|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Holmes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 57 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18-Ocak-2021 Saat 15:44 |
Sevgili hocam size bir sorum olacak. Dün bilgisayarda eski kisisel fotograflarima bakarken bir sey dikkatimi çekti yaklasik 1 sene , koronadan kisa bi süre önce cekilmis , arkadaslarimla eglenceli bir günden kalma dilim oldugu gibi disarda çekildigim bir fotografa denk geldim. Hocam dilimde ne bir çatlak ne bir pas, sarilik beyazlik vs hiç bir durum yok fotograf da oldukça net dilim çok saglikli görünüyor. Zaten geçen sene koku duydugumuda hiç hatirlamiyorum. Suan ise firçalasam bile hergün yine hemen olusuyor. Ben geçen yil sabahlari sadece dislerimi fircalardim.. Hayatimda ilk defa sizi izledikten sonra bu koku problemiyle birlikte dil firçalamaya basladim yani demek istiyorum ki 1 sene öncesine kadar benim hiç böyle bir problemim yoktu. Geniz akintim geçen yilda vardi. Agiz bakimim geçen yil daha kötüydü. Dis tasim yine vardi. Bu kadar kisa bir sürede böylesine bir degisime böylesine bir sikintiya ne sebep olmus olabilir hocam aklim almiyor. Bir öngörüde bulunmak mümkün mü sizce hocam? Tesekkürler, iyi günler.
|
|
![]() |
|
Holmes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 57 |
![]() ![]() ![]() |
Söylemeyi unuttum hayatimda alkol kullanmisligim yok tadini dahi bilmem hani bu kadar net keskin bir sekilde ne sebep oldu buna aklim almiyor hayatim mahvolmus gibi karantina bitmesin istiyorum resmen.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Hahaha:-) Kokuya ben sebep olmus olabilirim. Bazen bir insanin dikkatini belirli bir noktaya çekmemek lazimdir. Sizin farkindaliginiz artinca koku korkusu baslamis olabilir. Halitofobi. Ya agzim kokuyorsa kalibina uyuyor. |
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Hocam evet korku çok arti evet maske takiyorum disari çikarken sürekli kokuyu ölçüyorum var yani. Bunu sadece kendim alsam takinti derdim ama yakin çevremde de sordum ve onayladilar. Anlattigim gibi dilde geçen sene hiç bir problem yoktu kokuda yoktu ben almiyordum baskasida söylemiyordu. Ama birden bire yukarda yazdigim gibi oldu dildeki bu beyazlikta, kokuda. Merakim ne olduda bu birden böyle oldu nasil olabilir hocam
|
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Cümlenden sanki dediginiz gibi komik bir anlam cikiyor evet hocam ama zaten bu okay basima geldi arastirmaya basladim direk sizin videolariniz denk geldi dil fircalamaya basladim demek istiyorum ama eskiden brn böyle biseye ihtiyaç duymuyodum dilim gayet saglikliydi eskiden dedigim cok degil 10-12 ay önce hocam. Tesekkürler :)
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Agiz kokusu etyolojisine göre su sekilde siniflaniyor http://drmurataydin.com/agiz-kokusu.html |
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Yani tip 1 den haric, hepsi olabiliyof? Tek tip 1 de mi dilde pas oluyo?
|
|
![]() |
|
Efeefe
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Ben tip 1 oldum kesin ve hep dilde pas var.koku ve o irenc tadi ben kendim algilabiliyorum.sma dildeki komple temizlenirse yada sekeri komple kesersersem dilim rertemit pembe oluyo.ozaman kokuyu algilamiyorum ve agzimda ferah.ama annem diyoki yinede cok agir bi koku var ve uzaktanda hissediliyor yani 2 metre uzaktan.oyüzden bende 2 cesit agiz kokusu olmasi lazim.ama o uzaktan hissedilen koku ne oldunu bilmiyorum hangi tip olabilceni :(
|
|
![]() |
|
Efeefe
![]() ![]() ![]() |
Rertemit yazmisim termemiz demek istedim
|
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Soruyu çok iyi anlamadim ama : sadece tip 1 dildeki pastan meydana gelir. Dildeki pas sadece tip 1 agiz kokusu yapar |
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Sevgili hocam önceden cevapladiginiz mesajda oxyfreshin iyi oldugundan bahsetmissiniz. Hocam bu oxyfreshin suan piyasadaki ürünlerinin içinde alkol içermez yaziyor ve önerdiginiz gibi çinkolu lakin içerigime detayli baktigimda ksilitol var bu alkol degil midir hocam sizde bir zarari var midir, yinelemis olacagim belki ama oxyfresh iyi midir kullanilabilir mi? Kronik agiz kokusu tedavilerinde de kullanildigi yazilmis ürüne. Faydasini görmemiz mümkün mü?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ben oksifres önermiyorum. Içinde alkol var Nerde yazmissam kötünün iyisi olabilir anlaminda yazmisimdir. Ben Türkiye'den 8 gargarayi yanyana koyup agiz kokusu ani etkilerini karsilastirip uluslar arasi bir dergide yayinladim Yaptigim incelemede en etkili agiz kokusu gargaralari (en etkiliden en etkisize dogru) su sekilde siralanmaktadir Halitosil Oderol Oksifres OralB Listerin Signal expert CB12 Colgate plax Bunlarin bazilari agiz kokusu yapma ihtimali vardir. Mesela CB12 gargarasinin kendisi 52 ppm organik gaz, 3.6 ppm amonyak gazi , 2057 (yanlis okumadiniz iki bin elli yedi) ppm H2 gazi salmaktadir. Bu gazlar agiz kokusu hastasinin agizina girsin istemeyiz. Çalismamin orjinal metnini görmek isteseniz buradan indirebilirsiniz: https://drmurataydin.com/halitosis-mouth-rinse.pdf |
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Hocam çok tesekkür ediyorum. Bir sorumda su yönde tip1 oldugumdan eminim dislerimdeki tüm sikintilari giderip düzenli dis firçalayip dil firçalayip ve bu durumu kalici hale getirmek için tip 1 tedavisi için baska ne yapabiliriz pastil, antiseptik vs? Tesekkürler
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Tedavi, beklentinin kirilmasiyla baslar. Daha sonra gargara temizlik vesaire gelir. Beklentinizi ayarlayin. Az miktarda fizyolojik agiz kokusunun bulunacagini ve asla engellenemeyecegini iyice bilin ve içsellestirin. Bunu içinizde yerlestirin. Sonra agzinizi,dis ve dilinizi firçalayin. Antiseptik önermiyorum. Çünkü sürdürülemez. |
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Hocam sabahlari kalktigimda bogazim acayip sekilde kurumus oluyor. Agzimdan nefes almiyorum ama burnum sismis gibi tikali bir sekilde uyaniyorum dakikalarca lavaboda genzimi ve burnumu temizliyorum. Küçükken geçirdigim kazadan dolayi burnumda kirik olusmustu. Dis görüntüsünde de egrilik var. Sürekli tekrarlayan franjitim var. Sizden ögrendigim ,okudugum yanitlarla bu franjite de agiz kokumada burnum sebep oluyor olabilir. Tomografi çektirsem fikrinizi alabilir miyim hocam? Neler yapabilecegim hususunda.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Herkesin sabah uyaninca bogazi kuruyabilir. Burnu sismis gibi hissedebilir. Bu bir hastalik degildir. Bunun için doktora gidilmez. Tekrarlayan farinjit için doktora giderseniz tomografi çekilirse görüntüleri (raporu degil) görmek isterim |
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Hocam sürekli gün içinde genzim de akiyor bu nedenle sormak istedim. Tesekkür ederim
|
|
![]() |
|
Holmes
![]() ![]() ![]() |
Hocam normal bir tomografi görüntüsü yeterli olur mu?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |