|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2019 Saat 22:40 |
|
Agiz kokusu dis eti hastaliklarina sebep olur. Dis eti hücrelerinin ölmesine, birbirinden koparak ayrilmasina, dis eti epitelinde DNA hasarina sebep olur. Dis etinin beslenmesi bozulur.
Agiz kokusu hayvanlarda kalp ve karacigerin hasarina sebep olur Agiz kokusunun en sadik belirtisi dis eti kanamasidir. Dis eti kanamasi varsa dis eti yumusak firça terk edilmelidir ve daha fazla kanamasina sebep olsa bile orta sert firça ile firçalanmaya baslanmalidir. Bu yapilirsa dis eti kanamasi ertesi gün durur. Yumusak firçalama devam ederse dis eti kanamasi durmaz. Tiklayiniz https://youtu.be/SEi4_p2fLU8 |
||
![]() |
||
mrve
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Mayis-2019 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sadece agiz kokusu degil çignedigimiz sakizlar ve sekerler de öldürüyor dislerimizi. Bu tür seyler disinda disarida daha rahat olmamizi saglayacak önerileriniz var midir murat bey?
Zencefil çok tavsiye edildi ama onun da dili uyusturmasi zorladi beni. |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam, agiz kokusu dis eti kanamasi yapiyorsa koku geçmeden kanamayi nasil durduracagiz?
Ben de sirf dis eti kanamam var diye siteye girmistim bu basligi görünce bir tuhaf oldum. Dis etlerim öyle böyle degil bugün çok fena kaniyor. Tükürükle karisip çok görünme degil üç dört disin arasindan kan çikiyor. Evde bir kösede bayagi eski bir dis macunu bulmustum onu kullandim o yapar mi? Bir de iki gündür alkolsüz listerine kullaniyorum ondan da süphelendim. Bunlar yapmis olablir mi? Üçüncü ve küçük bir ihtimal de cuma günü dis telim ayarlandi ama tel bes aydir vsr, bes aydir böyle bir sey olmadi. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
tersine anlamisolabilirsiniz. Dis eti kanamasi agiz kokusu yapar.
Dis macunu kanamayi durdurmaz. Tv reklamlarina fazla pirim vermeyiniz. Ne falanca markali macun kanamayi engeller, ne eskimis macun kanama yapar. Dis eti kanamasini durduran firçadir. Dis eti kanamasini baslatan firçasizlik, yumusak firça veya çabuk yumusayan firça veya kisa firçalamaktir. Macunile hiç bir iliskisi bulunmaz. Listerin kullanmanizi tavsiye etmiyorum. Gargara ile dis eti kanamasi engellenemez. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Sekersiz ve küçük sakizlarin salyayi artirmasi ve yüzeyi süpürmesi sebebi ile çignenmesi mahzurlu olmaz. Herbal (bitkisel) ürünler hakkinda çok bilgim yok. Sizleri yaniltmak istemem. Rahat ettiginiz bir bitki varsa kullanabilirsiniz. -M |
||
![]() |
||
sorti
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Subat-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
|
iste benim tam olarak durumum bu sürekli dis tasi ve dis eti çekilmesi sikayetim var ve kanama düzenli firçalama ile malasef durmuyor sadece azalip artiyor fakat tam olarak durmuyor ben bir gün kanamayi durdurursam koku geçer saniyordum yani kanama dursa bile devam mi edecek
|
||
![]() |
||
sorti
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Subat-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
|
yada agiz kokum oldugu için bu kanama asla tam olarak durmayacak mi
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Firçalarken dis eti kanamasi yumusak-eksik-seyrek firçalama veya hiç firçalamamak sebebi ile ortaya çikar.
Kullanmaniz gereken firça ve nasil firçalayacaginiz hep tavsiye ettigim veb sayfasinda yaziyor: http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html |
||
![]() |
||
sorti
![]() ![]() ![]() |
|
murat hocam küretaj isleminin kancalarla dis köklerinin kazinmasi ve lazerle yapilmasi arasinda fark varmidir
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Laser yakar. Küretaj kazimak için yapilan süpürme islemidir Laser ile küretaj yapilmaz ki ? |
||
![]() |
||
sorti
![]() ![]() ![]() |
|
yani ben normal bir kazima islemi yaptirdim fakat internette bir disçinin sitesinde su açiklama ile ''Diseti hastaliklarinin tedavisinde konvansiyonel kök yüzeyi düzlestirme ve küretaj islemlerine ilave olarak erbiyum laseri ile cep içi dezenfeksiyon ve granülasyon dokularinin ablasyon ile giderilmesi.'' lazer islemi videosu verilmis bende bir katkisi var mi benim islemim biraz eksik mi kald diye düsündüm sonuçta günümüz teknolojisinden yararlanmak lazim
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Iyi ki eksik kalmis :-) Dis etinin cep içi dezenfeksiyonu gerekli ve faydali bulmuyorum. Antiseptik garagara etkisi. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
Peki dis eti kanamasinin durdugunu gözlemledigimizde agiz kokusununda yok oldugunu gözlemleyebilme sansimiz varmidir?
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Kanama yokken de agiz kokusu olabilir. Fakat dis eti kanamasi varsa agiz kokusu genellikle vardir.
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
örnegin sadece arka yüzü veya ön yüzü çürümüs tamamen çürümemis bir dis mutlaka istisnasiz koku yaparmi yoksa degiskenlik gösterip koku yapma ihtimali yüksek midir?
ve tamamen çürümemis olan disi dolgu yaparak hem düsmesinden kurtarmak ayni zamanda o disin koku yapma sebebini tamamen ortadan kaldirmis olur mu? tesekkürler hocam yanitlarsaniz sevinirim saygilar. |
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Hangi derinlikte olursa olsun çürük olan bir dis koku yapmak zorunda degildir. Dolgu yapilirsa (koku yapiyor olsa bile) agiz kokusu sebebi olmaktan çikar.
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Tesekkürler hocam , bu gibi ufak detaylar bilgiler eminim çogu insanin kendindeki sorun adina aklinda bir isik çakacaktir sag olun. |
||
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam hediye ettiginiz banat ile gösterdiginiz sekilde dislerimi asgari 3 azami 5 dk olacak sekilde firçaladim neredeyse tüm dis etlerimden oluk oluk kan akti, bundan önceki firçalama usulümde yada fircamda demekki bir eksiklik vardi. Dildeki bakteri kaynagini beslemede kanayan dis etlerinin etkisi var midir?
|
||
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam yaklasik 6 gün oldu yaklasik 4 5 disimi tutan disetim diger dislerime uyguladigim gibi orta siddette firçayla temizlememe ragmen kaniyorlar. Ben de israrla ayni sekilde devam ediyorum fakat merak ettigim bu kanamalarin durmama sebebi nedir? er yada geç duracaklar mi? Kanamalar son buldugunda dis etlerindeki varsa iltihap bakteri yükü sorun teskil etmekten çikti ve normallesti diyebilir miyiz? Ve son olarak dis etinden kaynakli kanamalarin yaptigi agiz kokusu dil sirtindaki bakteri yogunlugu seklinde mi ortaya çikiyor yoksa direkt sorunlu bölgeden çikan olusan bir koku mu söz konusu? yanitlayabilirseniz çok memnun kalirim hocam saygilar sevgiler.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Biraz alakasiz olacak ama Migros'ta Banat üretimi olan "Galaxy" adinda bir dis firçasi daha var. Ikisi bir arada toplam 3 - 4 lira. Banat bulamayan arkadaslar Migros'lara bakabilir. Kutusunun arkasinda "Sadece Migros'ta" yaziyor o yüzden baska yerde olmayabilir.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Demekki dis tasi var. Eger dis tasi bulunmasaydi ilk günden sonra orta sert firçalama ile klanamaz olmasi beklenirdi Dis hekimine gidip dis tasi plak temizligi yaptirisaniz normale döner. |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Sagolun hocam, peki sitede ve kitaplarda geçen bilgilere göre kanama varsa agiz kokusu çok yüksek ihtimalle vardir ilkesi bu durum içinde geçerli mi yoksa oradaki bahsedilen kanama bu dis taslarinin sebebiyet verdigi kanamadan ayri bir kanama mi? |
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bütün dis eti kanamalari agiz kokusu için uygun ortam yaratir |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam bu konuya kaç yildir egiliyorsunuz var olun. Bir istatistik tuttunuz mu acaba koku sorunu oranlariyla ilgili? %35 i Tip1 dir, %6 si Tip2 dir vs seklinde?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
2006 veya 7 den beri her günüm agiz kokusu okumak, dinlemek, denemek, muayene etmek, yazmak ile geçti. Pazar dahil. 1192 katilimli bir istatistik yaptim ama henüz cevaplari çözümlemedim. Sayi vermekten sakinirim fakat ezici çogunlugu tip 1 veya tip 1+5 vakadir. Bu 15 yilda en çok 2-3 tane tip 3 vaka gördüm. Bu sebeple her firsatta söylüyorum kimse kendisinde reflu gastrit aramasin. mideden koku gelmiyor kolay kolay. |
||
![]() |
||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam tip1 en kolay çözülen tür diye biliyorum. O halde, forumda bile bunca insan neden kokudan kurtulamiyor? Üstelik agiz bakimi en üst düzeyde oldugu halde.
|
||
![]() |
||
Isimsizdunya
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Eylül-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sahsi görüsüm tip2 ler alerji kaynakli agiz kokusu olanlar bir süre sonra hersey nasil basladiysa öyle duruyor. Elime neredeyse kagit kalem alip alerjisi olan herkese soru yöneltiyordun bazilar koku olmadigini bazilari bir zamanlar oldugunu ve kedilinden geçtiginden bahsediyor. (Sigara kullanmayan,deviasyon,et istisna) sadece alerjisi olanlar geçiyor yaklasik bi 7 8 sene sürüyor. Bircok kbbcide söyledigimi onayladi ve sonra 40li yaslarda tekrar basliyacagindan bahsetti. Bende geniz akintisi bundan 3 sene önce cok agirdi agzima akinti doluyordu ve curuge sebeb oldu dis taslarina bir süre sonra tip2 geçerken tip2 tip1 yaratiyor ve farkinda olmuyoruz ve omur boyu bir agiz kokusu olusuyor. Sonra 40 larda tip2 tekrar ediyor paradoks gibi oluyor . Tip1 daha çok ilerliyor. Murat hocamin yakin bir akrabasinin bir süre sonra sikayetlerinin azalmasi belki buna isarettir. Tip2 geçiyor sonunda test yaptiralm fln bir halitosil makinesinde tip1 çikiyorlar ama tip2 idiler fakat tip2 geçti. Sahsi düsüncem bu yönde tabi ne kadar dogru is8n ehli olanlar bir karar getirir. Forumdw 2012 den kalma tip2 var onlara ulasabilsek belki bir seyler üretme gibi durum olabilir. |
||
![]() |
||
Efem
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Kasim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
|
Cünkü her cürük rötgende görünmüyo.oyüzden dis doktorlar Bisey yok diyolar.
|
||
![]() |
||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
|
Arayüz çürükleri için de ayri bir röntgen sekli vardi. Mavi isik gibi bir sey.
|
||
![]() |
||
Efem
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Kasim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet ama yinede görünmeye bilir.bende görünmemisti ve forumda bi kac kisi da öyleydi
|
||
![]() |
||
Efem
![]() ![]() ![]() |
|
Tip2de de ayni Sorun.röntende herkezde Bisey yok diyolar
|
||
![]() |
||
Efem
![]() ![]() ![]() |
|
Ama kesin tesis tip 2 ve yinede insanlar kurtulamiyo
|
||
![]() |
||
Efem
![]() ![]() ![]() |
|
Sen tip1 misin ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Üstüne tip 5 bindiyse vaka tip 1 +5 haline gelmis olabilir. Siz tip 1 agiz kokusunu tamamen iyilestirseniz bile birey asla rahat etmez. Iyilestigine inanmaz. Bu durumu çok sik görüyorum. okulda çocuga Bulgaristan'in yüz ölçümünü veya Verdün anlasmasini degil dil firçalamasini ögretmek lazim. Dis hekimligi fakülteelrinde ögrencilere derste agiz kokusu basligi konulmasi lazim. Dis macunu kutularina prospektüs yazilmasi ve dil firçalamanin prospektüste ögretilmesi lazim. Yumusak firçalarin piyasadan toplatilmasi lazim. Ithalatinin engellenmesi lazim. Dil kaziyicilarin piyasadan toplatilmasi lazim. Alkollü gargaralarin üzerine agiz kokusu ve kanser yapabilir ifadesi yazilmasi lazim. CB12 isimli gargara agiz kokusu için ithal ediliyor avuc dolusu döviz ödüyoruz ama içinde alkol var ve agiz kokusu yapiyor. Bunun engellenmesi lazim. Orta sert yazan dis firçalarinin aslinda yumusak kildan (0.1mm) imal edilmesinin engellenmesi lazim. Alkolsüzdür yazan gargaralarda etil olmayan alkoller bulundugu kutunun üzerinde belirtilmesi lazim. Türk firmalarina ve türk üreticilerinin dosya parasi CE belgesi diye ceza verilmekten vaz geçilmesi lazim, tesvik edilmesi lazim. Agiz kokusu tedavi klinigine izin verilmesi lazim. Sarlatanlarin izlemeye alinmasi lazim deve idrari, hacamat, alkali diyet, kandida diyeti, açlik orucu, sülük, biyoenerji, fitoterapi önerenlerin tibbi yeterliliginin denetlenmesi lazim. Konu derin... |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Murat Hocam dis tasi temizligi yaptirdim. Islem 2-3 dakika sürdü. Büyük oranla temizlendi fakat eve gelip aynada kontrol ettigimde alt çene ön disler arka yüz dis cebi bitisiginde siyah lekeler ile birkaç dis çevresinde görebildigim kadariyla ufak tartarimsi olusum duruyor. Yani neden bunlar duruyor anlamis degilim. Islem yapilirken 2 çesit alet kullanildi diye düsünüyorum. Dis ve dis eti çizgisi üzerinden geçildi. Daha sonra dislere yapiskan bir madde sürüldü ve tekrar üzerlerinden geçildi. Büyük oranda temizlendi bu bahsettigim siyah lekecikler ve küçük miktardaki tartar dis firçalamasiyla zamanla yok olabilir mi? ayrica bunun için randevu almak bana biraz tuhaf geliyor gereksiz gibi geliyor ama sonuçta bir islem yapilacaksa ya düzgün yapilsin ya hiç yapilmasin düsüncesindeyim. Hani ne gerek var ki biraz yapip biraz yapmamak yada büyük oranla yapip azicik birakmak.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Bir de Devlet Hastanelerinde muayene odasina konulmus kresuarlara tükürülmesi istenilmiyor. Tuvalet ihtiyaci yapilan WC lerde agiz çalkalama temizligi gibi islemleri yapin deniliyor. Çok ilginç degil mi?
|
||
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
24 gündür dogru usülle dis firçaliyorum 7 gün önce dis tasi temizligi yaptirmistim. Tas temizligi öncesi kanayan bazi dis etlerimde durdu. Hatta kisa süreli 1 2 günlügüne tamamen durdugu da oldu fakat bir kisim dis etleri halen kanamaya devam ediyor ayrica kanayan etlerde çekilme yasaniyor, firçalamaya devam yapacak baska çözüm yok ama çok uzun sürdü kanamalar buna anlam veremiyorum 😟😟
|
||
![]() |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
periodontoloji bölümüne git. |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Kanamalar için mi dis eti çekilmesi için mi, ya belki 1 ay sonra kanama kesilir bekliyorum periodontoloji bana ne yapacak kii |
||
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Periodontolojiye gitsem yumusak firca kullan diyecek
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |