|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Murat132701
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Temmuz-2021 Konum: Sirnak Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2021 Saat 20:03 |
Merhabalar.benimde agiz kokusu problemim vardi suanda kurtultum. ve bunu buraya yazmak istedim. 10 yasindan beri kokunun oldugunu biliorum. Suan yasim 27 cozmekle ilgilenmeye baslayinca hersey corap sökügü gibi gelmeye basladi. Ilk once bademcik ameliyati oldum. Hala gecmememisti. Sonra doktora gittim. Sorunumu bogazimda yutkunurken takinti hissi vardi ac kalinca bogazima agzima asit geldigini hissetigimi söyledim. Agzimin ici beyazdi surekli ve cene altinda 2 tarafta lenf bezi sismisti. Diye anlattim. Bogaz reflusu varmi edoskopi yapildi. Gastrit varmis midenin büyük bolumunde. Ben daha once akil ederek gaviscon surup kullandim. Tabi hemen gecmedigi icin biraktim. Doktor yine gaviscon yazinca neyse kullanayim dedim bir hafta pek birsey fark etmedi. Sonra icten cok samimi sekilde Allah'a dua ettim. Bir baktim ki agiz kokum kesildi lenf nodlarimi elledim kaybolmustu. Sevgili arkadaslar suanda koku sifir. Sorunu midesinde olanlara tavsiyem gaviscon surubu 10 gun deneyin bakalim bir degisiklik olacak mi. Soylediklerim bilimsel bir tavsiye ve tedavi degildir. Herhangi bir problem ile karsilasirsaniz sorumluluk almiyorum. Ben kendim gaviscon ve dua ile iyilestim. Burdaki herkesin bir an once iyilesmesini de Rabbim den dilerim.
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
agzinin içi nasil beyazdi.
|
|
![]() |
|
Murat132701
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Temmuz-2021 Konum: Sirnak Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
Agzimi acinca yanaklarimda beyaz bir tabaka vardi hep. Ve dudaklarim kuruyordu.dilimin üstünde beyaz tabaka vardi. Beyaz dedimse süt beyazi degil. Beyazimsi tabaka vardi yani
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
anladim, gaviscon kaç defa günde kullandigini yazarsan, diger arkadaslar deneyebilir. |
|
![]() |
|
Murat132701
![]() ![]() ![]() |
Her yemekten sonra ictim. Ortalama günde 3 kez. Tahminimce bogaza kacan asit bogazimda tahris ve iltihaplanma yapti asiti kesince gaviscon. Sonra iyilesti bogazim ve iltihap bitince kokuda bitti. Sorunu mideden olanlarin denemesini oneririm. Benim sahsen midemden olgunu bilmiordum. Cunku midemle hic sikayetim yoktu. Benim gibi baskalarida olabilir. Allah hepimizin yardimcisi olsun
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Mayis-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Ben aylarca mide koruyucu, gaviscon, antibiyotik içtim doktor verdi tabi. Ama etki etmemisti. Elhamdülillah iyi olmussun çok sevindim. Sifan kalici olsun InsaAllah
|
|
![]() |
|
Murat132701
![]() ![]() ![]() |
Allah razi olsun. Herkesin sebebi farkli olabilir tabi.Suanda yeniden dogmus gibi hissediyorum ozguvenim yerine geldi hayata bakis acim degisti elhamdülillah.umarimki kalici olur ve insAllah burdaki herkes bu dertten kurtulur.
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Mayis-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Insallah aminn..
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle çok geçmis olsun . Bende doktora son gittigimde bogaz reflusu teshisi kondu bende gaviscok muadili bir ilaç kullaniyorum. Benim ögrenmek istedigim koku geçmeden once sikayetlerinizi detaylica anlatir misiniz . Hangi sikayetleriniz vardi hangilerinden kurtulusumuz yemege içmeye dikkat ettinizmi
|
|
![]() |
|
Murat132701
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Murat132701
![]() ![]() ![]() |
Benim 10 yasindan beri agiz kokum vardi 18 yasinda bademcik ameliyati oldum. Nefesteki koku azaldi. Sonra fark ettim ki nefesteki koku cok az.cunku hic tepki almadim agzin kokuor diye.guvendigim tek bir kisiye sordum. O yok diyordu.beni rahatsiz eden tukurukteki kokuydu.agzimin ici beyaz olurdu.ferah hissetmezdim.dudaklarimin kenarindan beyazliklar birikirdi ve kötü kokardi.forumda tükürük kokmasi normal karsilaniyor ama bence normal degil.tukuruk kokuyorsa nefesiniz kokmayabilir ama agziniz kesin kokuyordur.doktora bogazda takilma hissi,acikinca bogazimda asit sesi ve çene altindaki lenf sismesi icin gittim. Baska sorunuz varsa aliyim
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Dilinizde hala beyazlik var mi dilde koku var miydi
|
|
![]() |
|
Murat132701
![]() ![]() ![]() |
Suanda beyazlik yok.dilimde yanagimda(ic kisim) dudagimda yani tükürügün temas ettigi her yerde vardi koku. Ama nefes kokum yoktu yada cok azdi ben hic sikayet duymadim nefesin kokuyor diye. Gaviscon kullaniyorum ama eger gunde 2 kez kullanirsam koku hafiften geliyor. bogazimda asit sesi duyuyorum. Bu da demektir ki bunlarin sebebi midemden asit çikisi. Gaviscon baskiliyor. Ilerde reflu ameliyati olup kesin cozume kavusacagima inaniyorum.bana yapilan endoskopide midemde gastrit var dendi.mide kapakcigim ile ilgili birsey yazmiyordu. Ama ben asiti bogazimda hissettigim icin eminim mide kapakcigi da problem olduguna gaviscon da asit çikisini engelledigi icin koku kesiliyor. Tabi bu bir süreç bakalim neler olacak suan gavisconla idare ediorum
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Ayni sekilde benim de midede sorun. Endoskopide reflu, gastrit ve mide mikrobu çikti.
Allahim herkese sifa versin bize de kalici acil sifalar versin insallah |
|
![]() |
|
Murat132701
![]() ![]() ![]() |
Gaviscon kullandin mi faydasini gormedin mi en az 10 gun gunde en az 3 kere yemeklerden sonra kullan belki sana da iyi gelir
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Yazmistim ya aylarca kullandim. Dr vermisti
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
ameliyat da çözüm olmuyor, çogu tekrarlaniyor. bu mide hastaligina daha çare bulamadilar. |
|
![]() |
|
Murat132701
![]() ![]() ![]() |
Bende nefes kokusu yok zaten. Ben görmedim benden koku yüzünden uzaklasani. Benim problemim salya ve agiz icinin kokmasi. Belki ameliyat bana care olur.ben biraz acikinca yada sabahlari bogazimda cizirti sesi gelior asit kacirior. Bence ameliyati denemekte fayda var benim için.
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Beslenmeyi düzeltmekten baska çare yok. Bir de takviye gida almak lazim tabi. Ameliyat olsan da bi beslenme düzenin olmali ve gerçekten tekrar eden çok hasta var. Çözüm degil yani. Bende isterdim keske bi çözümü olsa o sikintiyi ordan çekip çikaracak bi yöntem olsa ama tamamen beslenme. Küçükken yenilen abur cubur, mama, temizlige dikkat etmeme, düzensiz veya yetersiz beslenme, genetik sikintilar, yasanilan travmalar herkeste farkli sekilde disa vuruyor. Bizde de böyle olmus iste. Insallah tez vakitte sifa nasip olsun herkese. Birbirimize çokça dua edelim nolur. Bizi bizden baskasi anlamaz..
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Bir de benim geniz akintisi çok fazla, burun tikanikligi oluyor sürekli. Bu da çok kokuya sebep oluyor.
|
|
![]() |
|
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Benimde nefes kokum çok yok bazen artiyo ama yutkununca bogazimdan kokugeliyo. Agzimin içi sürekli kuru yapis yapis ne yesem o kadar kotu bir Tata donusuyoki anlatamam. Burnumda kemik egriligi konka büyümesi de var doktor bogaz reflunvar kemik egriligi geniz akintisi yapar her ikisi de koku yapar dedi. Ihtimaller üzerindeyim iyilesebilecegimide sanmiyorum yanlis anlasilmasin kimsenin motivasyonunu düsürmek degil niyetim ama okadar yoruldum ki biktim bu hayati yasayamamaktan. Neyse bogaz reflusu sikayeti olupiyilesen ve agi Z kokusu geçen varsa yazabilirmi bunu okuyupta
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Burun egriligi ve konka bende de var. Koku da hic almiyordum
|
|
![]() |
|
Melina
![]() ![]() ![]() |
Ben yakin zamanda ameliyat olucam egrilik ve konkayla ilgili ilk önce geniz akintisi kaynaklidir agiz kokumbelki diye niyet ett im ameliyata ama geçmese bile nefes alamama çok rahatsiz ediyor kosa kosa gidicem nerdeyse☺️
|
|
![]() |
|
Murat132701
![]() ![]() ![]() |
Benim burnum 3 kez kirildi bariz sekilde egri ve bir tarafi neredeyse tikali benim agiz kokum burunla falan alakali degil.iki sekilde geciyor birincisi antibiyotik ki bu sürdürülebilir birsey degil. Ikincisi gaviscon surup.dedigim gibi benim nefes kokum 10 yasindayken vardi bademcik ameliyati olduktan sonra nefesteki koku kesildi fakat agzim ve salyam kokuyordu. Gaviscon kullandim agiz ici ve salya kokusuda kesildi. Gavisconu kesersem yada az alirsam koku yavastan ben burdayim diyor.iyi tarafindan bakarsam gaviscon yan etkisi cok olan birsey degil antibiyotik degil yan etkisi göze alinmasin.zarten onemli olan sorunun kaynagini bulmak.ben en cok sorunun kaynagini bulamamaktan korkuyordum.tedavisi Allah'in izniyle ameliyatla olacagini düsünüyorum.yasadiginiz zorluklari cok iyi anliyorum. Kendim zaten cok takintili biriyim agiz kokusu varken kendimi çok ezik hissediyordum. Çok kötü hissediyordum. O kokudan kurtulunca yeniden dogmus gibi olacaksiniz eminim. Allah herkesin yardimcisi olsun.
|
|
![]() |
|
Sifa ariyorum
![]() ![]() ![]() |
Aynen öyle. Insan psikolojik olarak çok yipraniyor. Mutlu oldugumuz tedavi oldugumuzun haberini de vermek nasip olsun InsaAllah
|
|
![]() |
|
Murat132701
![]() ![]() ![]() |
Herkese geçmis olsun. Ben agiz kokumdan kurtuldugum icin buraya yazmayi kendime borç bildim. Dilerim Allah'tan burdaki iyi insanlarin hepsi bu sorundan kurtulur. Ameliyat olmayi 2 yil sonra düsünüyorum. Kendinize iyi bakin. Hosçakalin.
|
|
![]() |
|
merhaba123123
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Temmuz-2018 Konum: Malatya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
Yemekten sonra 2 yemek kasigi mi aliyorsun yoksa 1 mi ?
Yatmadan öncede aliyor musun? Koku durumunda bi degisiklik oldu mu? |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
su ve 1 yemek kasigi dogal elma sirkesi de ayni etkiyi yapiyor, gaviscon yerine deneyebilirsin. ben elma sirkeli suyun çok yararini gördüm, mide için. |
|
![]() |
|
Holmes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 57 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam dis taslarimi temizlettim. temizlettigim günü takip eden günde kokum zerre azalmadi zaten gargaradan dolayi tip 1 olduguma eminim tamamen geçiriyor çünkü. Dil temizligimi vs yaptigimda da koku azaliyordu. Dis tasimi temizlettikten 1-2 gün sonra koku gitti fakat dil pasim duruyor hiç azalma olmadi suan da sabah koku az var sadece acaba böyle bisey mümkün mü anlayamadim. Koku psikolojik degil bu arada teyitlidir hocam baskasi tarafindan da. Tesekkürler.
|
|
![]() |
|
I feel it comin
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2017 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba herkese kisa konusmak istiyorum sorusu olan arkadaslar çekinmeyin sorun. Öncelikle bu sorunu yillarca yasamis ve hala yasamakta olan biriyim. Reflü, burun eti (radyofrekans), bademcik, 20 lik dis, kapali deviasyon ameliyatlarini olmus biri olarak yaziyorum. Evet hala çözüm bulamadim. Yani çok takmayin kafaniza ameliyat olmadim olamadim diye. Ben de hala devam eden bir sorun koku ancak burundan hala nefes alamadigimi ve alerjik bir vücuda sahip oldugumu söylemeliyim. Hemen söyle söyleyim klimaya, sigaraya ve bilimum dumana, toza alerjim var maruz kasdigimda bunlara basliyor rahatsiz edici koku. Yalniz burunu açmak için otrivine çok iyi geliyor böylece koku tamamen azaliyor fakat alerjik vücut sebebi ile de tamamen geçmiyor. Alerji ilaci antihistamin ve bogaz-burun için alerjenlerden koruyan bir sprey kombinasyonu ile tamamen kurtulacagimizi düsünüyorum. Bu yaptigim ameliyatlar ne gerekliydi ne de gereksizdi en nihayetinde sorunumu çözmedi. Su belirtileri; burundan saglikli nefes alamama, alerji belirtileri agiz, bogaz kurumasi, bogaza akinti, bogazda yanma gibi problemleri yasayanlarla bir çözüm bulabilecegimizi düsünüyorum. Öneri ve görüslerinizi bekliyorum.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |