Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Iyilestim - psikojenik agiz kokusu çok yaygindir Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
obsesif
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı obsesif Cevaplabullet Konu: Iyilestim - psikojenik agiz kokusu çok yaygindir
    Gönderim Zamanı: 15-Mayis-2018 Saat 21:13
Arkadaslar tekrar merhaba daha önce de yazdim simdi yine yaziyorum lütfen dikkate alin ve bu illetten kurtulun ben hala bu forumdaki herkesin psikolojik agiz kokusuna sahip olduguna inaniyorum. Ben bu illeti 10 sene çektim hiç kimse benim gibi anlayamaz sizi bana da psikolojik dediklerinde gülüp geçiyodum keske öyle olsa diyordum ama tedaviye baslayinca anladim öyle oldugunu. Lütfen gerçekten kurtulmak istiyorsaniz psikologa ve psikiyatriye gidin. SÜREKLI AGIZ KOKMASI DIYE BIRSEY YOK SADECE DIS ÇÜRÜGÜ VARSA BÖYLE BIRSEY MÜMKÜN O DA ÇEKILINCE GEÇER ZATEN. Simdiye kadar herkes doktorlarin ilgi göstermedigini söyledi çünkü gerçekten böyle birsey yok. Bakin reflü olsaniz ara sira agiza su gelir öyle kötü bi koku olur, burunda kemik egeiligi varsa sadece gece yatarken rahatsiz eder ve agizdan nefes alindigi için koku olusur ve bu gayet dogal birseydir her canlida olur. Arkadaslar sürekli agzin kokmasi diye birsey yok bakin ben yillarca çektim diyorum size simdi inanmasi zor gelecek biliyorum ama nolur beni dinleyin ve psikolojik destek alin. Agiz kokusunu anlamanizin yollarini zaten Murat hocam yazdi defalarca siz sadece sunu yapsanizda yeter yaninizdaki birine sorun agzim kokuyormu diye bir kere degil ama gerekirse yüz defa!! Eger bunu bile yapamiyorsaniz ki ben yapamiyordum sizde de obsesif kompulsif bozuklugu var demektir. Lütfen söylediklerimi ciddiye alin ve tedavi olun ben bu illetin ne kadar kötü birsey oldugunu biliyorum ve bunlari yazmayi kendime bir borç biliyorum. Allah’a emanet olun.

Düzenleyen aydinmur - 16-Mayis-2018 Saat 07:11
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mayis-2018 Saat 07:18
Birkaç ilave yapayim. Psikojenik agiz kokusu bulunan bireyler :

1- DAIMA: benim agiz kokum psikolojik degil derler
2- benim agiz kokum mutlaka var, biliyorum derler
3- Bizzat kendisi koku duymadiklari sirada sosyal reaksiyon aldiklarindan yakinirlar
4- Dogru teshis edilmedikleri ve psikolojik destek almadiklari için bilime ve sagliga aykiri yollarda çözüm ariyor olabilirler (hacamat, alkali diyet, kandida diyeti, karin nefesi, gümüs suyu, vesaire)

IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mayis-2018 Saat 20:20
Arkadasim verdigin bilgi ve destek yazin için kendi adima çok tsk ederim.
Suan bana bile tuhaf geliyor bir psikologa gitmek!
Ama hakli olabilirsin emin oldugumuz birçok sey yanlis çikabiliyor ve herkes yasamistir bu yanlislari.
Denemekte zarar yok, neden olmasin.
Tekrar tsk ederim size ve Murat Hocama
IP
obsesif
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı obsesif Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mayis-2018 Saat 17:36
Lütfen git ve tedavi ol dedigim gibi ben 10 sene yasadim takintidan baska hiçbirsey degil sürekli agzin kokmasi diye birsey kesinlikle yok!!
obsesif
IP
bahi1143
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 4
Alıntı bahi1143 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mayis-2018 Saat 22:34
Kardesim eger dediklerin dogruysa bu hepimiz için bir umut olur insallah
IP
Fatati
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Fatati Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2018 Saat 15:03
Kardesim sabah agzim çok kötü oluyor o yüzden kesin var diyorum.Normal kardesime üfledigimde yok fazla diyor.Ama ben kafayi siyirmak üzereyim biri yüzüme bakmasa ters yapsa acaba agiz kokumumu aldi diyorum.Çok sevdigim bir kizla bile iliski yasayamadim bu yüzden.Takintilarim zaten vardi ve sen bana ümit verdin.Hiç yokken sevgilim var diye seker ce sakiz kullanmaya basladim.Sonra bir baktim sakizsiz kimseyle konusamiyorum.Düsündükçe sanki kokuda artiyor çünkü 24 saat düsünüyorum.Son bir kez dahiliye gidicem olmadi psikologa olurda geçerse sana tesekkürlerimi sunarim çünkü çok kötü durumdayim artik hayattan bezmis bütün hayatimi alt üst etti asosyal oldum.
IP
Fatati
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Fatati Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2018 Saat 15:04
Nasil bir tedavi uyguladi psikolog bilgi verir misin ?
IP
Gebzeli
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı Gebzeli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2018 Saat 20:34
Arkadaslar merhaba ben bundan 10 yil önce çok kez girdim bu foruma benimd sorunum agzimda sürekli sülfür kokusu vardi bana yasattigi psikolojiyi düsmanimin basina vermesin hersey lise 1 in ilk günü basladi hiperaktif bir yapiya sahip biriydim herkes severdi beni yeni okulumun ilk günü çok heyecanliydim taki tahtanin önünde biriyle sakalasirken 3 metre ilerdeki kizlarin burnunu tutmasiyla basladi ögünden sonra hayatim zindana döndü bir sustum dahada konusmadim uykularim bozuldu istahim bozuldu her zaman gülen ben mutsuzlugun heykeli gibi 5 sene okulda çok travmatik seyler yasadim kendimi savunamadim sirf bu yüzden tahtaya kalkamadim. Bildigim seyi konusamadim agrrsif içine kapanik yeni bir ben olustu sevdigim kiz önümdeki sirada oturuyordu birgün bile konusamadim o zamanlar meslek lisesinde okudugum içinde sinifta 10 erkek 28 kiz vardi arkadaslar tabi ben doktora çok gittim devlet hastanesine özele arastirmaya sinra üniversiteye gittim üniversitenin ilk yili geçtikten sonra bir is yerine girdim insanlarla konusmaya konusmaya adeta dilsiz olmustum taki birgün agzima çok pis tat gelene kadar o an kokuda yüzde 80 civari azalma oldugunu hissettim çok mutlu oldum ama ters giden biseyler vardi koku geçmisti ama ben majör depresyona yakalanmistim bende derin izler birakmisti sonrasinda ben kokunun tekrar geldigini hissedince fiziksel olarak koku yoktur belkide diyerek psikiyatriste gittim surdan yola çiktim daha önceden kilolu olan insanlar kilo verince kendini eskisi gibi hissederlermis ve gittim doktor anksiyete bozuklugu ve majör depresyon teshisi koydu ilaç kullandim evet koku geçti ama bu illet beni hasta etti 4 senedirde psikolojik sorunlarimla ugrasiyorum yani arkadaslar demem o ki bu hastalikla ugrasirken ayni zamanda psikolojik destek alin yoksa fiziksel olarak koku geçsede siz ona inanmazsiniz bu benim görüsüm ve tecrübem su an insanlarla konusamiyorum pek sorun koku degil ama kokunun bende biraktigi izler....(su an 5 senedir koku yok her hafta düzenli bademcik temizligi yapiyorum cepleri küçük oldugundan sorun olmuyor..)
Herseyin Basi Sabir
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2019 Saat 11:50
Bir agiz kokusu hastasinin kaleminden kendi izni ile kopyaliyorum.
=================
Hocam, öncelikle agiz kokusu bende ortaokul yilinda bir arkadasim bana yanima gelip agizin kokuyor demisti, sonra yatili bir lise kazandim tabi benim özgüven yerlerde, sinifimda insanlar çok acimasizdi sinifa alisamadim bir türlü çünkü hiç konusmuyordum, kendimi ifade edemiyordum, ve sinifta pisirik diye adlandirilan ögrenciler olur ya ben öyle birisi olmustum, sonra lise 1. sinif bitti ben kaydimi oturdugum bir okula aldirdim ve oraya basladim 2. sinifta okul degisince çok çalistim, azimliydim ve çok basarili oldum her sinavdan yüksek notlar aliyordum, sonra okulun yurdunda kaliyorum ayrica, etüt salonunda ders çalisiyorum arkamda bizim siniftan 3 kiz toplanmis konusuyorlar ve birisi dedi ki ''Ahmetle bugün konusuyorduk Ahmet X' nin agzi çok kötü kokuyor'' dedi yine bir kaç kelime daha konustular sonra ben masadan kalktik aglamaya basladim ve bütün gece yatagima yatip agladim karsi tarafa hesap sormadim ve aglamayi tercih ettim, sonra böyle günler gelip geçti lise bitti ve ünüversiteye yerlestim, yaz tatilinde dis hekimine gittim ve dis eti hastaligim oldugunu söyledi onlar temizlendi ben agzim kokuyor zannediyorum hala, insanlarla konusurken gözlerine bakamiyorum yanina yaklasip konusamiyorum gibi bir çok durum yasadim, otobüste agzim kokuyor zannedip '' kaptan müsait bir yerde inebilir miyim '' derken agzimi kapatarak söylüyordum, üniversitenin oturma masalari uzun ve yan yana 4 kisi oturabiliyor orda otururken insanlar benden rahatsiz olurlar diye nefes alisimi bile disari vermiyorum, büyük bir tedirginlik yasiyordum hiç konusmuyorum zaten, konusmayinca insan konusmayi unutuyor, gerek kalmadikça hiç konusmuyordum, Internetten arastirirken harsima Murat Hoca çikti ve hemen mailden yazdim Murat Hocaya sonra randövü aldim tek basima bindim otobüse Adana'ya gittim ilk defa, muayenehanesine girdim, beni çok sicak karsiladi sagolsun oturup benimle konustu çesitli sorular sordu ve çesitli koku ölçümleri yapti, ve ben sonucu bir hastalik var diyecek diye bekliyorum, sonra Murat Hoca bana hayir agiz kokun yok ve psikolojik oldugunu söyledi her insanin sabahlari uyandigimda belli yiyecekler yediginde agzi kokar dedi ve kokuyla tadi bir birine karistirmis olacagimi söyledi, sonrasinda ne mi oldu, son siniftayim daha neseli oldum, derste konusmaya basladim insnalrla daha rahat konusmaya basladim kahkaha atamiyordum agzim kokuyor zannediyordum kahkaha atmaya basladim, Murat Hocam agzimdaki o kalin fermuardan kurtulmustum, agzim bedenime hükmetmiyordu artik
Simdi napiyorum biliyor musunuz girisimcilik yapiyorum, insan merkezli iletisim becerileri gerektiren bir isle ugrasiyorum,
hedefim takimlar insaa edip onlara liderlik yapip onlarin da lider olmasini saglamak içimde öyle kesfedilmemis noktalar varmis ki hocam anlatamam, bu noktalar açiga çikmaya basladi
Murat Hocam benim durumumda kim bilir kaç insan var bunu kimseye anlatamadigi halbuki içinden çiglik yükseliyor bana yardim edin diye, daha çok insana ulasmalisiniz hocam, bu hastalik degil belki bir özgüvensizlik neden oldu bu duruma belki farkinda olmadan yasadigimiz bir çok olay neden oldu, benim gibi kim bilir kaç kisiye umut isigi oldunuz çünkü böyle bir is yapan ben sadece sizi biliyorum, yaptiginiz is çok degerli hocam çok degerli insallah uzun ömürleriniz olsun, daha çok insanin çigliklarina yetisin...
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2019 Saat 11:51
Hocam simdi bu arkadasin agiz kokusu psikolojik miydi yani?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2019 Saat 12:28
Orjinalini yazan: mahoni

Hocam simdi bu arkadasin agiz kokusu psikolojik miydi yani?

Evet
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2019 Saat 13:22
Sagolun hocam
IP
Unuttum
Üye
Üye

Gönderilenler: 46
Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2019 Saat 15:16
Peki Ilaç tedavisi uygulandi mi hocam
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2019 Saat 15:51
Orjinalini yazan: Unuttum

Peki Ilaç tedavisi uygulandi mi hocam

muhtemelen psikiyatrist müdahale etmis olmali. Genellikle kendiliginden düzelmez bu vakalar.

Bu kiz yillarca kandida diyeti karaciger detoksu gümüs suyu reflu ilaçlari ve tonsil taslari pesinde ömür tüketmisti.
-M

IP
Unuttum
Üye
Üye

Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2019 Saat 15:56
Benim merak ettigim bi husus var hocam psikiyatrik muayene konusunda. Muayene için gittik ve kendimizi ifade ettik, doktor bakti ki koku var gerçekten ;müdahale etmeyecek mi yoksa yine de psikolojiktir deyip tedaviye mi baslayacak?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2019 Saat 17:47
Psikiyatrist sizde koku bulunup bulunmadigina karar veremez.
Koku bulunmadigi psikiyatriste tibben rapor edilmelidir.
.
Mesela bu gün Bursadan bir hanim geldi. Agiz -burun-nefes kokusu yoktu. Agiz kokusu üretme kapasitesi de yoktu. Tip 5 psikojenik agiz kokusu ve hatta olfaktör referans sendrom süphesi ile psikiyatriye rapor yazdim. Simdi artik psikiyatrist geregini yapacaktir.
-M

IP
Unuttum
Üye
Üye

Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2019 Saat 18:23
Anladim hocam. Tesekkür ederim
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2019 Saat 08:50
Keske benim de psikolojik olsaydi. Bir odaya gireyim direk elini burnuna götüren var nasil bir kokuysa ben içeri girer girmez hemen aliyorlar. Konusurken zaten sekilden sekile giriyorum insanlarin surati düsüyor cidden zor bir psikoloji 12 yildir mücadele edip de bir sonuç alamamak daha zor
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2019 Saat 11:18
Gercekten senin adina üzüldüm Anamur kardes 😔
Hiç dr a göründün mü? Ne dediler?
Hiç mi birsey bulamadilar? Mesela dr a göründügünde, dr da fark ettimi kokuyu? Ne dedi? Bizimle paylas kardesim. Dinlemek isteriz
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2019 Saat 22:09
Ilk zamanlar kaç tane doktora gittim hepsi de ne alaka der gibi disçiye git diyip gönderdi beni. Sonra bademciklerim için gittim doktora. Doktor bademciklerini aliriz ama sismez diye garanti veremem dedi benim bademciklerim haftalik sisiyordu. Ama koku sorunun varsa alalim dedi ilk defa böyle bir doktora denk geldim çok umutluydum bademciklerim alindi ama eskisi gibi koku devam etti. Ama illa ki siddetinde azalma olmustur. Çünkü o taslar afedersiniz lagim gibi kokuyordu. Sonra 2 tane yirmilik disim vardi gömülü bir sekilde onlarin etrafinda yemek artigi birikiyordu yine lagim gibi kokuyordu onlari aldirdim. Bir tane dolgu yaptirdim bir çürügüm vardi onu yaptirdim. Koku hala devam malesef... midemden agzima sivi geliyordu sürekli doktora gittim gaita tahlili yapildi helikobakter pilori çikti sanirim o da koku yapiyor. Agir 3 lü antibiyotik kullandim ama geçmedi endoskopi yapildi tekrar h.pilori çikti doktor yine antibiyotik verdi haftaya kontrole gidecegim ama hiç bir sekilde kokuda degisme yok bu kadar sey yapmama ragmen. Bogaz akintim var kbb ye gittim alerji ilaci kullaniyorum her gün burnuma tuzlu su çekiyorum ama nafile git gide umudum gidiyor gerçekten çok kötü bir durum meslegim geregi insanlarla yüz yüzeyim ögretmenim arkadaslar sinifta 3. 4. Siralarda oturan çocuklara bakarak konusayim direk burunlarini kapatiyorlar. Ögretmenler odasina giriyorum koltugun bir ucuna oturdum diger ucunda baska hoca vardi direk burnunu kapatti benim kokumun etkisi çok fazla sanirim odaya girince bile milletin yüzü düsüyor resmen. Gerçekten bir gün kurtulur muyuz bu durumdan 😔
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2019 Saat 10:55
Antibiyotik aldiginda koku tamamen geçiyormuydu?
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2019 Saat 23:27
Hayir sasirdigim nokta da o zaten antibyotikle kokumun hiç ilgisi olmadi mesela burada flagly kullandiginda kokusu geçen arkadaslar vardi ben kullandim doktor yazmisti ama hiç azalma olmadi. Neye yönelecegim bilmiyorum ki agzimda yogun bir sivi var sabahlari kalkinca afedersiniz tükürük degil de balgam gibi siviyla dolu oluyor agzimin içi hatta konusamayacak kadar çok oluyor direk lavaboya tükürme ihtiyaci duyuyorum. Bir de dis etlerimde çekilme var sanki bu yüzden de bu kadar fazla koku olabilir mi murat hocam
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2019 Saat 07:23
Orjinalini yazan: anamuur

Hayir sasirdigim nokta da o zaten antibyotikle kokumun hiç ilgisi olmadi mesela burada flagly kullandiginda kokusu geçen arkadaslar vardi ben kullandim doktor yazmisti ama hiç azalma olmadi. Neye yönelecegim bilmiyorum ki agzimda yogun bir sivi var sabahlari kalkinca afedersiniz tükürük degil de balgam gibi siviyla dolu oluyor agzimin içi hatta konusamayacak kadar çok oluyor direk lavaboya tükürme ihtiyaci duyuyorum. Bir de dis etlerimde çekilme var sanki bu yüzden de bu kadar fazla koku olabilir mi murat hocam

Dis eti çekilmesi ile agiz kokusu arasinda kuvvetli bir iliski yok. Agiz kokusu ile dis eti kanamasi arasinda iliski var.

Sizin gibi ifade veren veya sizin ifadenize benzer cümleler kuran hastalarin genellikle kötü agiz bakimi yaptiklarini animsiyorum.

Bütün agiz kokularinin birinci adimi yumusak olan veya çabuk yumusayan firçanin terk edilmesidir.

Neden suraya göz atmiyoruz:
http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2019 Saat 11:42
Tip1 agiz kokusu bu kadar siddetli koku yapar mi hocam?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2019 Saat 16:56
Orjinalini yazan: Kelime

Tip1 agiz kokusu bu kadar siddetli koku yapar mi hocam?

Her cins agiz kokusu siddetli olabilir.
Tip 1 agiz kokusu ve Tip 5 agiz kokusu en sik rastlanilan türlerdir.

Üstelik herhangi tip bir agiz kokusu yeteri kadar bekledigi zaman üzerine tip 5 ilave olur. Önceden Tip 1 olan bir hasta yeteri kadar beklerse Tip 1+5 olur. Veya önceden tip 4 ise bekledikçe tip 4+5 olur. Bu sebeple tip 5 agiz kokulari zannedildiginden daha sik görülür.

Böyle vakalarda yukardaki örneklerden yola çikarak sahisin arkadaki tip 1 veya 4 agiz kokusu tedavi olsa bile tip 5 devam ettigi zaman birey iyilestigine inanmaz.
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2019 Saat 22:50
Hocam çok tesekkür ederim linkteki yaziyi okudum dis firçalama konusunda dediklerinizi daha dikkatli uygulayacagim insallah faydasi olur. Allah sizden de razi olsun hocam Rabbim basimizdan eksik etmesin sizi iyiki varsiniz hocam
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2019 Saat 14:49
Orjinalini yazan: anamuur

Hocam çok tesekkür ederim linkteki yaziyi okudum dis firçalama konusunda dediklerinizi daha dikkatli uygulayacagim insallah faydasi olur. Allah sizden de razi olsun hocam Rabbim basimizdan eksik etmesin sizi iyiki varsiniz hocam

Biliyorum zannedilen seyleri bilmiyoruz. Klasik naftalin kokan bilgiler oldugunu zannedip okumuyoruz.

O sayfayi okuyup bana gelmeden iyilesen agiz kokusu hastalari var

Hiç tanimadigim insanlar bu sayfayi okuyarak agiz kokusundan kurtuldum diye tesekkür telefonu açiyor.

Ben yillardir çirpiniyorum burakaki arkadaslara o sayfayi okutamadim :-)

Siz okudugunuz için tesekkür ederim.
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2019 Saat 19:25
Hocam önceden de okumustum ama dis firçalama kismina çok dikkat etmedim benimki tip 1 degildir diye ama bugünden itibaren dediginiz gibi yapmaya basladim ben oval bir sekilde firçaliyordum dislerimi artik yukaridan asagiya dogru firçalayacagim insallah faydasi olur hocam ne büyük bir iyilik yapiyorsunuz ben tesekkür ederim insallah bizler de sizin gibi memleketimize çok faydali bireyler oluruz
IP
Melekkk123
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
Alıntı Melekkk123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2019 Saat 21:44
Hocam merhaba benim agiz kokum var mi yok mu bilmiyorum bana göre var ama insanlardan tepki almiyorum. Yalnizken evdeyken kokmuyor ama bir insanla yan yana geleyim konusamiyorum benden rahatsiz olacak ayy agzi kokuyo çok igrenç diyecek diye daha bugün yasadim minubuste yanimdaki insan soru sordukça basimla cevapladim hiç agzimi açmadim ne tuhaf insan demistir eminim sonra eve geldim esime benim agzim kokuyor diyorum hayir diyo dürüst ol kirilmam diyorum vallahi kokmuyo diyor yine inanmiyorum bence takintili oldugum için söylemiyor. Insanlarla konusamiyorum,yeni ortamlara giremiyorum,evden çikmak istemiyorum arkadaslar siz de bir seyler söyleyin var mi benim durumumda olan.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2019 Saat 07:32
Orjinalini yazan: Melekkk123

Hocam merhaba benim agiz kokum var mi yok mu bilmiyorum bana göre var ama insanlardan tepki almiyorum. Yalnizken evdeyken kokmuyor ama bir insanla yan yana geleyim konusamiyorum benden rahatsiz olacak ayy agzi kokuyo çok igrenç diyecek diye daha bugün yasadim minubuste yanimdaki insan soru sordukça basimla cevapladim hiç agzimi açmadim ne tuhaf insan demistir eminim sonra eve geldim esime benim agzim kokuyor diyorum hayir diyo dürüst ol kirilmam diyorum vallahi kokmuyo diyor yine inanmiyorum bence takintili oldugum için söylemiyor. Insanlarla konusamiyorum,yeni ortamlara giremiyorum,evden çikmak istemiyorum arkadaslar siz de bir seyler söyleyin var mi benim durumumda olan.

Psikolojik agiz kokusunun en hafif tipini yasiyorsunuz
Bu sayfayi açiniz:
http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html

"Agiz kokusu anskiyetesi (halitofobi)" basligini okuyunuz. Orada anlatilan sizsiniz.

Bir an önce agiz kokusu varsa giderilmeli, yoksa bulunmadigi size anlatilmalidir. Böyle hastalar gecikirse obsesif faza geçer ve ancak psikiyatrist tedavi edebilir.
-M

IP
Melekkk123
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
Alıntı Melekkk123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2019 Saat 00:20
Peki hocam agizda tuhaf tat olmasi agzimizin koktugu anlamina gelir mi.Bu arada cevap verdiginiz için tesekkür ederim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2019 Saat 07:07
Tat kokuya esik ediyor mu? Tam bir senkron var mi? Çakisma var mi? Koku varken tat mutlaka mevcut mu? Tat varken mutlaka koku oluyor mu?

Tam bir eslesme varsa, çakisiyorlarsa kemosensor disfonksiyon veya dorsolingual koku alma olabilir. Bu incelenmelidir.

Eger tat koku çakismiyorsa, ayni anda bulunmasi mutlak degilse duymakta oldugunuz kötü tadin agiz kokusu hastaligi ile herhangi bir iliskisi bulunmayabilir.

(yukarda adi geçen latince terimlerin ne anlama geldigi size daha yukarda vermis oldugum veb sayfasinda anlatilmaktadir)
-M
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2019 Saat 09:06
Melekkk123 bir sey sormak istiyorum insanlarla konusurken ya da yanlarina oturdugunda burunlarini kapatiyorlar mi
IP
hope44
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hope44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2020 Saat 21:32
çok dogru söylüyorsunuz hocam o kadar takintidan, utanmadan sonra insanin psikolojisi gidiyor ve geçtigine bir türlü inanmiyor. keske sizin gibi kiymetli hocalarimiz türkiyenin her yerinde olsaydi allah ilminizi arttirsin hakettiginiz yere gelirsiniz insallah
IP
Adore
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Adore Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mart-2021 Saat 16:23
Bende iyilestim diyebilsem keske
IP
marquex
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 7
Alıntı marquex Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2022 Saat 20:11
Orjinalini yazan: aydinmur

Bir agiz kokusu hastasinin kaleminden kendi izni ile kopyaliyorum.
=================
Hocam, öncelikle agiz kokusu bende ortaokul yilinda bir arkadasim bana yanima gelip agizin kokuyor demisti, sonra yatili bir lise kazandim tabi benim özgüven yerlerde, sinifimda insanlar çok acimasizdi sinifa alisamadim bir türlü çünkü hiç konusmuyordum, kendimi ifade edemiyordum, ve sinifta pisirik diye adlandirilan ögrenciler olur ya ben öyle birisi olmustum, sonra lise 1. sinif bitti ben kaydimi oturdugum bir okula aldirdim ve oraya basladim 2. sinifta okul degisince çok çalistim, azimliydim ve çok basarili oldum her sinavdan yüksek notlar aliyordum, sonra okulun yurdunda kaliyorum ayrica, etüt salonunda ders çalisiyorum arkamda bizim siniftan 3 kiz toplanmis konusuyorlar ve birisi dedi ki ''Ahmetle bugün konusuyorduk Ahmet X' nin agzi çok kötü kokuyor'' dedi yine bir kaç kelime daha konustular sonra ben masadan kalktik aglamaya basladim ve bütün gece yatagima yatip agladim karsi tarafa hesap sormadim ve aglamayi tercih ettim, sonra böyle günler gelip geçti lise bitti ve ünüversiteye yerlestim, yaz tatilinde dis hekimine gittim ve dis eti hastaligim oldugunu söyledi onlar temizlendi ben agzim kokuyor zannediyorum hala, insanlarla konusurken gözlerine bakamiyorum yanina yaklasip konusamiyorum gibi bir çok durum yasadim, otobüste agzim kokuyor zannedip '' kaptan müsait bir yerde inebilir miyim '' derken agzimi kapatarak söylüyordum, üniversitenin oturma masalari uzun ve yan yana 4 kisi oturabiliyor orda otururken insanlar benden rahatsiz olurlar diye nefes alisimi bile disari vermiyorum, büyük bir tedirginlik yasiyordum hiç konusmuyorum zaten, konusmayinca insan konusmayi unutuyor, gerek kalmadikça hiç konusmuyordum, Internetten arastirirken harsima Murat Hoca çikti ve hemen mailden yazdim Murat Hocaya sonra randövü aldim tek basima bindim otobüse Adana'ya gittim ilk defa, muayenehanesine girdim, beni çok sicak karsiladi sagolsun oturup benimle konustu çesitli sorular sordu ve çesitli koku ölçümleri yapti, ve ben sonucu bir hastalik var diyecek diye bekliyorum, sonra Murat Hoca bana hayir agiz kokun yok ve psikolojik oldugunu söyledi her insanin sabahlari uyandigimda belli yiyecekler yediginde agzi kokar dedi ve kokuyla tadi bir birine karistirmis olacagimi söyledi, sonrasinda ne mi oldu, son siniftayim daha neseli oldum, derste konusmaya basladim insnalrla daha rahat konusmaya basladim kahkaha atamiyordum agzim kokuyor zannediyordum kahkaha atmaya basladim, Murat Hocam agzimdaki o kalin fermuardan kurtulmustum, agzim bedenime hükmetmiyordu artik
Simdi napiyorum biliyor musunuz girisimcilik yapiyorum, insan merkezli iletisim becerileri gerektiren bir isle ugrasiyorum,
hedefim takimlar insaa edip onlara liderlik yapip onlarin da lider olmasini saglamak içimde öyle kesfedilmemis noktalar varmis ki hocam anlatamam, bu noktalar açiga çikmaya basladi
Murat Hocam benim durumumda kim bilir kaç insan var bunu kimseye anlatamadigi halbuki içinden çiglik yükseliyor bana yardim edin diye, daha çok insana ulasmalisiniz hocam, bu hastalik degil belki bir özgüvensizlik neden oldu bu duruma belki farkinda olmadan yasadigimiz bir çok olay neden oldu, benim gibi kim bilir kaç kisiye umut isigi oldunuz çünkü böyle bir is yapan ben sadece sizi biliyorum, yaptiginiz is çok degerli hocam çok degerli insallah uzun ömürleriniz olsun, daha çok insanin çigliklarina yetisin...

Hocam benim hikayemde buna benzer ilk agiz kokusu problemim ortaokulda basladi çok yakin oldugum arkadasim 1-2 kez agzimin asiri kötü koktugunu söylemisti ki buna direk inandim çünkü ozamandan beri süregelen agiz kurulugu, agizda kötü tat gibi sikayetlerim var halende devam etmekte.Daha sonra lisede 1-2 kez,evde küçük kardesim arada söylüyordu.Bende hep bu agiz kurulugu agizda kötü tat beraber oluyor diye düsünüyordum hatta arada avucuma nefesimi verdigimde ya da bilegimi yaladigimda da koku oluyordu.7-8 yildir yasadigim belkide hayatimin en büyük sorunu olan bu durum için internette nasil cozebilecegimi arastirdim ve bu siteyi dolayisiyla sizi bulmus oldum.Istanbulda oldugum için Fatih Vural hocaya gittim bugün.Çok güzel ilgilendi herseyi anlatti çok memnun kaldim fakat hiç beklemedigim bir sey oldu.Sadece agiz kurulugu sikayetim dogru çikti onun disinda nefes kokusu agiz kokusu çikmadi ve tip5 oldugumu söyledi.Tukuruk seviyem normalin en altindaymis bu nedenle dildeki beyaz tabaka ve agiz kurulugu bundanmis ama koku üretecek bir sey çikmadi.Cok sasirdim ben hiç böyle bir sonuç beklemiyordum.Muayene olduktan sonra gittim 1 saat sonra kahvaltimi yaptim güzelce yemegimi yedim.Acaba sadece kafamda miydi bunlar diye düsünürken 4-5 saat sonra küçük kardesime yaklasip konustum ve kötü bir koku aldin mi?diye sordum.Bir de ne duyayim evet kötü bir koku aldim seklinde cevapladi.Simdi ben tip5 hastaysam bu kokuyu baska birinin almamasi gerekirdi bu olay sadece benim kafamda olmaliydi fakat bu sekilde olmadi.Simdi ben tip5 miyim yoksa gerçekten agiz kokusu var mi? Kafam bir hayli karisti.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2022 Saat 18:40
Orjinalini yazan: marquex

Hocam benim hikayemde buna benzer ilk agiz kokusu problemim ortaokulda basladi çok yakin oldugum arkadasim 1-2 kez agzimin asiri kötü koktugunu söylemisti ki buna direk inandim çünkü ozamandan beri süregelen agiz kurulugu, agizda kötü tat gibi sikayetlerim var halende devam etmekte.Daha sonra lisede 1-2 kez,evde küçük kardesim arada söylüyordu.Bende hep bu agiz kurulugu agizda kötü tat beraber oluyor diye düsünüyordum hatta arada avucuma nefesimi verdigimde ya da bilegimi yaladigimda da koku oluyordu.7-8 yildir yasadigim belkide hayatimin en büyük sorunu olan bu durum için internette nasil cozebilecegimi arastirdim ve bu siteyi dolayisiyla sizi bulmus oldum.Istanbulda oldugum için Fatih Vural hocaya gittim bugün.Çok güzel ilgilendi herseyi anlatti çok memnun kaldim fakat hiç beklemedigim bir sey oldu.Sadece agiz kurulugu sikayetim dogru çikti onun disinda nefes kokusu agiz kokusu çikmadi ve tip5 oldugumu söyledi.Tukuruk seviyem normalin en altindaymis bu nedenle dildeki beyaz tabaka ve agiz kurulugu bundanmis ama koku üretecek bir sey çikmadi.Cok sasirdim ben hiç böyle bir sonuç beklemiyordum.Muayene olduktan sonra gittim 1 saat sonra kahvaltimi yaptim güzelce yemegimi yedim.Acaba sadece kafamda miydi bunlar diye düsünürken 4-5 saat sonra küçük kardesime yaklasip konustum ve kötü bir koku aldin mi?diye sordum.Bir de ne duyayim evet kötü bir koku aldim seklinde cevapladi.Simdi ben tip5 hastaysam bu kokuyu baska birinin almamasi gerekirdi bu olay sadece benim kafamda olmaliydi fakat bu sekilde olmadi.Simdi ben tip5 miyim yoksa gerçekten agiz kokusu var mi? Kafam bir hayli karisti.

gelin sizinle birlikte bir video hazirlayalim.

ben sorayim siz anlatin. var misiniz*

topluma farkindali artirmak istiyorum.
hiç kimsenin sizden haberi yok. herkes duymali, bilmeli. hayati zindan eden sikintili bir hastaligin bu kadar yaygin oldugunu herkes artik anlamali

gi
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2023 Saat 13:21
Ara ara su sayfayi okuyup mutlu oluyorum :)

tikla
IP
Yig1t
Üye
Üye

Gönderilenler: 48
Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2023 Saat 22:17
Bende jfksndkw . Galiba tüm sorun dislerimdeki çürükte yatiyo ama galiba üniversiteye gitmeden halletmem gerek
IP
Gececekinsl
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2023 Saat 09:42
Merhaba bunun piskolejiyle bi durumu oldugunu zannetmiyorum cünkü söyle bende bu ilk oldugunda arkadaslarim olsun herkes is arkadaslarim kiz arkadasim hepsi benden uzaklasti örneklerimde cok sayida mevcut mesela bi kadinla tanismistim internet üzeri yazistik su bu bana geldi iste benimle bir kez öpüsmedi hep bana geliyor 3 4 ay böyle Gitti beni seviyordu bende kendisini sevmistim iyi bir insandi ben o aralarda Doktor Doktor geziyordum iylesmeyi istiyordum beno seven insanlari kaybetmek istemiyordum ve bir gün bana Telefon acti ve konjstuk basindan gecen bir olayi anlatti hic unutmuyordum cok utanmistim yerler yarilsada icine girseydim o derece utandim bana telefonda basindan gecen anlatti bi arkadasin yanina gittim inanamassin cok kötü kokuyordu inanilmaz bisey dedi herzaman neden bir insan kokar dedi ve kusma gibi boh nasil igrenc kokuyordu dedi ve sonra bana dediki bir gün yine sana gelirim birbirimizi yine buluruz dedi ve Veda etti bidaha gelmedi böyle kac tane Anim var benim piskolejik oldugunu zannetmiyorum yine Internet üzeri tanidigim bir kizla bulustum sonuc yine ayniydi hatta beni resmen evinden kovalamisti bir digeride bir bosnali kadindi onu terkettim sonra sayfasina baktim tanisma sayfasina erkek arkadas ariyorum iyi kokan yazmisti gercekten yemin ederimki ben bunlari yasadim hatta isten kovuldum bu yüzden piskolejik oldugunu hic zannetmiyorum o kadar cok örnegim varki cok yanliz kaldigimda hayat kadinlarinada gittim ve sonuc hep ayniydi benden kaciyorlardi bitsinde kurtuluyum dercesine cok kötü durumlardi bunlari acik acik anlatiyorum kusuruma bakmayin rahatsiz olan Varna yazmam ama durum bu arkadaslar arabanin hep penceresini aciyordu okadar kötü bir koku hic Kissen benimle bulusmak istemedi cogu arkadasimla görüsmüyorum onlarda aramiyor ztn bir kac kisi var arkadasim dedigim ve onlarlada bulusunca arabanin penceresi hep acik geziyoruz
6 yil hep bir kkbye gittim oda herzaman kokuyor evet gecmiyor dedi oda kokuyu aliyordu
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu