Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Murat hocama soru Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Cihangir
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Alıntı Cihangir Cevaplabullet Konu: Murat hocama soru
    Gönderim Zamanı: 24-Mart-2022 Saat 23:16
Murat hocam izninizle size bir soru sorabilir miyim
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2022 Saat 09:12
Ben ne zaman sarimsakli bir yemek yesem pismis sarimsak oldugu halde 3 gün kokusu agzimdan gitmiyor. Kokulu bi besin tükettigimde onun kokusu 2 3 gün kaliyor bende. Sebebi nedir
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2022 Saat 13:23
Orjinalini yazan: nicksizz4

Ben ne zaman sarimsakli bir yemek yesem pismis sarimsak oldugu halde 3 gün kokusu agzimdan gitmiyor. Kokulu bi besin tükettigimde onun kokusu 2 3 gün kaliyor bende. Sebebi nedir

Sarimsagin yol açtigi kötü kokunun bas müsebbibi “allil metil sülfit” adi verilen sülfürik bir bilesiktir. Bu sülfürik kimyasallar, sindirimle kan dolasimina karistiklari için agzi çalkalama, dis firçalama gibi önlemler kokunun tamamen giderilmesini saglamaz. Çünkü kan, vücudumuzun her tarafinda dolasir ve kötü koku nefesimizden hatta gözeneklerimizden disari yayilir. Nefesin kötü kokma süresi, bu bilesiklerin vücuttan atilma süresine bagli olarak degisir. Bu bilesiklerin vücuttan atilma süresi de tüketim miktarina baglidir.

Kokudan nasil kurtulabiliriz.
Ne yazik ki kötü kokudan tamamen kurtulmamizi garanti edecek bir yöntem yoktur. Ancak kokuyu bastirmada, kaliciligini azaltmada önemli ölçüde yarar saglayacak yöntemler vardir. Bu yöntemler asagida kisaca özetlenmistir:

1. Agiz hijyeni
Kokuyu tamamen ortadan kaldirmasa da dis firçasi, dis ipi ve dil temizleyici kullanarak, agizdaki sülfürik bilesiklerden kurtulmak, kokunun hafiflemesine yardimci olur.

2. Elma
Kötü koku ile mücadelede elma en etkili besinlerden biridir. Elmanin dogal enzimleri, kükürt bilesiklerinin parçalanmasina yardimci olarak hem kötü kokunun hafiflemesini hem de kokudan daha hizli bir sekilde kurtulmamizi saglar.

Kullanim sekli: Sarimsak veya sogan yedikten sonra bir elma yiyebilir ya da bir bardak elma suyu içebiliriz.

3. Maydanoz
Maydanoz keskin kokulari nötralize etme konusunda son derece etkilidir.

Kullanim sekli: Yemegin üzerine birkaç dal maydanozu iyice çigneyerek yiyebiliriz.

4. Limon
Sarimsak ve sogan kokusunu azaltmakta limon da etkilidir. Agizdaki kötü kokulara neden olan bakterileri öldürerek, kokunun hafiflemesini, nefesin ferahlamasini saglar.

Kullanim sekli: Limonun gövdesine atilacak bir çentikten limon suyu emmek ya da limon suyu ile gargara yapmak kötü kokulari hafifletir. Ayrica koku tamamen geçene kadar iki üç gün boyunca, günde birkaç defa limon suyu solüsyonu ile gargara yapabiliriz.

5. Çay
Çay, özellikle yesil çay ve nane çayi sarimsak ve soganin ürettigi kükürt bilesiklerini yok edebilen polifenoller içerir.

6. Süt
Sütün içindeki yag, sülfür bilesiklerinin nötralize edilmesini saglar. Tam yagli süt, yagsiz sütten daha etkilidir.

Kullanim sekli: Sarimsak ve sogan yemeden önce ve yedikten sonra süt içmek kokunun azalmasini saglar.

7. Karbonat ve elma sirkesi gargarasi
Karbonat agzin pH dengesini korumaya katki saglar. Karbonat ve elma sirkesi kötü kokuya neden olan bakterilerin gelisimini engeller.

Kullanim sekli: Bir çay kasigi karbonat ile bir çay kasigi tuzu bir bardak ilik suda eriterek ya da yarim yemek kasigi elma sirkesini bir bardak ilik suya karistirarak hazirlanacak solüsyonu günde birkaç defa gargara olarak kullanilabiliriz.

8. Kakule
Kötü nefes kokusunu engellemede kakule oldukça güçlü bir bitkidir. Kötü kokulari maskeler ve nefesinizi ferahlatir.

Kullanim sekli: Biraz kakule çigneyebilir ya da bir iki bardak kakule çayi içebiliriz.

9. Diger
Nane, karanfil, rezene, anason tohumu ve zencefil de koku ile mücadelede etkilidir. Bunlari da çigneyerek ya da çay olarak tüketebiliriz.

Sogan ve sarimsak kötü nefes kokusu yani sira kötü vücut kokusuna da yol açar. Terlemeyi azaltmaya çalismak, sik banyo yapmak, banyo suyuna limon ve gül suyu ilave etmek, kötü vücut kokusu ile bas etmede önerilen yöntemlerdir.

Sogan ve sarimsak dogramanin elde yol açtigi kokunun kalicilik süresi 6-8 saat arasinda degisir. Ancak bol sabunlu suyla yikamak ve durulama suyuna limon suyu eklemek kokunun daha kisa sürede geçmesini saglar.

-Alintidir-

Kaynak : tikla
IP
Cihangir
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Cihangir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mart-2022 Saat 00:19
Kardesim sen tecrübeli birine benziyorsun murat hocam cevap vermedi sana sormak isterim
Benim dislerim ve dilim anormal sekilde sarariyor çevremde tanidigim insanlar 3 ayda sadwece disini firçaladigini biliyorum ama ne dilinde pas olusuyor nede disleri hemen sarariyor ben ise 1 gün firçalamayi ihmal etsem affedersin agzim lagim gibi oluyor bunun sebebi sence ne olabilir?
IP
Cihangir
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Cihangir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mart-2022 Saat 00:21
Sucuk yediginde de oluyor mu bende 3 gün fln hissediyorum kokusunu bu arada sen iyilestiydin sanirim akgünlük adaçayi fln kullaniyordun
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mart-2022 Saat 06:55
Orjinalini yazan: Cihangir

Kardesim sen tecrübeli birine benziyorsun murat hocam cevap vermedi sana sormak isterim
Benim dislerim ve dilim anormal sekilde sarariyor çevremde tanidigim insanlar 3 ayda sadwece disini firçaladigini biliyorum ama ne dilinde pas olusuyor nede disleri hemen sarariyor ben ise 1 gün firçalamayi ihmal etsem affedersin agzim lagim gibi oluyor bunun sebebi sence ne olabilir?

Dostum sararma olayi büyük ihtimal içtigin çay ya da kahve sebebiyledir. Yogun olarak tüketiyorsundur bunlari muhtemelen ya da çayin kahvenin cinsine göre içindeki maddeler sarartiyordur dilini ve dislerini.

Hele bir de sekerli içiyorsan etkisi çifte katliyor.

Denemesi bedava 2 gün çay kahve içme hemen etkisini görmeye baslarsin.

Dil pasi ise Murat hocanin dedigine göre kisiye özel bir sey. Kulak kiri gibi. Kiminde az kiminde çok olur. Dis firçasiyla arkadan önce dili kesinlikle asiri bastirip kanatmadan iyice firçalamak lazim.

Dilin üstündeki kirli beyaz/sarimtirak renkteki tabaka kaybolup kirmizi renk göründügü zaman yine kisiye özel olarak tekrar sararmasi da herkeste farkli oluyor.

Örnegin ben sütlü tatlilar sütlaç, güllaç, muhallebi, tavuk gögsü, puding falan yiyince çok çabuk sekilde dil pasi olusuyor.

Bunlari temizledikçe tekrar olusma süresi uzuyor. Onun için her gün düzenli olarak temizlemek lazim. (Sigara, tütün, pipo vs içmedigini varsayiyorum eger içiyorsan o da disleri ve dili sarartiyor)

Bazi insanlarda neden bu kadar sarartmazken kimimizde böyle oluyor dersek kendi amatör tecrübelerime göre bunun iki sebebi var. Birincisi tükürügün niteligi ve niceligi.

Yani normal insanlarin hem tükürük salgisinin miktari hem de içerigi olmasi gerektigi gibi oluyor ve bu da agiz içi temizligine ve pasin olusmamasina büyük katki sagliyor. Bizim tükürüklerde de bir sorun var sanirim.

Ikincisi de yeterince su içmememiz. Bazi insanlar vardir bir ellerinde sürekli bardak, kupa, matara, sise vs ile dolasirlar, sürekli su içerler. Iste bunlarin asla koku sorunu oldugunu görmedim ben. Agiz sürekli suyla tazelenip oksijenleniyor ve bakteriler suyla yutulup mideye gönderiliyor.

Çay kahveyle içilen su günlük içmen gerekenden satilmiyor. Suyu su olarak en 1,5 litre içmek lazimmis.

Simdi sadete gelirsek dislerini, dilini iyice temizleyip 2 gün çay kahve içme ya da çok açik olarak ve çok az iç. Günde 1,5 litre suyu güne yayarak iç, birden hönk diye 2 saatte içme ama. Sigara içiyorsan 1 gün boyunca azalt.

Bunlari yaptiktan sonra bakalim sararma olacak mi yine.

Amatörce gözlemlerim ve bildiklerim bunlar.

Murat hoca görünce ekleme ya da çikarma yapar elbet yanlislarim varsa. Syg.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mart-2022 Saat 07:03
Bu arada yukaridaki gönderiye ek olarak kendim uyguladigim bir dil temizleme yöntemini sizlerle de paylasmak isterim. Ama bunun için kesinlikle yüksek tansiyon ve böbrek hastasi olmamaniz gerekir diye düsünüyorum.

Deniz ya da kaya tuzu alacagiz marketten. Hani kendinden degirmenli olan var ya, böyle kiçindan ters çevirip cirt cirt çevirdikçe ufalanip dökülenlerden bahsediyorum.

Hah iste o tuzdan çay kasiginin ucu kadar miktarini agzima atip önce emiylrum, yavas yavas dislerimle kitir kitir çigneyip tamamen erimesini sagliyorum agzimda. Yutmak yasak.

Kitirlik tamamen gidip iyice eriyince dis firçami iyice sertlessin diye muslukta soguk suya tutuyorum ve macun sürmeden agzimdaki tuzlu tükürükle beraber dislerimi firçaliyorum. Tuzlu tükürük agzinizin her yanina yayiliyor, firçalama bitince tükürün ve firçayi muslukta islatmadan agzinizi suyla çalkalamadan hemen dilinizi firçalamaya baslayin.

Iste o tuzla temas eden pas kolayca çikiyor ve yeterince temizlerseniz diliniz kipkirmizi sekilde ortaya çikiyor.
IP
Cihangir
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Cihangir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2022 Saat 09:50
Sigara gibi aliskanliklarim yok çayi da günde
ortalama 4 ya da 5 su bardaginda sekersiz içerim fazla mi bilmiyorum dediklerini dikkata alicam çay kullanma ve abur cuburlari azalticam bakalim sonuç vericek mi verdigin bilgiler için tesekkür ederim
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2022 Saat 11:52
Ben iyilestim mi bilmiyorum ben hala kendimden koku oluyorum. Ama 6aydir her gün sevgilimle beraberim bütün gün. Bir kez bile almadim diyor. Normal nefes kokusu diyor anlamiyorum
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2022 Saat 20:32
Sevgilinle beraberken eger kokuyu maskelemesi için herhangi bir sey yapmiyorsan (sakiz çigneme vs.) bence koku gitmis ve sen psikojik olarak hala hastaligim travmasini yasiyorsun belkide
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2022 Saat 23:35
Yok herhangi birsey yapmiyorum kokuyu maskelemek icin. Ben agzim suan les gibii dedigim zamanlarda bile o yok almiyorum normal nefes kokusu diyor
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2022 Saat 06:04
Anladim bilemiyorum gerçekten enteresan bir durum ama karsindaki kisi almiyorsa yoktur yani
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2022 Saat 18:26
Orjinalini yazan: nicksizz4

Yok herhangi birsey yapmiyorum kokuyu maskelemek icin. Ben agzim suan les gibii dedigim zamanlarda bile o yok almiyorum normal nefes kokusu diyor

o normal nefes kokusu ne demek ben bunu anlamadim gitti. Normal olan nötr yani hiç koku olmamasi degil midir? Eger nefes illa kokacaksa güzel koksun ki karsidaki rahatsiz olmasin, nefes kokusunun normali ne anormali ne ben bunu çözemedim gitti
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2022 Saat 07:38
Ben de bunu çözemiyorum. Normal nefes kokusu dedigine göre bi koku var diyorum. Hayir yok diyo normal nefes yani diyo. E ama senin nefesinde herhangi bi koku yok normal bi koku bile yok tatli tatli kokuyor diyorum bilmiyorum diyor
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2022 Saat 07:44
Normal diyorsa normaldir çok üzerinde durmayin koku yoksa yoktur bu kadar daha arastirmaya gerek yok psikolojik olarak kendinizde kalici hale getirmeyin geçmis olsun
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2022 Saat 06:51
Orjinalini yazan: Melina

Normal diyorsa normaldir çok üzerinde durmayin koku yoksa yoktur bu kadar daha arastirmaya gerek yok psikolojik olarak kendinizde kalici hale getirmeyin geçmis olsun

Ama koku yok dememis. Normal koku var demis :D o ne demek çok ilginç.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
esmacetinkurt
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 9
Alıntı esmacetinkurt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2022 Saat 18:41
Özellikte yemek yedikten sonra masadan kalkip elimi agzimi yikamaya gittigimde agzimi çalkalarken bogazimi da temizliyorum ve temizledigim sirada (lavaboya tükürürken ) bogazimdaki yapiskanla birlikte yedigim yemegin ufak ufak parçalari çikiyor örnegin ispanak yersem ufak ufak ispanak parçalari veya et yersem ufak ufak çignenmis et parçalari sadece bende mi oluyor yoksa herkeste olan bir durum mu bu çünkü ne yesem agzim ve bogazim onla kokuyor sizde de bu yapiskan sivinin içinde yemek parçalari oluyor mu özellikle yemekten sonra Çikarma ihtiyaci duyuyor musunuz ?

Not : yemegin üstüne tursu suyu içersem hiçbir sey kalmiyor tertemiz sadece azicik tükürük olusuyor sanirim tursu suyu bogazdaki o ufak yemek parçalarini götürüyor
IP
esmacetinkurt
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 9
Alıntı esmacetinkurt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2022 Saat 21:47
Özellikte yemek yedikten sonra masadan kalkip elimi agzimi yikamaya gittigimde agzimi çalkalarken bogazimi da temizliyorum ve temizledigim sirada (lavaboya tükürürken ) bogazimdaki yapiskanla birlikte yedigim yemegin ufak ufak parçalari çikiyor örnegin ispanak yersem ufak ufak ispanak parçalari veya et yersem ufak ufak çignenmis et parçalari sadece bende mi oluyor yoksa herkeste olan bir durum mu bu çünkü ne yesem agzim ve bogazim onla kokuyor sizde de bu yapiskan sivinin içinde yemek parçalari oluyor mu özellikle yemekten sonra Çikarma ihtiyaci duyuyor musunuz ?

Not : yemegin üstüne tursu suyu içersem hiçbir sey kalmiyor tertemiz sadece azicik tükürük olusuyor sanirim tursu suyu bogazdaki o ufak yemek parçalarini götürüyor
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2022 Saat 22:11
Bogazda sürekli kalan yapiskan sivi bendede oluyor ve dediginiz sekilde sürekli geniz akintiniz varsa ondan kaynakli olabilir benim var mesela
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2022 Saat 22:13
benim görüsüm

geniz akintisi, balgam atma, burun akintisi bazen, bas agrisi yüzde. bunun kaynagi alerji ve sinüzittir.

sinüzit ve alerji, geniz akintisi yapar, o yapiskan madde dil arkasina yapisir, karpuz yediginde mesela karpuz suyu orada kalir sonra koku yapar, o koku da agiz kokusu yapar. bunun çözümü sinüzit ve alerji tedavisi. ameliyatsiz. ameliyat ile tekrar oluyor. burun spreyi vs ile geçici çözümler olabilir.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2022 Saat 11:44
Murat hocam bu cihaz evde nefes ölçümü için uygun mu? Dogru sonuç verir mi? (Linki düzelttim.)

Agiz koku dedektörü, Baugger, tasinabilir agiz kokusu dedektörü, agiz hijyeni kondisyon test cihazi

https://www.amazon.com.tr/dp/B081P77NYD
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2022 Saat 12:10
Üstteki ürünün hangi gazlari ölçtügünü yazmamis o yüzden güvenilir bir koku ölçüm araci olarak gelmedi bana. Yazdilar da ben göremediysem o zaman baska.

Yalniz Tip1 ler için su dil temizleyici pedler ilginç geldi, 50 tanesi 71 dolar.

tikla

Bunu biz gazli bezle falan yapamaz miyiz acaba kendimiz arkadaslar, çalistiralim saksilari.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2022 Saat 17:53
Ürün dil degil dis temizleyici gibi görünüyor.
IP
Cihangir
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Cihangir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2022 Saat 21:12
Tospik kardesim sana bi soru daha sormak istiyorum malum ramazan oruç tutuyorum ve oruç tuttugumda bogazda ve midemde yanma basladi Benim bildigim yemek yiyip sindiremedigimizde midedeki asit yükselir ve yanma olusur bende aç kalinca midede yanma oluyor sence sebebi nedir?
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2022 Saat 01:48
Orjinalini yazan: Cihangir

Tospik kardesim sana bi soru daha sormak istiyorum malum ramazan oruç tutuyorum ve oruç tuttugumda bogazda ve midemde yanma basladi Benim bildigim yemek yiyip sindiremedigimizde midedeki asit yükselir ve yanma olusur bende aç kalinca midede yanma oluyor sence sebebi nedir?

Dostum hem mide hem bogazda yanma varsa büyük ihtimal reflü vardir sende. Diger olasi sebepler için : tikla

Sahurda yiyip içtiklerini not et, çok mu çay içiyorsun, tursu mu yiyorsun, aci mi yiyorsun, fazla pide, ekmek mi hamur isi mi yiyorsun falan. Fazla yediklerini ertesi gün hiç yeme dene bakalim yanman geçecek mi. Herkesin vücudu kendine özeldir, bana dokunmayan sana dokunabilir.

Mesela bazi peynir türleri bana dokunur, süt ürünleri dokunur vs.

Belki de iftarda yemegi çok kaçiriyorsundur hatta sahurda da çok yiyorsundur, üstüne susamayayim diye bol su/çay da içince mide asidin seyreldigi için sen kendini aç sanirken sindirim mide asidi azaldigi için saatlerce devam ediyordur? Bu yüzden yanma yapiyordur belki de?

Kisi kendinin doktorudur demisler, vücudunu en iyi sen tanirsin. Razamazanda yeme içme düzenin degistigi için vücudun sana böyle bir tepki veriyor. Bsr seyleri yanlis yapiyorsun demek ki. 11 ay yanmayan mide ve bogaz Raanzan'da yaniyorsa bunun sebebini en iyi sen bilirsin, vucudunu dinle ve düsün, neyi yanlis yapiyorum, neyi asiri yapiyorum?
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2022 Saat 18:45
Murat hocam azi dislerimden birinde kaplama var ve dislerimi firçalarken kaplama olan disimin dis eti hep kanar. Geçen dis ipi kullanirken kaplama olan disim ve sürekli kanama yapan dis etimin arasina dis ipi kullaninca çok kötü bir koku ve minik besin parçalari çikti. Diger dislerimin arasindanda da minik parçalar çikiyor ama onlar öyle kötü kokmuyor bu ise çok çok igrenç bir koku.

Belki de benim koku kaynagim orasidir. Dis etim iltihapli olabilir mi hocam? Kanama disinda agri, sizi, soguga sicaga duyarlilik, üzerine basinca agrima, kizariklik vs yok.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralik-2022 Saat 18:06
Orjinalini yazan: Tospik

Murat hocam azi dislerimden birinde kaplama var ve dislerimi firçalarken kaplama olan disimin dis eti hep kanar. Geçen dis ipi kullanirken kaplama olan disim ve sürekli kanama yapan dis etimin arasina dis ipi kullaninca çok kötü bir koku ve minik besin parçalari çikti. Diger dislerimin arasindanda da minik parçalar çikiyor ama onlar öyle kötü kokmuyor bu ise çok çok igrenç bir koku.

Belki de benim koku kaynagim orasidir. Dis etim iltihapli olabilir mi hocam? Kanama disinda agri, sizi, soguga sicaga duyarlilik, üzerine basinca agrima, kizariklik vs yok.

dogru seyler düsünüyorsunuz
kaplamalar potansiyel agiz kokusu sebebi olabiliyor
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu