|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2020 Saat 17:21 |
arkadaslar linki direk birakiyorum:
https://www.journalagent.com/turkhijyen/pdfs/THDBD-04696-CASE_REPORT-UYAR.pdf hasta ayni benim gibi rinit kokulu burun akintisi sebeiyle basvurmus ve nazal suruntu almislar patojen bir mikrop cikmis ztn makalede yaziyor okuyun tamamini haseki arastirma hastanesinde gecmis senelerde mehmet diye bir arkadasimiz vardi onunda kokulu akintisi vardi ve nidazol kullandiginde geciyordu nedeni de budur nasil kurtuldugunuda yaziyim bilmiyenler vardir illaki denize uzun sure girmis dalmis dipte durmus denizin icindeyken ters donmuski ben bi ara denemistim ama denizde cok duramiyorum usume geliyor zayifim yaklasik 2 saat bunu yapinca ve dipte dalip 15 sn nefeisini tutup bekleyince kokulu akintisida gecmis cok mantikli bu patojen mikrobun olmasinin nedenide cok normal ztn fakir bolgelerde köylerde yoksul insanlarin yasadigi bolgelerde gorulebiliyormus benim dogumumda ebe bile yokmus kan icinde kalmisim bayada yoksulduk abimdede geniz akintisi var ve bunun bizzat bulasici oldguna artik kanaat getirdim yani sizden oglunuzada gecebilir bagisiklik sistemide zayifsa yapicak bir sey yok gidip tedavi olmak lazim yazin yuzmeyi ogrenip 2 3 saat denizde kalmayi dusunuyorum iyice bi temizliycem ondan oncede su corona olaylari bi yatissin nazal kultur aldiricam bakalim |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
tesadufen kokulu akintisi olup antihistaminik kullanan bi forum kullanicisinada denk geldim bu forumda o arkadastada nazal kultur sonucu patojen bir mikrop cikmis antihistaminik kullanmasi sonucu koku gecmisti kalici cozum degil fakat gecici cozum o mikroptan kurtulmak gerek
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
nazal suruntu dedigim bogaz degil arkadaslar burun içinden aliyorlar
|
|
![]() |
|
Unuttum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
![]() ![]() ![]() |
Iste sorun su ki nasil kurtulacazz
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
egitim arastirma hastanesine gidip
1)burun(nazal)kültürü ve bogaz kulturu yaptirmak 2)msaa( Metisilin Dirençli Stafilokok Aureus)vb herhangi bir mikrop cikarsa bunu tespit etmek 3)doktorun tedavi icin verecgi antibiyotik +nazal yikama+ nemlendirici burun damlasini kullanmak hadi antibiyotigi gectim eger bu mikrop cikarsa denize gidip uzun sure kalmak lazim sinusleri iyice bir temizleme yoluna gidilmeli dalis yapmak denizde ters donmek sinuslerin su ile dolmasi icin en az 2 3 saat denizde durmak lazim olmazsa diger tedavi yapilmali |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Yani bahsettigin arkadas o ilaci aldiktan sonra,
kalici olarak mi kurtulmus? Sen de sürüntü sonucuna göre o ilaci kullanirsan iyilesirsin ozaman. Yani denize girmeye gerek kalmaz. Tabi ki burundan alinan sürüntüde olumsuzluk çikarsa! |
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
herhangi bir patojen çikarsa temiz bi denize gidip uzun sure cikmicam yuzmeyi bilmek lazim ama yanindada en azindan bir kisi olmali ne olursa olsun bir keresinde sinuslerime su cok dolucna kisa sureli bas donmesi olmustu 2 3dk kaliyorum denizde buda yeterli degil
|
|
![]() |
|
yeldasoylem
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar merhaba forumu yillardie takip eden ancak yeni uye olma cesaretinde bulunmus bir uyeyim. Su yasima kadar cektigim seylerden bahsetmicem zaten hepimiz asagi yukari ayni seyleri yasiyoruz. Kokulu burun akintisi icin bunu yasayanlara birsey soracaktim bana alerjik rinit teshisi kondu yillardir geniz.akinti m ve agiz kokum var bu akinti ne kadar kivamli ve yapis yapissa agiz kokumda o.kadar igrenc. Benim gibi geniz akintisi sikayeti ve alerjik riniti olan ve kurtulak var mi bu forumda? Birkac birsey danisacaktim
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
Mehmet isminde biri vardi kokulu burun akintisi vardi ondada forumda arat kurtuldu o
|
|
![]() |
|
yeldasoylem
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Hadiya göremedim ben tekrar bakayim ne yapti acaba
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Denizde 3 saat degil arkadaslar takla attigini söylemisti bir nevi sinüs rinse kit etkisi tuzlu su ile sinüsleri yikamis oluyor ben denizin dibinde yasiyorum ve tip 2 yim yazin her gün denize girip takla atmama ragmen geçmiyor hatta takla attigimda ya sinüs rinse kit kullandigimda koku be dil pasi daha çok artiyor
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |