Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Düsük Mide Asidi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sifaas
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı sifaas Cevaplabullet Konu: Düsük Mide Asidi
    Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2023 Saat 21:19
Öncelikle herkese selamlar.Uzun bir süredir bu hastalik ile yasiyorum.8.sinifta insanlarin benden kaçmasiyla basladi ilk baslarda pek anlam veremedim ama daha sonra bir arkadasim agzimin çok pis koktugunu söyledi.Liseye basladim ayni sorunlar devam etti pencere açilmadan ders islenmezdi.10.sinifta pik yapti koku o kadar yalnizlastim ki kafayi yemek üzereyedim.Psikolojik olabilir dedim bunun üzerine gittim ama her seferinde ayni seyleri yasadim ve psikolojik olma ihtimalini eledim.Herhangi bir arkadasimin yaninda oturuyorum hiç bir sey yapmadigim halde gaz mi çikardin diye soruyorlardi ve bunu defalarca yasadim.Gelgelelim isin garip kismina aileme sonsuz güveniyorum çok çok nadir durumlar disinda ailem koku olmadigini söylüyor(kardesim kusmuk kokusu aldigini söylemisti 2-3 kere)
annemle defalarca konustuk bu konuyu ikna edemedim dedemle doktora gittik kbb uzmani hiç bir koku alamadigini söyledi ama bu yasadiklarim neydi diyorum yabanci insanlarin yaninda hafif stres yasasam direkt kokmaya basliyorum.3-4 ay önce sehir disina çiktim biraz heyecanliydim yemekten sonra notere ugradim ve etrafi koku sardigini öyle bir anladim ki.Ben kokuyu alamiyorum ama insanlarin tepkilerinden gayet anlasilir maalesef ki zaten agzimin koktugunu söyleyenler oldu.Stres-mide-sindirim iliskisi üzerinde duruyorum.Stres durumlarinda sindirim ikinci plana atildigi için sindirim bakterilere birakiliyor ve bakterilerin ürettigi gaz belirli bir basinci geçince gaz mide kapakçigindan yukari yükseliyor.Mide asidimi arttirmaya ve rahat olmaya çalisacagim.Bir doktorla konusup sorunlarimi anlatacagim insallah tahminim dogruysa kurtulacagim.Allah'tan herkese sifa diliyorum.
Not:Arkadaslar tip5 diyerek beni bir daha yaralamayin lütfen.Ne yasadigimi ben biliyorum.Bu ihtimalin üstünde o kadar çok durdum ki maalesef tip5 degil.
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 25
Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2023 Saat 22:20
merhaba tip 5 degilsin bende de boyle yasadiklarimiz benzer evde koku sifira iniyor belli bir ortamda cok agir betain hcl kullan asidi artirmak icin yemekten once sirkeli su icebilirsin sekeri gluteni birak bunlar mide asidinin artmasina yardimci olur
IP
sifaas
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 10
Alıntı sifaas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2023 Saat 13:50
Bu söyledikleriniz kokuyu azaltmada etkili oldu mu acaba?
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2023 Saat 17:15
ben simdilik teyit edemiyorum kokuyu kendim alamiyorum
IP
Nameless
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı Nameless Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2023 Saat 10:28
Merhaba öncelikle, bende de genelde rahat oldugum zaman koku çok azaliyor hatta sabah uyandigim da bile öyle oluyor ama stresli oldugum zamanlarda inanilmaz artiyor. Dün mesela moralimi çok bozan bir olay yasadim çok üzüldüm agladim ve birden pik yapti koku çok uzaktan bile farkedilen bir siddetteydi. Su an rahatim ve yeni uyandim pek hissetmiyorum. Ayrica bende bagirsak problemleri de var sürekli ya ishal ya kabizim aylardir. Bazen garip sesler geliyor bagirsaklarimdan. Doktora gidicem ama antibiyotik kullanmayi da çok istemiyorum acaba direkt bu mide asidi olayina mi odaklansam veya gitsem mi bilemedim
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2023 Saat 14:31
kendi kokusunu alabilenler 5htp diye bir takviye edici gida var stresi dusuruyor ilac degil bunu kullanip sonucunu bizimle paylasabilirler trendyolda satiliyor
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2023 Saat 01:59
Ben henüz kullanamadim yaa. Suan farkli bir rahatsizligim için tedavi görüyorum. Kullanip memnun olan varmi acaba ?
IP
Maybeoneday
Üye
Üye

Gönderilenler: 56
Alıntı Maybeoneday Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2023 Saat 11:12
Betain in tam etkisi ne kadar surede ortaya çikar? Kullanan arkadaslar var ise bilglendirirseniz çok sevinirim
IP
Guest
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı Guest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2023 Saat 18:16
Ben ocean Betain Hcl+ Pepsin kullandim bir ay boyunca. Hiçbir ise yaramadi.
IP
Maybeoneday
Üye
Üye

Alıntı Maybeoneday Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2023 Saat 09:14
Hadi ya üzüldüm :/
Ben de basladim birkaç gündür ama bakalim bilmiyorum ise yarar mi. Faydasini görürsem yazarim buraya mutlaka.
IP
marln
Üye
Üye
Simge

Alıntı marln Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2023 Saat 20:09
geçmis olsun bende ayni sikayetten müzdaribim. hatta yazinizi okurken benmi yazdim bunu diye isminizi kontrol ettim . sizi anliyorum benimde nefesimde gaz kokusuna benzer bir sikayet var. oldugum ortam malesef kokuyor bazen bende duyuyorum rüzgarda özellikle. okadar bölüm gezdim malesef ne bir çözüm nede nedenini bulabildim isin garip yani doktorlar bile nefes kokusu nedir bilmiyor anlamiyor bana agiz kokusundan mi söz ediyorsun diyor. Neyse sana farkettigim seyleri yazmak istedim belki isine yarar, benim kokum da lise 1 de basladi kokudan önce veya sonra kaza hastalik geçirmedim hiçbirsey ortadan yokken basladi. önce yanimdaki insan tek rahatsiz oluyordu ama 1 sene sonra artik ortama yayilmaya basladi. dahiliye gastro dis kbb gögüs hast ne varsa gittim baktilar bisey bulamadilar antibiyotik sinüs rinse kit kullandim ameliyat dahi oldum geçmedi. sadece diyetten az bisey fayda gördüm ekmek ve çayi kesmistim bir süre sonra koku hafiflemeye baslamisti. baska bi aklima takilan seyde yazin köye gidince wc ye gitmeye utandigim için 10 gün büyük abdeste çikmamistim sanki ozamandan sonra yayilmaya basladi BILMIYORUM yinede. ben saten 3 günde bir çikar normal zannederdim. meyve yesillikte fazla yemem onun disinda karnim sürekli siskin +gaz sikintim var. umarim yanitimi görürsün banada sikayetlerini ilk basladigi zaman arttigi zamani yazarsan mutlu olurum. çaresi yok gibi keske sebebini bulabilseydik
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 393
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2023 Saat 21:14
@marln Tuvalete gitmeye utansaniz bile 10 gün nasil çikamayabilirsiniz ilginç dogrusu. Muhtemelen sizinki de bagirsaklarla ilgili bir durum. Geçirgen bagirsak sendromu denen bi olay var, bagirsak duvarindan diskidaki kötü kokulu gazlar geçip kana karisiyor ve akciger yoluyla disari atiliyor, sizlerin bagirsak duvarinda sorun var sanirim,

Bizim koku sorunumuz agzimizda, yanimiza 20-30 cm yaklasilinca hissediliyor, bu forumda öyle seyler yazanlar var ki otobüse binince, odaya girince millet kapi pencere açiyormus, eger bu dedikleriniz dogruysa bu kadar yogun bir koku ancak akcigerlerden gelebilir diye düsünüyorum.

Is dönüp dolasip bagirsaklara geliyor, muhtemelen Tip1 denilen agiz içi kaynakli kokularin da sebebi muhtemelen bagirsaklar.
IP
marln
Üye
Üye
Simge

Alıntı marln Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Agustos-2023 Saat 20:41
bende bagirsaklardan süpheleniyorum ama sorun su ki ne yapsam geçmiyor tuvalete bazen her gün çikabiliyorum ama yinede geçmiyor veya azalmiyor
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu