|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
serv
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2014 Saat 17:26 |
bende agiz kokusundan daha çok diski kokum oluyor, ama onlari yiyincede agzim kokuyor sonra gaz yapip yelleniyorum yellenmesem bile odam kötü kokuyor, kötü kokuyorum,sizede yardimi olur diye düsündüm, yememeniz gerekenler listesi:
domates, salça, nar eksisi, mercimek, baharatlar, limon, tursu, bunlar pek yenmez ama yinede yaziyim roka, pirasa, lahana, nohut, kuru fasulye, http://www.pudra.com/saglikli-yasam/hastaliklar/gaz-sorununuz-mu-var-1598.htm |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Bagirsaklarinizda bir sorun olabilir. Bagirsak mantari surekli gaz olusumuna sebep olur. Ne yerseniz yiyin gaz olusumuna engel olamazsiniz sanirim sizin yasadiginiz sorun tam olarak bu. Ayrica bagirsak mantari agiz kokusuna da neden olur. Sizin kaynaginiz burasi olabilir arastirin bunun uzerine gidin. Zeytinyagli kudret nari deneyin belki iyi gelir. Gastroenteroloji bolumude ilgilenir bu konuyla. Belki de bir tasda iki kus vurursunuz. Hem agiz kokusundan hem de diger kokudan kurtulursunuz. Allah sifa versin.
|
|
![]() |
|
serv
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
yok ben patlican yiyince damak tarafim çok kötü oluyor benimki genetik bir sey bagirsagimda mantar bakteri falan varsada gitmem doktora ayrica bunlari yemeyince balgam ve agiz kokum olmuyor
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili arkadaslar,
Kendinizi böyle kisitlamayin. Ne istiyorsaniz yeyin için. Bagirsak mantari saticilarin daha fazla satis yapmak için ürettikleri bir abartidir. Her insanin bagirsaginda mantar vardir. Agiz kokusu ile bagirsakta ve agizda daima bulunacak olan mantarin hiç bir iliskisi gösterilmemistir. Siz bazi besinleri kisitlayarak kendi ellerinizle Tip 4 koku üretebilirsiniz. Böyle sinirlamalar koyarak hem zihinsel hem de biyolojik olarak kendinize zarar vermeyin. Dengeli beslenin, hersey yeyin, hepsinden azar azar yeyin. -M |
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Ben de ilk basta kokunun midem yada bagirsaklarimdan geldigini sanarak 2 yil çay içmeden ve 1 gr sekerli gida tüketmeden geçirdim. Hamur isi, et, peynir, yemedim. sürekli salatayla çig sebzeyle beslendim. sonra b12 vitamini çok düsmüs, resmen hastanelik oluyordum.
sonar çikti ki burundaki minnacik bir egriliktenmis. |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Effect sorunun kaynagini bulmussun peki neticesi nedir?? Ameliyat oldun mu??
|
|
![]() |
|
serv
![]() ![]() ![]() |
düzenleme olsa düzenlicem ama bamya da var
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
sifa ameliyat oldum, 2 ay çok rahattim. sonar tekrar basladi.
yenilerde tekrar baska doktora gittim. kemikte egrilik var dedi. ondan oluyormus. ameliyati yapan doktor kemige dokunmucaz gerek yok demisti. sadece kikirdak yapida düzeltme yapmisti. simdi anlasiliyorki kemik düzelmeden olmuyormus. bilseydim kemigi de düzeltmesini isterdim. kemik saga egimli. sag taraftaki konkada ufacik bir sismede hava yolu hemen daraliyormus. bu da akintinin burnun devamli arkasina akmasina neden oluyormus. narivent sprey Verdi. çok iyi geldi burnuma siktigim anda bütün koku gidiyor çok çok ferahliyor agzim. 2 kez kullanim bütün günü çok rahat geçirtiyor. ama bir sure sonra etkisi geçebilirde.. O yüzden Murat Hocamin burun spreyine çok umut bagladim. su saatten sonra ikinci bir ameliyati olmalimiyim bilmiyorum. çok korkutucu zaten. ailem de duysa feci kizar. hiçbiseyden haberleri de yok. su çektiklerimin bir damlasindan... |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Geçtigimiz hafta bir ilaç üreticisi firmanin yukaridan üçüncü adami ile birlikteydim. Birsey müdürüymüs ama simdi ne müdürü oldugunu unuttum.
Elimde söyle bir formülasyonum var, fevkalade etkili oldugunu görüyorum piyasaya çikarmayi düsünür müsünüz, ben sizden ücret istemem fakat üretim maliyetine karismam , siz üreteceksiniz. Ilgilenirmisiniz? diye sordum. Aman hocam Allah askina bana üretim demeyin. Saglik bakanligi dosyalarimizi yenileme karari aldi. Ürettigimiz her ilacin dosyasi degisecek yeniden olusturulacak. Ilaç basina 6500 Euro para ödeyecegiz. dedi. (rakam +-1000 Euro degisebilir, sayiyi tam hatirlamiyorum). Söyle bir düsündüm: üreticiyi cezalandiriyoruz. - Sakin bir sey üretme yoksa cezalandirilirsin - Sakin bir sey kesfetme yoksa elinde kalir - Sakin düsünme Yoksa magdur olursun Çok üzülüyorum çooook. ---------- Geçen ay Teksas'tan bir agiz kokusu hastasi geldi. 30 lu yaslarda veya daha küçük olabilir. Genceck piril piril bir delikanli, gözler isil-isil, zeki, dikkatli, güler yüzlü, okuyan bir sahis. Hiç olmazsa mantar hurafelerine, diyafram nefes egzersizi veya diyet palavralarina karsi bilgilenmis bir insan. Onunla bu konuyu konustuk. Elimdeki formül elimde kaldi. Amerika'da durum nedir? Böyle bir formül sizin ülkenizde nasil karsilanirdi? diye sordum. Yabanci forumlardaki yazdiklarim sebebi ile elimde böyle bir formülasyon bulundugunu ama yasal sebeplerle kullanamadigimi biliyormus. kendi üzerinde denememi istedi. Olmaz dedim. Bu durum Amerika'da olsaydi sizi hemen alirlar ve ekip önünde uygulamali olarak deneyip ispatlamanizi isterler. Eger ikna olurlarsa sizden satin alirlar. Paranizi öderler dedi. Ben para istemiyorum üretecek firma ariyorum dedim. Saskinligi artti. Ilaci kendisi üzerinde denemem konusunda israr etti. her türlü belgeyi imzalamaya hazir oldugunu ifade etti. Aglamakli oldu. Simdi söyle düsünüyorum: Bizim disimizda bir çok ülkede üretim desteklenirken bizde tüketim destekleniyor. Mesela ben Çekoslavakya'ya gitsem bu ilaci merdiven altinda üretsem ve sonra ithal etsem önümde pek pürüz kalmiyor. Ne toksikoloji raporu, ne hayvan deneyi, ne klinik uygunluk deneyi, ne rüsvet, ne dosya parasi... içimi döktüm... mazur görün. -M |
|
![]() |
|
compor
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam ben diyafram nefes egzersizlerinin hurafe olduguna inanmiyorum. Bu egzersizlerin reflü sikayetlerini azalttigina dair bilimsel çalismalar var. Agiz kokusu reflüyle alakali olan kisilerde yardimi olabilecegini düsünüyorum. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22146488 CONCLUSIONS: We show that actively training the diaphragm by breathing exercise can improve GERD as assessed by pH-metry, QoL scores and PPI usage. This non-pharmacological lifestyle intervention could help to reduce the disease burden of GERD. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Effect kardesim su narivent spreyi bende yarin alip deneyecegim insAllah. Su askeri hastane islerinden kurtulur kurtulmaz, alelacele gidip bir hastanede konkalarimi yaktirip, deviasyon ameliyati olacagim. En büyük nedeni agiz kokusu ile ilisigi olabilecegi ama diger nedenleri de var. Mesela; burnum sürekli tikali ve akmiyor yani kupkuru. Gündelik hayat kalitemi düsürüyor. Ümidimizi kaybetmeyelim insAllah kurtuluruz, kurtulamasak da baya bir kefareti olur bu hastaligin ahirette :D
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
narivent çok etkili. ama her geçici çözüm gibi bunun da etkisinin geçmesinden korkuyorum iste. bagimlilik yapmadigi söyleniyor. ama ben düzenli kullanmiyorum özellikle. sürekli bogazimi temizleme (gicik denen sey) olayi bitiyor kullaninca.
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Attila Ilhan demis ki;
•Türkiye'nin bir hain kontenjani var, bu nüfusun yüzde 10'udur. •Türk aydini dedigimiz kisi, Bati'nin manevi ajanidir. •Egitim, savunma ve ekonomi milli olmalidir, olmazsa Sevr gelir. •Bati diye bir sey yoktur. Bu hayali bir kavramdir. Almanya Almanya'dir,Fransa Fransa'dir.Birlesik, bütünlesmis Bati diye bir sey yoktur. •Türkiye'de basin Türk degildir. Bu ülkede üretim, ancak hainlerin temizlenmesi ile mümkün olur hocam. Muhtemelen bu yazimi yayinlamayacaksiniz ama yine de yazmak istedim. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Madem Tip 2 için geçici çözümlere razi oldunuz o halde bir tane de ben katkida bulunayim: Sulfarhin burun pomadini doktorunuza danisarak <1 hafta kullanabilirsiniz. -M |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Kullanali bir saat olmadi daha nariventi. Öncelikli olarak burnumu açmaya etkisi yetmedi. Geniz akintisina etki etmedi. Koku için herhangi bir sey söyleyemem ama sanirim ona da etki etmeyecek. Benim agiz kokum büyük ihtimalle tek sorundan olusmuyor. Ilk olarak tip 2 problemi var, ikinci olarak ve kesinlikle mide ile alakali bir sorun var. Çünkü dün gene lahmacun tarzinda seyler yedim ve koku % 30-40 oraninda artis gösterdi normal zamana göre. Ama yavas yavas eleyecegim bunlari insAllah.
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Hocam kesinlikle razi degilim ama bazen çok önemli durumlar oluyor bu durumlarda 1-2 saatte olsa bu sorundan kurtulmaniz sarttan öte oluyor (isyeri toplantilari, ortak çalismalar). narivent in farki sürekli kullanilabilmesi. suan birkaç gün oldu alali ve etkisi gitgide azaliyor. bu etki sifira yaklasti diyebilirim. ilave olarak yogurt ve türevlerini yedigimde çok artiyor koku. (özellikle kefir). süt ürünlerinin burun mukozasini kalinlastirdigini okumustum, bu da ondan sanirim. suan burun kemigini de düzelttirmedigim için yasadigim pismanligi bilemezsiniz. bi yandan diyorum ki doktor gerekli gorse niye kemige de el atmasindi? %85 geçer geniz akinti sorununuz demisti. hem anormal derece bir burun tikanikligim yok suan bu kadar sorun yaratmamali. |
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Mehmet bende de mucize yaratmiyor senden kaynakli degil. ilk kullandigimda burnum baya akti, sonraki kullanimlarda öyle olmadi. ödemi çözdügü durumda rahatlamistim.
|
|
![]() |
|
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
Kardesim burnum kuru burnum! Akmiyor bir türlü. Bütün o akmasi gerekenler genzime gidiyor ve ciddi bir koku yapiyor! Ask. Hastane islerim bitti. Simdi ameliyati(deviasyon ve konka yaktirma) askere gitmeden hemen olayim mi (2,5 ay var) yoksa askere gidince Ask. hastanelerin birinde mi olayim daha dogrusu olabilir miyim?
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
konka yaktirma durumu daha da kötüye götürebilir.
burun yapisi bozuldugu için kuruluk artabilir. benimde çok kuru. üstelik burun etlerii tekrar sisiyor, yapisi bozulmus olarak. deviasyon ise yarar diye tahmin ediyorum. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Mehmet, moralini bozmak gibi olmasin ama askerde doktora çikmak bile çok zor. Böyle basit(!) bir sorun için asla ameliyat vermezler. Doktora gitmeyi basarsan dahi en fazla sprey yazip yollarlar. Muhtemelen görecegin tek doktor, acemi birligine ilk gittiginde erlere igne saplayan saglikçi erler olacak. Kisa dönemsen zaten ameliyat olma. Uzun dönemsen de senin aklina ameliyat gelmez.
Söyle söyleyim; askeri birlikte gittigin doktor seni askeri hastaneye sevk ederse yemedigi küfür kalmaz. " Bunun için asker yollanir mi ?" diye. O da bunu bileceginden sevk etmez. O yüzden sen en iyisi oldugun sehirde iyi bir doktora, hastaneye ameliyatini yaptir. Üniversite hastanelerini herkes övüyor ama ben bir kez gittim. Odada bes alti tane stajer vardi onlarla muhattap oldum. Heralde önemli bir sorun olursa hocalarini çagiriyorlar, bilmiyorum. Baskent hastanesi güzel, fiyat tuzlu olabilir. |
|
![]() |
|
serv
![]() ![]() ![]() |
sarimsak
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
adanali durumu özetlemis, askerde hasta olmayacaksin. disarda aklina gelmeyecek seyler yasaniyor içerde. askerlik dedigin sayili gün. elbet biter. en uzunu 12 ay zaten. döndügünde ne istersen yaptir...
|
|
![]() |
|
Yig1t
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Temmuz-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar dahiliyede belirli tahliller yaptirdim dün gaita kan idrar vs. Bu biseyi teyit etmek içindi.bundan 4-5ay önce koku pik seviyesine ulasmisti ve o zamanki sonuçlarimla simdiki sonuçlarimi karsilastirdim . Ben agiz kokumun çok çok azaldigini hissetmistim 2-3 hafta önce çünkü belirli gidalari hayatimdan çikarttim ve diyet gibi bisi yaptim ve koku bitmis bile olabilir(gerçekten! Baskalarina sormak için çok utangacim). Arkadaslar benim karacigerim bu tahlilden önceki tahlilde çok çok yuksekmis 90 li seviyelerde.Bu tahlilde 50 küsür bisiydi ama hala yüksek . Karacigerle kafayi bozdum galiba karaciger bile koku yapabiliyomus.Insallah yeni seyler deneyip degerleri normale cekicem ve sonuçlarini sizle paylasicam.Bu arada kanimda iltihap çikmis nasil oluyorsa acaba o da koku yapar mi:) arkadaslar sizde Karaciger rahatsizliklarinin koku yapio yapmamasi hakkinda goruslerinizi paylasir misiniz
![]() |
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Olabilir bence. Hatta burada açliklarla birlikte karaciger temizligi tarzi birsey yapip kokudan kurtuldugunu yazanlar olmustu. Sen neleri kestin hayatindan, neler yaptinda degerlerin düstü acaba ?
|
|
![]() |
|
Yig1t
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Temmuz-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
Ben su gibi kola içerdim abartmiyorum.Tabi geçenlerde birakmistim 1,5 ay fln oldu galiba en büyük etken o. Hayatim boyunca aklima ne geldiyse onu yedim et tavuk seker haslanmis yumurta ama özellikle et süt ve hamur islerini azallttim sekeri tamamiyla kestim bakin özellikle sekeri kestim* Sonra etkisini gördüm tabi bunu yaptiktan sonra agiz kokum yok oldu galiba hala kimseye soramadim ama bilek testidir hohlamaktir fln hiç koku gelmiyo bana
|
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Çok sevindim senin adina. Insalllah birdaha da gelmez geri
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 400 |
![]() ![]() ![]() |
E sekeri mekeri kolayi kesince dogal olarak dil sirtinda sekere bagli bakteri üremesi de çok çok azalacagi için kokuyu o da kesmis olabilir, senin adina çok sevindim.
Denemek için bugün pes pese 4-5 ardak sekerli çay iç, yarim saat sonra bilek testi yap bak bakalim koku geri gelecek mi? |
|
![]() |
|
Cihangir
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ekim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
sen iyilesmemissin o gidalari illaki tüketiceksin ve koku geri gelicek
|
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim.Bugün redbull ve üstüne kola içtim geri gelmedi
|
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
Kardesim sekeri hayatimdan çikartinca ara ara zaten bitter çikolatadir jelibondur koladir hepsinden yedim ilk zamanlarda dedigin gibi oldu sonra seker yemememe süremi uzattim ertesi gün azicik daha bitter çikolata yedim azicikti en son iste kesip tekrar basladim koku yok bugün redbull ve çayda içtim ama bisi yok hala umarim dedigin gibide olmaz
|
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
Spor yapmaya basladim.Sekerin her türlüsünü kestim ama.özellikle kolayi biraktim su gibi içerdim bakin 1 bardak bile dolasim sistemini bozuyo demekki.ALT eksikmis zaten ona da baktim karacigerim proteinleri parcalayamiyomus üstüne kanda iltihap hemde çok seviyede.Sende dene insallah etkisini görürsün
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |