihayet muayenehanesine gittigim sayin doktorum bu rahatsizligi teshis etti.Fakat önemli nokta burasi, alerjik riniti tedavi ederken asil amaç burnu tedavi etmektir dedi.Tüm agizdan alinan allerji ilaçlarini kesti.Biri okyanus suyu olmak üzere üç tane spreyle tedaviye basladi.Iki ay düzenli kullanimdan sonra kontrole gidecegim.Bir ay oldu yaklasik tedavim baslayali.Nefes problemim ortadan kalkmis durumda.Emin olun burada bunalimlarini anlatan arkadaslar kadar sikintidaydim.Böyle bir sonuca ulasacagimi hiç sanmiyordum.Fakat gerçekten agiz kokusu bir hastalik ve tedavisi var.Allerji problemi yasayanlar lütfen güvenebilecekleri bir KBB doktoruna gitsinler ve sayin doktorumun dedigi gibi öncelikle burunu tedavi ettirsinler.Umudunuzu asla kaybetmeyin.Unutmayin ben de sizinle ayni seyleri yasadim.Sayin Murat hocama ve sizlere saygilarimi sunuyorum |
|
![]() |
|
EZOM
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Kasim-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
Tekrar merhaba,
Dün ilk defa sizlere yazmistim.Sebebi de bu sikintidan kurtulmus olmamdi.Allerjik rinit kösesine yazdim çünkü yapilan tespit bende ki sikintinin bundan kaynakli olmasiydi.Fakat gerçekten bu tedaviye baslayana kadar problemin rinite bagli olabilecegi aklima gelmedi.Daha dogrusu doktora gitmistim ve antihistaminik ilaçlar verilip gönderilmistim.Dedigim gibi hapsirik,kasinti gibi problemler gidiyordu ama nefes ve agiz kokusu kaliyordu.Dolayisiyla ben baska nedenlere bagliyordum.Bu forumda yazilan tüm sebepleri arastirdim evet ben de ülser baslangici tedavisi gördüm.Candida mantari üzerinde durdum.Ögrendigim çareleri denedim.Bunlari sunun için söylüyorum 'kardesim seninki hafif bir sorunmus, geçmis'seklinde düsünmeyin diye.Yillarca muzdarip oldum ve çaresi ne kadar basitmis.Sadece dogru ellerde dogru tedaviler görmemiz gerekiyor.Benim burnumda da kemik egriligi var fakat doktor hemen ameliyat olmalisin demedi.Önce iki aylik bir tedaviyle durumu gözlemleyecegiz dedi.okyanus suyunu günde 4-5 kere kullanabilecegimi söyledi ki öyle yapiyorum.Diger iki spreyi sabah ve aksam kullaniyorum.Onlarin ismini yazmak çok dogru gelmiyor çünkü sanirim bazi kisiler çare olur amaciyla sorununu tam bilmeden o ilaçlari kullanmaya kalkiyorlar.Inanin sizi çok iyi anliyorum.Ama lütfen çaresi olduguna inanin ben de inanmiyordum.Insanlar bu yüzden dis firçalamaktan bile vazgeçiyor.Zaten firçalasam da kokuyor, firçalayip bi de kokunca moral iyice bozuluyor hiç olmazsa firçalamam bari sebebi buna baglar da kendimi kandirarak moral elde ederim diyorlar.Ben de yaptim inanin. Yanlisi yanlisla kapatmak gibi, halbuki üstüne gitmek gerekiyor.Asla dis firçalamaktan vazgeçmeyin.Murat hocamin belirttigi gibi sabah ve aksam dis ve dilinizi düzgünce firçalayin.Çare aramaya ve dogru teshis ve doktora ulasacaginiza inanin.Belki benim bunu yazmamdan bile moraliniz bozuluyor.Ariyoruz ama bulamiyoruz diyeceksiniz.Ben de ayni durumdaydim diyorum.Inanin ruh haliyle,arayislarla.Bugün çaresini buldum.Doktorumun dogru tedavisiyle.Lütfen inancinizi kaybetmeyin.Lütfen. Saygilarimla |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Umutlu kardes çok tsk ederim paylasimin için.
Ve ilerde yasayacagin tecrübeleri de bizimle paylas lütfen. Kurtulman dilegiyle. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Ezom ne diyorsun, senin adina ancak seviniriz biz.
Ayrica senin kurtulman bize umut verir neden kurtuldun diye olumsuz Düsünelim? Bu arada Kbb doktorunu da yaziver bize lütfen. En azindan adam bilinçli ve ilgili. Ayrica ara ara foruma girip nasil oldugunu yaz bize. Yani ne durumda oldugunu bilmek isteriz. Darisi diger arkadaslarin basina. |
|
![]() |
|
EZOM
![]() ![]() ![]() |
Günaydin,
sevgili kardesim elbette benim iylesmemden mutluluk duyarsiniz bundan süphem yok o yüzden foruma üye olarak sagligima kavustugumu sizin de umudunuzu kaybetmemeniz gerektigini söylemeye çalistim.Sadece insan bazen öyle umutsuz oluyor ki karsisindaki kisi umudunu kaybetme deyince onun kendisini anlamadigini düsünebiliyor.Öyle umutsuz hissediyor kendini.Bunu ifade etmek istedim.Sizleri anliyorum çünkü ayni seyleri yasadim.Sizlerden ricam alerjik rinit sikayetiniz varsa doktora giderek spreylerle tedaviye baslamaniz.Daha önce ki yazimda doktorumun antihistaminik ilaci keserek 'bizim amacimiz burnun yapisini düzeltmek'diyerek 3 çesit sprey verdigini yazmistim.Bazi arkadaslar burun yapisini düzeltmek deyince burun kemigini düzeltmek olarak algilamis.Hayir doktorum direk burun içi spreylerle allerjiyi direk burundan tedaviyi amaçliyor.Burnumun sag kemiginde bir egrilik varmis. Bu konuyla ilgili bir operasyona gerek olup olmadigina iki aylik tedaviden sonra karar verecek.Fakat dedigim gibi tedavi baslar baslamaz alerjik tüm belirtiler ve demek ki buna bagli olan nefes kokusu tamamen gitti.Sizlere sunu söylemek istiyorum dogru teshis ve tadevi çok önemli.Yillarca sadece antihistaminik ilaçlarla oyalanmisim.Tekrar tekrar rica ediyorum bu bir hastalik ve tedavisi var.Umut her zaman var. Saygilarimla |
|
![]() |
|
EZOM
![]() ![]() ![]() |
Yine bu arada sunu da belirtmekte fayda var.Doktorlariniz allerjiniz için antihistaminik agizdan alinan bir ilaç vermisse benim durumumdan etkilenip lütfen onlari hemen kesmeye kalkmayin.Doktorlarimiz yillarca bu is için dirsek çürütüyor.Bizler ise yasadiklarimiz üzerinden yorum yapiyoruz.Eger kullandiginiz ilaçtan sonuç alamiyorsaniz benim yasadigimi doktorunuzla paylasabilirsiniz uygun görürse yönelirsiniz.Herkesin ayri bir rahatsizlik hikayesi var çünkü.Bunlari dikkatle degerlendirin lütfen.
|
|
![]() |
|
EZOM
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
size ilk defa bundan iki ay kadar önce yazmistim ve alerjik rinit ve buna bagli oldugu saptanan koku sikayetimin dogru tedavi ile berteraf edildigini ve iki aylik tedaviden sonra kontrole gidecegimi belirtmistim.Tedavimin basladigi zamandan bu yana inanilmaz rahatim.Geçtigimiz cumartesi günü kontrole gittim.Su anda tedavim sadece SInomarin okyanus suyu ile devam edecek.Burun kemiginde egrilik olmasina ragmen sikintim olmadigindan ameliyata gerek görülmedi.Koku problemim kalmadi ve çok rahatladim.Tekrar hepinize sifalar diliyorum. |
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Ne guzel bir haber!
Çok sevindim adiniza ve sizin iyilesmis olmaniz, buradaki arkadaslara umut olur ins. Bu arada, ara ara durumunuzu da güncelleyin lütfen. |
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Ezom kardes bir de sunu sorayim; neden doktorunuzun adini soyadini
Yazmiyorsunuz bize ? Daha once de, yazmanizi rica etmistim. Ya unuttunuz, yada siz söyleyin nedenini! Daha once de dedigim gibi; en azindan doktorunuz ilgili ve konuyu biliyor. Belki, sizinle ayni hastaliga sahip bir arkadasimiz daha iyilesir. Umarim yanlis bir istek degildir benimkisi! Tekrar geçmis olsun |
|
![]() |
|
EZOM
![]() ![]() ![]() |
Günaydin,
Doktorumun adini elbette yazarim.Daha önce yazdigimi düsünmüstüm.Prof.dr.Haldun Oguz.Ankara da özel muayenehanesi var.Fakat özel muayeneye gitmek her bütçeye uygun degil.Benim özel sigortam oldugundan oldukça uygun rakamlara gidebiliyorum.Devletle anlasmali çok iyi kurumlar var bunlara da gidilebilir.Devlet hastanelerimizde her zaman yeterli ekipman olamayabiliyor.Ayrica bir doktorun hastaya ayirabilecegi süre kisitli.Kilcal kamerali ekipmanla muayene vakit aliyor.Böyle ayrintili bir muayeneden geçtikten sonra eminim tedavinizde en güzel sekilde gerçeklesecek.Ben su anda sadece okyanus suyu kullaniyorum.Hem allerji hem koku problemi hissetmiyorum.Ama ara ara kontrollerim olacak bu gelismeleri sizlerle paylasacagim.Zaten üye olmamin tek sebebi çare bulmus ve bunu sizlerle paylasmak istememdi.Benim hocama muayene olmak isterseniz internetten girdiginizde muayenehanesi çikiyor.Prof.Dr. Haldun Oguz.Çok sey borçluyum kendisine.Umudunuzu asla yitirmiyorsunuz.Sayin Murat Aydin hocamizda o yüzden burada degil mi zaten.Saygilarimla. |
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Ezom tesekkür ederim duyarliligin için.
Benim de özel sigortam var ve ins bir ara ugrarim senin doktoruna |
|
![]() |
|
mutlumutlu
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar, bunlari yazmak için foruma üye oldum. Umarim faydali olur.
2 yildir agzim kokuyor. Kendimce burnumun sürekli tikanik olmasina (burun egriligi) ve yaz kis bitmeyen geniz akintima baglardim. Dilimi kaç defa temizledim firçayla. Disimi firçalasam bile 10 dk sonra tekrar kokardi. Karanfil v.b nice sey kullandim, artik sakiz almaktan insanlarin içindeyken karanfil almaktan bikmistim. Sanirim insanlar biliyordu bunu çünkü arkadasim 1 metreden bile koktugunu söylemisti :( En sevdigim çayi sirf dilimi sarartiyor geniz akintimi arttiriyor diye birakmistir. Evet artik iyilestim. Peki nasil oldu ? 2 hafta önce her zaman sicak soguk sizi yapan ve çürüdügü disardan belli olmayan bir disim ( ön disin 2 yani)agrimaya basladi. Dis hekimi çürüdügünü söyledi ve kanal tedavisine basladik. Sonra bu siteyi buldum ve okumaya basladim. Dilimi hemen çay kasigiyla güzelce temizledim sabah aksam ve tam da kalan tedavisinin 2. asamasindayken (sinirlerin alinmasi) agzim kokmamaya basladi. Gün boyu inanamadim, disimi firçalamiyordum ve ona ragmen kokmuyordu. Suan 4. gündeyim, 4 gündür nasil mutluyum sizlere anlatamam saskinligima ailem bile sasiriyor ama beni anlayamazlar neler çektigimi toplum içinde :( Duygularimi anlatamam ve sizlere dua ediyorum. Allah herkese bu duyguyu tekrar tattirsin. Umarim sizlerin de bir sekilde devasi size yansir |
|
![]() |
|
EZOM
![]() ![]() ![]() |
Merhaba Mahoni,
Rica ederim.En kisa sürede sifa bulmanizi diliyorum.Saglicakla |
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Çok sevindim senin adina Mutlumutlu
Bizi bilgilendirdigin için de tsk ederiz. Umarim kokunun geçmis olmasi sonsuza kadar devam eder. Ins çürük disin neticesiydi koku. Arasira durumunu güncellersen seviniriz. Sevgiyle kal |
|
![]() |
|
Evet
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar.
Bu söyleyecegim yöntem dil pasi olan ve dil kokusu olanlar için. Mide kaynakli olanlarda olabilir deneyebilir. Aksam yemegini en son saat 19.00 a kadar yemis olun. Saat 23.00 Da yarim çay bardagi limon suyu + yarim çay bardagi zeytinyagi(marketten almayin mümkünse). Bu ikisini karistirin. Ve için. 30 dk en az uyumayin. Daha sonra uyuyabilirsiniz.Sabah kalktiktan sonra kahvalti yapin ve disinizi firçalayin. Agzinizda o agirlik hala varmi yokmu bakin. Deneyenler bana sonuçlarini bildirebilir mi? Bende ise yariyor. |
|
![]() |
|
mutlumutlu
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Evt arkadaslar bir önceki mesajima istinaden yaziyorum. Agiz kokum geri döndü. Dis çürümesi kaynakli degilmis, ama artik agiz kokumun neyden kaynaklandigini anladim.
öN bilgi olarak agzimin çok pis koktugunu hatta firçalamadan 2 dk sonra bile koktugunu söyleyebilirim. KARAR ve CEVAP : Zaten 7 24 burnu tikali ve sinizütü ve geniz akintisi olan birisi olarak dilimdeki sarimtraklari asagida saydigim seylere bagliyorum. artik çay içmiyorum, bitki çaylarina yöneldim. Ekmegi çok azalttim, ve aksamlari özellikle çikolata abur cubur seyleri biraktim ve tatliyi çok azalttim. VE en önemlisi bir dilsil diye bir dil temizleyicisi aldim. Sabah aksam disimi ve dilimi firçaladiktan sonra 2-3 defa dilimdeki sarimtraklari temizledim firçalama sonrasive düzenli su içtim. Sonuç : agzimin kokusu çok azaldi hatta bazen kokmuyor aldigim yorumlara göre. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Salim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
Benim sorunum dilde sari pas kokunun nedeni bu tespit ettim suan çörek otu yagi kullaniyorum. Dilimi firçaladiktan sonra içiyorum. Sifa bulursam sizede tavsiye edicem.
|
|
![]() |
|
Salim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
Ekom
Seninde dilinde sari pas varmiydi Bu arada sifa bulan arkadaslar sizin adiniza çok mutlu oldum.bizlerede dua edin. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |