Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Agiz ve burundan gelen koku Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Macun
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı Macun Cevaplabullet Konu: Agiz ve burundan gelen koku
    Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2020 Saat 12:07
Herkese merhaba, ben 20 yasinda bir üniversite ögrencisiyim. Yaklasik 5 senedir agzimdan ve son 3 senedir de hem agzimdan hem burnumdan gelen kokuyla ugrasiyorum. Aslinda her sey 5 sene önce agzimda koku oldugunu düsünmemle basladi. Kimseden böyle bir tepki almama ragmen koku oldugunu düsünüp arastirmalar yaptim, strese girdim. Ben stres yaptikça gerçekten bit agiz kokusu olustu ve sosyal problemler yasamaya basladim. Kendimi toplumdan soyutladim, zaten pek disa dönük bir insan degildim bu süreçte iyice içime kapandim. Yine bir gün internette agiz kokusu hakkinda arastirma yaparken bu siteye rastladim. Bir üye agziyla birlikte burnundan da koku geldigini söylüyordu. Bu yaziyi görünce bu sefer buna da taktim ve acaba burnumdan da geliyor mu diye düsünmeye basladim. Ilk baslarda çok saçma gelse de zamanla buna kendimi inandirdim ve bir süre sonra gerçekten burnumdan koku yayilmaya basladi. Okulda sinifta yanimda oturanlar rahatsiz oluyordu, sinifa giren burda ne kokuyor diyordu. Ben bu süreçte iyice kötü oldum hatta intihari bile düsündüm diyebilirim. Süreç içinde birçok kez hastaneye, kbbye gittim. Bademciklerimden süphe etmeye basladim çünkü iki tarafta da yarik vardi ve içinden zaman zaman küçük zaman zaman orta büyüklükte kötü kokan parçaciklar geliyordu ve hala geliyor. Kbbde bunlari anlattim çogu bir sey yok dedi bir tanesi bademcik taslarin var ama büyük degil sikinti çikarmaz dedi. Bundan sonra psikiyatristlere gitmeye basladim, ilaçlar kullandim, terapiler yaptik hala da devam ediyoruz. Hiçbir etkisini görebilmis degilim hala agzimdan ve burnumdan koku yayiliyor. Son çare olarak size danismak istedim. Insallah okursunuz ve bir cevap verirsiniz. Simdiden tesekkür ediyorum.
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2020 Saat 19:38
sorunun psikolojik mi bilmiyorum kendimdede ayni sorun olup sikintimi yendigim icin mesaj atiyim dedim
ben tip1 tip2 tip3 tip4 tum anlatiyim
yari cikan yirmilik cikan disimin yaninda az bi apse olmus yani elimi göturmesem görmiycegim yerde agrida yok fark ettirmiyordu ve kötu kokuyordu dislerimi fircaladim o yirlimik diside fircalayip gargara yapinca sorun kalmadi suan midem surekli yanardi yandigi zaman koku dahada beter olurdu gercektende corona var suanda miden eger yaniyorsa doktora gitme suanlik aktardan aksu vital marka haric bu marka rezalet bozuk urun satiyor kudret nari al herhangi bi markadan tadi bozuk olmasin her sabah yada sabah aksam 1 tatli kasigi yemeklerden 30 40 dk once ye ve zararli besinleri listeden cikar gazli icecekler unlu mamuller aklina gelen zararli ne varsa reflu veya gastrit diyeti yazarsan internete ordan daha net bilgilere ulasabilirsin.tip4 vardi tabi anlamam uzun zamanimi aldi ben tip2 nin bu kadar agir koku yaptigni zannediyordum cunku kokulu kötu tatli geniz akintim vardi yogun oluyordu beyaz renge yakin yapiskan evet geniz akintisi bir neden ama onun etksini 10 20 kat arttiran nefes kokusuydu hem burundan hem agizdan cikiyordu sikinti cekiyordum nefes kokusunun en en buyuk nedeni bagirsak icin konusuyorum floranin bozulmasi malesef curukcul bakteriler olarak tanimlanan bi bakteri toplulugu var az lif yuksek protein yuksek unlu mamul seker vs yerseniz yemekler bagirsaginizda hapsoluyor ve bu bakteriler curutuyor bayram ediyor nefes kokusu olarak size geri donuyor tedavisi ise lifli beslenmek en az 30 gr lif almaniz lazim her gun suan duzgun beslendigim icin geniz akintim %90 azaldi hissetmiyorum bile kokunun siddeti 100 ise suan 1 diyim siz anlayin geniz akintisi icin ise ben yapmiyorum ama yapmaya baslicam ne olur ne olmaz sinus kit icine az bir sey xylitol koyucam bu burundaki patojen bakterilerin sayisini ve buruna yapismasini onluyor birde burun nemlendirici alicam nazal nem diye geciyor bunlari duzenli kullanmaya baslicam beslenme tarzimida senin icin bir daha yaziyim 4 tane koku tipine sahiptim burun agiz mide bagirsak halimi sen dusun ben suan iyi durumdayim sen de iyilesirsin
sabah 7 de kalkiyorum kalktigim gibi 3 su bardagi su iciyorum 1 saat yemek yemiyorum bunun ustune 8 de bi kac tane yumurta haslama veya omlet yanina yesillik dometes salatalikçig brokoli salatasi (cigken once karbonatli suda bekletiyorum tarim ilaclari icin 15 dakika sonra ve bi 15 dakika sirkeli suda bekletiyorum bakteriler icin tabi bunlari alir almaz yapiyorum her sabah degil sonra dolaba koyuyorum) sut urunu asla yemiyorum geniz akintisini cok arttiriyor.kisacasi sabahleyin oglenleyin ikindi ve aksam mutlaka ogunumde lif oluyor tek tek yaziyim ornek olmasin acisindan

7 de 3 bardak su
8 de   yumurta tahin yesillikler domates salatalik 10 15 tane ceviz saat 12/12 30 gibi canim ne isterse ceviz badem veya meyveler ornek 2 3 mandalina portakal ve kirmizi elma (kirmizi elma alerji baskilayicidir ayrica narenciye meyveler brokoli kirmizi sogan da guclu alerji baskilayicialrdir)

ikindi zamani saat 3 30 4 gibi evde ne varsa ornek verim kuru fasulye iyi pismis bulgur pirinc veya et yanina bolca mevsim yesillikleri ve salata sart yoksa olmaz

aksam 7 gibi sadece lif iceren bi yiyecek yiyorum 3 4 adet meyve(daha fazlada olabilir) veya sadece kuruyemis badem leblebi ceviz vb yiyorum dis dil fircaliyorum tabi suanlik dil fircalamiyorum eskisi gibi cunku sut urunu ve seker yag yemedigim icin dil pasi eskisi gibi olusmuyor gargara yetiyor butceniz uygunsa keten tohumuda alin super gida olarakta geciyor bi guzel ogutmeniz lazim yoksa vucutta sindirelemez fayda alamazsiniz blendir veya keten tohumu ogutucu var baharatcilarda alin kullanin benim size tavsiyem biraz paraya kiyip blendir almak en ucuzundan saat 7.30dan sonrada 9 10 gibi su iciyorum aklima estikce bitki cayida oluyor bazen ve sorunum kalmiyor arkadaslar bunun ise yaramasinin nedeni cok hakli nedenlere dayaniyor lif bagirsaktaki yiyeceklerin itilmesini sagliyor curukcul bakteriler proteine kolay erisemiyor öte yandan faydali dedigimiz bakteriler lifi kullaniyor ve curukculleri zamanla baskilaniyor sayilari azaliyor
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2020 Saat 19:49
yemekten 1 saat once veya yemekten en az 2 3 saat sonra su icin yemekle beraber su icmeyin sindirim icin zararlidir saat 12 de yaticaksinz arkadaslar 7 30dan sonra yemek yemeyin su cay serbest ilk gunler etkisini görmedim bu beslenmenin etkisini 10 gunde gördum sizde kac gun olur bilmiyorum
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2020 Saat 19:51
özelden sorulari olan varsa sorsun çekinmesin
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2020 Saat 21:19
Orjinalini yazan: Murat880

özelden sorulari olan varsa sorsun çekinmesin

Hiç bir seyi özelden konusmayin
Bütün görüsmelerinizi buradan yapin. Bu forum bu sebeple var.
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2020 Saat 22:47
Dogru söylüyorsunuz hocam. Kuruyemisleri makbul mahsul gibi yerlerden alin 100 gr ceviz 6TL’ye denk geliyo
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Aralik-2020 Saat 16:56

Dogru söylüyorsunuz hocam. Kuruyemisleri makbul mahsul gibi yerlerden alin 100 gr ceviz 6TL’ye denk geliyo

Bu ne demek ?
Nerden çikti kuru yemis ?
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Aralik-2020 Saat 19:10
Hocam kuruyemisçide çalismiyorum ogrenciyim beslenme tarzimi yazdim koku problemimi yendigimi belirttim Bakallar benzeri kuruyemiscilerde kuruyemisin kilosu 100 TL yi buluyor ben ucuz olan yerleri söyledim
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2020 Saat 23:27
Macun, yazdiklarini okur okumaz aklima tip5 yani psikolojik oldugu geldi. Uzman degilim ama mesajindan bu fikri çikardim. Tabii, koku gerçekten de olabilir.
Psikologun bu konuda bir sey söyledi mi ya da bugüne kadar agiz kokun oldugunu söyleyen oldu mu?

Psikologa gitmeyi kesinlikle birakma. Intihar düsüncesi agiz kokusundan daha büyük bir sorun. Ilaçlar kaygilarini gidermeye de yardimci olacaktir.
IP
afaff
Üye
Üye

Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2020 Saat 05:01
Orjinalini yazan: aydinmur

Bu ne demek ?
Nerden çikti kuru yemis ?

Hocam ufak bi yanlis anlasilma olmus sanirim. Murat arkadasimiz sizin özelden konusmayin foruma yazin demenize dogru söylüyorsunuz hocam demis. Diger cevizle olan cümleyi de önceki cümleden bagimsiz olarak yazmis. Yani diger yazdiklarina ekleme yapmak istemis. Sizin bunu üzerinize alinmaniz ve Murat'in da yanlis anlayip kuruyemisciyle alakasinin olmadigini açiklamaya çalismasi güldürdü açikçasi :)
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2020 Saat 17:35
Hangi kafayla yazdim bende bilmiyorum
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu