|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Hope
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2016 Saat 13:46 |
Murat hocam laktoz intorelansi agiz kokusu yapar mi? Dilimin üstü çokk kötü kokuyor ama koku dilden kaynakli degil nefesimde kokuyor ve hiç geçmiyor.Nefeste hidrojen açiga cikmasinin tek sebebi bu mudur?Tedavisi hakkinda bilginiz var mi lütfen yardim edin.Süt yogurt yeme diyor doktorlar aciz kokusu yapmazmis gibi onemsemiyorlar.Bir yolu yok mu?
![]() |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel soru için tesekkür ederim
Laktoz intoelransi koku yapmaz ama varligi nefes kokusunun sponsorudur. Normalde insan organizmasi H2 gazi üretemez. eger nefeste H2 gazi yükseliyorsa bagirsakta disakkaritler (veya karbonhidratlar) sindirilemiyor, bunlari parçalayan laktaz enzimi bulunmuyor demektir. Eger bu veya buna benzer enzimler eksik ise besinlerin br kismi sindirilemiyor ve bakterilerin parçalamasina terk ediliyor anlamina gelir. Eger bakteriler besinleri parçaliyorsa kokusturuyor ve bir kismi nefese geçiyor olabilir. -M |
|
![]() |
|
Hope
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
Cevabiniz için tesekkür ederim hocam.Peki nefesimde h2 gazi varsa hidrojen kokusuz deniyor ama bu nefesimdeki hidrojen geçse kokuda biter mi? H2 gazinin tek sebebi laktoz intoleransiysa benim koku sebebim bu mu? Peynir sut yemesemde hiç ama hic gecmeyen bir kokum var.Ne yapicagimi sasirdim artik hocam
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Süt ve süt ürünleri yemeseniz de agiz kokunuz bulundugunu ifade ettiniz. O halde sizin nefesinizde H2 gazinin izini sürmenize gerek olmayabilir.
-M |
|
![]() |
|
Simyaci
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam bagirsak kaynakli kokularda da gegirme refleksinde mi artis gösterir? Yoksa kan gazlariyla birlikte mi nefese geçer.. Ben mide ve bagirsak kaynakli kokular arasindaki baglantiyi çok anlayamadim? Midede degilde bagirsakta kokusmaya basliyor anladigim kadariyla fakat gegirmede bir koku hissetmiyor muyuz? Hocam esofmanli sevket hocaya döndünüz iyice ama kusura bakmayin anlamadigimiz yerleri bize sizden baska ayrintili anlatan kimsemiz yok
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Soru karisik. Tam olarak soruyu anladimdan emin degilim.
Tip 1-2 Tip 2-4 ve Tip 3-4 kokular arasindaki sinirlar keskin degildir. Birbirleri ile iç içe geçerler. Bagirsakta olusan kokulu gazlar anüs veya agizdan atilabilecegi gibi kan dolasimi üzerinden akciger ile nefese de geçebilir. Agiza yükseliyorsa tip 3, nefese geçiyorsa tip 4 koku sebebi olurlar. Soruyu net sorarsaniz nokta atisli yanit verebilirim. Umarim yanlis anlamamisimdir. -M |
|
![]() |
|
Simyaci
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
Gegirmede bir koku hissetmiyor isek Tip3ü(mideyi) eleyip bagirsaga mi yogunlasmaliyiz demek istedim hocam..Ama siz bagirsak kaynakli olanlarin mideden de gelebilecegini söylüyorsunuz yanlis anlamadiysam..Agizdan gelen bir koku mevcut fakat gegirmede hiç bir koku hissedilmiyorsa demek istedim..Saolun hocam..
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Gegirmede bir koku hissetmiyor isek Tip3ü(mideyi) elemek mümkündür ama bagirsaga yogunlasmak için yeterli sebep olmayabilir.
Evet, bagirsak içerisindeki kokular mideye yükselip agiza ulasabilir. Agizdan gelen bir koku mevcut fakat gegirmede hiç bir koku hissedilmiyor olmasi tip 3 aleyhinedir. -M |
|
![]() |
|
Simyaci
![]() ![]() ![]() |
Anladim hocam sagolun..
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Ben gegirdigimde kesinlikle kötü bir koku yok!
O gün eger sarimsak ya da sogan yediysem onlarin kokusu geliyor. Aksi ne yediysem onun kokusu,( tadi) geliyor. Mesela bugün yogun kokulu birsey yemedim ve gegirdigimde, hiçbir koku yok. Anladigim kadariyla, mideyi eliyoruz ozaman degil mi hocam? Dedigim gibiyse, mideyi kesin eliyormuyuz? 🙏🏾 |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Zaten tip 3 agiz kokusu o kadar nadirdir ki, rastlanma sikligina bakildigi zaman tip 3 agiz kokulari neredeyse yok hükmende sayilacak kadar seyrektir. -M |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Peki hocam; dilin üzerindeki koku yapan tabaka, tecrübelerinize
dayanarak nereden geliyor dersiniz? Saygilarimi sunarim hocam 🙏🏾 |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Her gün agzimizin içerisinde dis eti yanak üzerindeki epitel hücrelerinin bir kismi ölür ve atilir. Sayisiz mikrop hücreleri de buna ilave olur. Milyarlarca hücreye yemekten gelen yapiskan kalintilar ilave olur ve dil kaplamasi ortaya çikar.
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Hocam zaman ayirip aydinlattiginiz için çok tesekkür ederim 🙏🏾
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |