Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Tip 1? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Dexoa
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8
Alıntı Dexoa Cevaplabullet Konu: Tip 1?
    Gönderim Zamanı: 15-Subat-2023 Saat 13:29
Benim gofret yedikten sonra geçen agiz kokum var. Birçok farkli dis hekimine gittim ama agiz kokum oldugunu söylemedim. Dislerimde problem olsaydi söylerlerdi diye düsünüyorum. Dis firçalamayi sevmedigim için günde 1 kere firçaliyorum. Dilimin arkasinda beyaz pas var ve parmagimi sürüp kokladigimda diski gibi kokuyor.

Ekmek gibi sagliksiz yiyecekleri kesip 1 hafta diyet yaptim ve beyaz dil pasi yüzde 97 gitmisti. Ama parmagimi sürüp kokladigimda yine diski gibi kokuyordu ama daha az kokuyordu. Ama agiz kokum gitmemisti.

Gofret yedikten sonra da dil pasim gitmiyor ama agiz kokum gidiyor.

Tip 5 olmadigima eminim çünkü bu dediklerimi biri ile test ettim. Benim sorunum tip 1 mi oluyor? Nidazol kullandigimda koku yüzde 100 gidiyor.

Murat Beye bir sorum olacak. Dislerimi günde 2 kere firçalamaya basladim. Sizce bu kokuyu tamamen kesebilir mi?

Utanarak söylüyorum ama babam dislerini haftada bir kere firçaliyor ve agiz kokusu yok. Disleri de beyaz. Lütfen dilinizi de firçalayin demeyin çünkü ailemde dilini firçalayan kimse yok ve agiz kokulari da yok. Ben de muhtemelen bir sorun olmali ve ben bunu kökten çözmek istiyorum. Tabiki dilimi de firçalayabilirim ama sorunu kökten çözmedigim için yine insanlara yaklasamam.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 400
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Subat-2023 Saat 13:57
Dexoa kitabin tam ortasindan sormussun çünkü zaten bizim de aradigimiz cevap tam olarak bu. Neden haftada bir firçalayanlarda en ufak koku yokken, günde 2 kere dis + dil firçalayan, dis ipi + gargara kullanan bizlerde koku oluyor.

Murat hoca dildeki durumu kulak salgisina benzetiyor. Kiminde azdir kiminde çoktur, bizdekiler çok. Her gün onlari temizlemek zorundasin. Çaresi bulunana kadar yapabilecegin tek sey bu. Nidazol, flagyl vs tarzi ilaçlari kullanip koku tamamen kesilenler oldu ama bunlari ömür boyu kullanamayiz, bu bir. Ikincisi de bir süre sonra o etken maddeye bagisiklik kazanana koku yapici bakteriler artik etkilenmeyecek ve yine koku yapmaya devam edecekler.

Her ne surette olursa olsun dilini firçalamalisin. Ben firçayi da geçtim çay kasigini sokabildigim kadar dilimin arkasina sokup öne dogru kanatmadan hafifçe bastirip çekiyorum, firçaladigim halde yine de o pasli tabaka geliyor. Sorun su ki dil kökünün sonuna kadar ulasmamiz mümkün degil ama dilin %80'ini temizlesek bile kokunun da dogal olarak o kadarini engellemis oluruz.
IP
Mine
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı Mine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2023 Saat 02:39
“Lütfen dilinizi de firçalayin demeyin çünkü ailemde dilini firçalayan kimse yok ve agiz kokulari da yok.” Saskinliktan nutkum tutuldu su satirlari okurken saka gibisiniz. E dislerininizi de hafta da bir firçalayin babaniz öyle yaptigi halde kokmuyorsa
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2023 Saat 10:14
Orjinalini yazan: Dexoa

....Lütfen dilinizi de firçalayin demeyin çünkü ailemde dilini firçalayan kimse yok ve agiz kokulari da yok....

Iki kisi agiz kokusundan kurtulmayi hak etmez:

1- Alkol kullanan
2- Dilini firçalamayan
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2023 Saat 01:55
Orjinalini yazan: Mine

“Lütfen dilinizi de firçalayin demeyin çünkü ailemde dilini firçalayan kimse yok ve agiz kokulari da yok.” Saskinliktan nutkum tutuldu su satirlari okurken saka gibisiniz. E dislerininizi de hafta da bir firçalayin babaniz öyle yaptigi halde kokmuyorsa

Neden sasirdiniz ki? Eminim vücudumuzda yolunda gitmeyen her neyse , yolunda gitse bizimde kokmazdi. Ben de hiç firçalamayan ama kokmayan insanlar taniyorum. Derdi olmayanin dil firçalamaktan haberi bile yoktur. Sonuçta eskiden dis macunu fircasi mi vardi? Koku kötü tat bunlar normal degil. Agiz tadi derler ya…. Bunu bir tek antibiyotik tedavisinde yasadim. Ah ne güzeldi
IP
Mine
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Mine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2023 Saat 15:39
Yolunda gitmeyen bir seyler oldugu apaçik ama böyle bir sikintisi olan birinin dislerimi firçalamayi sevmiyorum dil temizligi hiç demeyin demek gibi bir lüksü olamaz, bu kadar basit bir islem için neyin inadi bu?
Benim çevremde sanmiyorum ki bir kisi bile dil temizliginden haberdar olsun ama kimsenin agiz kokusu yok bu durumda ben de yapmiyorum o zaman diyemem, günde sadece 2 dakikami ayirip bütün gün rahat ediyorum ve hayatimda ilk defa agzimin tadi hep yerinde.
Tabii gönül ister ki kökten bir çözüm bulalim ama buna da sükür.
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2023 Saat 00:21

Yolunda gitmeyen bir seyler oldugu apaçik ama böyle bir sikintisi olan birinin dislerimi firçalamayi sevmiyorum dil temizligi hiç demeyin demek gibi bir lüksü olamaz, bu kadar basit bir islem için neyin inadi bu?
Benim çevremde sanmiyorum ki bir kisi bile dil temizliginden haberdar olsun ama kimsenin agiz kokusu yok bu durumda ben de yapmiyorum o zaman diyemem, günde sadece 2 dakikami ayirip bütün gün rahat ediyorum ve hayatimda ilk defa agzimin tadi hep yerinde.

Tabiki dogru söylüyorsunuz yapmaya mecburuz. Ama söyle birsey de söylicem ben tedavi sürecindeyken sürekli dilimi firçaliyordum macunuyla beraber günde iki kez. Ve ablam da benden görüp dilini firçalamaya basladi. Inanin bana aynen sunu söyledi ‘’ firçaladiktan sonra sürekli tabaka ve koku olustu ‘’ bunu bende farkettim ablamda. Ve dil siyirmayi arastirirken birkaç yorum da gördüm bu bu sekilde. Çok tuhaf bir durum henüz neyden kaynaklandigini anlayamadik ama gerçekten tuhaf ve zor
IP
Mine
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Mine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2023 Saat 01:57
Orjinalini yazan: kaderarkadaslar

Tabiki dogru söylüyorsunuz yapmaya mecburuz. Ama söyle birsey de söylicem ben tedavi sürecindeyken sürekli dilimi firçaliyordum macunuyla beraber günde iki kez. Ve ablam da benden görüp dilini firçalamaya basladi. Inanin bana aynen sunu söyledi ‘’ firçaladiktan sonra sürekli tabaka ve koku olustu ‘’ bunu bende farkettim ablamda. Ve dil siyirmayi arastirirken birkaç yorum da gördüm bu bu sekilde. Çok tuhaf bir durum henüz neyden kaynaklandigini anlayamadik ama gerçekten tuhaf ve zor
IP
Mine
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Mine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2023 Saat 01:58

Orjinalini yazan: kaderarkadaslar

Acaba dogru firçalamiyor olabilir mi? Ben de Murat hocanin dil nasil firçalanir adli videosunu izleyince ögrendim çünkü dogrusunu. Dil rengi pembe olana kadar iyice firçalamak gerekiyor.
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Subat-2023 Saat 21:51
Bilmiyorum ama onda önceden koku yoktu zaten benden görüp firçalama isine girdikten sonra oldu. Anlayamadim yani bu ne dilmis hayatimi mahvetti özgüven 0
IP
Dexoa
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dexoa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2023 Saat 19:57

Sorunu kökten çözmek istiyorum. Dil firçalayinca tamamen yok olacagini bilsem yaparim.

Dislerimi ve dilimi firçalayinca agiz kokum gidiyor ama agzimda garip bir his oluyor. Sanki koku oradaymis gibi. Ama antibiyotik kullandigimda dislerimi firçalamasam bile agzimi temiz hissediyorum ve kokmuyor da. Agzimi daha hafif hissediyorum.
IP
Dexoa
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dexoa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2023 Saat 19:59
Orjinalini yazan: aydinmur

....Lütfen dilinizi de firçalayin demeyin çünkü ailemde dilini firçalayan kimse yok ve agiz kokulari da yok....

Iki kisi agiz kokusundan kurtulmayi hak etmez:

1- Alkol kullanan
2- Dilini firçalamayan

Augmentin antibiyotik ilacini kullaninca agiz kokum gidiyor. Buradan ne sonuç çikarabilirsiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2023 Saat 21:18

Augmentin antibiyotik ilacini kullaninca agiz kokum gidiyor. Buradan ne sonuç çikarabilirsiniz?

Metronidazol dahil bir çok antibiyotik agizdaki mikroplari ödlürdügü için koku kayboluyor olabilir.

Nadiren baska odaklardaki mikropslari öldürdügü için kullanildigi süre boyunca antibiyotikler kokuyu bastirabilir.

Ilaci kullanmayi birakinca daima eski haline geri döner
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2023 Saat 20:45

Metronidazol dahil bir çok antibiyotik agizdaki mikroplari ödlürdügü için koku kayboluyor olabilir.

Nadiren baska odaklardaki mikropslari öldürdügü için kullanildigi süre boyunca antibiyotikler kokuyu bastirabilir.

Murat hocam bunun bir sebebi olmali, neden bizim dil sirtimizda koku yapan mikroorganizmalar ürüyor da digerlerinde üreyemiyor? Bizi farkli kilan sey ne?

Neden bu koku kimimizde 17, kiminde 25 kiminde 32 yasinda ve aniden basliyor? Bunun mantikli bir açiklamasi olmali.

Agiz kokularinin tip1 den tip5'e tüm çesitlerinin en çok üyesi %90-95'le tip1 dil sirti grubudur diyen de sizsiniz. Belli bir yastan sonra bizim dilimize ne olmus olabilir ki koku üretiyor? Sizin bu konuda su an için bilimsel olarak ispatlayamasaniz bile süphelendiginiz sey/swyler yok mudur? Syg.
IP
Dexoa
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dexoa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2023 Saat 14:45
Orjinalini yazan: Tospik

Murat hocam bunun bir sebebi olmali, neden bizim dil sirtimizda koku yapan mikroorganizmalar ürüyor da digerlerinde üreyemiyor? Bizi farkli kilan sey ne?

Neden bu koku kimimizde 17, kiminde 25 kiminde 32 yasinda ve aniden basliyor? Bunun mantikli bir açiklamasi olmali.

Agiz kokularinin tip1 den tip5'e tüm çesitlerinin en çok üyesi %90-95'le tip1 dil sirti grubudur diyen de sizsiniz. Belli bir yastan sonra bizim dilimize ne olmus olabilir ki koku üretiyor? Sizin bu konuda su an için bilimsel olarak ispatlayamasaniz bile süphelendiginiz sey/swyler yok mudur? Syg.

Ben babamin dil arkasina parmagimi degdirdim ve kokladim. Hiçbir koku yok. Ama kendi dilimin arkasi diski gibi kokuyor. Dil firçalayinca da bu koku kaliyor. Sorunu kökten çözmeden ben rahat edemem açikçasi.
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2023 Saat 16:10

Ben babamin dil arkasina parmagimi degdirdim ve kokladim. Hiçbir koku yok. Ama kendi dilimin arkasi diski gibi kokuyor. Dil firçalayinca da bu koku kaliyor. Sorunu kökten çözmeden ben rahat edemem açikçasi.

Muhtemelen su dilin yakin çekim görüntüsündeki papilla denen tomurcuklar bizde çok uzun ve sik, bi sekilde fazla büyümüsler ve ne yaparsak yapalim aralari tam temizlenmiyor da olabilir.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2023 Saat 00:25
Merhaba, uzun zamandir girmedigim için yeni gördüm mesajlarinizi. Ben eski bir üyeyim yeniler bilmeyebilir.
Geniz akintisi miydi baska birsey mi bilemedim, pek doktora da gitmedim. Bu arada, amalgamli dislerimi amalgamdan temizletmistim yaklasik 5 yil önce. Simdi, yaklasik 2 senedir iyiyim. Ben her macun degistirdigimde agiz kokum harika oluyor. Yani bir macun kullaniyorum ve bir ay sonra baska bir markaya geçtigimde yeniden agiz kokusu iyilesiyor. Degistirmezsem bir tik tekrarliyor . Dilimi dil firçasiyla firçaliyorum kasik falan kullanmiyorum ve dilimi macunla degil, içine karanfil ekledigim suyla temizliyorum. Bilginize
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu