|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Orhan96413411
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2022 Saat 20:15 |
Merabalar yaklasik 1.5 2 sene olsu bu formu takip edeli hiç bir sey yazmamistim ve sadece sunu söylemek istiyorum ben nefesimi koklarken koku aliyodum ve kesin emindim ama etrafimda yanyana karsi karsiya sohbet ettigim hiç bir insan bu kokuyu almiyodu biraz zor oldu ama anladim piskolojik agiz kokusu çok yaygin ben 6 7 senedir agzimin kokdugunu zannediyodum sigara kullanan biriyim ve nefesimi yakindan koklayinca sigaradan dolayi agiz düzenimin bozuldugunu farkettim ama bunu kimse almiyordu yani arkadaslar piskolojik agiz kokusu çok yaygin ben zorda olsa buna inandim herkezin tip 5 olma ihtimali yuksek bu formda insallah tez tamanda kurtulursunuz
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 395 |
![]() ![]() ![]() |
Dilini disini firçala, bi sey yiyip içme, 2 saat sonra bi peçeteyle dilinin sirtini siyir ve 1 dakika bekleyip kokla, kötü kokuyorsa nefesin de öyle kokuyordur. Bilegini yalayarak da dogrulayabilirsin. Agzi kokmayanlarin genelde bilegini yalayinca da kokmuyor. Psikolojik koku nasil olur aklim almiyor benim. Ben kendi ter kokumu aldipim zaman diger insanlar da ter kokuyorsun derken agiz kokumu aldigimda nasil olur da onlar almazlar? Burda bir yanlislik olmali. |
|
![]() |
|
Orhan96413411
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
Benim aldigim Etrafimdakilerin almadigi koku bana piskolojik bir sekilde yansiyor
|
|
![]() |
|
Sabreyle
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Kasim-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
Kesinlikle bu durum gözardi edilmemeli forumdakilerin çogu agiz hijyenine önem veren ve bunu çok önemseyen kisiler, sürekli gündemimizde aklimizda bu var gerçekten var olmayan kokuyu duyabiliyoruz ya da siddeti konusunda yanilabiliyoruz. emin olun bu durum azimsanmayacak kadar çok kiside mevcut. Agiz kokumu 1 metre uzaktaki birinin duyabilecegi bir siddette oldugunu düsündügüm haldeyken ,dogru söyledigine emin oldugum 5 kisiye çok yakindan (5-10cm kadar) sicak nefesimi verdim, yüksek sesle konustum ve üfledim hepsi de zerre miktarda koku olmadigini söylediler. Halbuki ben o anda agzimdan diski kokulari aliyor idim. Inanamadim ama cesaret edip daha çok kisiye test ettim ve sonuç yine ayniydi. Herkeste böyle olacak diye birsey yok tabi ki ama birçok kisi 5 metre çapinda herkesin duyabildigi, girdigi odada en uzaktaki kisinin bile kokuyu aninda fark ettiginden bahsediyor ve bu kisiler günde 5 kez dil dis firçalayan kisiler. Bu kesinlikle tip5 belirtisi bunu mutlaka yakinlarinizla test edin arkadaslar. Unutmayin Beyniniz sizi istediginiz herseye inandirabilir. |
|
![]() |
|
Orhan96413411
![]() ![]() ![]() |
Sabreyle çok güzel yazmissin zaten tip5 olan çogu insan bende kesinlikle agiz kokusu var derler tip 5 olma ihtimali vermezler kendilerine ve en önemlisi kimseye soramazlar koku varmi diye çekingen kirilgan insanlardirlar ben agiz kokumu hissediyorum hatta bazen kokunun siddetinin arttigini veya azaldigini hissediyorum ama normal bi mesafeden 5 10 cm den konustugum insanlardan koku alan yok yada bazen çok yaklastigimda yüzüne üfledigimde çok hafif diyolar yani normal olan olmadi gereken bir seyi bild çok kafaya takiyoruz.
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Selam sabreyle, agiz kokun yok mu yani?
|
|
![]() |
|
Sabreyle
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Kasim-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
Selamlar. Ben etrafimdakilere sorma cesaretini buldum ve test ettikçe benim duydugum koku da azaldi. Hatta sordugum ilk kisiye yakindan üfleyip koku yok dediginde benim duydugum koku da bir anda geçiverdi psikolojik oldugunu o an fark ettim. Ama hala insanlarin yüzüne karsi konusmaktan çekiniyorum uzun yillar korkuyla yasayinca travma haline geliyor artik
|
|
![]() |
|
Sabreyle
![]() ![]() ![]() |
Ben yaptigim bazi hatalari söylemek istiyorum. Bunlar benim gibi olanlarin psikolojisini bozan seyler:
1. Sabah uyanir uyanmaz agiz kokumu test etmek( herkeste olan birsey) 2. Dis ipi kullandiktan sonra ipi koklamak bu da ayni sekilde herkeste olur 3. Sürekli agzimdan nefes verip burnumdan çekmek( snif snif seklinde) Bu da insani yaniltan bir yöntem agzimiz burnumuza çok yakin :) ve zaten kötü koku ariyoruz dis macunu kokusu bile kötü geliyor ayrica sürekli yapinca agiz kurulugu oluyor bir süre sonra koku yoksa bile olacak hale geliyor 4. Bilek yalama testi yapmak. Çogu kiside koku oluyor. Bunlar beni hep yaniltti dis ipini koklayip agzim öyle kokuyor zannedenler Bademcik tasini çikarip agzi öyle kokuyor zannedenler Bunlari yapmayin psikolojinizi alt üst etmeyin Bu isin çaresi birini karsiniza alip denemek ya da profesyonel yardim almak gerisi adami hasta eder |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
sabreyle hanim/bey çok dogru seyler yazdiniz. tesekkür ederim. keske forumdaki diger arkadaslarim bunlari okusa ve uygulayip içsellestirse. |
|
![]() |
|
marquex
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Haziran-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
Uzun bir süredir agiz kokusu, agiz kurulugu problemini yasiyorum.Bu bahsettiginiz hatalarin çogunu ben de yapiyorum aslinda ama sorun sadece o degil.Istanbul'da Fatih Vural'in agiz kokusu testleri yaptigini forumdan görmüstüm.Ona gitmeye karar verdim.Sabahlari aç sekilde test yapiliyor ben de sabahlari haliyle normalden çok çok daha fazla agzimin koktugunu bildigim için kesin bir sonuç çikar diye bekliyordum.Ama tip5 tanisi konuldu ve testlerin hepsinin dogru yapildigini kesin bir sekilde tip5 oldugumu vurguladi ama ayni gun kahvaltimi yaptiktan sonra 2-3 saat sonra küçük kardesime yaklasip sordugumda yine agzimin kötü koktugunu söyledi.Kafam çok karisti eger ben tip5 isem baskalarinin koku almamasi gerek miyor muydu?Eger gerçekten agzim kokmasa bile okadar fazla agiz kurulugu yasiyorum ki o bile tek basina yetiyor rahatsiz olmama(ki muhtemelen agiz kurulugu çok yasadigim için koku problemini yasiyorum.)Yok mudur bunun bir çaresi acaba |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |