|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | ||
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
![]() ![]() ![]() |
||
https://youtu.be/OrZaKWZUUjg
Bu videoyu izleyen var mi Ben gastroenteroloji bölümune gidince beni muayene bile etmedi ben agir hastalara tek bakarim sira yok dedi Aksama kadar bekledim ki bir bosluk olsun Tüm hastalar bitti beni görünce hala orda ne inatçi çiktin gel bakim dedi dr dalga geçer gibi :( Bu doktoru görünce herkes ayni degilmis dedim. E tabi devlet hastanesi ve özel hastane farki da var. Mide problemleri için tedavi veriyormus bu doktor..Gidebilen için fikir olsun |
|||
![]() |
|||
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
||
Reflü ve hp bakteriden bahsediyor videoda ama murat hoca bunlar sebep degildir diyor. 🙄
Mide sindirim yavasligini ve yemek borusu kas spazmini ilk defa duyuyorum kokuya sebep olabilecek. Nasil baktiricaz ki? Endoskopide çikiyor mu bunlar farkli test mi lazim acaba? Ben de endoskopi yaptirmistim dr bana sunu demisti bu sorunla gelen hastalara çözüm bulunamiyor. Ben hp bakteri var mi ve yemek borusunda cep var mi (zenker divertikülü müydü neydi) ona bakarim onun disinda yapabilecegim bir sey yok. Pangastrit ve hp çikti. Ilaçlar bitince gel demisti gitmedim. Ilaca baslayinca zaten hemen geçti koku meshur flagyl etkisi. Ama kokum sifirken bile agzimin tadi çogunlukla bozuktu :/ |
|||
![]() |
|||
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
||
Nasil alabiliyorsunuz ya kokuyu ben de alabilsem keske. 😔 Burnum iyi koku alir ama agiz kokumu en les zamanda bile alamiyordum. Evet olmamali ama böyle. Kimi çok killidir kiminin saçi çok dökülür, kimi çok kisadir kiminin gözleri bozuk vs vs. Biz de agzi kokanlariz bununla yasamayi ögrenicez çözüm bulana kadar. 😔 |
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
![]() ![]() ![]() |
||
Sanirim endoskopi ile bakiyor ama diger videosunda özel bir yöntemden bahsediyor endoskopi için.
Tedavi sonrasi hastalarin yüzü gülüyor dedigine göre bir tedavi uyguluyor. Ben kaç yil önce özele de gitmistim ama ilaçlar etki etmemisti. Ben kabulleniyorum bazen ama bazen de kabullenmek istemiyorum. Tedavi olan forumda bile bu kadar insan varken bir umut bizde olabiliriz diyorum. Bilmiyorum ya |
|||
![]() |
|||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||
Ben bugün parmagimi bogazima kadar soktum yani dil köküme dokundum isaret parmagimla aci bi tat aldim koku yine alamadim tabii. Herkesin dil kökü öyle mi acaba çok girintili kabartiliydi dil yüzeyi gibi düz degildi. Ve elime çok az minik minik beyazliklar bulasti. Dil kökü nasil temizlenir acaba? :/
|
|||
![]() |
|||
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
||
Dis kökü benim de kabarikli. Sanirim normal bu. Ama benim berbat oluyor dil köküm
|
|||
![]() |
|||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||
Koku olarak mi berbat tat olarak mi? Bende dil kaziyicisi var ama köke ulasmiyor dil temizligi için özel firçalar var onlar köke ulasma konusunda daha çok is görür gibi. Normal dis firçasiyla da ulasmak zor oluyor büyük oldugu için ögürtüyor. Aytug hoca derin dil kökü temizliginden bahsetmis acaba kendi mi yapiyor farkli bi aletle yoksa firçayla mi bilemedim.
|
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Dil kökü benim de kokuyor.
Bakir dil temizleyiciler var. Baya plastikleri de var ama orjinalinde güzel yorumlar okumustum. Ya iste oraya p beyaz akinti, tabaka genizden veya mideden geliyor. Geniz akintisi yutkunarak da mideye de inip mideyi de etkiliyor. Kisir döngü yani. Benim iki gündür burnum da acayip tikali bir sey damlatamadim ekstra rahatsizliklarim vardi gücüm yetmedi Bademcik tasi da olabilir senin beyaz seyler iyi bak istersen. Yani aynanin karsisina bakip elini bir bademciklerine sur kokla bir de dil köküne farki görürsün yeri tespit edersin. Ben yogurt dahil süt ürünlerini kesince rahatliyorum biraz ama zor ya her seyi kesince. Hepimize sifalar diliyorum tez zamanda |
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Burda kim yazdi hatirlamiyorum ama benim de yemekten sonra burnum akmaya basladi.
Ya da yeni fark ettim. Ve acayip bir karin gurultusu var yemektemn sonra basliyor sonra ara ara tüm gün devam ediyor |
|||
![]() |
|||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
||
o geniz akintisidir çünkü yapiskan yapiskandir. yapiskan olunca, dil kökünde kaliyor yemek yiyince, mesela karpuz, karpuz suyu orada kaliyor sonra kokuya neden olur. dil arkasi yapiskan olmayinca,akinti olmayinca koku da kesilir. geniz akintisi ya burun deviasyon vs kaynakli yada mide kaynakli. ben reflü-mide kaynakli oldugunu düsünüyorum çogu kisinin. yada candida kaynakli. eger mantar ilaçi buradaki kullanip kesiliyorsa, flagly gibi. |
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Evet Candida ve mide kaynakli.
Çünkü mide ve bagirsak problemlerim var benim. Geniz akintisi da bahsetmistim çörek otu yagi ve Cocos karistirip burna damlatip sumkurunce oradaki iltihabi atiyor ama düzenli yapmam gerekiyor yoksa yine tikali oluyorum |
|||
![]() |
|||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
||
sinüs rinse daha etkili bence. o geniz akintisi bitmez kaynagi inmezsen. sen günlük rahatlama yapiyorsun ama vücut tekrar üretiyor, kökünü bulman lazim. |
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Sinüs rinse kullandim. Çok etki etmedi yine tikiyordu çünkü
|
|||
![]() |
|||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||
Mideyle geniz akintisinin baglantisini açiklayabilir misin? |
|||
![]() |
|||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||
Sinüs rinseyi sicak suyla yap yarim çay kasigi karbonat yarim çay kasigi tuz yakmayacak derecede sicakken uygula sag taraftan su verirken solu parmaginla kapa kafani geri eg üst taraflara da ulassin su. Diger delige de yap. Böyle uygulayinca gün içinde çikiyor baya akinti. Ayrica kafani geri egdiginde agzini kapat genzinden de geçsin karisim. Diger türlü sagdan sik soldan aksin pek etkili degil. |
|||
![]() |
|||
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
||
https://www.medicalpark.com.tr/bogaz-reflusu/hg-2466 |
|||
![]() |
|||
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
||
Ben yazmistim. Eger karnim asiri doyarsa burnum akmaya basliyor. Her yemekten sonra degil, çok fazla yemek yersem oluyor bu |
|||
![]() |
|||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||
Bugün oglanin asisi vardi dra gittik hastane ortami tabii herkeste maske var dr muayene ederken oglani tutuyordum yüksek bi koku çarpti burnuma emin olmak için dr kafa ölçüsü alirken maskeyi araladim dr konusurken buram buram geliyordu sok oldum. Hem onda maske vardi hem bende ona ragmen baya aliniyordu koku.
Acaba biz mi çok takiyoruz bu koku olayini herkes çok relax bu konuda. |
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Nicksiz aynen bende çok yiyince oluyor.
Ya burnum tikaniyor tamamen ya burnum akiyor. Tikanmasi daha kötü ama. Diloy geniz akintisi mide baglantisini bir doktor söylemisti muayene sirasinda ikisi birlikte tedavi olmali yoksa mide iyiesmez demisti. Söyle ki geniz akintisi bogazdan mideye akiyor sürekli ve yine orda bir iltihap mantar olusturuyor. Çok degisik bir vücut kompleksi var yaa Bilmiyorum stres çok etkili bende sizde de öyle mi |
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Bogaz reflüsune de baktim da belirtileri var evet.
Zaten bende reflü var. O sesi çok etkiliyor. Yine yemek yiyince ses kisikligi oluyor bogazda tahris gibi kizariklik var. |
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Diloy aslinda bende koku almiyorum.
Kimsenin kokusu bana gelmez. Mesela bir arkadasim var koku alir hatta hassastir ama her seyi fazlasiylayer, üzerine uyur, çokça uyur, disini de çok fircalamaz. Ama saatlerce aç kalsa da agzi kokmaz sifir koku onda. Bizim bedenimiz fizyolojik olarak iltihap üretmeye müsait sanirim. Bagirsak Floramiz da bozuk. Böyle kompleks bir tedavi gerekiyor bize |
|||
![]() |
|||
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
||
bir söz vardir açliktan agizi kokuyor diye. nasil kokmuyor aç iken ilginç, |
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Valla kokmuyor bende çok sasiriyorum.
Açlik nefesi belli ama koku sifir hatta tatli bir koku geliyor. Çokta yiyen biri çok sasiriyorum.. Benim midem agridigi için her seyi yiyemiyorum daha kötüyum. Iste tamameb fizyoloji farkli.. |
|||
![]() |
|||
izmir35
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Agustos-2019 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
||
Murat hocam sanirim bu hastalik(agiz kokusu) yuzunden pek cok arkadasimiz stres sebebi ile uyku problemi çekiyor. Duzensiz uyku vucuttan salgilanan hormonlari dengesizlestirir mi ? Ve bu agiz kokusunun artmasina sebep olur mu ? Tedavi için nöroloji uzamanina mi gitmek gerekir ? |
|||
![]() |
|||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||
2 gündür dil kaziyiciyla ögüre ögüre bastirarak dilimin arkasini kaziyorum o yapis akintiyla beraber kan geliyor dilimin arkasindan neden acaba?
|
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Çok tahris etmissin o kadar sert yapma.
Fircaladiktan sonra birkaç kere dilsille üstünden geçtikten sonra iyice tükür. Dilin yara olursa yemek bile yemek zor gelir canin acir |
|||
![]() |
|||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||
Acaba sundan olabilir mi hani dis temizligi yaptirdigimizda dis etlerimiz kanar bakteri plaklari gidince acaba dilimin arkasinda da böyle plak vardi o yüzden mi kaniyor?
|
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Dil düz bir alan ama dis gibi ara bosluk yok ki
|
|||
![]() |
|||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||
Dil kökü kabarik girintili bi yer hissedebildigim kadariyla. Internetten de baktim öyle görünüyor. Bilmiyorum ben devam edicem bu sekilde agzimi daha ferah hissediyorum böyle
|
|||
![]() |
|||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
||
Tung dil firçasi al çok tahris etmissin o yüzden kaniyor paradontax ekstra ferahlik al bunla beraber Tung dil firçasini dilinin kökünden itibaren ayni sekilde yap bu dedigin olay olucak ztn sinüslerin bosalicak
|
|||
Yasam,bize bütün kitaplarin ögrettiginden daha çogunu ögretir; çünkü yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya çalistikça, kendini taniyabilir.
|
|||
![]() |
|||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
||
Suan bi arkadasim var her gün beraberiz ama yaninda sürekli maske ile duruyorum hiç kokudan rahatsiz falan olmadi acaba maske oldugu için mi koku gitmiyor yoksa ciddi bir koku maskeden de karsiya geçer mi. Çünkü birbirbirimize çok yakin duruyoruz
|
|||
![]() |
|||
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() |
||
Maskeden koku geçiyor arkadasima denettirdim. Koku geldigini söyledi.
|
|||
![]() |
|||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
||
Gerçekten mi. 2 kat takiyorum maskeyi yine de geçer mi
|
|||
![]() |
|||
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() |
||
2 kat maske de hafif kokular geçmez ancak agir agiz kokusuna 2 kat maskede fayda etmez koku yine geçer.
|
|||
![]() |
|||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
||
Ozaman benim maskeden geçmiyor. Maske varken kimse rahatsiz olmuyor belli
|
|||
![]() |
|||
Inception
![]() ![]() ![]() |
||
Sizin sebebi belliydi sanirsam neden tedavi olmadiniz veya oluyomusunuz son durum nedir.
|
|||
![]() |
|||
nicksizz4
![]() ![]() ![]() |
||
Doktorlar bu herkeste olur koku yapacak bi sebep göremiyorum diyorlar o yüzden tedavi olamiyorum
|
|||
![]() |
|||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||
Çok ögürüyorum ya dil kökümü firçaliycam diye. Aslinda baya ufak bi alet üretmeleri lazim bunun için. O dil kaziyiciyi girtlaga sokmak ölüm :/ Dil ile sinüslerin bi baglantisi mi var? |
|||
![]() |
|||
Diloy
![]() ![]() ![]() |
||
Bu arada sanirim ben iyilestim.
Dün bu durumumu bilen tek arkadasimla beraberdim saatlerce oturduk bayadir görüsmüyorduk. Baya test ettirdim farkli zamanlarda farkli seyler yiyip içip. Sen ameliyattan sonra iyilestin hiç koku yok diyor. Ama psikolojisini asamiyorum rahat olamiyorum insanlarin yaninda :/ |
|||
![]() |
|||
SIFAARIYORUM
![]() ![]() ![]() |
||
Kulak burun bogaz kismi birbiriyle baglantili yerler Diloy.
Etkisi olur tabi. iyilesmene çok sevindim. Simdi özgürce konus hepimiz yerine de 💓 |
|||
![]() |
|||
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |