Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: AKTIF KARBON Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Konu: AKTIF KARBON
    Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2017 Saat 14:02
Ben okumalarim sonucu denemeye deger buldugum aktif karbon konusunu sizinle paylasmak istiyorum ve Murat hocamin degerli gorusunude bekliyorum
.
Zehirlenmelerde kullanilan Aktif kömür olarak bildigimiz seydir aslinda aktif Karbon.Sindirim kaynakli oldugu düsünülen kokularda gaz ve toksinlere yapisarak vucuttan attigi soyleniyor.Vucutta biriken agir metal ve gizli toksin yukunu 28 gunluk bi kürle temizledigi ve özellikle sindirim sistemini temizledigi soyleniyor.Yuku azalan vücut kendini toparlayip gundelik isi olan iyilesmeyi baslatiyor.Ac karna sabah aksam 1 tatli kasigi suya karistirilip iciliyor ve minimum10 gun unlu sekerli ve hazir gida tuketilmiyor.

Kana karismiyor ve alindigi miktar ayni sekilde vucuttan atiliyor.Ilaclardaki gibi plazma ,yarilanma suresi falan yok.

AKTIF KARBON DOLASIMA GEÇMIYORSA KANI NASIL TEMIZLIYOR?

C)Aktif karbonun DIREK ve DOLAYLI etkisi var.
Toksinler vücudumuza hangi yoldan girerse girsin dolasima direk ya da etkilerinden kaynakli salgilanan mediatör/enzim/hormon dolayli olarak ulasir.Dolasima katilan hersey mutlaka karacigere oradan da safra yoluyla bagirsaklara ulasir.Bu durumda aktif karbon direk etki ile bu maddeleri adsorbe ederek tekrar emilimini engeller ya da emilen miktari azaltir.

Normal sartlarda yikilamayan toksinler yag dokuda hapsedilir(yagda çözünenler) ya da yapisal benzerlik sebebi ile atilamayan toksinler konsantrasyon gradientine uygun olarak hücreler arasi sivida tutulurlar(suda çözünenler) bu gradientin önemli basamaklarindan biri ortamin H+ düzeyidir.(ASIDIK ORTAM),yine bu ortama ters çalisabilen sistemlerden biri glukoz(kan sekeri) düzeyidir.Glukoz ortamdan bagimsiz olarak hormonlar ile hücre içine girip çikabilir.Elbette bu esnada hücre içine toksinlerde rahatlikla girer.(Aktif Transport)

Unlu ve tatli gidalari 10 gün yemedigimizde metabolizmamiz 3.günden sonra enerji için yag yakimina baslar hapsolan toksinler bu yikimla dolasima girer es zamanli kullanilmak üzere seker de hücre disina çikar toksinlerde birlikte tabii ki!

Simdi dolasima katilan toksinler tekrar karacigere oradan da bagirsaklara gelir ve aktif karbon direk etkiyle bunlari temizler.

Dolayli olarak aktif karbon öncelikle H+ düzeyinin yükselmesine izin vermez(negatif adsorban) buna mukabil HCO3- düzeyi ise yükselerek kana daha fazla karisir ve dolasimi ALKALI seviyeye tasir.Toksinlerin çogu asidik oldugundan ortamda yogun olarak seker yoksa! Alkali ortamda hücre içine giremez.

Detoks yapilirken çok su tüketmemizin sebebi hücreler arasindan toksinlerin dolasima çekilip atiliminin saglanmasidir.

https://m.facebook.com/groups/1864252133840107?view=permalink&id=1900186853579968

Bu bilgiler facebookta Aktif Karbon grubundan edindigim bilgilerdir.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2017 Saat 11:12
Güzel bir yazi!
Bu konuda bilimsel veriler varmi acaba?
Ya da denemis olan? Veya bilimsel tecrübeler ne sekilde sonuçlanmis?
Bir de iyi tarafi zor olmayan bir diyet gibi olmasi.
Tesekkurler bu bilgi için kendi adima.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2017 Saat 12:54
Evet aktif karbon toksin giderir. fevkalade aktif bir molekül oldugu için bütün kimyasal maddeler ile iliski kurup bulundugu ortami kimyasal reaksiyon bakimindan yavaslatir.

Agiz kokusu reaksiyonlarini da belki yavaslatir fakat dil papilleri arasina girip günlerce çikmayan bir siyahlik birakabilir
-M
IP
m-emin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı m-emin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2017 Saat 14:24
Nasil yani. Ilk defa duyuyorum. Google'dan bi baktim. Akvaryum filtrelerini falan temizlemek için kullaniyorlar. Alip bunlardan mi kullanacagiz
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2017 Saat 16:09
Murat Hocam , sizin kimya bilginize güvendigim icin paylasma geregi duydum. Ben yukarida bahsettigim grubun yoneticisi olan doktorun rehberliginde kullanmaya basladim. 5 gün oldu baslayali.Diyete uymaya calisiyorum.Unsuz ve sekersiz bol su +probiyotik gidalar seklinde bi kisitlama.Haftada 3 gunde dis ve dili karbonla fircalayip 2 dk bekletiyorum.Kokuya Etken olarak neyi gördü doktorumuz bilemiyorum amayakinmalarim neticesinde boyle bi tedavi protokolu uygun gördü.Karbonun bütün hastaliklara iyi gelecegini ama tedavi etmeyecegini savunuyorlar.Sanirim toksin yuku azaldikca otofaji meydana geliyor.Rahatsizligimizdan kaynakli bozulan psikolojiyede iyi geldigini düsünüyorum. Çünkü vucudun asiri salgiladigi stres hormonunada etkisi var bozulan hpa aksinida hizla duzeltiyormus.Bende farkediyorum gunden güne.
IP
marln
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 56
Alıntı marln Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2017 Saat 14:20
hocam nefes kokusunada iyi gelirmi.yazida kanla ilgili seyler soyledide.bide aktif karbonu arastirdigimda agir bir ilaç gibi duruyor acaba onun etkilerinde ama hafif baska bi ilaç yokmu
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2017 Saat 17:15
Orjinalini yazan: marln

hocam nefes kokusunada iyi gelirmi.yazida kanla ilgili seyler soyledide.bide aktif karbonu arastirdigimda agir bir ilaç gibi duruyor acaba onun etkilerinde ama hafif baska bi ilaç yokmu

Imkansiz degil. Bagirsak içerisinde ne bulursa hepsi ile reaksiyona girip etkisiz hale getirir.

Ancak bir dahiliyeci ile konusmak lazim.
Nasil yutulur ve olumsuz etkileri olur mu diye sormak lazim. Benim bu noktada bilgim yeterli degil.

Emilimi bozabilir, yedigimiz besinlerden faydalanmamizi engelleyebilir, suyun vücuda alinmasini engelleyebilir, sindirim enzimlerini iptal edip bloke edebilir, bagirsakta bulunan faydali kimyasal maddelerin sinirilmesine engel olabilir. Bunlar hemen aklima gelen bazi potansiyel etkilerdir. Bu arada kokulu gazlarin kan gazi seklinde nefese geçmesini de engelleyecegini zannediyorum.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2017 Saat 17:25
Kimyasal madde zehirlenmelerde, özgün bir panzehir yok ise, mesela intihara tesebbüs edilen madde bir organik molekül ise, ilaç yutmus ise ve mide yikanamiyor ise bu durumda boru ile mideye aktif karbon (tibbi kömür) verilmesinin sebebi budur.

Ne bulursa hepsini bloke eder, baglar, reaksiyonu engeller, kimyasal islemler bloke olur. Çünkü kendisi buldugu bütün molekülller ile reaksiyona girip çöktürür.

Bu mekanizmasi sebebi ile bazi sindirim ilaçlarinin içerisine ilave edilmistir.

Bilgi vermek için yazdim. herhangi bir ilaç yutmayin.
-M
IP
Ethic
Üye
Üye

Gönderilenler: 54
Alıntı Ethic Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2017 Saat 19:47
Ben sunu gerçekten anlayamiyorum girip tip okumak istiyorum artik, agzimizda olusan beyaz, sari tabakanin nedenini anlamak bu kadar zor olabilir mi ya, resmen bir ümit ameliyat bile oluyor insanlar ya!! Kanser için bile kemoterapi var bunun için nasil çözüm olamaz!
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2017 Saat 21:39
Orjinalini yazan: Ethic

Ben sunu gerçekten anlayamiyorum girip tip okumak istiyorum artik, agzimizda olusan beyaz, sari tabakanin nedenini anlamak bu kadar zor olabilir mi ya, resmen bir ümit ameliyat bile oluyor insanlar ya!! Kanser için bile kemoterapi var bunun için nasil çözüm olamaz!

Bu çok bilinen bir seydir. Forumun bir çok basliginda ben veya baska arkadaslar bunu dillendirdi. hatiurlayalim isterseniz

Dil üzerine birikin salya proteinleri, bakteriler, epitel artiklari, besin artiklari birleserek bu tabakayi olusturur. Koku yapabilir.

Dil kaplamasini gidermek için dil firçalanir. Yine olusursa yine firçalanir.
-M

IP
Ethic
Üye
Üye

Alıntı Ethic Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2017 Saat 21:47
Hocam bizimki daha dogrusu benimki firçalama ile gitmiyor. O bir katman pas da degil, enfekte gibi beyaz beyaz bir sürü tane. Seker yiyince kayboluyor kisa süre, oksijenli su içince karariyor.. Bunun çözümü sürekli firçalamak olamaz bunun olusmasini engelleyemiyorlar.. Takilip kaldigim konu bu.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2017 Saat 07:34
Yüzlerce kere bu lafi duydum. Çogu ya gelip dilini gösterdi veya fotograf yollayarak dilini uzaktan gösterdi. Hepsi dil üzerindeki muhtelif papil varyetelerini hastalik zannediyordu.

bir elmayi 2 ye kesip masaya birakinca yapisinda bulunan bazi organik materyal havadan oksijen alip (oksitlenip) esmer bir renk alir. Oksitlenen her organik materyalde renk degisimi olur. Metallerde bile bu olay gerçeklesir. Demir oksitlendigi (paslandigi) zaman nasil rengi degisiyor ? hatirladiniz mi? Oksijenli su okitleyicidir. Oksitlenme paslanma veya yükseltgenme sebebi ile dil üzerindeki organik birikintiler renk degistirebilir. Bu bir hastalik degildir.

Kendi dilinin üzerindeki papillere düsmanlasip dengesini kaybeden bile var. Dilindeki papillerden süphelenip yeter artik deyip dilini önce biçakla incitmis sonra kopartmaya çalismisti.

Dil üzerindeki bütün yabanci materyal genellikle ya yukarda içerigini açikladigim dil kaplamasi veya keratin benzeri birikintilerdir. Hepsi firçalama ile geçer, geçmeyenler geçmemesi gereken olusumlar olabilir.

Isterseniz kötü dediginiz dilinizin fotografini gruba yallayabilirsiniz. Birlikte bakalim.
-M
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2017 Saat 14:56
Hocam saydiginiz potansiyel negatif etkiler için bi izah olabilir belki.Siz daha iyi anlayacaksinizdir hemde.

Bazi ilaclar ve takviyeler ile karbon arasinda asgari 2 saat ara oneriliyor ve ac karna sabah aksam 1 tatli kasigi 1 bardak suya karistirilip kullanimi tavsiye ediliyor.Doz kisiye göre degisiyor.

S)YARARLI BAKTERILERI VE BESINLERI DE YOKEDER MI?
C)AKTIF KARBON yapisal olarak negatif ADSORBAN dir.(Kabaca pozitif yüklü maddeleri EMER.)

Genel olarak organik maddeler ya da organik içerikler sindirim sistemi boyunca (reaksiyonlara elektron alarak cevap verir.)negatif yüklüdür.Ancak emilim sirasinda ve/veya tasiyicilarla birlestiginde pozitif yük kazanir.(Elektron kaybeder.)

Farkli olarak inorganik ve sentetik maddeler(ILAÇLAR) sindirim sistemi boyunca pozitif yüklüdür.Inorganik maddelerin dogal olanlari adsorbe olmaktan tuz bilesikleri yaparak kurtarilirlar.

Ancak bu sistemin iyi çalistigi ortamda mümkündür.(Ph TAMPON sistemleri )Bozulmus ortam sindirim sistemi tamponlamasini da bozar.Sonuçta zaten emilemeyecek maddeler,bilesik de olusturamayacagindan atilir.

Kontrolden çikan mo'larin enerji üretimi sonrasindaki atiklari genel olarak asit türleridir.Ve yasam alanlari hizla ASIT ve hücre yapilari da asit ortama uygun hale gelir.Bu durumda Aktif Karbon,asit(H+)yani pozitif yüklü mo'yida adsorbe eder.

Ortam dengelenip düzeldiginde mo'da yeni ortama adapte olur ve asit yükünü birakarak eski haline döner.Elbette bu durumda Karbonun artik bu mo 'ya etkilemesi mümkün olmaz.

ORTAM DÜZGÜN ve SISTEM DOGRU çalismaya basladiysa Aktif Karbona ihtiyaç kalmamistir.

Murat Hocam görüslerinizi bekliyorum. Tesekkurler
IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2017 Saat 17:11
Hocam agiz kapaliyken yani dil yerindeyken tam bademciklere yapisik bir halde duruyo
Firçalayinca geri gelmesi orda olusmakta olan taslarin bir kisminin dile yapismasi olabilir mi dilin girintili olmasi hasebiyle
O tabakada bi nevi vucudun biriktirdigi kireç kirecide limonla bastirabilirsiniz çok faydali oldu ben denedim tuzla beraber gargara ve limon suyu olarak kullanabilirsiniz.
IP
Ethic
Üye
Üye

Alıntı Ethic Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2017 Saat 19:01
Yollamak istiyorum fakat nasil yapacagim
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2017 Saat 20:58
Orjinalini yazan: ümitvar

Hocam saydiginiz potansiyel negatif etkiler için bi izah olabilir ...makas...çalismaya basladiysa Aktif Karbona ihtiyaç kalmamistir. Murat Hocam görüslerinizi bekliyorum. Tesekkurler

Soru nedir?

-M
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2017 Saat 23:46
Murat hocam karbonun negatif etkilerinden bahsetmissiniz.Bununla ilgili bi yazi vardi benim kismen anladigim.Dusundugunuz olumsuz etkileri dogruluyormu bu aciklama?

Diger sorumda su; Eger dogruluyorsa ilac besin vb.ile oncesi ve sonrasinda 2 saat ara olacak sekilde kullanilmasi bu olumsuzluklari onlermi?
IP
marln
Üye
Üye
Simge

Alıntı marln Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2017 Saat 09:07
kokulu gazlarin kan gazi seklinde nefese geçmesini nasil önlenir ben tam anlamadim.kabizligim için bol su,lifli seyler yedim yine iylesmedim.ilaçta ise yaramadi
bi ara az yemek az ekmek yedim nefes kokum azaldi ama sonsuza kadar ekmeksiz yasayamamki.hocam baska ne yapabilirim kokulu gazlarin kan gazi seklinde nefese geçmesini önlemek için
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2017 Saat 13:21
Orjinalini yazan: marln

kokulu gazlarin kan gazi seklinde nefese geçmesini nasil önlenir ben tam anlamadim.kabizligim için bol su,lifli seyler yedim yine iylesmedim.ilaçta ise yaramadi
bi ara az yemek az ekmek yedim nefes kokum azaldi ama sonsuza kadar ekmeksiz yasayamamki.hocam baska ne yapabilirim kokulu gazlarin kan gazi seklinde nefese geçmesini önlemek için

Öyle oldugunu nerden biliyorsunuz?
Yani sizin bagirsaginizdan kaniniza kokulu gaz geçtigini nerden biliyordunuz ve nasil bu kadar emin oluyordunuz ki iyilesmiyor olmasini süpriz kivaminda yorumluyorsunuz. Belki sizde böyle bir durum yoktu ?

Kabiz degilseniz sorun yok kabul etmek lazim
-M
IP
marln
Üye
Üye
Simge

Alıntı marln Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2017 Saat 13:53
6 senedir kabizligim var hocam 4 gunde bir oluyor
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2017 Saat 13:30
GIZLI TOKSIN BIRIKIM BELIRTILERI

5-KÖTÜ NEFES KOKUSU
Agiz hijyeninize özen göstermenize ragmen gün içerisinde naneli sakiz vb tüketme ihtiyaci duyuyorsaniz!

Bilinenin aksine kötü nefes konusu çogunlukla sindirim sistemi sorunlarindan kaynaklanir bu da dogru besinleri tüketmedigimizin isareti olabilir.

Ancak esas konu KARACIGER asiri toksinle mücadele verdiginde son ürün genellikle kötü koku atilimi olarak kendini gösterir.

AKTIF KARBON,direk ve dolayli etki ile karacigerin is yükünü önemli ölçüde azaltir.

Sevgiyle kalin.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2017 Saat 09:14
[/QUOTE]

Söyle bir seydir, kömür tozu. Üfleyince sis veya bulut gibi dagilan, girdigi yerden kolayca çikmayan , un benzeri bir toz. Çok kullanisli bir sey degildir yani.

-M
IP
m-emin
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı m-emin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2017 Saat 18:48
Hocam bunu bu sekilde nerden bulabilirim ve nasil kullanmam gerekir

Düzenleyen aydinmur - 30-Kasim-2017 Saat 21:33
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasim-2017 Saat 21:34
Orjinalini yazan: m-emin

Hocam bunu bu sekilde nerden bulabilirim ve nasil kullanmam gerekir

Neden kömür kullanmak istiyorsunuz?
-M

IP
m-emin
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı m-emin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2017 Saat 15:02
Orjinalini yazan: aydinmur

Evet aktif karbon toksin giderir. fevkalade aktif bir molekül oldugu için bütün kimyasal maddeler ile iliski kurup bulundugu ortami kimyasal reaksiyon bakimindan yavaslatir.

Agiz kokusu reaksiyonlarini da belki yavaslatir fakat dil papilleri arasina girip günlerce çikmayan bir siyahlik birakabilir
-M

Bu açikladiginiz sebeplerden dolayi kullanmak istiyorum hocam.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu