|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Biçare2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Temmuz-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2022 Saat 23:46 |
Iyi aksamlar arkadaslar
Uzun zaman sonra tekrar giris yapiyorum bir konuyu merak ettigim için baslik açma geregi duydum belki çogumuza bir fikir uyandirabilir sadede geliyorum konu su; Bizim geçmisteki koku algimiz nedir yani agzi kokan insanlarla karsilasma animiz ve sikligimiz örnek veriyorum ben hayatim boyunca 4 kez net bir sekilde kötü kokuyla karsilastim daha önce karsilastiysam ya çok küçüktüm hatirlamiyorum yada o kadar rahatsiz edici bunca zamana kadar aklimda kalabilicek bir koku degildi. Aldigim kokulardan bahsetmek istiyorum birincisi ilk aldigim koku lise zamanlarimda bir sinif arkadasimda hergün boyunca olan bir kokuydu ama ilginç agiz kokusu degildi vücut kokusuydu muhtemelen tabi o zamanlar çocuguz nerden bilelim böyle hastaliklar oldugunu dus almadigini düsünüyorduk arkadaslarla.. Islak kalmis kiyafetler olur ya rutubet gibi öyle bir kokuydu araliksiz hergün koku oluyordu kesin tip 4 tü o arkadas su an iletisimim olsa görüsmek çok isterdim ama baska sehirde sanirim ulasamadim.. Ikincisi üniversite yillarimda yurtta kaliyordum altli üstlü ranzalarda kaliyorduk altta uyuyan arkadasimi uyandirmak için egildim ve seslendim uyandi birseyler anlatmaya basladi ama inanilmaz bir koku vardi agiz kokusu tabi ona hiç belli etmedim konusma bitti normalde de hiç kokmaz agzi prenses gibi kiz derler ya öyle bir kizdir bu herkeste olabilecek sabah kokusuydu neyseki tepki vermemisim diyorum suan yoksa belki suan tip 5 olup buralarda çare arayacakti.. Aldigim üçüncü koku otobüsteydim bir komsumla karsilastik ablayla konusmaya basladim ve agzi kokuyordu ama farkli bir kokuydu ve rahatsiz ediciydi böbrek rahatsizligi olan ve diyalize giren biriydi yine ayni sekilde belli etmedim ona rahatsizligina baglamistim o zamanlarda.. Geliyorum son kokuya ve beni buralara sürükleyen kokuya simdi arkadaslar üniversitem bitti ve sinav atanma hayalleri kurarken geçici bir ise girdim yaklasik 300 kisinin bir arada çalistigi ve sürekli konustugumuz bir is yeri orda çalismaya basladim uzun süre geçti arkadaslar edindim ve bir arkadasimin farkli periyotlarda agzi kokuyordu böyle çürük bir koku onunla konusurken böyle herkesin sekilden sekile girdigini hatirliyorum ve kimse bisey demiyordu bende rahatsiz oluyordum hatta bazen kendi kendime diyordum ya bu kadar agir bir kokuyu insan kendisi nasil alamaz diye çünkü alsa bir önlem alirdi biliyorum ama hiç agiz bakimina önem vermezdi bunu hatirliyorum bu bakimsizliktan kaynakli bir koku oldugunu düsünmüyorum. Daha sonra o arkadasin aldigi tepkileri almaya basladigimi hissettim yada psikolojikti çok etkilenmistim gerçekten varmiydi kimseyede soramadim ki utandim hep arastirmaya basladim her yerde karsima bademcik tasi çikti bir gün açtim flasi incelemeye basladim sonra o taslardan gördüm ve daha kötüsü is yerinde arkadasim agzi da ayni bu taslar gibi kokuyordu ben psikolojik olarak çökmüs durumdaydim yaklasik bir yil boyunca aglaya aglaya o taslari çikardigimi hatirliyorum daha sonra da ameliyatla bademcigimi aldirdim zaten bu süreçte de kimseye soramadim bir dünya doktor kontrolleri ilaçlar diyetler bu güne kadar sürdü gitti fazla bu konu da detaya girmiyorum. Simdi ilginç bir konudan bahsetmek istiyorum yine liseden bir arkadasim vardi o zamanlar hatirliyorum gayet normal biriydi ve agzi kokmuyordu onunla da bir yerde çalisma firsatimiz oldu kiz sürekli konusurken yüzünü kapatiyor ya da geri çekiliyor degisik hallere giriyor çok sasirmistim biraz dikkat ettim herkese böyle davraniyor biri konusmaya gelince hemen önce kendini geri çekiyor kisa cümleler kuruyor ve arada agzini kapatiyor yaklasik 7 ay boyunca birlikte çalistik bu süreçte hep dikkat ettim hiç agzi kokmuyordu hep sorgulardim niye böyle yapiyor diye muhtemelen o da tip 5 ti bu forumu kesfettikten sonra farkettim. Bu arada ben hepimizin %90 tip 5 oldugumuzun savunucularindanim arkadaslar bu yasima kadar 4 kez rahatsiz edici kötü koku almisim bu zamana kadar gayet sosyal çevresi genis il il gezen bir çok yerde çalismis biriyim bu koku durumu inanin çok az zaten aldigim kokunun biri kronik rahatsizlik biri normal sabah herkeste olabilecek koku diger ikisi arastirilmaliydi. Insalarin burunlarini tutmasi disinda ben bu konuyu baya asmis durumdayim :) Artik onca sey deneyip vücuduma zarar vermek istemiyorum sadece sindirim sorunumdan dolayi doktor kontrolünde yaklasik 3 ay probiyotik kullanmayi düsünüyorum sizden ricam tip5 konusuna biraz odaklanin lütfen birde sizde bu yasiniza kadar aldiginiz kalici kokulari yazarsaniz çok memnun olurum belki bir çikarimlar yapabiliriz Eski forum üyelerinden hemen hemen kimse yok o zamanlar herkes aktifmis bir fikir yürütüp konusmaya dahil olmuslar bir çogu iylesmis çok sükür suan bakiyorum da yeni üyeler sadece bir köseden sessizce okuyor anliyorum aslinda ilk ben de bu foruma yazarken çok çekindim insan kendi bile kabullenemezken fake bir hesap dahi olsa çekiniyor ama insan yazdikça hem hafifliyor hemde bir baskasina isik tutabiliyor baya uzun oldu sanirim insanlarla konusmaya konusmaya birilerine biseyler anlatmayi özlemisim hepinize tesekkür ederim okudugunuz için cevaplarinizi bekliyor olacagim aldiginiz kokularla ilgili birbirimiz için dualarimizi eksik etmeyelim Allah büyük birgün hersey yoluna girecek insallah |
|
![]() |
|
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba uzun uzun yazmissiniz bu yaziyi gördükten sonra bende düsündüm çevremde kimseden aldimmi diye benim çok aklima gelmiyor ama asagida yazayim aldiklarimi.
1- babamin çok keskin bir agiz kokusu olurdu özellikle aç kaldigi zamanlarda ama birseyler yiyince hemen geçerdi benim gibi kaldigini hatirliyorum açliktan diye düsünüyorum onu saymiyorum 2-) zaman zaman arkadaslarimdan koku aldigim oluyor ama ya sabah aç olduklarinda aliyorum ya disleri iltihaplanmis oluyor yada bademcik taslari oluyor durum düzelince geçiyor zaten 3-) lisede htanistigim ve hala görüstügüm yakin bir arkadasim var bir tek o da benim gibi. Agiz kokusu yemek yese dahi gün içerisinde hep var. Ama bir türlü cesaret edip bu konuyu açamadim. Ben konusurum aslinda sonuçta hastalik ama o çok hassas çok kirilabilir kafasina takabikir o yüzden konusamiyorum. Onunda kendi kokusunu aldigini biliyorum ama belli ediyor kendini. O benim gibi degil duygusal olarak iyice çökmüs ve dibe batmis durumda belki bu konuylada alakasi vardir. Ben iyilesirsem eminim o da iyilesecek sorunumuzun ayni oldugunu düsünüyorum hem kendimi hem onu bu dertten kurtarmak istiyorum. Tedaviyi bulsam bir sekilde soylicem bakalim ugrasiyorum |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
@Biçare2 Oraninindan emin olamam ama ezici çogunlugumuzun tip 5 oldugunu ben de düsünüyorum.Tip 5 derken ,sizde koku yok hep psikolojik bunlar,demiyorum.Muhtemelen vücudumuz koku üretmeye diger insanlara kiyasla daha yatkin fakat koku sandigimiz kadar güçlü,sürekli ve çekilmez degil.Zamaninda belki biri bariz bi sekilde uyarmasa veya kafaya bu konuyu takmiyor olsak bir çogumuz burda olmayacaktik.O anlamda evet çogumuz tip 5'iz.Elbette bu demek degil ki deva aramayalim,mantikli olan tedavileri uygulamayalim.Fakat bu sorunu hayyatimizin merkezine koyup mutsuz olmak için makul bir gerekçe haline de getirmemeliyiz diye düsünüyorum.Bunu son 10 yili kendine zehir etmis biri olarak söylüyorum.
Postun baglamina sadik kalarak etrafimda rast geldigim birkaç kisiden bahsedeyim ben de. Ilki babam. Babamda agiz kokusu istisnasiz olarak sürekli, bazen çok hafif bazense çok agir olur.Ama bugüne kadar kimse bir sey dememis.Hatta bana bir kereseinde sen takinti yapmissin bu koku meselesini dediginde ben bile demedim agzinin koktugunu(öyle de mübarek biriyim:d)O yüzden hayatini mutlu mesut yasamakta.Ikincisi üniversiteden oda arkadasim.Onda koku sürekli olmasa da çogu zaman vardi.Kokusu da bana benzerdi.Ona da kimse söylememis.Üniversite nasil yasanmasi gerekiyosa o sekilde hayattan kaçmayarak,dahil olarak ve ne kadar sansli oldugunu bilmeyerek üniversiteyi bitirdi.Umarim ayarsizin biri bi gün çikip onu bizim aramiza göndermez.Son olarak 40 yasindaki eski is yerimdeki müdür yardimcim. Agiz kokusu konusma mesafesinden gelirdi ve gerçekten rahatsiz ediciydi.Kendi halinde,mecbur kalmadikça pek kimseyle konusmayan.hala ailesiyle yasayan birisiydi.Bu konuyu konusmadik elbette hiç ama tahminimce o da bizden biri.Umarim o bi an önce iyilesir,ben de kirk yasima geldigimde onun durumunda olmam. |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
Dünya çapinda bilimsel istatistikler gelismis ülkelerde her 5 kisiden birinde agiz kokusu oldugunu söylüyor. Etrafimizdaki her 10 kisiden 2 sinin agzi kokuyor demek bu. Muhtemelen ayni kokulara sahip olduklarimizi hafif kokuyor olaral algilyorken bizde sülfür karsida metan yogun kokanlari da ( ya da tam tersi) çok agir kokuyor algiliyoruz. Sarimsak yiyen 2 kisinin sarimsak kokusunu birbirinden çok az almasi ama sonradan gelen üçüncü kisinin burnunu tutmasi, öeeeeh bu ne koku demesi gibi. 😁
Su belirtiler olan var mi? Çabuk yorulma, bulanti, kusma Idrarin görünümünde degisiklik (Kanli, çay rengi, köpüksü olmasi) Idrar yapma aliskanliginda degisiklik (Miktarda artma veya azalma, idrara sikisma, idrar yaparken yanma, gece idrara çikma) Ayak bilekleri, el ve yüzde sisme Yüksek kan basinci Nefes darligi, nefes almada zorluk Tat almada bozukluk, kötü kokulu nefes |
|
![]() |
|
Biçare2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Temmuz-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Melina tesekkür ediyorum yanitin için
Gerçekten bu yasa kadar 2 kisiden bu kokuyu alman söylediklerimin dogruluguna isaret sanirim Babandan bahsetmissin söyle düsünüyorum da ben hiç aile bireylerimden bir koku almadim rahatsizliklarinda olsun sabahlari vs aradan ben nasil çikmissam böyle :) Ben liseden bahsettigim arkadasimi çok aradim konusmak istedim çünkü bilmesinin onun için daha dogru olacagini düsünüyorum yani ben bilmek isterdim bu arada bende çok kirilgan biriyim ama yakinimdan bunu duymak isterdim Insallah tedavi için bir sonucu hemen bulursun ve arkadasinida kurtarirsin |
|
![]() |
|
Biçare2
![]() ![]() ![]() |
@Ismimnefarkeder
Düsüncelerine kesinlikle katiliyorum tip5 konusunda Ek olarak yasla iliskili oldugunu ve dönemsel bir durum oldugunu düsünmeye basladim dönemsel diyerek küçümsemiyorum örnegin 10 yildir bu sorunu yasadigini yazmissin ama belki bir dönemde bu koku olustu daha sonra geçti ama izlerini kolay kolay silemiyoruz yillar geçse de Katilimin için tesekkürler baban ve arkadasinin da kurtulmasi dilegiyle |
|
![]() |
|
Biçare2
![]() ![]() ![]() |
Tospik sen sibo dan devam sanirim :)
Yazdiklarindan 2 belirtiyi tasiyorum Açiklaman hakkinda da ise biz dogustan koku tasiyan insalar degiliz ayni koku oldugu için koku almadigimizi yazmana istinaden söylüyorum |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
Gününüz aydin olsun, Guten morgen, gut mornik kokarcalar, Yok, yukaridaki belirtiler böbrek yetmezligi belirtileriymis. :) Sibo'dan sonra nur topu gibi bir süphem daha dogdu. 😁 Ya Murat hocanin ya da baska bir hekimin yazisinda okumustum, bazi insanlar dilinden de koku alirmis tarzi bir seydi. Yani ne kadar firçalarsam firçalayayim yine de koku var denmesinin sebebi belki de budur. Koku hassasiyetimiz. Diger insanlarin koku hassasiyeti düsükken belki bizde çok yüksektir. Örnegin köpekbaliklari olimpik bir yüzme havuzuna (50 metreye 25 metre) damlatilan 1 damla kanin kokusunu alabilirlermis. Ben etrafimda pek çok insanin agzinin koktugunu hissettim ama dedigin gibi çok agir kokan iki kisiydi birini askerde görmüstüm digeri de bir magaza sahibiydi. Dip dibe konusurken o kadar agir kokunuz olmasina gerek yok hafif de olsa eger sülfür, metil vs kötü kokulu gazlar az da olsa agzinizdan, nefesinizden çikiyorsa dogal olarak insanlar buna katlanmak istemezler. Kisacasi çogumuzun kokusu evet dedigin gibi tahmin ettigimizden çok daha az, Bazi arkadaslarin dedigi "ben odadayken, arabadayken camlari,pencereleri, kapilari açiyorlar" olayi da abartma, yanlis anlama. Kisi terlemistir, sicak basmistir açmistir, ortam havasiz gelmistir açmistir. Lise yillarindan hatirlayin, disaridan sinifa girince basik, agir, küf gibi koku olurdu özellikle kis ise. Ögretmen gelip iyyyy açin pencereleri dese 50 kisilik siniftan sadece bu hassas arkadasimiz alinacakti benim agzim kokuyor diye hoca pencereleri açtirdi diye. Benim agzim bana göre les gibi kokmasina ragmen bademcik taslari için KBB uzmanina gitmistim bademciklerimi al diye. Adam agzimin içine girdi, maskesin muayene etmisti, bana dedi ki, senin bademciklerin alinamayacak akdar küçük zaten bu bir. Ikincisi de agzin falan kokmuyor, koksaydi ben alirdim kokuyu agzinin içine girdim nerdeyse. Ben de inanmamistim ona palavra atiyor diye. Su hepimszin bildigi ama Murat hocanin inanmayin, palavra dedigi bilek yalama olayi var ya, geçenlerde internette ona denk geldim. Yutuptu sanirim, bi genç millete bilegini yalatip koklatiyordu, istisnasiz hepsi yüzünü eksitip ayyyyy igrenç kokuyor dedi, e bu insanlarin ezici çogunlugunda agiz kokusu sikayeti yok ama dillerinde koku var. Sonuç olarak belki de biz çok hassasizdir, etrafimizdakiler sende koku falan yok dese de inanmiyoruzdur, inanmak istemiyoruzdur. Bir kere bu girdaba girdigimiz ve buna alistigimiz için basarisizliklarimiza kilif yapmisizdir belki. O okulu kazanirdim, bitirirdim, o kizla/erkekle olabilirdim, o ise girebilirdim ama ahh bu koku beni engelledi kolayciligi. Bir de hassas kisileriz sanirim, ben hiç firlama, tasasiz, kafaya takmayan kisilerin koku sorunu oldugunu görmedim. Belki de koku var diye hassas duygusal tiplere evriliyoruzdur. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
"... Su hepimszin bildigi ama Murat hocanin inanmayin, palavra dedigi bilek yalama olayi var ya, geçenlerde internette ona denk geldim. Yutuptu sanirim, bi genç millete bilegini yalatip koklatiyordu, istisnasiz hepsi yüzünü eksitip ayyyyy igrenç kokuyor dedi, e bu insanlarin ezici çogunlugunda agiz kokusu sikayeti yok ama dillerinde koku var...
Tospik, salya kurudugu için salyadaki kokulu gazlar açiga çikiyor. Adamin agzi kokmaz ama bilegi yalayinca salya kurudugu için herkeste koku olusuyor. Yani bilek yalama agiz kokusu için ölçü degil. Sen doktordan agiz kokusu teshisi aldin mi? |
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Yok ben doktordan almadim ama kendim koku aliyorum. Dogru söylüyorsun salya kuruyunca kokuyor ama insanlarin çogunda daha salya kurumadan da koku oluyor, zaten videoda kurutmadan hemen koklatiyorlardi. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |