Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: KOKUYU NEDEN ALAMIYORUZ ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Konu: KOKUYU NEDEN ALAMIYORUZ ?
    Gönderim Zamanı: 27-Subat-2014 Saat 00:06
Evet arkadaslar eminim çogumuzun aklini her an mesgul eden bir soru.
Agiz kokusundan emin olan olmayan herkesin kafasinda oldugunu düsündügüm bir soru. (istisnalar hariç..kokuyu alanlar olabilir) Neden kokuyu algilamiyoruz?
Hemde çevremizdeki insanlari bu kadar tiksindirecek boyutlarda olan bir kokuyu, burnumuzdan 2-3 cm asagisindan
gelmesine ragmen(nefes kokusu hariç) biz bunu algilamiyoruz da ta uzaktaki kisilerin algilamasi tuhaf degil mi?
Kendimden örnek vermek istiyorum ; her türlü kokuyu rahatlikla alan biriyim. ta öbür odada sikilan parfümün kokusundan tut 2 metre ötede duran sepetindeki meyvelerin kokusuna,
her türlü yiyecek içecek kokusundan tut yanimdan olan ve kendi terim olmak üzere bütün kokulari rahatlikla alabiliyorken maalesef agiz kokumu alamiyorum/ uz...
hade simdi kokumun azaldigi için alamiyor olabilirim diyebiliriz, peki ya eskiden,eskiden de yogun oldugu zamanlarda yine alamiyordum.
Ben bu nedeni suna bagliyorum lise biyoloji dersi bilgilerimden hatirladigim kadariyla ve hepimizin de az çok bildigi,
5 duyu organimizdan biri olan "Burun" vücudu rahatsiz edebilecek bir kokuya uzun bir süre maruz kaldigi zaman,
burnun içindeki duyu almaçlari daha dogrusu beynimizin koku alma merkezi bir süre sonra o kokuyu algilamamaya basliyor.
O koku var ancak burnumuz artik kokuyu hissetmemektedir.
Aslinda bu vücudumuzun kendisini korumasi için olusturdugu bir nevi savunma mekanizmasidir ve
aslinda bizim faydamiza olan bir durumdur.
Bende düsünüyorum da acaba burnumuz kokuya karsi artik alistigindan olsa gerek sadece kendi kokumuz için herhangi bir tepki vermemekte mi?diye..
Neyse uzattim biraz sadece böyle bir seyi paylasmak istedim.
Umudumuzu kaybetmeyelim arkadaslar, hepimizin için de dualarimizi esirgemeyelim..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2014 Saat 06:25
Biri biyolojik digeri nörolojik, digeri psikolojik 3 sebebi vardir.

1.
Burundaki koku alma hücreleri hep ayni kimyasal maddeye maruz kalirsa o madde ile artik reaksiyon vermez olur. reaksiyon yoksa koku algisi da olmaz.

2.
Beyin, sürekli gelen bir kokuyu normalize edip "demekki bu koku degil dogal ortamin bir parçasiymis" seklinde düsünür. Cevap olarak algilama esik degerini yükseltir ve koku duymaz oluruz.

3.
Sahis koku halüsinasyonu duyuyor olabilir.
---------
Bir sahis sürekli ayni gazi üretiyorsa o gazi duymaz olacagini teshiste kullanmak mümkündür. Disaridan H2S gazi koklatilan Tip 1 agiz kokusu hastalari disardan verilen H2S gazini duymazlar. Bu bizi kesin teshise götürür.

Normalde 0.7 ppm H2S ten fazlasina tahammül edilemez olmasina ragmen, bazen disaridan verilen H2S gazini 5 ppm 'e kadar yükseltince ancak kokuyu duyabilirler. Bazen 10 ppm ve hatta 40 ppm de bile kokuyu ancak duyarlar. Tip 1 teshisi kesinlesmis olur.
-M

Düzenleyen aydinmur - 27-Subat-2014 Saat 06:28
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2014 Saat 22:21
Verdiginiz bilgiler için tesekkürler hocam..
Hiçbir beklentiniz olmadan bizimle ilgilendiginiz için allah razi olsun sizden..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Subat-2014 Saat 10:12
Estahfurlah
Sizden ögreniyorum.
Ne zaman ne yapiyorsunuz. Hangi ilaç ve bitkiler etkisiz. Ne yapinca ne düsünüyorsunuz. Bunlar yeni kitabima faydali oluyor.
Keske anketlere de hepiniz katilsaniz daha iyi olurmus.
-M
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Subat-2014 Saat 23:16
Hocam sakincasi yoksa yazacaginiz kitap hakkinda biraz bilgi verebilir misiniz?
Yani içeriginde ne tür ayrintilara daha çok önem veriyorsunuz ?
Kitap için daha çok nasil yardimci olabiliriz size ?

Anketlere de katilacagim ins. Arkadaslar,katilmayan varsa hocamiza yardimci olmak için lütfen ilgilenelim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2014 Saat 13:54
Agiz kokusu ölçen cihazlar, nasil ölçüm yaptiklari, sensorlarin hangi sicaklik ve nem araliginda dogru ölçtügü, piyasadaki fiyatlari, agiz kokusunun nasil ölçüldügü, en sik yapilan ölçüm hatalari, ölçmenin gerekmedigi durumlar, teshise götüren basit deney ve sorular, basit kimyasal muayeneler, tükrügün muayenesi, yazilamayacak ilaçlar, agiz kokusu yapan gargaralar, nefes gazlari, hangi gazin nefeste neden bulundugu, psikolojik agiz kokulari, laktoz intoelransi, celiac hastaligi kabizlik ve H pylori gastritinin agiz kokusuna etkisi, tonsillerin agiz kokusuna katkisi, sindirim kanali gazlari, diski kokusu, agiz kokusu ölçtügü veya teshis ettigi iddia edilen sahte deneyler, hasta muayenesinde diyagnostik prosedür, tomografilerin yorumlanmasi, çocuklarda agiz kokusu ve daha onlarca baslik.

Belki 2 cilt olur, simdiden kestiremiyorum
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2015 Saat 22:15
Bir birey kendisinde agiz kokusunu duyuyorsa disardan verilen protein gargasindan hemen sonra agzinda 10 ppm den fazla koku üretiyorsa, buz agiz kokusunu kisa bir süre iyilestiriyorsa, agiz kapali iken duydugu koku kayboluyorsa, koku kesintisiz en az 2 ay devam ettiyse, muhtemelen Tip 1 vakasidir.

Disardan burnuna boru ile gönderilen 0.7 ppmden daha yüksek konsantrasyondaki agiz kokusu gazini zorlukla algiliyor veya hiç algilamiyor ise teshisin Tip 1 oldugu kesinlesir.

Agzinda suni koku olusturulmusken dil uyusturuldugunda koku kayboldu diye ifade veriyorsa Tip 5 nörojenik (dysgeusia) teshisi düsünülür.

Buzdan etkilenmeyen, kendisinden baska hiç kimsenin duymadigi, makinenin göstermedigi, protein gargarasi ile artmayan koku varsa, disardan verilen agiz kokusu gazini derhal algiliyorsa Tip 5 psikojenik teshisini düsündürür.

Yani büyük resmi topluca ele almak lazimdir, bir tek belirti tek basina degerli bir ip ucu olmayabilir.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2015 Saat 22:25
Simdi siz yukarida sorunca aklima bu gün yasadigim bir olay geldi çagrisim yapti. paylasmak istiyorum

Bu gün 1 hasta muayene ettim. belki aranizdan birisi olabilir. Buraya üye olup olmadigini bilmiyorum. Genç güzel bir hanimefendiydi. 26 yasinda. Baska sehirden gelmis. 1.5 saat inceledim. Agzinda, burnunda, nefesinde. Koku yoktu. Acaba eve gidince mi kokuyor diye kokuyu artiran bir madde verip kokuyu kamçiladim. 10 ppm'e çikmasi gerekirken 8.7 ppm'e kadar koku üretebildiginden anladim ki, agiz florasi koku yapmaya müsait degil. Burun içine boru soktum, zayif ve kokusuz bir gaz vardi. Nefesinden balon içine örnek aldim kokusuz olan bazi kabizlik gazlari vardi. Disardan burnuna agiz kokusu verdim. Çok düsük konsantrasyonda (<0.4 ppm) bir gazi derhal ve keskin bir sekilde algiladi. Eger agiz kokusu hastasi olsa bu sayi 0.7 nin üzerine çikmasi beklenirdi. Teshis: Bu bir tip 0 vakasidir. !

- Ne sikayetiniz var?
Agzim kokuyor

- Siz kendi kokunuzu duyuyor musunuz?
Hayir

- Kim duyuyor?
Benden baska bütün insanlar duyuyor.

- Nerden biliyorsunuz?
Toplantida yanima oturmuyorlar, ben konusurken yüzünü çeviriyorlar, metroda annem ile telefonda konusurken yanimdaki sahis elini burnuna koydu.

- Ailenizden kimseye agzinizin kokup kokmadigini sordunuz mu?
Hayir

- Arkadaslariniza sordunuz mu?
Hayir

- Ben odaya girince herkes rahatsiz oluyor dediniz, peki 1 saatten fazladir ben neden sizden yayilan bir koku duymuyorum? Psikiyatrist ile konuyu görüsmenizde fayda olabilir dedim.

Siz anlayamiyorsunuz, bilmiyorsunuz anlamina gelen sözler duydum ayrildi. Üzüldüm.

-M

IP
latte
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 64
Alıntı latte Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2015 Saat 23:13
hocam peki söyle olabilir mi ; hastanin agzi ya da nefesi daha önceden gerçekten kokuyor ama bi sekilde iyilesiyor ve hasta agiz kokusunu alamadigi için iyilestiginin farkinda degil tabi psikolojik olarak herseyi üzerine aliniyor..kendimden yola çiktim da açikçasi bigün iyilessem bile bu psikolojiden ömür boyu kurtulamayacakmisim gibi hissediyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2015 Saat 07:04
"önceden gerçekten kokuyor ama bi sekilde iyilesiyor" dediniz. Böyle kokular var ve bunlar muayenede sorlarla veya ölçümlerle yakalanir. Fakat yukarida detaylarini verdigim vaka bu degildi.

Bilgilenmeniz için anlatayim:
Seratonin diye bir madde vardir. Beyinde salgilanan bir maddedir. Diger ismi 5-hydroxitriptamine. Bu madde beyin hücreleri arasina salindiktan sonra tekrar hücrenin içerisine geri girMEmesi gerekir.

Bazi durumlarda ve bilinmeyen bazi sebeplerle seratonin beyin hücresinin içine sizinti seklinde giris yapmaya baslar, geri dönüs yapar. Iste bu durumda takinti (obsesyon) düsünceleri belirir ve kisinin davranislarina hakim olur.

Zayif bir sizinti, ve seratonin kaçagi varsa tükenmez kaleme veya baska esyaya düskünlük, yer karolarinda hep ayni yere basmak, veya yatarken yorgana sekil vermek gibi masum obsesyonlar olusabilir.

Her saglikli insanda bazen zayif takintilar olusabilir ve bunlar bir hastalik degildir. Sizinti fazla olunca bireyler, muslugu açik mi biraktip diye yarim saatlik yoldan geri dönebilir, ocagi söndürdüm mü diye takinti yapabilir. Saçim dökülüyor mu acaba diye takilir, kendisine sorsaniz saçinin döküldügü %100 kesindir. Yüzümün derisi kirisiyor mu diye takinti yapabilir, kendisine sorsaniz % 500 yüzü kirismistir. Bazen de agiz kokusu obsesyonu ortaya çikar Buna ORF (olfactor reference syndrom) ismi verilir.

ORF bireyler agiz kokusundan %100 emindirler, sadece kendilerinin duyduklari bir agiz kokusu sebebi ile sosyal bir büzülme yasarlar. Nedense hiç kimse kokuyu duymaz, hiç bir cihaz koku göstermez, doktorlar cahildir, düsmandir, yalancidir. Sosyal çevresindeki herkes agiz kokusu sebebiyle kendisinden uzaklasmaktadir, is arkadaslari kendisinden kaçmaktadir, ögrenciler kendisinden igrenmektedir, her gün herkes kendisinden tiksinmektedir, herkes kendisine yalan söylemekte ve kokunun varligini kendisine söylemeyip gizlemektedir. Bu bireyler genellikle hassas ruhlu narin iç dünyalari olan bireylerdir. Psikiyatrist tarafindan verilen seratonin reapteyk inhibitör grup ilaçlar ile iyilesirler. Yukarida bahsettigim hanimefendi böyle biriydi.
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2015 Saat 09:05
Hocam, sizin o psikolojik ilaçlari yazma yetkiniz yok mu? Özel reçete gerektiren ilaçlar mi? Bu da tuhaf bir sey, insan agzinin koktugu gibi en kötü seyi kabulleniyor da psikolojik sorunu kabul etmiyor.

Bu arkadas muhtemelen burayi okuyordur. Dostum, eminim agiz kokusu için bir çok doktora gittin, bir sürü ilaç kullandin; toplumda dislanmis, asagilanmis hissettin. Buraya kadar herkes seninle ayni sikintiyi yasiyor. Bir kere de psikologa git ne kaybedeceksin? Ben de Murat Hoca' ya muayene oldum. Bana " agiz kokun var." dedi, tahlil önerilerinde bulundu. Senin agzin koksa niye söylemesin? Yillarini bu ise vermis, kitap yazmis biri neden uzmanlik konusunda yalan söylesin? Bunlari yazdim çünkü çözümün bu kadar yakinina gelmis biri bu derdi çekmeye devam etmemeli. Agzi kokmasa da bizle ayni sikintilari yasayan biri kurtulsun hiç olmazsa.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2015 Saat 09:16
Hocam, yazacaginiz kitabi internet üzerinden dijital olarak satisa sunun bence. Kimse bir kitapçidan gidip "agiz kokusu" kitabi isteyemez. Biz doktora gidip agiz kokusu sikayetini söyleyene kadar ecel terleri döküyoruz. Gidip de kitapçidan bu kitabi istemek nerdeyse imkansiz. Internetten siparis versek eve gelecek yine özel durumumuz ifsa olacak. Bir sekilde alsak bile nerde okunacak, kitap nereye saklanacak bir sürü dert.

Dijital olarak indirerek istedigimiz zaman okuruz, merak ettigimizde göz atariz. Ben kendi meslegimle ilgili kaynaklari akilli telefonuma kaydettim, gerektigi anda açip bakiyorum, "ara" tusuyla aklima takilan seyi hemen buluyorum.
IP
latte
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 64
Alıntı latte Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2015 Saat 03:00
anladim hocam açiklamaniz için çok tesekkür ederim.
IP
umutsuz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 18
Alıntı umutsuz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Nisan-2015 Saat 22:57
Kokuyu farkedemiyor olmak daha beter.Ne zaman koku olup olmadigini net bir sekilde anlayabilmeyi çok isterdim.
IP
Mathilda26
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı Mathilda26 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralik-2018 Saat 13:07
Ailem agzimin koktugunu söylüyor .ama ben hiç anlamiyorum agzimin koktugunu bana göre hiç kokmuyor. bu anlayan insanlara da anlam veremiyorum .
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2018 Saat 12:54
Orjinalini yazan: Mathilda26

Ailem agzimin koktugunu söylüyor .ama ben hiç anlamiyorum agzimin koktugunu bana göre hiç kokmuyor. bu anlayan insanlara da anlam veremiyorum .

Ne güzel yazmissiniz. Bu cümle kalibi standarttir. Iste gerçek Tip 1 agiz kokusu vakalari böyle olur. Dislerinizi temizlettirin dogru ve güzel bir firçalama uygulayin.

http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html
IP
tekyasayan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 20
Alıntı tekyasayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2018 Saat 01:56
Mathilda, çogunlukla bizimle beraber bulunan ve içiçe bulundugumuz,alistigimiz için algilayamadigimiz kokuyu,
Algilamalarina engel olmayacak,alisamayacaklari seyreklikte maruz kalan insanlarin fark etmesine anlam vermek için onlarin deger verdigin,sevdigin insanlar olmasi yeterli olur öyle degil mi?
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim mücrim gibi baktikça istikbalime
IP
Özgür
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı Özgür Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2019 Saat 20:54
https://youtu.be/CtC7sSTiUOo
Hocam bu yöntemle kokuyu algilayabilir miyiz? Dogru bir yöntem mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2019 Saat 07:39
Avcunuza hohlayinca koku duyulabilir. Bu durum hem fizyolojik olan agiz kokusunu ve hem de agiz kokusu hastaligi isaret ediyor olabilir. teshis koydurucu kuvveti yoktur.

Videoda konusan meslektasimin söylediklerinin neredeyse tamamini red ediyorum. Bunlar ticari konusmalardir.

Uzun yillardan beri, bir çok hekime her ay bir kaç farkli kanaldan telefon ediliyor. Beni de ariyorlar. Sizi ekrana çikaralim diye. 15 dakikasi ~7 bin lira. Bu parayi ödeyen herkes ekranda kendi senaryosunu oynuyor, kendi reklamini yapiyor.

-M

IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayis-2019 Saat 22:43
Orjinalini yazan: aydinmur

Bilek yalamak ve kuruyunca bilegi koklayarak daima az veya çok biraz kötü koku algianir. Bu herkeste bu sekilde olur ve çok normaldir.

Salya içerisinde çözünmüs kokulu gazlar, salya buharlasip uzaklastiktan sonra bilekte serbest kalir ve kokar.

Bu sekilde tespit edilen kokulu gazlar emisyonu olmayan çevreye yayilmayan gazlardir. Çevreye yayilmayan kötü kokulu gazlar agiz kokusu hastaligi sebebi degildir.

Örnek vermek gerekirse: üzerindeki elbisesinin arasindan bir cismi koltuk altina veya göbek çukuruna veya kasigina sürtüp sonra cismi koklamak durumunda belki biraz kötü koku almak mümkündür. Herkeste her zaman bu koku az veya çok bulunabilir. Bu durum bireyin hasta oldugu anlamina gelmez.

Saticilar bu yöntemi bir seyler satabilmek ve insanlari agiz kokusu hastasi olduguna ikna edebilmek için gelistirdiler ve kullanmaktadir.

Bileginizi veya baska bir cismi yalayarak kuruyan salyanizi koklamayiniz. Agziniza veya baedmciginize parmak veya bir cisim sokarak koklamayiniz. Daima kokulu bulacaksiniz. Bu durum bireyin agiz kokusu hastasi oldugunu göstermez.

ayni zamanda bilek yalama yöntemi herkes deniyor, sitelerde yaziyor ama millet yanlis biliyor,zamaninda güzelce açiklamis aydin hocam. ben hohlama yöntemini dogru buluyorum .
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayis-2019 Saat 22:37
Ben yeniler icin veya hatirlamayan’ar icin tekrar hikayemi yazicam ! Ben kokuyu hissediyorum agiz geniz (alt ust solunum kaynakli) diye dusunuyorum. Avrupanin cesitli sehirlerinde hatta dunyaca unlu clinique lere kbb, disci, sindirim sytème Doktor solunum yollari doktoru psychologue , vs vs bisuru uzmana gittim ! Iki kez deviasyon ameliyati bir kez radiofréquence opération u yaptirdim. 4 gomuk dis cektirdim ameliyatla, bademcik ameliyati oldum ! Halobacter poleori testleri yapildi. Tukruk testleri yapildi mukos testleri diski testleri yapildi, ths testleri yapildi kan tahlilleri ve candida testleri hepsi normal sadece geregîîden cok candida var cikti ! Akcigerlerime kamerayla baktilar burnuma onlarca kez kamerali baktilar mideme ince ve kalin bagirsaklara kamearali konsultasyon yapildi. Temiz ! Onlarca irm, scaner, radyo yapildi . Centre nukleeroloji de petscan bile gectim ! Yuzlerce ilac homapati tedavisi onun sapi bunun kökü santim ilerleyemedim zor bir durumdayim
IP
Dünya
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 20
Alıntı Dünya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mayis-2019 Saat 15:54
Gerçekten bunun bir açiklamasi olmali bir sebebi olmali ya.Bunca çaba arastirma hepsi bos mu simdi yani :( insan düsünmekten delirme noktasina geliyor.
Dünya dönüyor.
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2019 Saat 15:08
Evian ben de ayni sekilde, hiç bir sey yok tertemiz ama koku var ve her yil siddeti artiyor. Ben genzimden her sabah beyaz bir sivi aliyorum, yapiskan, ben kesinlikle kbb lik bir sorun oldugunu düsünüyorum ama kesinlikle de çözümü yok.
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2019 Saat 22:08
Vardir cozumu allahin izniyle sadece sebebi bulmaliyiz ve hepimizde degisik sebeblerden olabilir ! Hôpital Universitaire Pitié-Salpêtrière Den Randevu alicam InsaAllah ramadan dan sonra. Askerlik yapmadim ben askerlik sorunum olmasa adanaya giderdim murat beyin tecrubelerinden fayda etmek icin
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mayis-2019 Saat 10:35
Orjinalini yazan: evian

Vardir cozumu allahin izniyle sadece sebebi bulmaliyiz ve hepimizde degisik sebeblerden olabilir ! Hôpital Universitaire Pitié-Salpêtrière Den Randevu alicam InsaAllah ramadan dan sonra. Askerlik yapmadim ben askerlik sorunum olmasa adanaya giderdim murat beyin tecrubelerinden fayda etmek icin

Fransa'dan birisi randevu aldi.
Ben muhtemelen Evian olabilir diye aklimdan geçirmistim ama sormamistim kendisine. Demek siz degilsiniz.
-M

IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mayis-2019 Saat 12:02
😊 yok ben degilim murat bey. Bide kokuyu soyliym ben hep ayni koku degismiyor boyle mayalanmaya baslamis hamur kokusu gibi gun ilerledikce biraz daha agirlasio
IP
Unuttum
Üye
Üye

Gönderilenler: 46
Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mayis-2019 Saat 14:34
Benim sorunum kesinlikle mide bagirsak kaynakli. %100 yani. Ama çözüm bulamiyorum. Söyle geçen gençligimize yazik
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mayis-2019 Saat 17:42
Orjinalini yazan: Unuttum

Benim sorunum kesinlikle mide bagirsak kaynakli. %100 yani. Ama çözüm bulamiyorum. Söyle geçen gençligimize yazik

mide kaynakli olmasi için helikobakteri mikrobunun olmasi lazim, oda kan testi veya endoskopi esnasinda alinan biyopsi ile çözülüyor. eger varsa amonyak kokusu agizda birakiyor.

Zaten Murat hocam anlatmis yinede izlemek istiyorsan burada var güzelce anlatmis. bagirsak için diyorsan onuda bagirsak daralmasina bagli oluyormus genel anlamda %90 oraninda agiz kaynakli. mide bagirsak bakteri yoksa sikinti yoktur.

http://www.uzmantv.com/agiz-kokusu-neden-olur
IP
Green
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 19
Alıntı Green Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mayis-2019 Saat 11:26

Bagirsak kaynakli düsünüyorsan bagirsak sagligina dikkat etmelisin bagirsak floran bozulmus olabilir, parazit olabilir sekeri paketli gidalari birak ve dogal saglikli beslenmeye basla probiyotik agirlikli seyler yiyip içmeye basla faydasini mutlaka goruceksin örnek veriyorum kefir yogurt (laktoz intoleransi varsa bunlarin laktozsuzuni tercih etmelisin) lifli gidalar yemelisin kisacasi biraz yeme düzenini degistirmelisin faydasini göreceginden eminim
IP
Unuttum
Üye
Üye

Gönderilenler: 46
Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mayis-2019 Saat 11:57
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

mide kaynakli olmasi için helikobakteri mikrobunun olmasi lazim, oda kan testi veya endoskopi esnasinda alinan biyopsi ile çözülüyor. eger varsa amonyak kokusu agizda birakiyor.

Zaten Murat hocam anlatmis yinede izlemek istiyorsan burada var güzelce anlatmis. bagirsak için diyorsan onuda bagirsak daralmasina bagli oluyormus genel anlamda %90 oraninda agiz kaynakli. mide bagirsak bakteri yoksa sikinti yoktur.

http://www.uzmantv.com/agiz-kokusu-neden-olur

Benim ileri bir asamada zannimca, antibiyotiklere direnç sagladigi için de hiçbirsey fayda etmiyor malesef?tesekkür ederim
IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 27
Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2020 Saat 07:05

Uzun yillardan beri, bir çok hekime her ay bir kaç farkli kanaldan telefon ediliyor. Beni de ariyorlar. Sizi ekrana çikaralim diye. 15 dakikasi ~7 bin lira. Bu parayi ödeyen herkes ekranda kendi senaryosunu oynuyor, kendi reklamini yapiyor.

Hocam keske sizde katilsaniz,bizim gibi insanlarin aslinda ne kadar aci çektigini belki anlatabilirsiniz. Insanlarin önyargilarini kurabilir bilinçlendirebilirsiniz. Çogu insan agzi kokan insanlari dislerini fircalamamakla itham ediyor, keske bu kadar kolay olsa çözüm! Burada ki pek çok kisi ülke nüfusunun çogundan daha çok dis fircaliyordur eminim.

Düzenleyen aydinmur - 24-Nisan-2020 Saat 10:21
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2021 Saat 08:38
Arkadaslar sizler de benim gibi genelde her seye ama özelde yiyeceklere karsi asiri koku hassasiyeti olan bireyler misiniz?

Örnegin yillardir sürekli peynir markasini degistiririm ben. O kokuyor bu kokuyor, son aldigim marka peynir iyiydi kokmuyordu ama bu partide aldiklarimi bozmuslar bu da kokuyor, et kokuyor, tavuk pis kokuyor kesin antibiyotikli tavugu yedirdiler bize, bu kiymaya kesin koyun eti katmislar kokuyor vs tarzinda her seye koku hassasiyetiniz var mi?

Bu sayfanin en üstlerinde Murat beyin anlattigi hanimda da muhtemelen böyle bir koku algilama hassasiyeti var. Belki de kendimizin duydugu agiz kokusu koku degildir, baskalari duymuyor ama sadece biz bu kokuyu algiliyoruzdur?

Evde de peynirin, etin, tavugun, yumurtanin kokusunu sadece ben aliyorum, diger bireyler saçmalama mis gibi peynir neresi kokuyor bunun diyor!
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralik-2021 Saat 11:11
Orjinalini yazan: Tospik

Arkadaslar sizler de benim gibi genelde her seye ama özelde yiyeceklere karsi asiri koku hassasiyeti olan bireyler misiniz?

Örnegin yillardir sürekli peynir markasini degistiririm ben. O kokuyor bu kokuyor, son aldigim marka peynir iyiydi kokmuyordu ama bu partide aldiklarimi bozmuslar bu da kokuyor, et kokuyor, tavuk pis kokuyor kesin antibiyotikli tavugu yedirdiler bize, bu kiymaya kesin koyun eti katmislar kokuyor vs tarzinda her seye koku hassasiyetiniz var mi?

Bu sayfanin en üstlerinde Murat beyin anlattigi hanimda da muhtemelen böyle bir koku algilama hassasiyeti var. Belki de kendimizin duydugu agiz kokusu koku degildir, baskalari duymuyor ama sadece biz bu kokuyu algiliyoruzdur?

Evde de peynirin, etin, tavugun, yumurtanin kokusunu sadece ben aliyorum, diger bireyler saçmalama mis gibi peynir neresi kokuyor bunun diyor!

Cürümüs bozulmus veya katik haline getirilmemislerse ben de dogal kokusunu aliyorum. Dediginiz gibi igrenç koku yok
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2022 Saat 18:36

Simdi siz yukarida sorunca aklima bu gün yasadigim bir olay geldi çagrisim yapti. paylasmak istiyorum

Bu gün 1 hasta muayene ettim. belki aranizdan birisi olabilir. Buraya üye olup olmadigini bilmiyorum. Genç güzel bir hanimefendiydi. 26 yasinda. Baska sehirden gelmis. 1.5 saat inceledim. Agzinda, burnunda, nefesinde. Koku yoktu. Acaba eve gidince mi kokuyor diye kokuyu artiran bir madde verip kokuyu kamçiladim. 10 ppm'e çikmasi gerekirken 8.7 ppm'e kadar koku üretebildiginden anladim ki, agiz florasi koku yapmaya müsait degil. Burun içine boru soktum, zayif ve kokusuz bir gaz vardi. Nefesinden balon içine örnek aldim kokusuz olan bazi kabizlik gazlari vardi. Disardan burnuna agiz kokusu verdim. Çok düsük konsantrasyonda (<0.4 ppm) bir gazi derhal ve keskin bir sekilde algiladi. Eger agiz kokusu hastasi olsa bu sayi 0.7 nin üzerine çikmasi beklenirdi. Teshis: Bu bir tip 0 vakasidir. !

- Ne sikayetiniz var?
Agzim kokuyor

- Siz kendi kokunuzu duyuyor musunuz?
Hayir

- Kim duyuyor?
Benden baska bütün insanlar duyuyor.

- Nerden biliyorsunuz?
Toplantida yanima oturmuyorlar, ben konusurken yüzünü çeviriyorlar, metroda annem ile telefonda konusurken yanimdaki sahis elini burnuna koydu.

- Ailenizden kimseye agzinizin kokup kokmadigini sordunuz mu?
Hayir

- Arkadaslariniza sordunuz mu?
Hayir

- Ben odaya girince herkes rahatsiz oluyor dediniz, peki 1 saatten fazladir ben neden sizden yayilan bir koku duymuyorum? Psikiyatrist ile konuyu görüsmenizde fayda olabilir dedim.

Siz anlayamiyorsunuz, bilmiyorsunuz anlamina gelen sözler duydum ayrildi. Üzüldüm.

-M

Hahaha, bu hanim hâla ayni durumda mi acaba? 7 yil olmus. Aramizda böyleleri de vardir kesin. @Hopeless kesin böyledir.
IP
Hopeless
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 29
Alıntı Hopeless Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2022 Saat 22:37
Evet Tospik böyleyim kurtulamiyorum bu düsüncelerden Bence sende böylesin😄
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu