Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: dil yanmasi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
clemetin33
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Alıntı clemetin33 Cevaplabullet Konu: dil yanmasi
    Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2020 Saat 13:19
Herkese merhabalar,
Yaklasik 5 aydir dilimde yanma,agri ve sizlama problemim var.5 ay önce bir sabah uykumdan dilimin sag kenarinda bir yanma hissi ile uyandim.3 buçuk ay bu sekilde yanmam devam etti ancak daha sonrasinda dilimdeki yanma ve agri sag tarafta iyilesti bu sefer sol kenarinda agri ve yanma basladi.O günden beri sorunum devam ediyor.Bu süreçte muayene oldugum hekimler ise su sekilde;
5 Kbb
2 cildiye
1 gastro
3 dahiliye
1 genel cerrahi
1 nöroloji
beyin mr ve boyun ultrasonu,sinüs bt çektiler bir sey çikmadi.Vitamin eksikligi dediler tam 3 buçuk ay boyunca araliksiz günde 1 tane benexol b12+çinko+ayda 1 d vitamini kullandim geçmedi.Nöroloji benexole ek olarak 1 kutu dodex verdi kullandim etkisi olmadi.dahiliyeciler ise reflü dediler,önce 2 kutu pantpas etkisi olmayinca razogen etkisi olmayinca motilium,fomadin ve gaviscon kullandim reflümde iyilesme oldu ancak dilimdeki yanma bir türlü geçmedi.
Cildiye hekimi biraz cografi dile sahip oldugumu söyledi.Andorex,majezik gargaralar maximus spreyler kullandim yine geçmedi.
Özellikle kbb hekimleri bogazima endoskop ile baktilar bir sey yok dediler.Agiz içimi ve dilimi detayli muayene ettiler dilimde bir sey yok dediler.Hatta en bir kbb doktoru senin sorunun nevralji dedi.Sonrasinda
Özel bir hastanenin kbb hekimine muayene oldum ,o da iyice muayene etti ve dilimde hiçbir seyin olmadigini söyledi.Bana alerji için desmont ve aftoral sprey verdi ama bunlar da fayda etmedi.
Bu 5 aylik süreçte gözlemledigim,dilime ne oluyorsa gece uyurken oluyor.Sabah uyanma seklim o dilimdeki agriyi belirliyor sanki.Dis sikma problemim vardi dis hekime gitti gece plagi verdi ama fayda etmedi.Dilimde 5 aydir dis izleri var.Ve bu izlerin oldugu yer yanip sizliyor agriyor.Kenacort aldim 2 gündür oraya sürmeye basladim ama pek etkisi yok gibi.
Biliyorum çok uzun oldu ancak psikolojik olarak berbat bir haldeyim.Dis izinin oldugu yer o kadar agriyor ki o tarafla yemek bile yiyemiyorum.
Yillardir agzimda dis eksikligi vardi bu sebeple sanki üst çenemde daralma var ve sanki dilim artik büyük geliyor ve gece dislerimi sikiyor,dilimi isiriyorum.
Dilimin linktedir.forumdaki hocalarim lütfen yardimci olun.
https://hizliresim.com/1w8r5w

https://hizliresim.com/gY83vi

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2020 Saat 20:28
clemetin33, telefon numaranizi ve isminizi [email protected] adresine yazar misiniz. Sizi arayip hastaliginiz ile ilgili olarak bazi sorular sormak isterim
-M
IP
clemetin33
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı clemetin33 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2020 Saat 21:17
telefon numarami e posta yolu ile size ilettim hocam
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2020 Saat 21:57
Ben de yillardir dilimin sol tarafinda yanma, o taraf yanak ve yüzümde hissizlik yanma ve bazen gözümde hissediyorum ve bu geceleri çok artiyor. Keske bir tanesi de kültür alsa idi.
IP
clemetin33
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı clemetin33 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2020 Saat 13:08
Hocam sorunumuz ayni gibi. Uyurken yanma yok,sabah uyaninca yanma yok , öglene dogru hafif yanma ancak geceleri siddetli yanma seklinde bir sirkülasyon var.
Bazen 1 3-4 gün geçtigi oluyor tam bitti kurtuldum diyorsun,tekrar basliyor.Yanma bir his olarak var.Mesela yanan yere parmaklarimla dokunuyorum hicbir agri sizi yok.
O kadar doktora gittim hiçbiri kültür almadi.
Siz bu süreçte ne yaptiniz? Sikayetiniz devam ediyor mu?Ben bu 5 aylik süreçte psikolojik olarak bitik duruma geldim.Siz senelerden bahsediyorsunuz.Bir tavsiyeniz var mi?
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2020 Saat 15:53
Orjinalini yazan: clemetin33

Hocam sorunumuz ayni gibi. Uyurken yanma yok,sabah uyaninca yanma yok , öglene dogru hafif yanma ancak geceleri siddetli yanma seklinde bir sirkülasyon var.
Bazen 1 3-4 gün geçtigi oluyor tam bitti kurtuldum diyorsun,tekrar basliyor.Yanma bir his olarak var.Mesela yanan yere parmaklarimla dokunuyorum hicbir agri sizi yok.
Siz bu süreçte ne yaptiniz? Sikayetiniz devam ediyor mu?Ben bu 5 aylik süreçte psikolojik olarak bitik duruma geldim.Siz senelerden bahsediyorsunuz.Bir tavsiyeniz var mi?

psikiyatri git birde. dil kurulugu bazen, agiz kurulugu kaynakli oda stres kaynakli olabiliyor.
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2020 Saat 17:37
Hiç bir tavsiyem Yök maalesef çünkü gittigim hiç bir doktor çare bulamadi. Perisan bir haldeyim. Ve gün geçtikçe kokunun siddeti artiyor.
IP
clemetin33
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı clemetin33 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2020 Saat 20:32
Orjinalini yazan: Ethic1

Hiç bir tavsiyem Yök maalesef çünkü gittigim hiç bir doktor çare bulamadi. Perisan bir haldeyim. Ve gün geçtikçe kokunun siddeti artiyor.

Salgin sona erdigi gün psikiyatri muayenesi olmayi düsünüyorum ben. Siz psikiyatri muayenesi oldunuz mu hiç?
Benim görmedigim bir psikiyatri kaldi.
Yanan agiz sendromu olabilir. Bir nöroloji doktoru da nevralji olabilecegini söylemisti bana. Bu hastalik bir cok kiside var ancak teshis koyulamiyor bir türlü.
IP
clemetin33
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı clemetin33 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2020 Saat 10:13
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

Orjinalini yazan: clemetin33

psikiyatri git birde. dil kurulugu bazen, agiz kurulugu kaynakli oda stres kaynakli olabiliyor.

Salgin sona erdiginde psikiyatri muayenesi olmayi düsünüyorum, bakalim insallah bu çare olur.
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2020 Saat 11:25
Ben destek aldim, ama söyle düsünüyorum agiz kokum geçmedikçe bu düzelmez ben hissediyorum sonuçta agiz kokumu ve o uyusmadan sonra oluyor çünkü o gerçek bir his mikroorganizmalarin çogaldigini agizdaki besinleri yedigini hissediyoruz yani bu gerçek.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu