Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Kristal kaya tuzu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Konu: Kristal kaya tuzu
    Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2022 Saat 10:54
Arkadaslar merhaba ben bugün canan karatayin katildigi bir programi izledim. O programda dogal kristal kaya tuzu hakkinda birkaç birsey birsey söyledi ve bende yer etti paylasmak istedim. Farelerle bir deney yapilmis farenin derisinde olusan iltihapli/ mikroplu yaralar farenin sistemine kaya tuzu verilmesi ile iyilesmis hatta bu derideki bu alan üzerinde deneyler yapilarak vücudun oraya tuz gobderdigi anlasilmis. Kaya tuzu kullanan ve sadece bu tuzla beslenen varmi aslinda çok genis spektrumlu bir antiseptikmis bakteri,virüs mantarlara karsi
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2022 Saat 13:56
Orjinalini yazan: Melina

Arkadaslar merhaba ben bugün canan karatayin katildigi bir programi izledim. O programda dogal kristal kaya tuzu hakkinda birkaç birsey birsey söyledi ve bende yer etti paylasmak istedim. Farelerle bir deney yapilmis farenin derisinde olusan iltihapli/ mikroplu yaralar farenin sistemine kaya tuzu verilmesi ile iyilesmis hatta bu derideki bu alan üzerinde deneyler yapilarak vücudun oraya tuz gobderdigi anlasilmis. Kaya tuzu kullanan ve sadece bu tuzla beslenen varmi aslinda çok genis spektrumlu bir antiseptikmis bakteri,virüs mantarlara karsi

Ben geçen ay bahsetmistim bundan, hem dili temizliyor hem de agziniz saatlerce tertemiz ve ferah kaliyor. Kokuyu da önlüyor eger bakteri kaynakliysa.

Orjinalini yazan: Tospik

Bu arada yukaridaki gönderiye ek olarak kendim uyguladigim bir dil temizleme yöntemini sizlerle de paylasmak isterim. Ama bunun için kesinlikle yüksek tansiyon ve böbrek hastasi olmamaniz gerekir diye düsünüyorum.

Deniz ya da kaya tuzu alacagiz marketten. Hani kendinden degirmenli olan var ya, böyle kiçindan ters çevirip cirt cirt çevirdikçe ufalanip dökülenlerden bahsediyorum.

Hah iste o tuzdan çay kasiginin ucu kadar miktarini agzima atip önce emiylrum, yavas yavas dislerimle kitir kitir çigneyip tamamen erimesini sagliyorum agzimda. Yutmak yasak.

Kitirlik tamamen gidip iyice eriyince dis firçami iyice sertlessin diye muslukta soguk suya tutuyorum ve macun sürmeden agzimdaki tuzlu tükürükle beraber dislerimi firçaliyorum. Tuzlu tükürük agzinizin her yanina yayiliyor, firçalama bitince tükürün ve firçayi muslukta islatmadan agzinizi suyla çalkalamadan hemen dilinizi firçalamaya baslayin.

Iste o tuzla temas eden pas kolayca çikiyor ve yeterince temizlerseniz diliniz kipkirmizi sekilde ortaya çikiyor.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2022 Saat 14:34
A evet tekrar yazinca gördum. Peki etkili mi sizce kullaniyormusunuz hala kokuyu büyük ölçüde azaltabiliyormu
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2022 Saat 14:41
Orjinalini yazan: Melina

A evet tekrar yazinca gördum. Peki etkili mi sizce kullaniyormusunuz hala kokuyu büyük ölçüde azaltabiliyormu

Evet kesinlikle etkili ama billur tuz tarzi tuzdan olmayacak kaya veya deniz tuzu olacak. Ben bunu ilk önce 4 yil önce tatile gidince denizde burnumdan giren tuzlu sularin genzime akip bogazimi yakmasindan sonra agzimin ferahlamasiyla anlamistim.

Avucuna bi tutam dök, agzina at, tükürügünle iyice erit ki dislerinsn mine tabakasina zarar vermesin.

Dislerinle tükürügünü çigne, kitir kitir tuz gelmiyorsa iyice erimisse agzindaki o tuzlu tükürügü yutmadan, tükgrmeden hemen macunsuz bos firçayla dislerini firçalamaya basla.

Firçaya bulasan tuzlu tükürük firçada macun görevi görüp hem disleri temizliyor hem de dili.

Herkes kendi yöntemini gelistirebilir. Sizlere belki çay bardagina 2 parmak su içinde bu tuzu eritip, firçaya döküp döküp firçalamak daha kolay gelebilir.

Arzu edenlere dise sürmeden sadece bu tuzlu suyla denemelik dillerini firçalayabilir.

Farki kesinlikle göreceksiniz.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2022 Saat 14:43
Bu arada haricen uygulamak yeterli degil vücuda almak lazimmis mineraller hastalik olusmamasi ve olusan hastaliklardan kurtulmak için önemliymis anlatilana göre. Dedigim örnekteki gibi fare deneyinde hayvanin enfeksiyon kapan bölgesine vücut tuz göndermis. Yapilan deney sofra tuzuyla yada diger tuzlsrla degil bahsettigim kaya tuzuyla yapilmis sofra tuzu yarardan çok zarar zaten
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2022 Saat 14:45
Ya evet arastirdim bir çok sorun için çok etkili diyen var hemen siparis verdim zaten hemen hem tüketmeye hem haricen kullanmaya baslicam
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2022 Saat 19:14
Migroslarda falan satiliyor zaten kaya tuzu. Ayrica o tuzu agzina attigin anda dilin tarafindan emiliyor hemen. Yüksek tansiyonu çikan hastalara dil alti hapi vermeleri de bu sebepten. Hapi agzina atar atmaz dilin altindaki bölgeden emilip aninda kana karisiyor.

Yani vücuduma alacagim diye tuzu yutmak tehlikeli hele bunu sürekli hale getirirsen daha da tehlikeli.

Mideni mahveder, tansiyon yüksekligi sorunlarina sebep olur, böbreklere zararli, bir de vücut su toplar ödem yapar. Amatörce bildiklerim bunlar, mutlaka baska zararlari da vardir.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2022 Saat 20:51
Dogru haklisiniz yemeklerde o tuzu kullandiracam anneme diger türlü de gargara yada dediginiz yöntem gibi uygulamaya baslicam umarim iyi gelir
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2022 Saat 18:09
buruna sinüs kitle cekmedigin surece bi ise yarayacagini zannetmiyorum
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2022 Saat 19:17
burun sinüs bölgeleri, açik çesme olarak düsünün, oradan akiyor musluk asagi dogru. asagi tuzlu su yapsan da, çesme açik hala. sinüs bosluklarini kapamadan ise yaramaz, muratin dedigi gibi bende öyle düsünüyorum.
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2022 Saat 20:05
Bende geniz akintisi var ama sinüs kaynakli degilmis yani sinuslerim bos alerjik rinit yada deviasyon nedeniyle sanirim oluyor bendeki. Burna da çekmekte yarar var tabiki haklisiniz tamamen bir temizlik için önemli
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2022 Saat 20:06
Beyler, kesin %100 çözümdür demiyoruz zaten. Yukardan akan salgilar dilin arkasi, bogazda birikiyor. Tuzlu su en azindan asagidakilerin bir kismini gideriyor ve bu da kokuyu azaltiyor.

Sinüs rinse kullanip koku gitmeyen de var. Herkesin durumu kendine özel valla. Birinde ise yarayan digerinde yaramiyor.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu