Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: IYILESTIM ARKADASLAR-MUTLU SON Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   7 Sonraki >>
Yazar Mesaj
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2017 Saat 19:31
Arayan kardes mrb
Benim koku durumum yani nasil desem;
Kesinlikle eskisi gibi kötü degil.
Ben burun deliklerimden birini kapatip, digeriyle 5 yada 6 kez derin nefes alip agzimdan veriyorum. Sonrada diger deligi kapatip ayni islemi
yapiyorum ve dislerimi firçaladiktan sonra koku epey azaliyor.
Delikleri burnun dis yüzeyinden bastirarak kapatiyorum.
Ayrica 2 gün bu islemi yapmadan gözlemleyeyim dedim; bu sefer koku artti!
Bu, beni üst solunum yollari kaynakli bir problemim oldugu sonucuna yöneltti.
Siz be bir deneyin bakalim siz de ne reaksiyon olusacak görelim
Buraya yazinki, belki arkadaslar da yararlanir.
IP
m-emin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı m-emin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2017 Saat 18:51
Murat hocam. Burun lavaji dedigimiz olaya oksijenli suyu da eklesek bi zarari olur mu.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2017 Saat 22:09
Orjinalini yazan: m-emin

Murat hocam. Burun lavaji dedigimiz olaya oksijenli suyu da eklesek bi zarari olur mu.

Emin degilim.
Yanlis bir sey konusmaktan korkarim.
Sulandirip seyrek kullanilsa imkansiz degil gibi duruyor.
Bilemiyorum
-M
IP
Hibrit
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Hibrit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2018 Saat 18:17
Kiymetli Arkadaslar, daha once tip ogrencisi bir kardesimiz tarafindan dile getirilen PPI (proton pompasi kullanimini) lutfen dikkate almayan. Bunilaclar son derece zararli ve mide asitini neredeyse sifirlamakta. Ben 10 sene kullandim oradan biliyorum. Yeteronce Mide asiti olmadan gidalari sindiremez ve sindirilmemis gidalarin yol acacagi sayisiz sorunlara (gaz, reflu, gida intoleransi, allerji, SIBO, gecirgen bagirsak sendromu, gida zehirlenmeleri vs) maruz kalirsiniz. Fabrika ayarkariniz ile oynamayin. Bu ilaclar cok mide ulseri tedavsi, mide ameliyatlari gibi sizi mide asitinin tahris edici etkisindennkisa bir sure korumak icin kullanilit.

Ben bir suredir ayurvedik bir saglik uygulamasi olan "Oil-Pulling" yontemini kullaniyorum. Ben organik hindistan cevizibyagi ile yapiyorum. Ama bunu zeytin yagi ile de yapmaknmumkun. Google da nir cok video bulmaniz mumkun. 20 gundur yapiyorum. 10dk ya ciktim. Agiz kokusunda son derece ciddi bir azalma oldugunu deneyimledik (karimin ifadesiyle).

Hepinize sifalar diliyorum.
IP
Salim
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 9
Alıntı Salim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2018 Saat 01:33
Karaciger tedavisi dedigin nedir acaba
IP
chipset
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 11
Alıntı chipset Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2018 Saat 00:35
Herkese merhaba, yaklasik 15 senedir bu sorunu çeken, flagly kulladiginda rahatlayan biri olarak en sonunda çözüme kavustum diyebilirim. Kisaca özetleyecek olursam bademciklerimi aldirdim, burun ameliyati oldum ve en sonunda da reflü ameliyati olmama ragmen agiz kokum hiç geçmedi. son günlerde sabah kalktigimda agzimda aci bir tat oluyordu, bunun mideden kaynaklandigi, mide asidinin agzima kadar geldigini vs düsünüerek farkli bir gastroenetrelog'a gittim. Midede helicobacter pylori olmadigindan emin olduktan sonra doktorum agiz kokusuna ince bagirsakta asiri bakteri çogalmasinin sebep olabilecegini söyledi ve bu sefer farkli bir tedavi verdi; söyleki kullandigim ilaçlar flagyl (500 mg), colidur antibiyotik (200 mg) ve probien (Prebiyotik, Probiyotik), tedavi süresi 10 gün olup flagyl ilk 7 günde bitmektedir. 8 saatte bir 1 tablet flagyl ve 2 tablet colidur birlikte kullandim.   10 günlük antibiyotik kullanimi sonucunda da günde iki defa olmak üzere probien marka prebiyotik-probiyotik kullaniyorum. Su an kokudan eser yok, doktorun bana söyledigi öncelikle bakterileri yok edip daha sonra yeniden bagirsak florasini tekrar olusturmak. Bu pek çogumuzun ortak koku kaynagi oldugunu tahmin ettigim için hemen buraya yazmak istedim, kokunun bogazimdan itibaren geldigini hissederdim eskiden, bu arada pasli dil sorunu da çogu insanda oldugu gibi bendede var, ilaç kullanimi sonrasi bazi günler artip azalabiliyor, ama su an pasli dilim olmasina ragmen koku hiç yok, sizden ricam doktorunuza giderek bu ilaç tedavisi hakkinda bilgi alip size uygun dozlarla bu tedaviyi doktorunuzdan istemenizdir.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2018 Saat 15:09
Drunuzu tebrik ediyorum. Bu kadar koku bende de var deyip sizi yollamayarak yardimci olmaya çalistigi için.
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2018 Saat 22:58
Chipset bende bundan bir sene önce çok kötü ishal olmustum, üç gün hastanede yatmistim, hastanede de farkli antibiyoktikler verilmisti cikarkende flagyl ve colidur reçete etmisti doktor, kullandigim süre boyunca agiz kokum tamamen geçmisti hatta dis ipi kullaninca dis ipi bile zerre kadar kokmuyordu, Senden farkli olarak bunlara ilaveten probiyotik kullanmamistim ayni anda, bende maalesef ilaçlar bitince koku aynen geri geldi, umarim senin birdaha kalici olarak gelmez.
IP
Bikkin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı Bikkin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2018 Saat 11:55
Sizin adiniza asiri mutlu oldum insallah gecici bir iyilesme degildir ne kadar zaman oldu koku tamamen iyileseli ?? Lutfen paylasin
IP
Velele
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı Velele Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2018 Saat 23:25
Buraya yazdiginiz icin allah razi olsum bende birsey kesfettim 2 gun sadece proteinle beslendim(tavuk eti) yag ve sekeri kestim cok az tukettim sayilir. bogazimdaki kotu tat gitti koku ise bayagi azalmisti diyeti bozdum tekrar eski hale dondum bi bilgisi olan varmi bu konu hakkinda bagirsaklarla ilgisi olabilirmi
Yaptiklarim icin pisman degilim ha aklim hala yapmadiklarimda
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2018 Saat 13:26
Orjinalini yazan: Velele

Buraya yazdiginiz icin allah razi olsum bende birsey kesfettim 2 gun sadece proteinle beslendim(tavuk eti) yag ve sekeri kestim cok az tukettim sayilir. bogazimdaki kotu tat gitti koku ise bayagi azalmisti diyeti bozdum tekrar eski hale dondum bi bilgisi olan varmi bu konu hakkinda bagirsaklarla ilgisi olabilirmi

kabizlik problemi çekiyomusunuz? birde kaçgünde tuvalete çikiyorsunuz? yazabilirmisiniz
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
chipset
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı chipset Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2018 Saat 15:06
Tekrar merhaba, sanirim tedaviye baslayali 1 ay oldu ve koku hala yok, bu arada doktorun bana verdigi probiene ek olarak kefir, ev yogurdu, tursu gibi destekleyici ürünlerde tüketiyorum düzenli olarak, dilimdeki pas nerdeyse hiç kalmadi, yakin bir zamanda doktora tekrar gidip bu kokunun birdaha tekrarlanmamasi için, yani bu bakterilere neyin sebep oldugunu bilip ona göre önlem almak için bilgi alicam, yine detaylari burdan paylasirim.
IP
chipset
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı chipset Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2018 Saat 10:43
Bir de ek olarak sabahlari kalktigimda tükürügüm sari veya hafif kahverengiye çalan bir rengi olurdu, simdi ise bembeyaz, benzer tükürük rengi olan varsa bu duruma dikkat etsin.
IP
Bikkin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı Bikkin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2018 Saat 01:12
Cok mutlu oldum sizin adiniza insallah artik omrunuzun kalanini mis gibi kokusuz ve mutlu gecirirsiniz benim tek korkum insallah gecici degildir,, forumu tek tek takip eden biri olarak daha once leylak rumuzlu bir kardesimiz cift antibiyotik ile 3 aylik kokusuz bir donem gexirdi ve geri gelince coook uzulmustu,,, insallah sizinki kalicidir cunku benimde her sabah uyandigimda agzimda hafif kahveye calan sarimsi oluyor tukurugum ,,, ayrica bos yere reflu ameliyati olmaniza da cok uzuldum :( insallah gkalici iyilesmissinizdir darisi bizlere ,,
IP
Arinma1101
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6
Alıntı Arinma1101 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mayis-2018 Saat 21:28
Arkadaslar magdurum isimli arkadasin söyledigi karaciger temizligini ben de yaptim ve ölümlü sonuç aldim gün boyunca her türlü seyi yememe ragmen koku sifir eskiden dis firçalasam bile yarim saate koku baslardi simdi ise firçalamiyorum sürekli yemek yiyorum ama koku sifir bence 2 haftalik zamaniniz varsa hiç ameliyat falan olmadan bundan kurtulabilirsiniz buna hurafe diyenler yüzünden ben de süpheyle yaklastim bu yönteme ama hurafe falan degilmis çünkü temizlenme ile bir sürü yesil yesil safra tasi çikti bence üsenmeyin ve deneyin kurtulus yakin...
IP
Janseri
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Janseri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2018 Saat 21:13
Nedir bu yöntem acaba anlatabilir misiniz
IP
Arinma1101
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Arinma1101 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2018 Saat 13:44
Google da abidin salih karaciger temizligi yazarsaniz direk çikiyor nasil yapilacagi size onerim kitabi okuyun hayat boyu lazim olacak bir kitap çünkü
IP
Iylestim galiba
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Iylestim galiba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2018 Saat 18:41
Herkese merhaba. Ben kendimi bildim bileli agiz kokusu problemi yasiyordum. Kendim hiç farketmedim ama ailemden uyarilar aliyordum. Birçok kez dis doktoru, kbb ve dahiliye doktorlarina göründüm fakat sonuç alamadim. Birçogunuza benzer problemler vardi bendede. Sabah uyandigimda agzimda kötü tat, ayni tat gün içinde de dis firçaladiktan yarim saat sonra geri gelirdi. Yastigimda sari ve kötü kokulu salya olurdu. Odama sinmis havalandirdigimda bile geçmeyen kötü bir koku. Yemek yedikten sonra yemek kasigina sinen kötü koku.          Yaklasik bir yil önce dis hassasiyeti basladi bende. Dis doktoru yerine dis eti uzmanina gittim. Iyiki de gitmisim. Dis ellerime bakti ve asiri dis eti iltihabi oldugunu ve dis köklerimde erime basladigini söyledi. Dislerim disardan bakildiginda saglikli göründügü için hiç bu ihtimali düsünmemistim ve bir çok kez dis doktoruna gitmeme ragmen böyle bir teshis konmamisti. Dr den aldigim güç ile koku sikayetinden bahsettim. Dis eti iltihabi için ameliyat olursam kokudan kurtulacagimi fakat dis hassasiyetim için yapilacak birsey olmadigini söyledi. Kabul ettim ve üç hafta süren ameliyat süreci basladi. Bu süreçte iki farkli antibiyotik ve gargara ile tedavi desteklendi. Sonrasinda haftada 2-3 kez dis ipi ve her yemek sonrasi düzenli arayüz firça kullanimi Ve normal firçalama ile sikayetlerim tamamen bitti. Tedavi biteli 6ay oldu sikayetlerim geri gelmedi çok sükür ama yillarin verdigi alismistik ile acaba hala koku varmi diye korkuyorum. Dil kökümü parmagimla yokladigimda eskiye nazaran çok az bir koku var. Bunun da normal olduguna inanmak istiyorum. Sizlere tavsiyem benzer sikayetleriniz varsa mutlaka dis eti uzmanina görünün. Sifa bulmaniz dilegiyle.
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2018 Saat 08:44
Iyilestim galiba, senin adina çok sevindim, Umarim kalici olur, Sen yinede koku geçti diye günlük agiz hijyeninden odun verme ve önümüzdeki günlerde lütfen bizi bilgilendirmeyi unutma, Bu arada dis etlerin nasil görünüyordu? Herhangi bir sikayetin var miydi?
IP
Iylestim galiba
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Iylestim galiba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Temmuz-2018 Saat 12:48
Dis eti kanamasi yoktu ama kirmizi görünüyorlardi bide dipleri ara sira kasinirdi.
IP
mrrobot
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı mrrobot Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralik-2018 Saat 22:47
Kullandigim Ürünler

-Oral B Sarjli Dis Firçasi (Manüel dis firçalari kullaniyorsaniz, biran önce edinin. Dis eti çekilmesinin belki tek ilaci bu hem dis etlerine masaj yapiyor ve dis aralarini da temizliyor. Önerilen dis firçalama süresi 30sn x 4)

-Parodontax Ferahlik Dis Macunu (Bundan baska ürünü almayin. Ayni markanin diger macunlarinda verim alamadim. Agzin isisini yükselttigi için sinüsleri bile aninda bosaliyor.)

-Manner Science Kürdanli Dis Ipi (Kürdansiz dis ipleri dislerimin arasinda kopuyordu bu sorun kalmadi.)

-Tung Dil Firçasi (Kendisi en büyük kurtaricim oldu. Ayni markanin dil macunu da vardi almadim. Dislerimi parodontax ile firçalayinca tükürmek agzimdaki macunla 5 - 10 saniye dilimi firçaliyorum, yetiyor. Yatmadan önce dislerimi firçaladigim halde, sabahlari les bir agizla uyaniyordum, artik böyle bir sorun yok.)

-Agiz suyu (Her hangi bir marka vermiyorum. Bütçenize göre hangisini isterseniz alin. Agzini çalkaladiktan sonra agiz suyunu ön dislerinizin arasindan fiskirtir saniz, ön disleriniz en fazla aside maruz kalan yerler oldugu için temizlik konusunda daha iyi sonuç alirsiniz.)

Bademcik Temizligi Nasil Yapilir?
Gerekenler: Kalem fener, Kulak çubugu
Uygulanis: Kulak çubugunun tek tarafini kesip ezin ve kalem fener yardimiyla bademcik çikintilarinin içini yoklayin. Ilk basta zorlanabilirsiniz ama yilmayin zamanla bu temizlik saniyelere inecek. Temizlikten sonra gargara kullanirsaniz. Hem tas olusumu geçecek, hemde mikrop kapma durumu olmayacaktir.

Not: 1 günde olusabilen bir sey için sürekli doktora gitmeniz ve bademciklerinizden vazgeçmeniz gerekmiyor. Dedigimi uygulayin yeter.

Öneri: Mide kaynakli agiz kokunuz varsa kahvaltida birazcik maydanoz yerseniz, kokuyu bastiracaktir.
Öneri 2: Bol bol su için. Burun içi salgilarindan tut, tükürük salgilarina kadar her seyin basi su, aksini kimse söylemez herhalde...
Öneri 3: Paradontax ferahlik ürününü önermis olsam da siz yine de arada farkli macunlar kullanin agiz floraniz alismasin yani, alisirsa etkisi azalir.

Sabahlari 3dk aksamlari 5dk süren bütün bu bahsettigim islemleri rutin hale getirmenin kötü yanlari var mi peki? Cevap evet! Neden mi? -Artik asiri koku hassasiyeti gibi illeti hayatima kattim, önceden agiz kokum fark edilmesin diye insanlardan kaçarken, simdi de ben insanlarin agiz kokusundan kaçiyorum.

Benden bu kadar, hepinize saglikli günler dilerim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2018 Saat 12:04
Elektrikli dis firçalari temizlik bakimindan el firçalarina göre eksiktir.
Dis macunlari agiz sicakligini degistirmezler. Macunlarin ieçrikleri birbirlerine çok benzerdir. Agiz kokusu sebebi ile özel bir dis macunu geregi olmayabilir. Bademciklerin üzerine bastirirsaniz bakterileri kaniniza gönderebilirsiniz.
IP
Fulya
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 14
Alıntı Fulya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2018 Saat 00:03
Ben de naçizane, su bademcikleri kulak çöpüyle kurcalama isine hiç girmeyin derim tam bir kisir döngü temizlesenizde koku gitmiyor üstelik sürekli var mi biriktirdigi mi düsüncesi aklinizdan çikmiyor, tas olusuyorsa aldirin.
IP
Biktimartikkkk
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 18
Alıntı Biktimartikkkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2019 Saat 12:45
Merhaba karaciger temizligi için e yapmak gerekiyor midemde sikinti oldugu için o kadar uzun aç kalamam ama eger yardimci olursaniz karaciger temizligi denemek istiyorum
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2019 Saat 21:09
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2019 Saat 10:00
Orjinalini yazan: Biktimartikkkk

Merhaba karaciger temizligi için e yapmak gerekiyor midemde sikinti oldugu için o kadar uzun aç kalamam ama eger yardimci olursaniz karaciger temizligi denemek istiyorum

ya kardesim karaciger temizligi falan açlik orucu falan mantikli seyler degil , Murat hocanin bi sözünü severim vücut direncinizi güçlü tutmak istiyorsaniz sihre ihtiyaciniz yok vücudunuzu normal hale getirmeye bakin , vücudunuzu bozan seyler ne? paket hazir raf ömrü olan gidalar mi? asiri tuzlu asiri sekerli faydasiz zararli gidalar mi? gluteni dayanmis bol sekerli sofralarin olmazsa olmazi beyaz ekmek mi? bol bol sekerli içecekler mi? kardesim birakin sunlari bi hem mide hem bagirsak hem agiz ve dis sagliginiz dolayli olarak kalp damar karaciger gibi iç organlariniz bile bundan olumlu yanit alacaktir bunun aksini iddia eden sizden bir çikar güden artniyetli bir tacirdir yada cahilin tekidir , bunlar büyük etkiye sahip önlemler dileyen uygular dileyen bildigini okur.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
schzfrn
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 5
Alıntı schzfrn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2019 Saat 21:30
Üst Edit: Flagy ve Nidazol kullanip ise yarayan daha sonra kokunun geri geldigi arkadaslarin özellikle okumasini rica ediyorum.

Benim agiz kokusu problemin yaklasik 6-7 sene sürdü. Kaç tane KGB doktoru kaç tane agiz sagligi merkezine gittigimi hatirlamiyorum. En son Istanbul/Besiktas'ta bir koku merkezini de listeye ekledim. Bu arada 2 tane de endeskopim mevcut.:) Ben artik geçmeyecek bununla yasamam lazim derken son zamanlarda koku inanilmaz artti. Konusamaz hale geldim. Nasil bir sey oldugunu anlatmama gerek yok sanirim:)

Cankurtaran olarak Flagy ve Nidazol'a sarildim. 2 Hafta birini 1 hafta birini kullandim.

Sonuç; Kullanim aninda mükemmel sonuç. Zaman zaman kullanim aninda koku geri geldi ama büyük ölçüde geçirdi. Sonrasi, yani ilaçlari biraktiktan sonra... Evet sizlerde de geri gelen o berbat koku, dil kökümden baslayan ve tüm agzimi esir alan o sey tekrar benimle.

Tekrar doktor serüveni baslasin dedim ve bir iç hastaliklari doktoruna gittim. Kendisi Prof.(isteyene bilgisini verebilirim ama yazinin sonunda gerek olmadigini anlayacaksiniz.) iyi ve ilgili bir doktordu. Bu iste de önemli olan bu sanirim. Herkes ilgisiz doktorlardan dolayi umutsuzluga kapiliyor ve bu isin pesini birakiyordu.

Aklima gelmisken 6-7 sene boyunca kullanmadigim vitamin kullanmadigim gargara kalmadi, akliniza hangileri gelirse kullanmisimdir.

Doktora yillardir geçmeyen agiz kokusu sikayetimden bahsettigim, flagy ve nidazol kullandigimda neredeyse tamamen geçtigini söyledigimde bana ''çok mu hayvansal besleniyorsun dedi.'' Yani biraz dedim. ama onla alakali olamaz dedim. Çünkü yillardir var olan bir koku ne alakasi olabilirdi. ''Görecegiz dedi.'' :)

Bir sürü kan tahlili, ilaçli BT, vs... Sonuç tertemiz.

Ben doktorun yanina tekrar 5 gün sonra gittim. Bu arada tahlil sonuçlarini internetten bakmistim ve temiz oldugu için hayvansal diyetime doktor söylemeden baslamistim. (bu diyetten basta hiç bir umudum yoktu.) 5 gün boyunca koku nasil miydi? Baslarda çok az sonrasi hiç.

Doktorun yanina gittigimde testlerin temiz oldugunu ve diyet yapmam gerektigini söyledi. tabi ben zaten baslamistim ve kokunun geçtigini söyledim. Tabi detaya girdik hayvansal besinlerden kastettiginin et oldugunu anladim. Kirmizi et, beyaz et. Yogurt, kefir probiyotikler çok önemli. Çünkü olay tamamen bagirsak kaynakli o yüzden flagy be nidazol ise yariyor.

Arkadaslar daha çok sey yazmak isterdim ama burada bitirmek istiyorum.

Olayin özeti; Flagy ve nidazol kullanip ise yarayan sonra koku geri gelen arkadaslar, lütfen 1 hafta boyunca hayvansal hiçbir sey tüketmeyin. (yogurt-kefir-probiyotik içeren seyler disinda.)

Ben suan kirmizi ve beyaz et disinda her seyi yiyorum. Et sadece 5-6 günde bir çok az tüketiyorum. 2 aydir hayata yeniden döndüm.

Umarim sizde de ise yarayacaktir. Buraya çok fazla bakamiyorum. Sizlerle deneyimimi paylasmak için kayit oldum siteye ve yazdim, eskiden sadece okuyucuydum. Umudum 1 kisiye dahi olsa bu anlattiklarimin çözüm olmasi.

Çok fazla sey denediniz biliyorum ise yaramamis olsa da lütfen pes etmeyin. Çözümü olmayan bir koku yok arkadaslar tedavinin ne olacagini bilmeyen doktor var.

Hosçakalin...

Herkese geçmis olsun.
IP
Naz S.
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Naz S. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2019 Saat 12:03
Merhaba. Agiz kokusu ile mücadeleye bir ömür harcadim. Bademcigimi aldirdim,yemek borusu(özefagus)filmi çektirdim,mide çalistirici hap kullandim,çürük dislerimi yaptirdim ama olmadi.Sonunda çözümü süs biberinde buldum.Her yemekte dogal,parmak boyunu geçmeyecek ,ince yesil süs biberi çare oldu bana. Belki de herkesin sifasi kendine göredir; benimki bu. Umarim yardimci olabilmisimdir.
Çare dogal olmali
IP
Notsniw
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 21
Alıntı Notsniw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2020 Saat 11:10
Arkadas sürekli aktif ama iyilesip iyilesmedigi hakkinda cevap vermiyor durumunuz nedir iyilestiniz mi 🙄
IP
Arinma1101
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Arinma1101 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2021 Saat 10:06
Arkadaslar sorunun kaynagi net olarak belli artik yüzde yüz eminim bagirsaklardaki bakterilerden kaynaklandigina. Antibiyotik içince koku gidiyor herkeste ama birakinca geri geliyor. Antibiyotik üstüne Türkiye’deki piyasadaki probiyotikleri kullaninca da bazilarinda ama az bir kesimde çözülüyor sorun. Bunun en büyük nedeni de bizde bu kokuya neden olan sey lactobacillus ve bifidobacterium çesitlerinin fazla olmasi. Türkiye’de piyasada bulunan probiyotiklerin hepsi de bunlari içeriyor o yüzden çözüm olmuyor bize çünkü zaten bunlar fazla bizim gibilerin vücudunda. Karaciger temizliginde kokunun tamamen kaybolmasinin nedeni de su. Çok yogun bir safra akisi oluyor ve bu safra bagirsaklardaki fazla bakterileri öldürüyor geçerken. Kokunun birkaç gün kaybolup sonra gelmesinin sebebi de bu. Bagirsak ortami yani altyapisi düzgün olmayinca yerine düzgün olan bakterileri koymayinca koku geri geliyor. Buradaki florayi saglikli bir yapiya kavusturursak inanin burun egriligi vs olan insanlardaki koku bile gidecek. Dil pasinda koku yok arkadaslar kokunun sebebi bagirsaklar. Bagirsaklardaki bakteriler vücudumuzun her yerine yayiliyor agzimiza da bunlardan geliyor ve bu kokuya sebep oluyor. Ayni zamanda bu bakteriler vücut kokusuna da sebep oluyor çünkü derideki gözeneklere kadar geliyorlar. Bize toprak bazli probiyotik lazim ama o da bu ülkede yok yurtdisinda var. Dislerimi firçalasam bile çürüyor diyenlerin de asil sorunu bu bence. Çünkü firçalasan bile 15 - 20 dk sonra yine ayni bakteriler istila ediyor agzini. Karaciger temizlemesinin yetmedigi durumlarda tek çözüm gaita nakli gibi duruyor. Saglikli bireyden alinan bagirsak florasi size yerlestiriliyor ve düzeliyorsunuz.
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2021 Saat 21:05
kardesim o kadar arastirma yaptim sirf aydinlan diye yaziyorum cok fazla yanlisin var bifidolar sindirim ve bagisiklik için sart bakteriler bunlar azsa sende hastasin fazlaysa iyi durumdasin lactobacilluslarin bir orani var herkeste asiri yogun olmaz olursa agiz kokusu cekmezsin bunlar karbonhidrati parcalar koku sebebi yag ve protein parcalayan bakteriler tarafindan olur lacto ve bifidolar asidik ortami sever asidik ortamda sindirim enzimlerimiz(karbonhidrat-protein-yag parcalayan) iyi calisir ve koku olmaz! zararli bakteriler alkali ortami sever ph 7.5 ve ustu cunku bunlar ortami ele gecirince h2s amonyak salgilar bunlar ortamin phini yukseltir nefes kokusu yapar sadece nefes kokusu da degil yorgunluk zihin bulanikligi konsantrasyon zorlugu burun akintisi besin alerjileri ph 7.5 ve ustu yaptiklari icin sindirim enzimleri iyi calismaz ve ortamda fazlaca yag protein karbonhidrat kalir bagirsak hareketlerini bilerek yavaslatir bu bakteriler kabiz olmazsin evet sik sik tuvalete cikmazsin sen farkinda degilsindir sadece belirti vermiyedebilir en belirgin belirti nefes kokusudur diyceksin karaciger temizliginde nasil koku olmuyor cok basit dostum sadece sebze ve meyve yiyorsun protein yag yemiyorsun koku sebebi protein ve yagdir ozellikle proteini parcalayip h2s ve amonyak uretiyolar sebze meyve yediginde proteine ihtiyaclari kalmiyor sekeri fermende ediyolar fakat bagirsak floran halen kötu halde kaliyor sadece koku olmuyor lif mevzusu yani lifli besinler yersen gun icinde 30 gr kadar nefes kokusu cekmezsin floran aynen kalir kötuyse kötu hatta nisasta verirsen cok sik ne biliyim patates kuru baklagil bunlari sik sik yersen onlari dahada guclendirirsin flora testi yapan yerlerle iletisime gec yaptir gör ne var ne yok ona gore beslenme tavsiyesi alip tedavi ol yoksa coook zaman kaybedersin yazik olur sen bilirisn
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.         
IP
Maybeoneday
Üye
Üye

Gönderilenler: 56
Alıntı Maybeoneday Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2021 Saat 01:05
Bende ki kokuda bagirsaklardan geliyor bundan eminim artik. Bir kaç haftadir brokoli kurunu yapiyorum buna ek çok iyi besleniyorum gluten seker vs yok. Çok rahattim bu süreçte arada bir nefes kokum yine olsa da agiz kokum büyük oranda azalmisti ve insanlarla iletisim kurabilecek noktaya gelmistim aslinda fakat bugün sadece 2 tane kurabiye yedim nefsime hakim olamayip ve koku hemen artti. Ben anlamiyorum ömür boyu hayatimdan çikaramam sonuçta sadece azaltabilirim. Bu durumda hangi doktora gidip ne söyleyecegim nasil beslenecegim nasil üstesinden gelecegim hiç bir fikrim yok artik :/
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2021 Saat 02:27
internette flora testi yaz ben bi ara sormustum 1400 tl demislerdi bir butce ayir konus paran yoksada sor ne kadar fiyatlar suanda bi bak ne var ne yok bagirsak kaynakli oldugunu dusunuyorsan florani ögrenmen lazim
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.         
IP
Maybeoneday
Üye
Üye

Alıntı Maybeoneday Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2021 Saat 12:29
Tesekkür ederim Murat. Suan imkanim yok fakat üzerine düsecegim bu konunun.
IP
yeldasoylem
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 20
Alıntı yeldasoylem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2021 Saat 13:22
Karaciger temizligi ile ilgili konusmalarin uzerinden baya gecmis bu süreçte deneyen ve kurtulan baska arkadaslarimiz varmi merak ettim yada deneyip olumsuz sonuc alan
IP
Cchfz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı Cchfz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2021 Saat 21:07
Maybeoneday,
Merhaba, kurabiye yiyince koku artiyorsa belki de gizli seker olabilir? Hiç sekerinize baktirdiniz mi? Gizli seker olabilir diye okumustum ben de baktiracagim insallah sekere. Geçmis olsun.
IP
Maybeoneday
Üye
Üye

Alıntı Maybeoneday Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2021 Saat 23:39
Merhaba Cchfz, bende bagirsak problemlerine iliskin bir çok belirti oldugu için ona odaklanmis durumdayim. Fakat suan baktim gizli seker belirtilerine ve yine bir çogu bende var. Hangi hastaligin belirtilerine baksam bende mevcut. Hastalik hastasi oldum resmen artik. Sürekli yeni bir hastalik buluyorum kendime. Halbuki bu sorunum olmasa asla haberdar bile olmazdim bir çogundan. En azindan flora testi yaptirana kadar ilk buna baktirmam daha mümkün gözüküyor. Tesekkür ediyorum,size de geçmis olsun.
IP
Maybeoneday
Üye
Üye

Alıntı Maybeoneday Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2021 Saat 23:43
Bu arada umarim Murat hocamizin muayenehanesi en kisa zamanda açilir da sorunum neymis ögrenmis olurum.En azindan tek bir seye kafa yorup üstesinden gelmeye çalisirim.
IP
Cchfz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı Cchfz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2021 Saat 23:52
Eleye eleye tüm hastalik belirtilerini gitmeniz, bence de en iyi yol. Pandemiden sonra devlet hastanesinde detayli bir tetkik yaptirin sizde. Rica ederim. Tesekkürler, hepimize saglik dilerim...
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2021 Saat 12:05
Orjinalini yazan: Murat880

karaciger temizliginde

Karaciger temizligi nedir, nasil yapiliyor?
IP
<< Önceki Sayfa   7 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu