|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
erkannn1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04-Subat-2015 Saat 08:53 |
Merhaba murat hocam bu olay herkeze özgü degilmidir bazi insanlarin sabah kalkinca agzinda pas bulunmaz hatta koku bile olmayani gordum acaba bizde rahatsizlik oldugu icin mi pas oluyor.mide kapaklarimi acik kaliyor ne oluyor anlamadim dilimiz beyaz oluveriyor.koku olmasini anlarimda pas olmasina anlam veremiyorum zaten gun boyuda dilimde beyazik var bunu dahiliye doktoruna gidince soyleyecegim,siz nasil bi yorum yaparsiniz.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
insan olmasina gerek yok, yasayan her canlinin sabahlari agzinda az veya çok koku olur. Her canlinin dilinde pas (dil kaplamasi) olur. Her dil kaplamasi az veya çok agiz kokusu yapar.
Bunlarin bir kisminda fazla bazilarinda az olur. Bazi günler fazla bazi günler az olur. Bazi günler baska sebeple, diger bazi günler baska sebeple olur. Ama hep olur. -M |
|
![]() |
|
erkannn1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
Anladim hocam bunu engelleyemeyiz dimi yani bi tedavi gorerek
|
|
![]() |
|
erkannn1
![]() ![]() ![]() |
Hocam bu dil pasini yokedemesek bile azaltmak mumkunmu yatmadan once dilimi fircaliyorum ama sonuc hep ayni ben anlamadim ne yapsam
|
|
![]() |
|
erkannn1
![]() ![]() ![]() |
Afedersiniz hocam flood yapiyorum ama yukardaki sorularima bir ek daha yapayim ben sabahlari kalkar kalkmaz dilimi fircaliorm o pas gitsin diye kotu bir maddymis tekrar mideye kahvaltiyla geri yutulmamasi lazimmis o yuzden,benim dilimin yuzeyi zaten beyaz acaba pas gelincede sanki cok oluyormus hissinemi kapiliyorum napiyorum bilemedim bence bu dildeki beyazligi yok etmem gerekior.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Dil yüzeyinde kendini yenileyen epitel hücreleri yüzeyden dökülüyor ve çöp anlaminda epitel hücre kalintilari dil yüzeyinde birikiyor. Buna olmasin, ben epitel hücrelerim dökülmesin, kendini yenilemesin diyebilir miyiz? Diyemeyiz.
1 cm3 salyada 1 milyon ile 100 milyoin arasinda degisen mikrop hücresi vardir. Bakteri hücreleri dil papilleri arasinda büyüyor, gece boyunca çogaliyor, koloniler olusturuyor. Biz bunlara çogalmayin diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Salyada proteinler geliyor, gece açik kalan agizda suyunu kaybedip jelöz bir kivam aliyor ve bu hücrelerin arasina zamk gibi sivaniyor. Salyada proteinleri durdurabilir miyiz? Biz salyada protein istemiyoruz diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Iste bütü bunlar birikiyor ve sabah uyandigimizda dil üzerinde kaplama olusturuyor. Simdi soruyorum. Sizce bu kaplamayi engelleyebilir miyiz? Bize düsen görev sabirli ve israrli sekilde temzilik yapmaktir. Dili firçalamaktir. -M Not: Organizma bu dil kaplamasinin yutulmasi konusunda hazirliklidir, midede kolayca tahrip olur ve organizmaya zarar vermesi beklenmez, dil kaplamasinin yutulmasi ciddi sakinca olusturmaz. |
|
![]() |
|
erkannn1
![]() ![]() ![]() |
Hocam tum cevaplariniz icin tesekkurler ben neden ikilemde kaldim soyle ifade edeyim bi sayfada oyle birsey yazilmiski ne kadar saglikli bilmiyorum mide kapaklarinin acik kalmasindan kaynaklaniyo deniyor ve bunuda reflu yapiyor deniyorda.ben sizin yazdiklariniza uyacagim ama bi incelermisiniz.
http://www.womenshealth.com.tr/kahvaltidan-once-kontrol-etmen-gerekenler/.VNNQimVut0s |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Verdiginiz linke bakmadim.
Benim söylediklerimi esas aliniz. Dedikodu sitelerine mesai harcamayiniz. -M |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
hocam çok güzel anlatmissiniz.tesekkürler agiz içi somut bir neden yoksa, agizdan içinden kaynaklanan kokular ve dil pasi için uzun vadede temiz bir sekilde hijyen uygulayarak bunlari minimum seviyeye veya altina indirebilirsiniz... |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Organizma mikroplara ve disaridan gelen mekanik kimyasal uyarilara karsi kendisini savunurken salyanin içerik, kivam ve miktarinda degisiklik olur.
Örnegin kirli agiz, çürük, iltihap, apse, kötü kaplama, kötü dolgu, pürüzlü yüzey, yatarken agizin açik kalmasi, protezi agizdan çikartmadan protez ile uyumak, alkol kullanmak veya alkollü gargara kullanmak, dilin üzerinde yemek artiklari birakmak vs.... Bütün bunlar salyada kivam ve volüm degismesi yapar ve daha fazla dil pasi, daha kalin kaplama ve daha fazla agiz kokusu demektir. Saticilarin ticari pirim gayretleri ile sizleri inandirmaya çalistigi bagirsak mantari, dahili hastaliklara bagli dil kaplamasi, diyafram nefesi, vs gibi senaryolarin tibbi bilim destegi simdilik yoktur. -M |
|
![]() |
|
erkannn1
![]() ![]() ![]() |
Hocam cok haklisiniz heleki su. Unlu olan adi lazim degil gokcek ilaclarimidir nedir adama dilimdeki pas diyor 10 kisi 10 unuda bagirsaklarinda mantar var benim su ilacimi al kullan gecer diyor boylelerinden medet ummuyorum iyileseceksem isin ehli olan doktorlarin tescilli tipbi malzemeleriyle iyilesmek istiyorum.
|
|
![]() |
|
erkannn1
![]() ![]() ![]() |
hocam sabahlari insanlarin agzinda dil pasi ve koku bulunabilir bu insanlarin dil yapisina göre degiskenlik gösterebilirmi pas olayi kokuda degiskenlik gösteriyor az da olsa cokda olsa kokuyor eyvallah benimki çok ben bile hissediyorum kokuyu herneyse
eger bi insanda bademcik geniz akintisi yada mideden gelen koku var ise sabahki kokuyla karisirmi yoksa sabahlari sadece fizyoljik olan koku mu vardir bunu merak ediyorum iki kokuda birbirine girermi ? her insanin dil yapisi farkli benimki pütürlü pütürlü yani aralarina yemek artiklari girmesi cok rahat ve hiç pürüsüz degil bu yüzden çok pas olusuyor kanimca tekrardan fotograf çekerek size yollamak istiyorum bu sefer kalitesi yüksek bi cihazla. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu makaleyi açin: http://aydinmur.com/halitosis-definition-classification.pdf
Ikinci resimi (Fig.2) ekrana koyun ve simdi bu satirlari o resime bakarak okuyun: Tip 1,2,3,4 5 agiz kokularini mavi ile görüyorsunuz.Her kokunun herkeste olan az miktardaki yüzdleri daha koyu boyanmistir. Simdi koyu boyanmis parçalari alt alta koyup toplayiniz. Iste bu toplam fizyolojik agiz kokusunu olusturur. Sordugunuz sabah kokusu fizyolojik (Tip 0) agiz kokusunudr, kompozisyonu bu sekildedir. Yani sabah kokusu biraz dil kokusu, biraz hava yolu kokusu, biraz sindirim gazlari kokusu, biraz kan gazlari kokusudur, biraz da ne hissettiginizin kokulari toplamidir. Bu sebeple tedavi edilemez. Bilmem açiklayabildim mi? -M |
|
![]() |
|
erkannn1
![]() ![]() ![]() |
Hocam cok guzel sekilde acikladiniz ama afedersiniz benim ogrenmek istedigimi seyi tekrarlayim sanirsam dogru bi sekilde anlatamadim afedin,sabahlari olan fizyoljik koku ve normal gun icersindeki kotu koku birbirine karisirma o vakit yani birlesip daha kotu koku olurmu bunu merak ediyordum,birde fizyolojik olan sabahki agiz kokusu turu herkezde aynimidr yani koku cesidi aynimidir veya herkezinki kendine ozgu farkli birbicimdemidir.?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Mavi yesil sari kirmizi turuncu.
5 tane renk düsünün. Bunlar Tip 1,2,3,4,5 agiz kokusunu temsil eden renkler olsun. Her sabah uyandigimizda biraz sari, biraz mavi, biraz digerlerinden (hepsinden biraz) karisim seklinde agiz kokusu bulunur. Bu fizyolojiktir. Her insanda renk (koku çesidi) baskadir ve genellikle her dönem için az veya çok bazi degisiklikler gösterir farkli renklerde olabilir. Fakat genel olarak renk asagi yukari her sabah bir öncekine benzer olur. Kahvalti ve dis ve dil firçalama sonrasinda hepsinin siddeti azalir. Daha az kirmizi, çok az mavi, azicik sari ve belkide hiç turuncu kalmaz. Karisim renk (koku çesidi) farkli bir renk kompozisyonu olusturur. Dolayisi ile renk soluklasir, beyazlasir yani Koku siddet kaybeder. Sosyal taciz sinirinin altina düser fakat daima vardir. Gün içerisinde biraz sari, yükselebilir, biraz mavi azalbilir, azicik turuncu ilave olabilir ve 1-2 saat sora kaybolabilir. Dalgalanip gider. Agiz kokusu hastalarinda ise diyelim ki Tip2 vakasi ise ve diyelimki mavi renge isabet eden bir benzetme yapacak isek, sabah uyadigindan beri mavi baskin bir renk gün boyu eksilmeksizin taciz seviyesinin üzerinde vardir. Diger renklerden (koku çesitlerinden) bagimsizdir. Yaninda baskin baska renkler bulunabilecegi gibi tek basina bir çesit koku da bulunabilir. Sizin sorunuzu açiklamis oldum mu? Bireyin gün içerisinde sahip oldugu koku sabah kokusunun üzerine eklenmez. Gün içinde ortaya çikan koku(lar) sabah kokusunun yüzdesi ve kompozisyonu degismis bir uzantisindan ibarettir. Renk örnegi üzerinden benzetme yaparsak: Sabah zengin renk karmasasi, gün içerisinde Mavisi artmis, sarisi turuncusu ve yesili azalmis bir renkten ibarettir. Aslinda bunlar yukarida linkini verdigim sekilde görünüyor. -M |
|
![]() |
|
erkannn1
![]() ![]() ![]() |
Peki hocam simdi daha aciklayici oldu tesekkurler
Peki hocam bsdka bi konu acarak formu kirletmeyim Hastalariniz arasinda olsun yada genelleme yaparsak en agir ve en siddetli duyulabilecek kotu koku ne kaynaklidir. Bende geniz akintisi kesinlikle mevcut bu koku yapiyormus,midedende biraz suphem var yani ben merak ediyorum agzim nasil kokuyor cunki kendi kokumu alamiyorum olculebilmis en rahstsiz eden ve en hafif koku hangi hastaliklardan ortaya cikiyor merak ediyorum.. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
erkannn1, sabah kokusu herkeste olan bir koku onu çok kafana takma. Emin ol hemen herkesinki kötü kokuyordur. Sürekli olan kokunun kaynagini bulmaya çalis, sabah kokusu yemek yediginde dis firçaladiginda geçer gider.
|
|
![]() |
|
erkannn1
![]() ![]() ![]() |
Kafaya takmiyorum arastirip bilmek istiyorum onun harici bende agiz kokusu ya mideden yada geniz akintimdan kaynaklaniyo size sonuclari bildirecegim murat hocam son soruma cevap alabilirmiyim ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Sorunuz kisisel durumunuz ile ilgili oldugu için yanit veremiyecegim. Yani sizin özel durumunuza göre cevap degisir. Bu tip sorulara özür dileyerek yanit yazamiyorum biliyorsunuz.
-M |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Benim dil kaplamasi için 3/4 (yani 4 üzerinden 3) teshisi konulmustu. Dildeki beyazliktan kurtulmak için dil firçalama disinda doktora giden bir yöntem, ilaç bilen var mi?
Dilimin fotosunu ekleyecegim ama buradan direkt nasil foto ekleniyordu unuttum. Bilen bir arkadas yardimci olursa sevinirim. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |