|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
afaff
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 87 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2020 Saat 01:35 |
|
Arkadaslar foruma uzun süredir girmiyodum. Ama hala çözüm bulamayan insanlari görünce üzüldüm açikçasi ve bir zamanlar ben de sizin gibi oldugum icin sizi benden daha iyi kimse anlayamaz sanirim. Size kisaca hikayemden bahsediyim. Kaç yaslarindan beri koku vardi hatirlamiyorum ama ortaokuldaki hatirladigim bir animdan dolayi sanirim 12 yasindan beri kokudan muzdariptim. Lise yillarimin bu yüzden kabus gibi geçtigini hatirliyorum. Çok basarili bir ogrenci olmama ragmen üniversite egitimimi yarim birakmaya kadar gitti bu süreç.(Allah'tan sonradan tamamlayabildim kokudan kurtulunca). Sonuç olarak 5 yildir koku felan yok. Size biraz kokunun tipinden bahsediyim. Baslangiçta sadece agiz kokum vardi. Agzimin icini hiçbir zaman ferah hissetmemisimdir sanirim(geçici çözümlerin ise yaramasi disinda). Koku zamanla katlanarak artti ve burundan da gelmeye basladi. Zaten beni tamamen çökerten süreç bununla basladi. Neden çünkü sadece agiz kokunuz olsa konusmazsaniz bi nebze rahatsiniz ama koku eger burundan da geliyosa yapacak pek bisey kalmiyo anca nefes alip vermemeniz lazimki koku disari çikmasin bu da imkansiz tabiki. Kaç kez otobüste inmeye yakin nefesimi tuttugumu bilirim. Inanilmaz zor zamanlardi simdi düsününce. Bu arada kokunun siddetinden bahsedecek olursam sabahlari odama girmek herhangi biri için iskence olabilirdi deyim siz anlayin. Özelikle kokunun burundan da gelmeye baslamasiyla kokunun siddeti inanilmaz artiyordu. Simdi size denedigim çözümlerden kisaca bahsedicem. Akliniza gelebilecek her türlü alternatif tip ürününü denemisimdir sanirim. Hepsi geçici çözümden ileriye gidemedi. Kokuyu bir süre kesti ve vücut alisinca koku tekrar geldi. Bu hiçbir zaman degismedi. Bademcik ameliyati oldum. Ise yaramadi. Reflü ameliyati oldum ise yaramadi. Antibiyotikler kullandim bazilari ise yaradi bazilari yaramadi zaten ilaci birakinca koku geri geliyo malumunuz. Aydin hocamizin gargarasi yine ayni sekilde basta ise yaradi sonra yine yaramadi. Burun temizleme kitleri, probiyotikler, bilumum yaglar, otlar hicbiri kalici etki göstermedi. Hep geçici çözüm sundu bana. Koku sanki bagirsaklarimdan geliyodu öyle hissediyordum ve bende söyle bisey var belki inanamayacaksiniz. Bagirsaklarimi ovusturunca burnum aciliyo ya da karnima herhangi bir yag sürünce yine daha rahat nefes aliyorum. Bir ara karnima zeytinyagi sürmüstüm ve sak diye burnumdan gelen kokuyu kesmisti(yine geçici çözüm tabiki sonra bu yöntem de ise yaramamaya basladi). Ne alaka bilmiyorum ama bagirsaklarimla burnum arasinda cozemedigim bir iliski var. Peki nasil kurtuldum gelelim asil meseleye. Istemeye istemeye son çare gittigim psikolog sayesinde kokudan kurtuldum. Bana yazdigi 2 ilaç benim hayatimi degistirdi. Basta çok fazla ilaçla basladik tedaviye ama sonra yavas yavas biraktim onlari. Bu arada dedigim ilaçlarin hepsi antidepresan. Peki neden 2 ilaç dedim baska ilaçlar da kullanmama ragmen. Çünkü bu 2 ilaci halen kullaniyorum. Diyeceksiniz ki iyilestigin halde neden kullaniyorsun. Çünkü inanir misiniz bu 2 ilaci kesmeyi birakin dozajini azaltigimda bile koku geri dönüyor.Yillardir belli bir dozda kullanmaya sabitledim kendimi ve koku tam 5 yildir yok. Adeta bir mucize bu benim için. Evet belki ilaçsiz iyilesemedim ama yine de çok sükür iyilestim. Bu arada ilaçlari birakamama nedenimi ben suna bagliyorum. Bu ilaçlar beyindeki bazi az üretilen hormonlarin (kisiden kisiye bu üretim farklilik gosteriyo sanirim) seviyesini normal seviyeye çekiyor ve vücudu dengeye sokuyor. Bosa en önemli organimiz beyin demiyolar. Benim bagirsaklarimda sorun olsa dahi bunun temeli sinirsel sisteme yani beyine dayaniyor bu süreçte ben bunu anladim. Mesela çogu hastaligin sebebi stres diyolar. Kesinlikle dogru. Stres, sinir sisteminizi alt üst ediyor ve degisik degisik vücudun tepki vermesine yani hastaliklara sebep oluyor. Demem o ki eger sinir sisteminizi duzeltirseniz büyük ihtimal çogu hastaliginiz da ortadan kalkacaktir. Zaten arastirirsaniz bagirsak hastaliklariyla stresin ne kadar iliskili olduguna dair bilimsel makaleler bulabilirsiniz. Bu arada benim tip5 e girdigimi iddia edebilirsiniz. Ancak söyle bir durum var. Tip5 de aslinda ortada bir koku yoktur hasta bunu var zanneder. Ancak Murat hocam isterse tip5 hastasi olmadigimi kendisine kanitlayabilirim. Yani bildigim kadariyla Murat hocamda agizdan ve burundan gelen gazlari ölçen bir alet var. Bu sayede kisinin gerçekten agiz kokusu var mi yok mu teshis koyabiliyor. Bir gün onun yanina gidip önce ilaç kullaniyorken ölçüm yapariz sonra bir de ilaçlarimi birkaç gün birakip ölçüm yapariz. Eger ikisinde de sonuç ayni cikarsa derim ki ben haksizmisim olmayan kokuyu var saniyormusum tip5 hastasiymisim. Ama size garanti verebilirim ki ilaç kullanirken ölçüm yaparsak saglikli, ilaci biraktiktan sonra ölçüm yaptigimizda halitosis hastasi cikicam. Eger kendisi uygun görürse su korona olayi azaldigi zaman kendisinin yanina giderek denek olmaya hazirim. Çünkü anca tip5 hastasi olmadigimi bu sekilde ispatlarim ve belki de benim gibi bu durumdan muzdarip kisilere yeni bir tedavi imkani sunulur kim bilir...
|
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kesinlikle tip 5 ain arkadasim, hangi ilaci kullandin peki.. senin kendi duydugun koku agiz kokusu degildir, eger disaridan bir uyari varsa agiz kokun vardir ya da ölçtürdü isen, senin ifadelerin hep kendi algilarina yönelik. Ama yine de geçmis olsun.
|
||
![]() |
||
afaff
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 87 |
![]() ![]() ![]() |
|
Disaridan tepki almadigimi nereden biliyosun herkesin içinde rencide olacak kadar tepki aldim merak etme. Ilacin ismini yazmam dogru olmaz çünkü bana fayda veren ilaç size fayda verecek diye birsey yok ancak Murat hocam merak ederse ona ilaçlarin ismini özelden yazabilirim. Ayrica dedigim gibi tip5 olmadigimi gerekirse Murat hocanin yanina giderek kanitlayabilirim. Ilaçlari biraktigimin 2 veya 3. Günü koku yavastan geri dönüyor çünkü. Bu arada iki ilaç birlikte kullanilinca ise yariyor bende birinin dozunu azaltmayi denesem bile koku geri geliyor o yüzden yillardir ikisini de sabit dozda kullaniyorum. Ama önyarginizi anliyorum ben de zaten umutsuz bir sekilde son çare psikiyatriste gitmistim ve verdigi ilaçlarin ise yarayacagina gram inancim yoktu ama dedigim gibi bu ilaçlar eksik üretilen sinirsel hormonlarin yeteri kadar üretilmesini sagliyor bu da vucuttaki dengesiz olan durumun düzelmesini sagliyor bu yüzden fayda veriyor diye düsünüyorum.
|
||
![]() |
||
Nerdengeldim
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Temmuz-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ilacin ismini verir misin? Psikiyatrise gidip agzim kokuyor diyemeyecek insanlar var sonucta
|
||
![]() |
||
chipset
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Nisan-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dediklerinize %100 katiliyorum, sikayetlerim ve yaptiklarim sizinkine çok benzer, bende sorunu bagirsaklarda oldugunu düsünüyorum, yillar önce çok çaresiz kalip bende psikologa gitmistim, o dönem bana düsük doz antidepresan vermisti, belki inanilmayacak ama koku epey azalmisti, hatta o dönem ilk defa sevgilim bile olmustu, stresli olunca kokunun arttigi bir gerçek, örnegin biraz alkol alinca koku bende nerdeyse sifirlaniyor, dediginiz gibi bir baglanti olduguna bende inaniyorum, ilaç isimleri hakkinda burdan veya özelden isim vermenizi rica edecegim, en azindan psikologa gittigimde bunlari söylerim, dozaji vs kendisi belirler. |
||
![]() |
||
afaff
![]() ![]() ![]() |
|
Psikiyatriste gitmeden bu ilaclari alamazsin ki zaten çünkü reçeteli satilan ilaclar. Psikiyatriste gidip agzim kokuyor demek zorunda degilsin bunu daha farkli ifade edebilirsin. Mesela ben burnumda kötü bir koku algiladigimi söylemistim. Bu veya buna benzer seyler söylenebilir eger utaniliyorsa. Ilaç ismine gelince psikolojik ilaçlarda birine iyi gelen diger kisiye iyi gelecek diye bisey yok genelde ilaclar kisiye özel oluyor ve diyelim kullandigin ilaç fayda etmedi hemen vazgecmemelisin doktoruna bunu söylediginde büyük ihtimal ilacini degistirecektir bu sekilde sana fayda eden ilaci bulabilirsin. Özelden ilacin ismini yaziyim ancak dedigim gibi bana fayda etti diye sana da fayda edecek diye bisey yok. Psikiyatride genelde ilaçlar kisiye özel oluyor.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
afaff isimli arkadasimiz çok isabetli yaklasiyor konuya. Söylediklerini kulak ardi etmeyiniz. Bu yazida yer alan bilgileri uygularsa iyilesecek çok sayida agiz kokusu hastasi aramizda bulunuyor diye tahmin ediyorum.
|
||
![]() |
||
chipset
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Nisan-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dediklerinizi çok iyi anladim, peki size iki tane verilmesinin sebebi neydi, çünkü birini almadiginizda kokunun arttigini belirtmissiniz, bu iki ilaç birbirini mi tamamliyor, aslinda ilaç ismi derken bu tip bir özellikten bahsetmistim. |
||
![]() |
||
afaff
![]() ![]() ![]() |
|
Aynen iki ilaç birbirini tamamliyor doktorun dedigi yanlis hatirlamiyorsam biri dopamini digeri de seratonini artiyordu. Bu iki hormon arasinda nasil bir iliski var bilmiyorum. Belki bende ikisi de düsüktür ikisi de yeterli miktarda artinca koku ortadan kayboluyodur bilemiyorum.Bu arada bana basta 2 ilaç degil 4 ilaç verildi sonra 2 sini biraktim en etkili 2 ilacin bu ikisi oldugunu farkettik benim için ve bunlari kullanmaya devam ettim.
|
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Çok sevindim adiniza. Ve verdiginiz bilgiler için de kendi adima tesekkür ederim 🙏🏾
Peki bu ilaçlari uzun süre kullanmak ne derece saglikli? Yani doktor ne diyor bu konuda? Ve sanirim siz bu ilaçlari hayatiniz boyunca kullanmaya devam edeceksiniz, degil mi? Eger dogruysa, bu sizin kendi karariniz mi, yoksa doktorun uygun görmesi mi? |
||
![]() |
||
afaff
![]() ![]() ![]() |
|
Bu konuyu ben de merak edip doktoruma sordum ve ilaçlarin uzun kullanimda dahil bir zararinin olmayacagini söyledi bana. Zaten ben de simdiye kadar yararindan baska bir zararini görmedim. Tek yan etkisi ben de uyku oluyor. Yani normalden daha fazla uyumak istiyorum. Onun için de takviye edici gida kullaniyorum ve o sekilde sorunu çözdüm. Arada doktor kontrolünde azaltmaya gidiyorum ilaçlarimi eger etkisi azalirsa tekrar yükseltiyoruz dozaji. Yani arada denemeler yapiyorum. Bir gün azalttigimda koku olmamaya devam ederse tabiki birakirim ilaçlari. Yoksa ömür boyu kullanmaya devam.
|
||
![]() |
||
anjamerkez06
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Afaff kardesim Allah rizasi için o iki ilacin ismini yazar misin çok makbule geçersin çok
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar, antidepresanla agiz kokusu geçer mi? Afaff kardesimiz tip5 olmasa da belki aklina gereginden fazla takiyordu, ilaçlar sayesinde rahatladi. Psikiyatriste gitmekten zarar gelmez, ben de baska nedenle gittim bana da iki ilaç yazdi birini biraktim birini hâlâ kullaniyorum. Yine agiz kokusu sebebiyle tepki aliyorum ama hiç umursamiyorum. Önceden bir tepki alinca olusan ates basmasi gibi olan, yer yarilsa da içine girsem duygusu artik yok. Sadece bir an bosluk hissediyorum, muhtemelen o bosluk duygusu da antidepresanin etkisinin utanç duygusunu bastirmasi nedeniyle olusuyor.
Psikolojimizin bozulmamasi zaten mümkün degil. Okulda, iste hatta evde bile tepki aliyoruz veya tepki almamak için asosyal bir yasam sürüyoruz. Bu maske arti antidepresan beni adeta baska biri yapti. Is kariyerimde yükseldim, insanlarla iletisimim artti. Imkanim olsa sonsuza kadar maske ile dolasirim. Allah'a büyük gelmesin maskeye muhtaç etmesin orasi ayri. Afaff, önceki mesajlarima bakarsan seninle ayni sorunlari yasadigimi görürsün. Sadece nefes kokum degil vücut kokum var diye düsündüm, yillarca ugrastim ve hâlâ buna inaniyorum. Yine de antidepresanin etkisiyle de olsa rahatim. En azindan aksam eve geldigimde gün içinde olan olaylari düsünüp durmuyorum, kendi kendime tekrar tekrar ayni utanci yasamiyorum. Evin içi bana cehennem olmuyor. Herkese tavsiye ediyorum mutlaka bir psikiyatriste gidin, bana yazdigi ilaç pahali da degil. Yazilan ilacin sigortanizda, is yerinizde vs. görünmesini istemiyorsaniz reçeteye yazdirmayin, doktora fiyatini sorun ilaç büyük ihtimalle maddi külfet getirmez. Tip5 degilim çünkü Murat Hoca'ya da Aytug Altundag'a da muayene oldum. Aytug Bey'e Covid-19 Çin'de yeni çiktigi zananlarda gitmistim. Yani bir yil falan oldu. O da özellikle psikolojik olmadigini kokuyu aldigini vurguladi. Bendeki kokunun farkina varmadan da içe kapanik biriydim, koku belasini fark edince daha da içe kapandim. Psikiyatristin verdigi ilaç beni bile bu kadar rahatlatiyorsa siz de çok daha iyisini yapabilir. Not: Psikiyatriste randevu almak, hastaneye gitmek, içeri girip derdini anlatmak hepsi sirat köprüsünden geçmek gibi geliyor biliyorum. Allah'in izniyle bir aya kalmaz gerçekten mutlu olacaksiniz. |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sitede bir mesaj vardi, whatsapp grubu kurulmustu. Basliklara baktim ama göremedim. O arkadas buraya tekrar yazabilir mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kimliklerinizi gizleyebildiginiz bu forumun varligi vatsap grubuna gerek birakmaz. |
||
![]() |
||
afaff
![]() ![]() ![]() |
|
Kelime yani fiziksel bir kokunun antidepresanla geçmesi inanmasi zor bir durum tabiki biliyorum ancak ilaci biraktigimda kokunun geri gelmesi ilacin ise yaradigini gösteriyor bu arada bazen hani yedigime ictigime çok dikkat etmezsem (bu yedigime ictigime çok dikkat ettigim anlami tasimasin herseyi yiyorum Allah'a sükür) koku olabiliyor ama sana durumu söyle anlatiyim önceden ne yersem yiyim çok faydali olan bisey de yesem zararli bisey de yesem 10 dk sonra burnumdan koku gelmeye basliyordu ve agzimda çok kötü bir tat hissediyordum su an ne yersem yiyim Allah'a sükür öyle bir durum asla yok bu arada türk kahvesinin bende çok ise yaradigini farkettim onu içtigim an hani bazi günler farkettigim koku da resmen sifirlaniyor yalniz kahveyi sekersiz içiyorum bunun da etkisi var sekerli olunca tam etkisini göstermiyor sonuçta agizdaki bakterler sekeri sever biliyorsunuz. Bu arada antidepresanla kendini toparlamana sevindim kelime. Yalniz söyle bir durum var her antidepresan herkeste ayni etkiyi göstermiyor. Mesela doktorum da benim için ise yarayan antidepresan(lar)i bikac denemede buldu. Yani hangi antidepresan olursa olsun iç kokudan kurtul diye bir durum yok. Ise yarayan ilaci bulmak dedigim gibi herkes için zaman aliyor. Mesela su an sana iyi geldigini iddia ettigin bir antidepresan var ama sen kokuyu kestigi için degil utanma duygusunu bastirdigi için iyi geldigini söylüyorsun. Benim de demek istedigim bu mesela o ilaç seni psikolojikman rahatlatirken baska bir antidepresan ise kokuyu tamamen kesebilir. Sadece dedigim gibi zahmetli bir süreç doktor ve hastanin sabirli olmasi gerekiyor. |
||
![]() |
||
afaff
![]() ![]() ![]() |
|
Dedigim gibi her ilaç herkeste ayni etkiyi gostermeyebiliyor malesef bana iyi gelen bir ilaç sana iyi gelmeyebilir ya da sana iyi gelen bana iyi gelmeyebilir bu iste sabirli olmak gerekiyor sadece. Yol göstermesi açisindan sana özelden yaziyim ilaçlarin adini ancak seni iyilestirecek ilaç belki de farkli bir antidepresandir bilemeyiz. |
||
![]() |
||
Cchfz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba bende bu dertten muzdaribim. Yazdiklarinizin çogu ayni bende de. Rica etsem o 2 ilacin adini verir misiniz? Bir dönem bende baska sebeplerden psikolojik ilaç kullandim ama simdi o dönemi düsündügümde koku da etkisi olmamisti. Ama anlattiklariniz bana mantikli geldi. Doktora bu ilaçlari söylerim uygun görürse belki bana da yazar. Tesekkür ederim.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |